Интересна и полезна статия - благодаря, Асол. :blink:
В тази връзка зададох един въпрос - не за изгубена, а по-скоро за изчезнала вещ.
Къде ми е зарядното за новия телефон (без него не мога да го ползвам)?
10.08.2013, Варна, часът е 14.25.
Прави ми впечатление, че Луната е без курс, добре че не съм питала дали ще го намеря.
Със сигурност не е в сегашното ми жилище - може би затова К2 попада в знака Стрелец. Управителят на 2 дом е екзалирал Юпитер - в силна позиция по знак, така че вероятно на вещта нищо й няма, не е повредена. Позицията на у2 в 8 дом може да говори за това, че се намира на скрито място, т.е. там, където не мога да го видя.
Луната се приема за косигнификатор на въпроса, затова също бих я разгледала.
В знака Дева може да говори за това, че (цитирам):
Дева: Изгубената вещ може да се намира в шкаф за дрехи или за храна, в килера, в стая предназначена за хранене; в куфар с книги, на бюрото, където учитe; в помещение, където тренирате; там където държите домашния си любимец или в домашния кабинет, а също така и в стая, която давате под наем, в помещение, където има болен човек или в стая, в която учите. Обикновено не е на видимо място - в джоб, чекмедже или шкаф, торба, писмо, под или между нещо.
Изгубената вещ може да се намира при лекаря, в сауната, при ветеринаря, в химическото чистене, в магазин, аптека, зоологическата градина, в полицията.
Изгубената вещ може да се намира на ливадата, в градината, там където пасат животните; в гараж, който се дава под наем; в къщата на кучето, в овощната градина. Посока югозапад.
Имам съмнение, че зарядното е останало в предишното жилище и най-вероятно е в хола, който се ползва като дневен тракт и има кухненска ниша там. Той е с южно изложение.
В него има доста мебели - секции с витрини и чекмеджета, скринове. Секциите са с чекмеджета долу - там обикновено държим много неща - документи, снимки, инструкции за употреба и други хартиени носители, също така събираме всякакви дребни предмети - ключове, болтове, дистанционни, малки кабелчета, адаптери, зарядни и други подобни предмети. Мебелите са от масивно дърво (тъмен орех), изработка в класически стил, чекмеджетата са долу до земята. Стаята, в която евентуално може да се намира вещта, се ползва за дневна - в нея се стои през по-голямата част на деня, има част за хранене и за готвене, има и голям телевизор, разположен между двете секции. Стаята е обитавана от домашни любимци (кучета).
Според позицията на К2 (Стрелец) също има съответствие (поне така предполагам):
Стрелец: Изгубената вещ може да бъде в горната част на стая в близост до отоплителен уред, в най-голямата стая в къщата/апартамента (в хола, който е и дневен тракт, и стая за гости); там където се провеждат купони за гости. Също така и в помещение, където държите застрахователни полици (чекмедже с всякакви документи - пълномощни, фактури, застраховки за кола), за домашни любимци (в тази стая има куче); в стая, където държите религиозна или университетска литература, в близост до места, на които има религиозни предмети (икони, свещници) - след моето изнасяне сложиха голяма икона по средата между двете секции; на места, където съхранявате вълнени неща или в стая с луксозно обзавеждане (скъпи мебели от масивно дърво и два кожени дивана).
Рядко обръщам внимание на транссатурновите планети в хорара, ползвам ги повече за допълнителна информация, не като основни сигнификатори. Прави ми впечатление, че в картата у2 и у4 са една и съща планета (Юпитер в 8 дом), но близо до Имум Цели е разположен Нептун - възможно ли е това да внася някаква неяснота, да поставя под въпрос намирането на вещта? Луната е в последния градус на знака и не й предстоят апликиращи аспекти, но последният й аспект е съвпад с Венера (у11 и у7) - може ли да се тълкува, че за намирането на вещта ще ми съдейства друг човек (жена)? По принцип така се очертава - новата стопанка и домакиня няма нищо против да ми върне зарядното, стига да го намерят там.
Всъщност Венера, от който Луната се е отделила, не може ли да символизира новия телефон? Макар че телефонът като средство за комуникация по-скоро се свързва с Меркурий, а и повече се връзва със знака Лъв - нов и скъп, купен в чужбина (Меркурий в 9 дом), подарък да рожден ден (Лъв).
Сега въпросът е, че намирането на вещта не зависи пряко от мен, а от добрата воля на друг човек. Чакам този човек да се върне от път и ще повдигна въпроса. Ще ви дам обратна връзка дали съм успяла да го намеря и дали е било на предполагаемото място. :blink: