Спомням си,че когато видех паяк или друго такова "животно" карах баба ми да вади прахусмокачката и да го изсмуква с нея 
Всички сме били така с паяците, но обикновено тези детски страхове се надрастват с възрастта. Аз мразя стоножки и хлебарки. От хлебарките ме е гнус, а за стоножките ни плашеха, че ако влязат в ухото на човек, докато спи, ще оглушее. Не съм наясно със статистиката, на колко хора са им влизали стоножки с ушите и дали стоножките целенасочено търсят да се приютят в ухото на човека, но определено тази мисъл ми е заложена още в детството. Като бяхме малки с братовчедка ми спахме на нашата вила и в къщи беше влязла стоножка. Дядо и баба спяха в съседната вила и нямаше как да ги будим посред нощ, а ни беше гнус да пипаме стоножката, за да я изхвърлим. Наговорихме се да не спим цяла нощ, слушахме нощния блок на радио "Хоризонт", бъбрихме си и накрая братовчедка ми не издържа и заспа, а малко след нея и аз...По щастлива случайност оцеляхме.

Там имаше много богомолки. В размножителния си период издават странни звуци от търкането на крачетата си едно в друго. Затова им казват богомолки, защото си събират преедните крайници пред тялото като за молитва. Чувала съм, че след размножаването, женската изяжда мъжкия, за да не изяде малките (подобно на някои паяци).