Не знам за другите, но си правя равносметка, че при мен когато тр.ретро Уран е направил съвпад и то точен до нулата с нат.ретро Меркурий- сме емигрирали по нежелание. Но е бил ретро и след това сме се върнали. Впоследствие отново съм правила опити да емигрирам но в друга посока, Уран все още в VІІ дом - където е и Слънцето ми в Козирог, но управителя на VІІ е Юпитер, който в картата ми не заема кой знае кво място в VІ дом Скорпион...Явно под действието на Урана търсела съм път към бягство или по-скоро към нови светове. Когато е навлезъл в VІІІ дом - родих. А когато застана на МС и СЛВ - отново мигрирах, но този път нямах желание за преместване, а за подобряване на начина си на живот. И естествено пак временно...Сега тр.Уран напуска 10 дом и е опозиция с нат.Плутон, но все още не е точна...А нат.Плутон ще бъде в схватка и ще трябва да се бори със съвпада на Сатурн и жицата, която го опъва от горния край - Уран...Не знам този път накъде ще избие всичко това...Но искам да споделя и лични наблюдения, че докато съвпада или аспектирането на транзитите към дадени точки от натала са сходящи се акумулира енергия, която в момента на точния съвпад се отключва със събитие в реалния живот, но задължително трябва да има засегната друга лична планета с по-бързите транзити. И се започва...Разсейването на енергията трае с години, когато е било аспект с тежък транзит и важното е как ще я асимилираме и преосмислим събитията си в реалния живот...