Здравей Гост

ПРЕДРОЖДЕНИ ЗАТЪМНЕНИЯ - СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ

• 85 Отговора
  • 14166 Прегледи
*

veshti4ka

ПРЕДРОЖДЕНИ ЗАТЪМНЕНИЯ - СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ
« -: Септември 11, 2009, 07:31:31 pm »
от два-три дни се ровя доста из книгите за неподвижните звезди. но пренаталните затъмнения сами ми изскочиха под носа. таааааа ще ми се да споделим каква е тяхната функция и как влияят в една рождена карта? 
имате ли някакви наблюдения върху тях и с какво можем да ги свържем?  ::)

п.с. не намерих друга тема за това пускам нова по този въпрос  :P

*

тъжен

Re:ПРЕДРОЖДЕНИ ЗАТЪМНЕНИЯ - СЛЪНЧЕВИ И ЛУННИ
« Отговор #1 -: Септември 11, 2009, 08:06:08 pm »
 Саму нидей мъ бий многу :-[

ПРЕДРОЖДЕНИ ЗАТЪМНЕНИЯ -

СЛЪНЧЕВО-2гр.40мин. в Козирог-10 дом

ЛУННО-   17гр.51мин. в Близнаци-4 дом

Ами тва намерих, ама то много има за писане.Ако намериш книгата-''Духовна Астрология'' от Жан Спилър и Керън Макой описват всичко най-подробно по знаци и домове :-\
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 08:15:35 pm от Христо »

*

veshti4ka

« Отговор #2 -: Септември 11, 2009, 08:28:13 pm »
за съжаление имам само "Астрология на душата" на Жан Спилър  :(

а тези затъмнения от твоята карта ли са и как ти влияят /всъщност влияят ли ти изобщо/?

*

тъжен

« Отговор #3 -: Септември 11, 2009, 08:34:33 pm »
Това са твоите затъмнения,в твоя натал-слънчево и лунно :)Затова ти пиша да не ме биеш :-[Ако намеря книгата в нета  ще кача линка :)

*

veshti4ka

« Отговор #4 -: Септември 11, 2009, 08:39:48 pm »
Това са твоите затъмнения,в твоя натал-слънчево и лунно :)Затова ти пиша да не ме биеш :-[Ако намеря книгата в нета  ще кача линка :)

бря  :o  ми че мерси ти много тогаз  :-[ 

оказва се че Слънчевото затъмнение е в абсолютно точен съвпад с К11 - орбис 0,03*, пък Лунното попада в 4 дом  ???  ама трябва да проверя транзитите в миналото кви са ги вършили на тези точки  ::)

а ти за твоите що не споделиш а  :P

« Отговор #5 -: Септември 11, 2009, 08:46:47 pm »
В какъв период преди дата на раждане трябва да се състоят затъмненията, за да влияят на родения? Едва ли важи за всички случили се през 9-те месеца.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Септември 11, 2009, 08:51:35 pm »
В какъв период преди дата на раждане трябва да се състоят затъмненията, за да влияят на родения? Едва ли важи за всички случили се през 9-те месеца.

Гледаш последното затъмнение слънчево и лунно,което е най-близо до твоята дата,но преди нея  ;)

''Духовна Астрология'' от Жан Спилър и Керън Макой описват всичко най-подробно по знаци и домове :-\

Аз съм много доволен от интерпретациите в книгата за затъмненията,да не кажа че с всичко съм съгласен  ;) Просто информацията за знаците покрай затъмненията е на много добро ниво,разгледани са нещата от различни ъгли. На мен Слънчевото ми е в Лъв в съвпад със СЛВ и тук имам двойно подчертаване и може би за това всичко ми е вярно; Лунното пък ми е в Риби,но и то добре ме определя.А за аспекта между самите затъмнения (по знак) да не говорим! Тъй като е куинконс ми се застъпва Девата...

« Отговор #7 -: Септември 11, 2009, 08:58:43 pm »

Гледаш последното затъмнение слънчево и лунно,което е най-близо до твоята дата,но преди нея  ;)

Благодаря. Но те са се случили през юни-юли, а аз съм родена октомври. Въпросът ми беше дали е важно да са около датата ми на раждане.

Слънчевото ми е в 3 градуса съвпад с наталната Луна  ???

