Здравей Гост

Хорар за изчезнали вещи и хора

• 701 Отговора
  • 134387 Прегледи
*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Re: Хорар за изчезнали вещи и хора
« Отговор #580 -: Март 08, 2013, 06:37:37 am »
Мерси за тълкуването. Ще изчакам Меркурий да тръгне директен и тогава пак ще я търся в насоките, които си дала.

*

astro

• 475
« Отговор #581 -: Април 28, 2013, 01:23:38 pm »
Ето я темата.

*

Константин

« Отговор #582 -: Май 06, 2013, 11:32:42 am »
От няколко седмици не мога да си намеря слушалките за телефона, а музиката във фитнеса е ужасна :) Ще бъда благодарен, ако някой се включи :)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #583 -: Май 06, 2013, 11:46:43 am »
Да не би да си ги забравил примерно на работата? Слушалките се управляват от Меркурий, който е в 10 дом (работата) и е в разходящ съвпад със Слънцето (У1), Венера (У10) и Марс (У9). Положението на Меркурий в ъглов дом предполага слушалките да се открият бързо. Тъй като е заедно с други планети в дома в земен знак, възможно е да е някъде при други вещи, близо до земята. Освен това Меркурий е и твой У11, а Луната е в твоя 9 дом - ако имаш компютър на работата, да не би да си ги забравил на него? Луната ще направи секстил с Юпитер (У4 от 2 дом) - показва, че ще ги откриеш, но ще трябва да положиш усилия в търсенето.

*

Константин

« Отговор #584 -: Май 06, 2013, 12:36:15 pm »
Благодаря ти, Веско! Ще потърся наистина по-обстойно на посочените от теб места :)

« Отговор #585 -: Юни 27, 2013, 10:53:18 pm »
На 20.06.2013 год./четвърък/, изчезна кучето ми женски пинчер от къщата ни в гр.Камено. Вратникът е бил отворен , а аз го пуснах в двора да се изходи. След това го търсих навсякъде ,но не можах да го открия. Дали мога да разбера ,какво се е случило с него?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #586 -: Юни 28, 2013, 08:26:03 am »
Ами задай въпрос, отбележи си по кое време точно (ден, час, минута) си задал въпроса и къде си бил тогава (град) и след това по тези данни направи карта в astro.com и я пусни тука. Ще се опитаме да видим дали ще можем да ти помогнем.

« Отговор #587 -: Юни 29, 2013, 11:29:57 am »
КЪДЕ  МОЖЕ ДА Е КУЧЕТО МИ?
Изгуби се в друг град и не знам дали е откраднато или просто се е загубило ,но го няма повече от седмица.

« Отговор #588 -: Юни 29, 2013, 12:14:28 pm »
Ами задай въпрос, отбележи си по кое време точно (ден, час, минута) си задал въпроса и къде си бил тогава (град) и след това по тези данни направи карта в astro.com и я пусни тука. Ще се опитаме да видим дали ще можем да ти помогнем.
Ти си му обяснил най-любезно как трябва да процедира той пак си знае неговото...Уважаеми господине,картата която сте построили съвпада ли точно с времето,в което сте задали въпроса?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Asol

• 4140
« Отговор #589 -: Август 10, 2013, 11:12:47 am »
Тема за изгубени вещи.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #592 -: Август 10, 2013, 01:21:45 pm »
akruks, практиките колкото и дългогодишни да са на друг астролог, ги проверявам чрез моите наблюдения, а също е от значение доколко на мен схемата му ми изглежда смислово добре построена. Не съм чела книгата по хорарна астрология на Алфи Лавоа. Това ми се стори интересно и добре синтезирано и реших да го преведа - хем на мен да ми е полезно, а и на други.
Иначе има логика и с това четвърти от втори, макар че четвърти от хорара би трябвало да отразява същото - все пак моментът на построяване на хорарната карта е олицетворение на въпрос за изгубена вещ.
Твоите наблюдения какви са ?
« Последна редакция: Август 10, 2013, 01:26:11 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #593 -: Август 10, 2013, 01:49:33 pm »
Интересна и полезна статия - благодаря, Асол.  :blink:

В тази връзка зададох един въпрос - не за изгубена, а по-скоро за изчезнала вещ.

