Не знам, аз лично нито обръщам специално внимание на сексуалната ориентация на другите, нито се шокирам или дразня от нея. 
Тогава да перефразираме въпроса- защо някои се провокират от тия въпроси, а други- не.
Бих казала, че мен не ме провокира тоя въпрос, защото Уран в радикса не е ми ранен и табутата и нормите, ако имам такива, си ги избирам сама, а не според обществените нагласи. А специално за сексуалността гледам Венера в радикса – на трон, не е напрегната и ранена. Отново лесно се издига такава Венера и нормите, етиката и естетиката са си нейни, а не на обществото.
Естествено, транзитите към Уран или Венера изкарват на повърхността разни въпроси, свързани с аналогиите им.
И появят ли се въпроси, гледам да им отделя внимание, защото се предполага, че това са нови енергии или неща, които е важно да интегрирам, за да съм в мир със себе си.
И от тук стигам до друг въпрос – защо сексуалността не излиза на дневен ред, докато останалите аналогии на Венера- пари, любов, изкуство и т.н., се появяват переодично. Обяснявам си го с другите планети и домове, които имат отношение към изброените аналогии на Венера.
Сексуалността освен с Венера, я свързваме с Плутон и Скорпион и осми дом – Плутон хармонично аспектиран, Скорпион със стелиум, но без напрежение и интерсептиран, а осми дом- празен. Явно не е ми тема сексуалността и няма нужда да и обръщам особено внимание.
Но пък някои от другите аналогии на Венера са свързани с астрологични фактори в радикса, които не са съвсем еднозначни, и там си имам достатъчно провокации:)