*

veshti4ka

« Отговор #8 -: Септември 11, 2009, 09:04:49 pm »
Нухе, пусни малко аванта от тази книга де плийз  ;D :-[ :-*

поне опиши какво точно означават тези точки  ::)  междудругото видях, че последното новолуние преди раждането ми е в съвпад с Фомалхаут в първи дом в риби, а тази звезда все убавини носела  ???  ама нещо още тая информация ми бяга по тъча  :'(

*

Skarlet

« Отговор #9 -: Септември 11, 2009, 09:04:58 pm »
от два-три дни се ровя доста из книгите за неподвижните звезди. но пренаталните затъмнения сами ми изскочиха под носа. таааааа ще ми се да споделим каква е тяхната функция и как влияят в една рождена карта? 
имате ли някакви наблюдения върху тях и с какво можем да ги свържем?  ::)

Ти мъ закла.  ;D Как намери в книгите за неподвижните звезди въпроса за затъмненията? Освен,ако не е по-разнообразно съдържанието й.  ;D Слънчевите и Лунните затъмнения се използват за предсказване на събитията. Когато има акцентирана натална планета
/ опозиция,квадрат,тригон и най-вече съвпад/ или куспида в някой от 4-те ъгъла в хороскопа ти от затъмнението, дава важни събития през годината / при Слънчево / и през месеца /ако е Лунно/.  

*

тъжен

« Отговор #10 -: Септември 11, 2009, 09:06:09 pm »
Ето едното ми затъмнение;

Слънчево затъмнение в Рак-12 дом

''Склонни сте да привличате хора,които не разбират емоционалните си проблеми.Често несъзнателно изцелявате другите,като поемате негативността на емоционалните им трудности.Притежавате способността да лекувате чуждите емоции,като поглъщате негативността,разсейвате я,а после връщате излекуваната енергия обратно във вселената .Като роден лечител вие се занимавате с чувствата и душата.Разведрявата сърцата на хората-предлагате им рамо,на което да поплачат и да облекчат емоционалния си товар.Докато облекчавата емоционалното страдание на околните,изчиствате и собствения си емоционален товар''.
Бреййй голяма работа значи :)Да служа като кошче за емоционалните отпадъци-голямо призвание  ;D ;D
Абе потърси я тази книга във Варна може да я има някъде още :)

*

veshti4ka

« Отговор #11 -: Септември 11, 2009, 09:09:42 pm »
Ти мъ закла.  ;D Как намери в книгите за неподвижните звезди въпроса за затъмненията? Освен,ако не е по-разнообразно съдържанието й.  ;D Слънчевите и Лунните затъмнения се използват за предсказване на събитията. Когато има акцентирана натална планета
/ опозиция,квадрат,тригон и най-вече съвпад/ или куспида в някой от 4-те ъгъла в хороскопа ти от затъмнението, дава важни събития през годината / при Слънчево / и през месеца /ако е Лунно/.  

абе нали знаеш, че с шантавия ми Мерк чета едно, а се сещам за друго... та така  ;D ;D ;D

чеки, чеки че не вдянах - искаш да кажеш че транзитна планета ако засегне точката на затъмнението в наталния хороскоп ще даде събитие годишно или месечно  ???  че то нали постоянно се моткат транзитите наоколо... или само тежките планети влияят...  или ако затъмнението е съвпад/квадрат/тригон/опозе с натална планета само тогава влияе... ами ако не съвпада с никаква планета от натала и няма мажорни аспекти - туй значи ли че не влияе  ???

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Септември 11, 2009, 09:16:18 pm »

Благодаря. Но те са се случили през юни-юли, а аз съм родена октомври. Въпросът ми беше дали е важно да са около датата ми на раждане.

Слънчевото ми е в 3 градуса съвпад с наталната Луна  ???

За това се наричат преднатални затъмнения т.е. когато ембриона им е усвоил енергията.След като си се родим явно вече не можем  ;D (в смисъл не се отпечатват за цял живот) Примерно 4 дена след като съм се родил има Лунно затъмнение,но то не ми влияе по този начин.

Ма точно ей сегинка,ти знаеш ли за какъв обем информация си говорим  :P

ми ако не съвпада с никаква планета от натала и няма мажорни аспекти - туй значи ли че не влияе  ???

Влияе ти,защото енергията на тези знаци се е закотвила в теб по определени начини,които сега хич нямам усмотрение да се разаснявам.Все едно неаспектирана планета да не ти влияе.Чети книгата и това е. :)

« Отговор #13 -: Септември 11, 2009, 09:17:15 pm »
Христо, моля те пусни тълкуване на слънчево затъмнение в Рак, 11 -ти дом.  ::)

Абе потърси я тази книга във Варна може да я има някъде още :)

Ако се поръча през Пингвините може да се забавят малко, но обикновено я намират и я изпълняват. Не знам дали я има в каталога им.

