Здравей Гост

транзитите на уран през наталните домове

• 108 Отговора
  • 15081 Прегледи
*

Diyana

• 2705
Re:транзитите на уран през наталните домове
« Отговор #80 -: Октомври 01, 2009, 10:48:14 am »
Това майчинство от кои положения да го търсим.Казваш,че наталния ти е в 5-ти.Да не би да е оттам?

Не бих търсила Уран за това. Като цяло уран не е много активен откъм събитийност при мен. В натала има аспект единствено с Меркурий - съвпада в пети дом, където би трябвало да лишава от деца, но пък там са и Венера и Луна и то в силно фертилния Скорпион. Асц. ми е също от раждащите. Конкретно за двете години престой в къщи - в соларите ми бяха активизирани силно четвърти и пети. Прогресивна Венера върху СЛВ, прогресивна Луна върху нат. Юпитер, прогр. МС точно на оста 5-11 дом., транз. Юпитер в пети дом и т.н.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #81 -: Октомври 01, 2009, 10:56:39 am »
Доколкото съм чела при транзити на бавните, външните планети към натални, събитийност се "отключва" при допълнителен аспект на транзитиращите слънце, повече луна. Гледа се в кои знаци, домове са новолуния и какви допълнителни аспекти правят с бавните и с наталните.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Mia21

• 2502
« Отговор #82 -: Октомври 01, 2009, 11:14:18 am »
Не зная,но за съжаление почти съм на път да се разколебая по отношение на астрологията.Имам толкова сериозни положения в момента,от които би трябвало да се случи нещо интересно,а на практика няма нищо такова.Пълна скука и еднообразие.Не ми се иска да вярвам,че само лошите аспекти се усещат и то постфактум. :-[

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #83 -: Октомври 01, 2009, 11:26:11 am »
Миличка, нали знаеш какво правят с нас големите очаквания... Освободи се от тях, просто живей.
За съжаление, за да тълкуваш правилно транзитите се изискват сериозни познания, много практика, добра интуиция, широкоскроен и ерудиран астролог. Аз съм убедена, че всичко се вижда в картите, но трябва да знаеш да "четеш". Аз още не умея.  :-[

*

Mia21

• 2502
« Отговор #84 -: Октомври 01, 2009, 11:32:04 am »
Освен да чакам януари другата година,ама като гледам и там не зная какво да очаквам,солара ми не е кой знае калко интересен,а имам доста интересни транзити.
За да не съм голословна ви показвам каква ще е картинката тогава...
Ако е пак същата история,не знам какво да чакам след това.

Аз съм наясно и нямам кой знае какви очаквания,но ми е интересно защо така се получава-има аспекти,а няма събития.

« Последна редакция: Декември 09, 2009, 10:45:02 pm от Мia21 »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Октомври 01, 2009, 01:22:14 pm »
Марая, моя Уран в Натала ми е в секстил с Венерата и АС-то, но предполагам,че ти питаш за транзитни аспекти. Очаквай разнообразие и успехи в любовта - бърз брак, влюбвания и т.н.
През кой дом ти транзитира Урана в момента и на кой дом ти е управител ?

в натала уран/венера имат тригон,ноооо много широк орбис.макар ,че в такива карти/натални / ,аз пускам много голяма аванта на аспектите и градусите им. ако човек може да ги използва -да ги ползва! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #86 -: Октомври 01, 2009, 01:23:02 pm »
В такъв случай, очаквай изненади с мъжа ти / бившия, ако мога така да го нарека / .

а защо с него? ::)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #87 -: Октомври 01, 2009, 02:01:35 pm »
Освен да чакам януари другата година,ама като гледам и там не зная какво да очаквам,солара ми не е кой знае калко интересен,а имам доста интересни транзити.
има аспекти,а няма събития.

Доколкото ми разбира главата ще имаш начало на събития в емоционален план, когато юпитер направи ингрес в риби и ти се качи на луната (упр. АЦ). По същото време горе-долу сатурн, упр. на седми ще кацне на нат. плутон, упр. на пети. Тригон със стелиума.  :P Пак по това време тр. уран в тригон на АЦ.По-заформени ще станат събитията, когато юпитер транзитира през МЦ. Аз при такъв аспект се омъжих. (и никак не се гордея с това ) :o)

*

elfidka

• 3129
« Отговор #88 -: Октомври 02, 2009, 07:05:20 pm »
В такъв случай, очаквай изненади с мъжа ти / бившия, ако мога така да го нарека / .

а защо с него? ::)
[/quote

Защото събитието е в 4 дом...]
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #89 -: Октомври 02, 2009, 08:37:01 pm »
:) , а някой има ли наблюдение на аспект уран тригон нат. асц и уран тригон ,секстил венера? :)
моля да споделите!

