Здравей Гост

ЛИЧНА МАРАЙСКА

• 418 Отговора
  • 46639 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:ЛИЧНА МАРАЙСКА
« Отговор #240 -: Януари 26, 2010, 03:20:42 pm »
мислех,че само ако въпроса е зададен така,че да се отговори с Да или Не.А и повечето примери,в книгите,които посочих и в нета,са такива.

Заради книгите и неопитността ми аз също си бях съставила такъв извод. Ето затова човек трябва да се развива самостоятелно, макар и с тяхна помощ, не буквално да приема всяко нещо. Аз нали все поставям под съмнение и обичам експериментите, та затова някой път ми изплуват какви ли не чудесии.  ;)

Бях останала с впечатлението, че хорарната е "простичка", търси повърхностни отговори, но се уверих и това ви го намекнах при въпроса на Хело май беше, че хорарната карта може да покаже далеч повече от това, което подозираме. Въпросът е, както Дияна спомена, да успееш в крайна сметка да го направиш.  :blink:    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #241 -: Януари 26, 2010, 04:26:00 pm »
Когато не съм сигурна по кой дом да го търся, винаги гледам срещу Асцендента, т.е. седми. И в повечето случаи дава информация.  :blink:

И аз мисля така,но може да се гледа и Слънцето,тъй като се знае че е мъж.
В книгите има много описани примери и тълкуване на цяла карта,касаеща въпрос и развилата се ситуация около него. Така че, не сме открили топлата вода,тълкувайки повече в хорарната карта от даването на един прост отговор "да" или "не".  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #242 -: Януари 26, 2010, 04:28:38 pm »
Добре е да си има един общ дом, както при загубените вещи. Готино е, знаеш си, че това е 2-ри дом на притежанията и си търсиш по-нататък, независимо от това какъв е предмета.

Когато не сме сигурни към кой дом да отнесем въпроса се ползва 10-ти дом. Общи взето той се ползва за всички въпроси, които са по-особени и не могат да бъдат отнесени някъде, според традицията. Не съм проверявала дали това дава добри резултати.

ПП. Седми дом добре се връзва за човек и нападател. 12-ти не ми се връзва много-много. Седми се ползва и за описване на крадци.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #243 -: Януари 26, 2010, 04:30:17 pm »
В книгите има много описани примери и тълкуване на цяла карта,касаеща въпрос и развилата се ситуация около него. Така че, не сме открили топлата вода,тълкувайки повече в хорарната карта от даването на един прост отговор "да" или "не".  :blink:

Срещат се наистина такива примери, но недостатъчно /аз само един съм чела/ и човек остава с грешни впечатления при първоначалния си досег с хорарната.
Никой не открива топлата вода, ти пак се дъвчиш нещо.  :P Ставаше дума, че не е проблем да се гледа такава карта и можем да опитаме заедно да го направим.

*

Nebesna

« Отговор #244 -: Януари 26, 2010, 04:32:43 pm »
Много са противоречиви мненията. Даже съм чела мнения от рода на: "Не отговаряйте на въпроси, за които не са ви питали!"
Аз за да отговоря на въпросите на Марая, трябваше да задам още дузина спомагателни въпроса.

*

missKapriz

« Отговор #245 -: Януари 26, 2010, 04:34:56 pm »
Сънрайн,права си.Дано се появяват повече подобни карти тук.Наистина малко са застъпени подобни в книгите,а и в нета.Нужни са повече упражнения.Или поне да се опитваме да коментираме повече подробности по тези,"обикновените"   ;) хорари.Не само да отг с Да или Не,с риск яко да се изложим ;D ;D ;D

*

missKapriz

« Отговор #246 -: Януари 26, 2010, 04:36:22 pm »
Много са противоречиви мненията. Даже съм чела мнения от рода на: "Не отговаряйте на въпроси, за които не са ви питали!"
Аз за да отговоря на въпросите на Марая, трябваше да задам още дузина спомагателни въпроса.

Съгласна съм с теб.И аз съм чела това,а в други пише-питайте докато разберете въпроса/те и тогава направете карта.А сега де!Трябва да пробваме

*

sunrain

• 6710
« Отговор #247 -: Януари 26, 2010, 04:41:09 pm »

ПП. Седми дом добре се връзва за човек и нападател. 12-ти не ми се връзва много-много.

На мен ми се връзва - 7 - явен враг, 12 - таен и го приемам и като един вид заплаха в случая.

