точно в първия час на 22 септември - есенното равноденствие сънувах много интересен сън, който и до момента трудно успявам да разгадая
ето го и съня: бързах за погребение

което в последствие се оказа, че е уж на моята баба, а тя реално е починала преди многоооо години като съм била малка. пристигам на гробищата а там ме чакат няколко духа /нямаше хора, а аз виждах и си контактувах с духовете все едно са хора/. единият дух искаше да се махна и ме побутна, но другите му се скараха. помолиха ме да придружа с тях душата на починалата в онзи свят и аз се съгласих /пусто мое съжаление към всички

/. та летяхме си през един коридор и аз съм хванала отляво под ръка духът на починалата, а от дясно я държеше под ръка друг дух дето беше много приказлив

стигнахме до една голяма врата, която отстрани беше стъклена, а по средата се ветрееха някакви прозрачни ленти /подобни на найлоновите ленти на хладилните стаи/. приказливият дух ми каза:
- не се притеснявай ако срещнеш лека съпротива при преминаването през вратата. това е така защото ти си жив човек.
та от другата страна на вратата имаше една стара жена с голям тефтер в ръцете и попита за имената. починалата си каза името и бъбривият дух също и възрастната жена отметна нещо в тефтера си. погледна ме и мен и аз си казах името, тя си погледна в тефтера отново и пак ме погледна искрено учудена, при което бъбривият дух и каза:
- аааааааа спокойно бе, тя е ТУРИСТ!
честно да ви кажа и на сън се хилих като отървана

та тогава преминахме през вратата и въпреки моите очаквания за съпротива усетих просто лек полъх като пролетен ветрец. след като преминахме попаднахме в нещо като фоае, което половината беше пълно със жълти пейки и голяма част от тях бяха една върху друга и ми мирешеше странно - като в болница. та двата духа седнаха на една пейка, а аз подвих крака на земята и си облегнах ръцете на пейката. тогава духът на починалата ми каза следното:
- на 8ми ще погребат в моя гроб един човек по погрешка /в погрешния гроб предполагам/. иди мойто момиче да му запалиш свещичка за да не се чувства самотен! - и духа на починалата пишеше нещо на листче хартия.
и тогава си отворих очите... като се събудих ми беше адски забавно, че посетих "оня свят" и много се чудих за какво точно иде реч...
таааа въпреки, че съм наясно с по-голямата част на символиката, съм искрено изненадана от този сън и особено от факта, че ме таксуваха като туристка

уф още се смея със сълзи на това...
някой има ли си на идея за какво иде реч