имам наблюдение на тр.уран в 5 тригон към Асц. и тр.юпитер кацнал върху нат.Уран /Асц.
уран упр.6 - влязах точно на рожденият си ден в болница заради дъщеря ми, беше на 3 годинки
тя с хепатит, а не искаха да ме приемат с нея, защото аз бях здрава, но използвах чужда урина на болен и ме приеха, като се разболях едва 15 дни след като ни изписаха от инфекциозна болница и не влязох там втори път,вече  ме водеха преболедувала и слава богу,че бях вътре, иначе лекарите щяха да я изтърват, имаше усложнения, щото я бяха лекували една седмица с антибитици, преди да разберат какво е...
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #90 -: Октомври 02, 2009, 08:41:56 pm »
тя с хепатит, а не искаха да ме приемат с нея, защото аз бях здрава, но използвах чужда урина на болен и ме приеха,

Оле, майко, ама и теб ли те лекуваха с антибиотици междувременно?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #91 -: Октомври 03, 2009, 09:02:09 am »
при хепатит не  се пият антибиотици, защото допълнително натоварват черният дроб, който основно се засяга при тази инфекциозна болест и се пази диета №6 до една
година след боледуването, говорим за хепатит А, пият се хепатопротектори и много витамини
на следващият ден ми бяха взели кръв и разбраха, че съм все още здрава, но вече бях вътре

*

Марая

• 28287
« Отговор #92 -: Октомври 03, 2009, 01:37:55 pm »
малеее,тоя уран и юпитер! >:(
принципно знам и е така от практиката , че има голям късмет при аспект на двете планети!
и наистина го приемам като късмет и в твоя случай! :)

« Отговор #93 -: Октомври 03, 2009, 06:06:35 pm »
   Не знам за другите, но си правя равносметка, че при мен когато тр.ретро Уран е направил съвпад и то точен до нулата с нат.ретро Меркурий- сме емигрирали по нежелание. Но е бил ретро и след това сме се върнали. Впоследствие отново съм правила опити да емигрирам но в друга посока, Уран все още в VІІ дом - където е и Слънцето ми в Козирог, но управителя на VІІ е Юпитер, който в картата ми не заема кой знае кво място в VІ дом Скорпион...Явно под действието на Урана търсела съм път към бягство или по-скоро към нови светове. Когато е навлезъл в VІІІ дом - родих. А когато застана на МС и СЛВ - отново мигрирах, но този път нямах желание за преместване, а за подобряване на начина си на живот. И естествено пак временно...Сега тр.Уран напуска 10 дом и е опозиция с нат.Плутон, но все още не е точна...А нат.Плутон ще бъде в схватка и ще трябва да се бори със съвпада на Сатурн и жицата, която го опъва от горния край - Уран...Не знам този път накъде ще избие всичко това...Но искам да споделя и лични наблюдения, че докато съвпада или аспектирането на транзитите към дадени точки от натала са сходящи се акумулира енергия, която в момента на точния съвпад се отключва със събитие в реалния живот, но задължително трябва да има засегната друга лична планета с по-бързите транзити. И се започва...Разсейването на енергията трае с години, когато е било аспект с тежък транзит и важното е как ще я асимилираме и преосмислим събитията си в реалния живот...

« Отговор #94 -: Октомври 03, 2009, 06:19:13 pm »
малеее,тоя уран и юпитер! >:(
принципно знам и е така от практиката , че има голям късмет при аспект на двете планети!
и наистина го приемам като късмет и в твоя случай! :)
ами по натал са ми в тригон  юпитер/уран и аз си мисля, че е късмет, интуитивно усетих какво трябва да направя и след престоя си две седмици в болницата се убедих,че е било крайно наложително да жертвам моето здраве, но дъщеря ми да живее, пък и нептун и сатурн транзитираха през моя 5 дом  :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Октомври 05, 2009, 01:58:26 pm »
Не зная,но за съжаление почти съм на път да се разколебая по отношение на астрологията.Имам толкова сериозни положения в момента,от които би трябвало да се случи нещо интересно,а на практика няма нищо такова.Пълна скука и еднообразие.Не ми се иска да вярвам,че само лошите аспекти се усещат и то постфактум. :-[

господ дава , ама в кошара не вкарва!-цитат от библията. :)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #96 -: Октомври 06, 2009, 02:33:57 pm »
Аз имам натална опозиция на Уран с Юпитер,широка е на 9.08 градуса,по остта 5-11-ти.Дал действа и как?Някой ще каже ли... :-\
Юпитер ми е в съвпад с ЮЛВ.

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Септември 09, 2010, 04:31:56 pm »
Това е за Уран и много интересни неща Анима. :blink:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #98 -: Септември 09, 2010, 09:33:53 pm »

Доколкото ми разбира главата ще имаш начало на събития в емоционален план, когато юпитер направи ингрес в риби и ти се качи на луната (упр. АЦ). По същото време горе-долу сатурн, упр. на седми ще кацне на нат. плутон, упр. на пети. Тригон със стелиума.  :P Пак по това време тр. уран в тригон на АЦ.По-заформени ще станат събитията, когато юпитер транзитира през МЦ. Аз при такъв аспект се омъжих. (и никак не се гордея с това ) :o)

Марая..., Марая, къде я върна на бял свят пак тази тема...За съжаление нищо от това не се случи.Освен да чакам Юпитер през МЦ. За мен астрологията явно не работи. :-[

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Септември 09, 2010, 09:46:08 pm »

Марая..., Марая, къде я върна на бял свят пак тази тема...За съжаление нищо от това не се случи.Освен да чакам Юпитер през МЦ. За мен астрологията явно не работи. :-[

Сестро, имаше желаещи....