Къде ми е зарядното за новия телефон (без него не мога да го ползвам)?

10.08.2013, Варна, часът е 14.25.

Прави ми впечатление, че Луната е без курс, добре че не съм питала дали ще го намеря.

Със сигурност не е в сегашното ми жилище - може би затова К2 попада в знака Стрелец. Управителят на 2 дом е екзалирал Юпитер - в силна позиция по знак, така че вероятно на вещта нищо й няма, не е повредена. Позицията на у2 в 8 дом може да говори за това, че се намира на скрито място, т.е. там, където не мога да го видя.

Луната се приема за косигнификатор на въпроса, затова също бих я разгледала.

В знака Дева може да говори за това, че (цитирам):

Цитат
Дева: Изгубената вещ може да се намира в шкаф за дрехи или за храна, в килера, в стая предназначена за хранене; в куфар с книги, на бюрото, където учитe;  в помещение, където тренирате; там където държите домашния си любимец или в домашния кабинет, а също така и в стая, която давате под наем, в помещение, където има болен човек или в стая, в която учите. Обикновено не е на видимо място -  в джоб, чекмедже или шкаф, торба, писмо, под или между нещо.
Изгубената вещ може да се намира при лекаря, в сауната, при ветеринаря, в химическото чистене, в магазин, аптека, зоологическата градина, в полицията.
Изгубената вещ може да се намира на ливадата, в градината, там където пасат животните; в гараж, който се дава под наем; в къщата на кучето, в овощната градина. Посока  югозапад.

Имам съмнение, че зарядното е останало в предишното жилище и най-вероятно е в хола, който се ползва като дневен тракт и има кухненска ниша там. Той е с южно изложение.
В него има доста мебели - секции с витрини и чекмеджета, скринове. Секциите са с чекмеджета долу - там обикновено държим много неща - документи, снимки, инструкции за употреба и други хартиени носители, също така събираме всякакви дребни предмети - ключове, болтове, дистанционни, малки кабелчета, адаптери, зарядни и други подобни предмети. Мебелите са от масивно дърво (тъмен орех), изработка в класически стил, чекмеджетата са долу до земята. Стаята, в която евентуално може да се намира вещта, се ползва за дневна - в нея се стои през по-голямата част на деня, има част за хранене и за готвене, има и голям телевизор, разположен между двете секции. Стаята е обитавана от домашни любимци (кучета).

Според позицията на К2 (Стрелец) също има съответствие (поне така предполагам):

Цитат
Стрелец: Изгубената вещ може да бъде в горната част на стая в близост до отоплителен уред, в най-голямата стая в къщата/апартамента (в хола, който е и дневен тракт, и стая за гости); там където се провеждат купони за гости. Също така и в помещение, където държите застрахователни полици (чекмедже с всякакви документи - пълномощни, фактури, застраховки за кола), за домашни любимци (в тази стая има куче); в стая, където държите религиозна или университетска литература, в близост до места, на които има религиозни предмети (икони, свещници) - след моето изнасяне сложиха голяма икона по средата между двете секции; на места, където съхранявате вълнени неща или в стая с луксозно обзавеждане (скъпи мебели от масивно дърво и два кожени дивана).

Рядко обръщам внимание на транссатурновите планети в хорара, ползвам ги повече за допълнителна информация, не като основни сигнификатори. Прави ми впечатление, че в картата у2 и у4 са една и съща планета (Юпитер в 8 дом), но близо до Имум Цели е разположен Нептун - възможно ли е това да внася някаква неяснота, да поставя под въпрос намирането на вещта? Луната е в последния градус на знака и не й предстоят апликиращи аспекти, но последният й аспект е съвпад с Венера (у11 и у7) - може ли да се тълкува, че за намирането на вещта ще ми съдейства друг човек (жена)? По принцип така се очертава - новата стопанка и домакиня няма нищо против да ми върне зарядното, стига да го намерят там.

