Такааааа.....разгледах по-обстойно всички качени карти по темата и видях следното:
1. В картата на Рупър Евет Венера/сигнификатор на любовта,ценностите и чувствените наслади/ е в съвпад с Марс в Рак в падение/Марс се свързва със сексуалността/ и управляват 1 и 7 домове/аз и партньорите/. Двете планети са в аспект квадратура с Нептун/планета на сливането,блаженството и тайните/. Луната в 5 дом в Риби е диспозитор на Венера и Марс,която управлява и другия сексуален дом-8 дом и е в опозиция с Плутон.Луната представя емоциите.Според астролозите Венера в напрегнат аспект с Плутон/особено в съвпад и като управители на 5 и 8 домове/дават сексуални отклонения. Водолей на куспидата на 5 дом и Уран е в квадратура Нептун,който е диспозитор на Луната в 5 дом в Риби.
2. Фреди Меркюри- Слънцето му-управител на асцендента, е в квадратура с Уран-управител на партньорския му 7 дом.Юпитер-управител на 5 дом /и съуправител на 8 дом в Риби/и диспозитор на Луната му в Стрелец в 5 дом е в съвпад с Марс във Везни/в заточение/,с Нептун и Венера. Двойният знак за мен е предпоставката за бисексуалността му.Освен това има градуси и неподвижни звезди,свързани със сексуалните отклонения. Венера на Фреди е на 28-я градус във Везни-градус,предразполагащ към полови извращения и безнравствено поведение.
3. За Джорд Майкъл съм написала.Само ще допълня,че неговото Слънце на 3 градуса в Рак,както и Сатурн в 8 дом е на 23 градуса във Водолей,които също се свързват със сексуални отклонения и безнравственост.
4. Елтън Джон - управителят на 5-я му дом-Марс, прави квадратура с Уран в 7-я му партньорски дом.Всички знаем,че Уран/и Водолей/ руши нормите дава ексцентричност в поведението. В 5 дом е Луната му в чувствения Телец-управител на 8 дом,която е в квадрат със Сатурн в 8 дом. Венера-като сигнификатор на любовта, е в ексцентричния Водолей и е в квадрат с Юпитер в сексуалния Скорпион/управител на асцендента му/.СЛВ също е доста показателен в 7 дом-Меркурий,като управител на 7 дом и СЛВ е в съвпад с Марс-управител на 5 дом.
5. Джоди Фостър - Венера-управител на 5-я й дом, е в Скорпион, в съвпад с Нептун и в квадрат с Марс в 8 дом. Управителят на 7 дом-Меркурий,също е в съвпад с Венера и в квадрат с Марс. Управител на 8 дом е Луната,която също е в квадрат с Меркурий. В тази карта Меркурий играе доста силна роля,тъй като управлява партньорския 7 дом и стелиума в Дева,между които е и Луната-упр. на 8 дом.Не съм запозната с интимния й живот, но с този Марс в 8 дом в мъжкия знак Лъв,според мен тя играе активната роля на мъжа в секса. Забравих да спомена и това,че голямо значение имат преобладаващите Ин или Ян планети,освен аспектите и управителите на 1,5,7 и 8 домове,както и Венера,Марс,Луната, пък и като цяло хороскопа,защото както знаем Слънцето е нашето его. А в нейната карта има противоброство между енергиите на Слънцето и Луната,както и между Венера-упр. на 5 дом и Марс.
6.Елън.....нам коя си пък, също има Венера на 23-я градус във Водолей/както Сатурн-а на Джордж Майкъл/ и е в опозиция не с кого да е, а с диспозитора си Уран в 8 дом. И при нея забелязвам,че има напрегнат аспект между управителя на 7 дом и Луната/управител на 8-я й дом/. Луната в Овен дава доста страст, а е и диспозитор на Марс-а й в Стрелец-управител на 5-я й дом.И другото,което не е за подценяване - куспидата на 5-я й дом е на 27-28 градуса в Овен,където е Вертекс-а,а тази мъглявина също дава склонност към разврат.
Така че,считам че не може да се гледат откъслечни планети,знаци и аспекти,както и всеки да се асоциира с изброеното. До тук забелязах навсякъде включени аспекти между управителите на 1,5,7 и 8 домове,както и замесени Луната,Венера,Марс,някъде Плутон и някъде Уран.Нямам време да навлизам в подробни психологични анализи и портрети,но се надявам и това да дава яснота по въпроса.Съгласна съм,че не всеки се ражда бисексуален или хомосексуален,но в тези карти си има натална предразположеност, а и много са важни отключващите транзити и както всички споменахте-средата и възпитанието.