За въпроси, за които не е питано, съм склонна да се съглася напълно.  

*

sunrain

• 6710
« Отговор #248 -: Януари 26, 2010, 04:45:02 pm »
Ако се питаме ние по между си лесно, но когато някой друг пита, няма как без уточняващи въпроси, както се забелязва и тук във форума от питане на начинаещи. 

*

Nebesna

« Отговор #249 -: Януари 26, 2010, 04:50:09 pm »
Ако се питаме ние по между си лесно, но когато някой друг пита, няма как без уточняващи въпроси, както се забелязва и тук във форума от питане на начинаещи.  

Аз винаги задавам уточняващи въпроси, за да помогна на човека да формулира въпроса правилно. Даже го моля да преформулира въпроса си. Не смятам, че това е грешен подход. Веднъж ми беше зададен въпрос: "Ще продам ли имота до месец?" От дума на дума стана ясно, че имотът не е негов, а на майка му. После се установява, че имота още няма нотариален акт (представете си нахалството), т.е. трябват още документи за изваждане, преди да се пристъпи към продажба на имота. И накрая се оказа, че не той продава имота, а чрез посредник. това са твърде много подробности и въпроси, без чието разрешаване няма как да се отговори коректно. Затова се въздържам да отговарям на завоалирани въпроси. То и при конкретно зададен въпрос пак има шанс да те подведат, както в описания от мен случай. Затова питам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #250 -: Януари 26, 2010, 04:50:49 pm »
Седми дом наистина е най-логичен избор (тоест седми от 5-ти в случая все пак, според мен) защото сигнифицира и крадци, убийци, престъпни елементи, врагове, "лица, които назоваваме по име или неназовани, неизвестни лица". Аз се поддадох на внушението "страх, криминално деяние, преследване, насилие" - тоест акцент върху действието, а не върху извършителя и тръгнах да търса 8-ми от пети. Което само потвърждава тезата, че ако не си си изяснил въпроса, възможността да объркаш сигнификаторите е голяма.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #251 -: Януари 26, 2010, 04:52:14 pm »
Охооо, това с имота направо е трепач.  ;D Ми те и мотивите на човека да пита си личат, а хората си правят тънките сметки.  :rolleyes: ;D

*

Nebesna

« Отговор #252 -: Януари 26, 2010, 04:53:07 pm »
Седми дом наистина е най-логичен избор (тоест седми от 5-ти в случая все пак, според мен) защото сигнифицира и крадци, убийци, престъпни елементи, врагове, "лица, които назоваваме по име или неназовани, неизвестни лица". Аз се поддадох на внушението "страх, криминално деяние, преследване, насилие" - тоест акцент върху действието, а не върху извършителя и тръгнах да търса 8-ми от пети. Което само потвърждава тезата, че ако не си си изяснил въпроса, възможността да объркаш сигнификаторите е голяма.

Ми не беше доказано, че става дума за насилие. Притеснил ги е посред бял ден и не е насилствал. Действал е явно, а не прикрито.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #253 -: Януари 26, 2010, 04:57:15 pm »
Ми не беше доказано, че става дума за насилие. Притеснил ги е посред бял ден и не е насилствал. Действал е явно, а не прикрито.
Кой е изплашил децата ми, беше въпроса, защо ги е преследвал?! Аз го разчетох ачик-ачик като заплаха и насилие.
Но и сега - като гледам Луна в девети и Марс в 11-ти като сигнификатори на насилника - 7-ми от пети, не ми дават повече информация  :(
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 05:04:59 pm от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #254 -: Февруари 17, 2010, 02:16:50 pm »
КАК тълкувате при лунара съвпада на луната с асц-то й? и всички планети почти в 11-ти.
а наред с това упр. на асц-то в 11-ти.
ще се радвам на коментарите ви! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #255 -: Февруари 17, 2010, 09:19:13 pm »
ей, що нищо не казвате? :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #256 -: Февруари 18, 2010, 12:11:26 am »
Утре като изтрезнеем...  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #257 -: Февруари 18, 2010, 12:19:50 am »
Утре като изтрезнеем...  :-[

о.к , тогава  :49:

*

Марая

• 28287
« Отговор #258 -: Февруари 18, 2010, 01:56:26 pm »
лили, изтрезня ли? :-\ :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #259 -: Февруари 18, 2010, 02:05:52 pm »
Имам преводи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.