Всъщност Венера, от който Луната се е отделила, не може ли да символизира новия телефон? Макар че телефонът като средство за комуникация по-скоро се свързва с Меркурий, а и повече се връзва със знака Лъв - нов и скъп, купен в чужбина (Меркурий в 9 дом), подарък да рожден ден (Лъв).

Сега въпросът е, че намирането на вещта не зависи пряко от мен, а от добрата воля на друг човек. Чакам този човек да се върне от път и ще повдигна въпроса. Ще ви дам обратна връзка дали съм успяла да го намеря и дали е било на предполагаемото място.  :blink:

« Последна редакция: Август 10, 2013, 01:57:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #594 -: Август 10, 2013, 02:49:28 pm »
Зарядното няма как да е било при колежка поради простата причина, че още не съм ползвала телефона.

Да, по всяка вероятност зарядното е останало отделно и стои във въпросното чекмедже (за което си мисля) при останалите зарядни, ключове и други дребни предмети, има и разни хартиени книжа там.  :blink:

След средата на месеца ще дам обратна връзка, просто трябва да ида там и да го потърсим на място. Не е в офис, а в жилище (в което ми е неприятно да ходя), но в стаята има и документи. Всъщност това е мултифункционална стая - описах я подробно горе.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #595 -: Август 10, 2013, 07:25:00 pm »
Здравейте,телефона ми изчезна преди 7 мсеца.Има ли шанс да ми го намерят и върнат?
Помня и точната дата и час в който изчезна(толкова пъти ги повторих в полицията)
Картата която съм прикачила е според обясненията че трябва точна дата и час на задаване на въпроса.Мога да направя карта и според часа на изчезването.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #596 -: Август 10, 2013, 07:52:55 pm »
Телефонът е представен от Марс в Рак, в 6 дом, близо до куспидата на дома. Дали не е възможно да е забравен някъде на работното място, в някой близък магазин, или пък в болнично заведение,което да си посетила? Или пък да е при колега от работата? Възможно да е някъде до врата, прозорец или коридор, и до ваза примерно (или друг съд с вода). 6 дом предполага трудно и бавно търсене и е възможно и някой друг да е замесен в изчезването му. Посока някъде на северозапад. Луната в случая е У6 и ще направи квадрат с У2 Марс ( :(). Обаче Меркурий (У4 от 2 дом) ще направи тригон с Уран (У1 за теб, който е ретро и показва трудности за теб в търсенето), както и секстил с Луната - мисля, че в крайна сметка има шанс да бъде намерен.

*

Asol

• 4140
« Отговор #597 -: Август 10, 2013, 08:24:31 pm »
Лили, може просто да означава, че се намира във "владенията" и имуществото на друг човек и засега няма как да разбереш това - Луна без курс. А иначе знакът Рак, в който се намира Юпитер също може да се впише в това, което си описала като местонахождение тип всекидневна. Не мислиш ли, че и добре пасва екзалтацията на изчезналата вещ - скъп телефон ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #598 -: Август 10, 2013, 08:30:18 pm »
Лили, може просто да означава, че се намира във "владенията" и имуществото на друг човек и засега няма как да разбереш това - Луна без курс. А иначе знакът Рак, в който се намира Юпитер също може да се впише в това, което си описала като местонахождение тип всекидневна. Не мислиш ли, че и добре пасва екзалтацията на изчезналата вещ - скъп телефон ?

Да, но смартфонът е у мен - сега ми скимна да го включа, а е купен преди три години. Липсва зарядното, без което не мога да ползвам вещта. И със сигурност няма как да разбера къде е, ако няма отсрещна инициатива. Не се намира в моите "владения".  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #599 -: Август 10, 2013, 08:45:21 pm »
То върви в комплект със смартфона и вероятно също е от сой.  :P