http://img156.imageshack.us/img156/439/276655724.jpg
Пускам картата.
Типична карта на комарджия. Ще извлека тенденциите:
1. Роденият се управлява от Слънцето (Асцендент Лъв), което е в сходяща опозиция с Уран в 5-ти дом. Както знаем една сходяща опозиция е по-силна.
2. Уран управлява 8-ми дом (чуждите пари, замразените капитали) и е позициониран в 5-ти (игрите, хазарта)
3. Слънцето управлява и 2-ри дом - значи намираме връзка и между 1-ви, 2-ри и 5-ти дом, посредством опозицията на Слънце с Уран.
4. Намираме още Нептун в 5-ти дом, който е в квадрат с Луната, която е под негово управителство (Луна-несъзнателната воля, привичките).
5. Във втори дом намираме Юпитер и Марс, които са в квадрат с господаря на 8-ми дом - Уран в 5-ти. Тази позиция не е добра за спекулации. може да има внезапен късмет, който е нетраен и води до крупни загуби. Аз не бих поверила парите си на такъв човек.
6. Обръщаме внимание на Сатурн, на това дали прави някакви компенсиращи и дисциплиниращи аспекти. Сатурн - съуправител на 8-ми дом прави тао-квадрат с Нептун в 5-ти и Луната в Риби. Още един показател за загуби.
7. Положителните аспекти: Уран в тригон с Луна, Сатурн в тригон със Слънце донякъде компенсират, но негативните показатели са много повече.