Здравей Гост

МЕДИТАЦИИ С ПЛАНЕТИТЕ

• 25 Отговора
  • 5958 Прегледи
*

veshti4ka

МЕДИТАЦИИ С ПЛАНЕТИТЕ
« -: Септември 06, 2009, 10:57:02 am »
някога медитирали ли сте с планетите? позволявали ли сте на душите си да се отправят на пътешествие в космоса и за това пътешествие да не ви трябват специални приготовления...

усещането е прекрасно! снощи отново се разходих до някои от планетите и искам да ви разкажа усещанията от енергиите им...

затворете очи. изчистете съзнанието си и единствената ви мисъл нека е дадена планета. с астралното си тяло се отправете на бърз полет към дадената планета. излъчете ЛЮБОВ към нея и се представете. поискайте разрешение да се гмурнете в нейните енергийни дълбини и се оставете на усещането...

ПЛУТОН - плътна, бавна енергетика. обгръща ви с топлота. усещането е тотална и абсолютна сигурност.

УРАН - вибрираща бързо, електрична енергия, която съживява всяка ваша клетка и събужда космичният живот вътре във вас.

НЕПТУН - топла, любяща вибрация. когато се сгушите в ядрото на планетата все едно се намирате у дома.

САТУРН - леко строга и изпитваща вибрация, която отново ви обгръща със сигурност и стабилност.

ЮПИТЕР - весела, лека и усмихната вибрация. създава усещане за ефимерност и празничност.

СЛЪНЦЕ - топлина и усещане за собствена значимост. сигурност и приютеност.

тия дни смятам да посетя и останалите планети и ще ви опиша и тях  ;D   ако вие сте правили подобни опити, моля споделете ги с нас  :-[
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 11:07:01 am от Вещичка »

*

тъжен

Re:МЕДИТАЦИИ С ПЛАНЕТИТЕ
« Отговор #1 -: Септември 06, 2009, 11:40:32 am »
Чери,като пътуваш  и посещаваш планетите и другите светове,  ще можеш ли да посетиш Нибиру-тази която е зад Плутон.И после да опишеш какво  има там. Това което знаем за тази планета е че там живеят Анунаките и периодично посещават Земята-когато тяхната планета се приближи  до нашата.И това ставало на всеки 26 000г.А този цикъл е свързан с югите-индийските периоди.Според маите този период от 26 000г. -приключва точно на 21.12.2012г.Ако се окаже вярно всичко това-то за Земята няма никакъв шанс да оцелее или нас няма да ни има ,след като дойдат гущероподобните/анунаките/.Ама ако я усетиш,че излъчва негативна енергия недей да ходиш много наблизо и си се връщай тука,че да не стане някой фал. :(
 :-\
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 11:46:12 am от Христо »

« Отговор #2 -: Септември 06, 2009, 11:45:48 am »
някога медитирали ли сте с планетите? позволявали ли сте на душите си да се отправят на пътешествие в космоса и за това пътешествие да не ви трябват специални приготовления...

усещането е прекрасно! снощи отново се разходих до някои от планетите и искам да ви разкажа усещанията от енергиите им...

затворете очи. изчистете съзнанието си и единствената ви мисъл нека е дадена планета. с астралното си тяло се отправете на бърз полет към дадената планета. излъчете ЛЮБОВ към нея и се представете. поискайте разрешение да се гмурнете в нейните енергийни дълбини и се оставете на усещането...

ПЛУТОН - плътна, бавна енергетика. обгръща ви с топлота. усещането е тотална и абсолютна сигурност.

УРАН - вибрираща бързо, електрична енергия, която съживява всяка ваша клетка и събужда космичният живот вътре във вас.

НЕПТУН - топла, любяща вибрация. когато се сгушите в ядрото на планетата все едно се намирате у дома.

САТУРН - леко строга и изпитваща вибрация, която отново ви обгръща със сигурност и стабилност.

ЮПИТЕР - весела, лека и усмихната вибрация. създава усещане за ефимерност и празничност.