*

veshti4ka

« Отговор #14 -: Септември 11, 2009, 09:20:42 pm »

Ма точно ей сегинка,ти знаеш ли за какъв обем информация си говорим  :P

ми ако не съвпада с никаква планета от натала и няма мажорни аспекти - туй значи ли че не влияе  ???

Влияе ти,защото енергията на тези знаци се е закотвила в теб по определени начини,които сега хич нямам усмотрение да се разаснявам.Все едно неаспектирана планета да не ти влияе.Чети книгата и това е. :)

уууууууууу че си лош ама  >:(   добре, ще си я търся някой ден...  :(

*

Skarlet

« Отговор #15 -: Септември 11, 2009, 09:25:13 pm »

абе нали знаеш, че с шантавия ми Мерк чета едно, а се сещам за друго... та така  ;D ;D ;D

чеки, чеки че не вдянах - искаш да кажеш че транзитна планета ако засегне точката на затъмнението в наталния хороскоп ще даде събитие годишно или месечно  ???  че то нали постоянно се моткат транзитите наоколо... или само тежките планети влияят...  или ако затъмнението е съвпад/квадрат/тригон/опозе с натална планета само тогава влияе... ами ако не съвпада с никаква планета от натала и няма мажорни аспекти - туй значи ли че не влияе  ???

Слушай ме сега,сестро,че вече ми се спи и нема да са поФтарям: Правиш карта на всяко Новолуние и Пълнолуние / наричат се лунации / и си ги записваш в ЗЕТ-я. След това правиш сравняване /включваш на синастрия/ между наталната карта и най-вече с Новолунията и гледаш дали има точни аспекти до милимундата.  ;D Ако има такива точни аспекти между планети и куспиди от натал и затъмнение,има важни събития. Сега изяяясни ли се малко? Те всички лунации влияят на конкретните домове и без да има точни съвпади,но върни назад във времето и ще видиш как точно показва за минали събития.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #16 -: Септември 11, 2009, 09:27:44 pm »
Абе Скарлетке,къде я хвърляш Вещичка във висшия пилотаж!  :o

Това не е тема за лунациите в предсказателната,а за преднаталните затъмнения и как се отпечатват като влияние върху индивидуалността и живота  :)

*

veshti4ka

« Отговор #17 -: Септември 11, 2009, 09:34:11 pm »
Скарлеткееееееее, ти нещо така изотзадзе и без вазелин а  ;D  нищо не можах да фана от твойте обяснения  :'(  май ще си почакам да си купя книжката и да се опитам да я изям с кориците  ;)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #18 -: Септември 11, 2009, 09:36:27 pm »
Ако говорим за предрождени при мен са били:
1.когато майка ми е била в 3-тия месец бременна с мен-слънчево-10 гр.в в Скорпион-това означава,че ми съвпада със СЛВ на 12 гр.в 5-ти дом
2.един месец преди раждането ми-слънчево-на 9 гр.в Телец-мой 11-ти дом,било е и в съвпад с ЮЛВ и Юпитера ми на 13-тия градус.

Лунните са били отново две:
Първото на 26 гр.в Телец-точен съвпад с Веста-в 11-ти и на по-три градуса разлика от Венера и Меркурий.
Второто е било в Скорпион на 23 гр.,правило е опозиция с по-горните планети.

И сега какво?Как да го тълкуваме?Някой ще каже ли нещо по въпроса...
« Последна редакция: Септември 11, 2009, 10:25:41 pm от Мia21 »

*

тъжен

« Отговор #19 -: Септември 11, 2009, 09:39:57 pm »

Цитат
Христо, моля те пусни тълкуване на слънчево затъмнение в Рак, 11 -ти дом. 

Слънчево затъмнение в Рак 11 дом

Работите главно за хуманни каузи,посветени на доброто на повечето хора.Докато преследвате собствените си възвишени идеали и стремежи,помагате на хората да се ориентират към дадена цел.Насърчавате хората да следват мечтите копнежите и идеалите си и оказвате огромна подкрепа на приятелите си и познатите.Поощрявате другите да осъществят мечтите си.

Aurora , това е само една малка част от описанието.За всеки дом и знак има по 10-15 страници написано.Много е ценна книгата :)

Ето я и книгата.Може да се поръча по интернет-
http://www.helikon.bg/books/109/24118_duhovna-astrologiia.html

« Последна редакция: Септември 11, 2009, 09:46:32 pm от Христо »