Хайде да обявявам отговора на позналите.

Зададох въпроса, след като тършувах навсякъде и не го намерих, вече се бях паникьосала.
И на мен ми се стори, че котето може да е някъде по съседство, макар че няма начин да излезе освен да скочи от терасата, а уж ги пазя тук и не им давам да излизат. Но картата показваше, че трябва да се върне скоро и нищо да му няма - екзалтирал У6, ретрограден и близо до ИЦ. Разходящата опозиция на Луната със Сатурн показва моето притеснение и неуспешния опит да открия домашния любимец.
Луната я деляха броени минути от точен съвпад с МС - кардиналка отвсякъде. Има точен секстил със Слънцето, У1 - дели ги по-малко от минута.
Въпросът възниква в 16.05 може би, решавам да го задам и го формулирам в 16.08, а в 16.20 котето се намира само, излиза отнякъде.
Когато го издирвах, търсех навсякъде, по всякакви закътани местенца - в гардероба, под леглата, в дрешника... Изпадам в афект и почвам да раздигам мебелите, но никъде не го намирам. В един момент напрежението ескалира и вече почвам да крещя. След няколко изречени псувни и проклятия (

) котето изведнъж се прошмугва в стаята отнякъде, изглеждаше уплашено и ме гледаше с недоумяващ поглед. А аз крещах ли, крещях... направих си една хубава марсова терапия по Луна в Овен.

Котето е мъжко, имам само една женска (и четирима мъже). Но е много страхливо и постоянно се сгушва някъде, крие се. По-голям темерут е от останалите.
Може някое момиченце да го е прибрало (Венера на к6) на топло или котето е женско.
Момиченцето явно съм аз

- веднага след като се намери, започна едно неистово гушкане, целуване и мрънкане.
Но така и не разбрах къде се беше скрил... просто в един момент излиза, уплашен от крясъците ми.