тия дни смятам да посетя и останалите планети и ще ви опиша и тях  ;D   ако вие сте правили подобни опити, моля споделете ги с нас  :-[

Радвам се,че споделяш опита си тук .Аз медитация не прявя.Винаги съм живяла с усещаето ,че съм едно част от една голяма вселена дори като малка се чувствах изгубена в огромното пространство ,което е неизмеримо с обикновените човешки знания и измерения...
Не виждаме по далеч от носа си .Хело е пример за поведеието мисленето и настройката на масите тя е касическа извадка ...
Исках да те питам за усещането за външните планети .Те могат да бъдат деструктори .........предполагам зависи от степента на преработка.
И сега нещо много интересно се сещам да те питам .След като можеш да ходиш навсякъде можеш ли да отидеш по далеч от Плутон например.Учените твърдят че според изкривяването на орбитите на Уран и Нептун след Плутон би трябвало да има друга много гояма планета .открити са някакви тела ,които са прекалено малки за да бъдат наречени планети но все още не е намерено това,което се търси.Всека от тансцеденталнните панети е открита ,когато човечеството е било готово са това и е било свързано с конкретно важно събитие.Появяват се децата индиго и много други неща може би наближава времето за откриването на поредната трансцедентална планета
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

veshti4ka

« Отговор #3 -: Септември 06, 2009, 12:09:35 pm »
хъммм може би трябваше да поясня по отрано... значи човек принципно е НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО да ходи там където си представя в ума си - точно върху това се базира бъдещето ни бришене из планетата след 2012 година...

аз съм още в началото на това си умение и все още просто не мога да си представя нещо, което дори и на снимка не съм виждала за да мога да се преселя там  :( :'( :-\  а пък и хабер си нямам от разстоянията там горе - работата е там, че си помисляш за Нептун например и хоп - там си...  отделно пък, когато се свързвам с Майката Земя по този начин, аз се свързвам с нейната енергетика, а не с повърхността и за да видя какво се мотае върху нея  ;)  това е общуване на енергийно ниво и не касае обитателите. уффф дано сте ме разбрали  ::)

планетите притежават също такива енергии като хората, с тази разлика, че те са много по-високо в духовната йерархия от нас - те са много по-чиста енергия от човешката. още не съм стигнала ниво в което да си разговарям с тях  ;D  в момента съм на ниво усещания само  :P

относно усещането ми за външните планети мога само да кажа, че в тях няма нищо деструктивно. те са настроени позитивно и любящо. не знам, явно наистина си зависи от проработката им в даден натал. но като се замисля, ако даден човек се научи да се свързва с дадена планетарна енергетика, то той е достигнал вече определено ниво, в което тази енергия не му влияе разрушително, а по-скоро съзидателно...

относно миткосването из Вселената мога да кажа само едно нещо - ТАМ ГРАНИЦИ НЯМА - ГРАНИЦИТЕ СА САМО В НАШИТЕ УМОВЕ! и понеже и моят ум и въображение достигат до своите си граници, та и затова явно лично аз не мога да достигна по-нататък от собствените си граници  8)

а пък за Нибиру, тя скоро ще се появи в нашета Слънчева система. когато собственият ми ум я забележи, определено бих се изстреляла нататък да видя каква е  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #4 -: Септември 06, 2009, 12:25:55 pm »
Цитат
[quote author=Вещичка link=topic=3636.msg54673#msg54673

отделно пък, когато се свързвам с Майката Земя по този начин, аз се свързвам с нейната енергетика, а не с повърхността и за да видя какво се мотае върху нея  ;)  това е общуване на енергийно ниво и не касае обитателите

Какво усещаш когато се свързваш с Майката-Земя?

*

veshti4ka

« Отговор #5 -: Септември 06, 2009, 12:29:08 pm »
усещането е много силно и наситено - любов, закрила, помощ и нещо като което мога да го опиша само като прегръдка  :-[ 

но никога не забравяй, че това са субективни усещания. ако ти направиш опит да се свържеш с нея - определено твоите усещания ще са съвсем различни от моите  ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #6 -: Септември 06, 2009, 03:12:08 pm »
  Този въпрос ми е хрумвал за медитация с планетите, но честно казано  по- скоро с отработването им-  например индийците имат мантри за планетите, които са подходящи и за периодите ( същото важи и за скъпоценните камъни), та вибраците на мантрите  влизат в унисон с тези на планетите и се засилват положителните вибрации на  въздействието на планетата върху човек
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

veshti4ka

« Отговор #7 -: Септември 07, 2009, 04:59:43 pm »
  Този въпрос ми е хрумвал за медитация с планетите, но честно казано  по- скоро с отработването им-  например индийците имат мантри за планетите, които са подходящи и за периодите ( същото важи и за скъпоценните камъни), та вибраците на мантрите  влизат в унисон с тези на планетите и се засилват положителните вибрации на  въздействието на планетата върху човек

Кая, а ти пробвала ли си това което описваш? защо не споделиш  ;)

Христо, искам да те поправя  :P  Нибиру не обикаля нашето Слънце за 26000 години, а за 3600 години  ;D  нещо май пак си объркал при четенето  :P

*

тъжен

« Отговор #8 -: Септември 07, 2009, 10:03:00 pm »
Цитат
Христо, искам да те поправя    Нибиру не обикаля нашето Слънце за 26000 години, а за 3600 години    нещо май пак си объркал при четенето 

Вярно,благодаря ти че ме поправи :-[Аз тез нули за нищо ги нямам ;D.Ми грешката е от тва,че чета една поредица ''Послания от космоса'' и почвам една книга-чета донякъде,оставям я вземам другата ,за да сравня инфото,после трета и вече не знам кое откъде е :-\ И с тоя овчи мозък ''измислих''нова орбита на Нибиру ;DАбе и май забраиф да си изпия и хапчетата ;D ;DШъ фнимаам вечи :(

« Отговор #9 -: Септември 08, 2009, 07:03:03 pm »

Интересно,Вещичка,как го правиш,наистина. Много ми е интересно.
Питам хората,които правят медитации,ама не мога да разбера как ги правят тези медитации. Нищо да не мислят,затварят очи. Опитах се,но все си мисля разни работи и май нищо не получавам заради това.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Септември 08, 2009, 07:13:52 pm »
НАРИЧА СЕ АВТОСУГЕСТИЯ.

В умът е в всичко.

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Септември 08, 2009, 07:39:31 pm »
хъмммм как го правя... ами честно казано и аз не зная как  ;D

принципно аз не мога да медитирам като повечето хора. не мога да се отнеса и така с часове, защото още на 15тата минута и съм захъркала подобаващо  :-[ 
по скоро съм тренирала ума си да не мисли за нищо. изпразвам си главата от всичко и с вътрешното си зрение фокусирам даденото място където искам да се пренеса. и оттам нататък се оставям на усещанията и визиите  8)

имайте в предвид, че Вселената е ментална - тя съществува в ума на всеки един от нас. след като нещо съществува в нашият ум, това автоматично означава, че може да бъде достигнато. след като ума човешки е способен да твори действителност, то едно пътешествие до някъде си е детска игра. възможностите са безгранични! граница имат само нашите познания!

Небесна и си права и не си! ако си права значи не можеш да ми обясниш моята среща с Инти на Нептун и факта, че и двете преживяхме едно и също нещо на едно и също място по един и същи начин без да сме се виждали някога и да се познаваме  ;)  разбирам нуждата ти да формулираш ясно материалната действителност, но тук принципи и закони просто не важат. медитацията е отвъд границите на човешката и научна формулировка. аз така мисля  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Септември 08, 2009, 08:22:38 pm »
Mедитацията като техника и практика е възможна, но не може и да се отрече, че всичко е в ума ни. Не винаги сме наясно дали изживяванията ни "отвъд" не са плод на някое внушение. Някои хора са извънредно податливи на автосугестия, без дори да си дават сметка за това. При други въображението работи с пълна газ...
Какво всъщност е медитацията? Това е състояние отвъд ума, отвъд емоциите.
Описани са безброй техники за медитация, но медитацията не е упражнение, а процес, нагласа, тя не се случва като по учебник. Пробвала съм да следвам инструкциите за медитация, описани постъпково в някоя книга. Но не се получава, ако трябва да се спазват предварително зададени стъпки и условия. По-често съм успявала да медитирам, когато съм в подходящо за това настроение, в подходяща обстановка и при подходяща мисловна нагласа. И мога да кажа, че изобщо не е нужно да се следват стриктно всички стъпки и техники, описани в специализираната литература. Нито пък продължава с часове...
Наскоро говорих за медитативните практики с един познат, занимаващ се от доста години с йога. И той каза следното: "Самата мисъл за медитацията я отрича". Защото, пак ще повторя, медитацията е състояние отвъд ума, отвъд мисловните ни рамки и модели, отвъд представите и убежденията ни, отвъд пристрастията, отвъд емоцията. Медитацията изисква непривързаност и отстраненост - ментална и емоционална.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 08:28:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Септември 08, 2009, 08:24:26 pm »

Небесна и си права и не си! ако си права значи не можеш да ми обясниш моята среща с Инти на Нептун и факта, че и двете преживяхме едно и също нещо на едно и също място по един и същи начин без да сме се виждали някога и да се познаваме  ;)  разбирам нуждата ти да формулираш ясно материалната действителност, но тук принципи и закони просто не важат. медитацията е отвъд границите на човешката и научна формулировка. аз така мисля  :-[

Нямам нужда да формулирам материалната дествителност. А срещата с Инти мога да я обясня.

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Септември 08, 2009, 11:29:19 pm »
А срещата с Инти мога да я обясня.

ами добре - обясни ми тогава. ще ми бъде много интересно   :-[

Лили, принципно има много хора поддаващи се на внушение, но аз просто не съм от тях  ;)  за мен лично описаните стъпки за медитация в книгите не важат - не мога да го правя така както тях, щото заспивам като пън при тези описани стъпки  ;D ;D ;D

всеки отделен човек, който се занимава с медитации знае, че за всеки човек си има отделен начин - просто при всеки е различно. аз мога да медитирам докато си шетам из къщи, вървя по улицата или чета книга. просто това за мен не е проблем. изисквам тишина и спокойствие само тогава, когато имам нужда да се съсредоточа върху определена трансформация или корекция вътре в себе си. тогава наистина и най-малкият шум ме разсейва...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Септември 09, 2009, 12:08:12 am »
Абе за медитациите от книгите отдавна съм се убедила, че поне при мен не работят. Сега и ти го потвърждаваш.

"Изключете си телефона поне за 45 минути, запалете ароматна свещ, сложете си кристал под езика (без да го гълтате!), седнете/легнете удобно, отпуснете се и медитирайте..."  ;D

Да, медитацията е нещо, което се случва при всеки по различен начин и в различни условия, на някой пък никога не му се случва... не защото не може, а защото не иска, и не защото не е достатъчно "духовно извисен" или "еволюирал", а защото на даден етап от развитието му просто не е необходимо да се овладява това умение... Умението да медитира все още не прави човека по-еволюирал и духовно по-извисен от другите, макар и да е една от стъпките към духовно усъвършенстване, не съвършенство! Що се отнася до съвършенството, в нашия изтъкан от противоречия свят това все още е твърде относително понятие...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #16 -: Септември 09, 2009, 12:11:50 am »
Абе за медитациите от книгите отдавна съм се убедила, че поне при мен не работят. Сега и ти го потвърждаваш.

Аз съм следващият  :)

И е много вярно ,че ако си мислиш,че медитираш докато медитираш значи ,че не медитираш (но това май важи за почти всичко,защото истинското действие или недействие включва пълно отдаване,а не фрагмениране на реалността чрез ума или друго).По-скоро ще разбереш,че си медитирал след като си спрял  ;)

*

veshti4ka

« Отговор #17 -: Септември 09, 2009, 07:33:17 am »
Умението да медитира все още не прави човека по-еволюирал и духовно по-извисен от другите, макар и да е една от стъпките към духовно усъвършенстване, не съвършенство! Що се отнася до съвършенството, в нашия изтъкан от противоречия свят това все още е твърде относително понятие...  :)

аз никъде в тази тема не говоря за духовна еволюция или че някой бил по духовен от друг! лично аз каквото и да правя просто се забавлявам с това и никога не отчитам фактора стълбичка на еволюцията! никъде не съм твърдяла, че лично аз съм съвършена или нещо такова! пак повтарям на мен ми е забавно да изпробвам неизпробвани неща и си играя с тях точно като децата!

а който съзира в постовете ми някакви нереални напъни за духовна еволюция ще ви кажа само едно: обикновено хората виждат в другите това, което крият вътре в себе си не щат да го видят самите те!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Септември 09, 2009, 01:44:21 pm »
В поста си не визирах никого конкретно, беше абстрактно мое виждане...
А ти защо се хващаш за конкретика? Същата реакция четох, преди да вляза тук, и в Астрология...

Цитат
а който съзира в постовете ми някакви нереални напъни за духовна еволюция ще ви кажа само едно: обикновено хората виждат в другите това, което крият вътре в себе си не щат да го видят самите те!

Вярно е.
Всеки вижда в другия това, което не вижда в себе си.

Но мога да контрирам с една поговорка, която също не е много далеч от истината:
Цитат
Гузен негонен бяга.
И да приключим с търсенето на под вола теле.  :)

В интерес на истината, никакви напъни за еволюция не виждам... Най-малкото защото еволюцията е естествен процес, не можеш да я изпревариш, докато не е дошло времето за тази промяна. Нищо, че силата на осъзнатото намерение води понякога до наистина забележителни резултати... А и със сигурност представите ни за духовна еволюция ще са различни, няма как... тя също е колкото универсален, колективен, обективен, толкова и индивидуален, субективен процес.

Не зная защо продължавате да се припознавате в постовете ми. Снощи реших да отделя малко от времето си за форума и целта далеч не беше да нападам някого, нито съм била водена от какъвто и да било друг мотив, споделяйки вижданията си по темата с вас. И не очаквах едно неутрално мнение да предизвиква отбранителни реакции...  :-\

Извинявай, но нещо по Сатурн не можем да се "чуем", не толкова по Меркурий... Моят понеже стои най-високо в картата, в 9 дом... оттам идват и абстрактните изказвания, които трудно се схващат от аудиторията.
« Последна редакция: Септември 09, 2009, 01:48:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #19 -: Септември 09, 2009, 02:42:49 pm »
Цитат
аз мога да медитирам докато си шетам из къщи, вървя по улицата или чета книга. просто това за мен не е проблем. изисквам тишина и спокойствие само тогава, когато имам нужда да се съсредоточа върху определена трансформация или корекция вътре в себе си. тогава наистина и най-малкият шум ме разсейва...

Точно това е истинската медитация, да бъдеш в пълен вътрешен покой докато успяваш да вършиш ежедневните си задължения.

Много от тибетските монаси карат своите ученици да медитират на места, привидно на които е невъзможно това, в метрото, на работа и т.н. , защото когато ума е спокоен, той е независим от околната среда.

Докато при мен е имало случай на пълна и спокойна атмосфера и неспокоен ум. Сутрешните медитации засега ми се отдават трудно, единствено ако съм си легнала много рано , като се събудя естествено към 5:00 часа, и когато целия свят спи, усещам хармонията, но вече към 7-8 часа ума ми се събужда и активизира, затова предпочитам вечерните медитации.

Истинската медитация, която няма нищо общо с автосугестията е  състояние на пълна "безтегловност", визуализациите са много важни ако се стремим да се енергитизираме или да навлезем в други светове, но най-главното според мен, и което съм постигала, но за съжаление за много кратък период, е да изпаднем в състояние на нищото.

В този миг, аз напълно не съществувам, не мисля, нямам съзнание, дори губя усещане за тялото си, сякаш съм само лек ефир и нищо повече, тогава усещам вътрешния си Дух най-близо , лишен изцяло от човешки облик.

Молитвата е обръщане към Бог, тогава той ни чува, а когато искаме да чуем Бог, ние медитираме, а не са ли и планетите част от Духа на Бог?