Здравей Гост

Обратните

• 204 Отговора
  • 30853 Прегледи
*

Helo

Обратните
« -: Септември 29, 2009, 07:18:58 pm »
Нека тук сложим карти на гейове, лесбийки и бисексуални хора и да открием общото в тях и кое в хороскопа кара тези хора да предпочитат отношения със собствения си пол или и с двата пола едновременно.

Тук ще сложа няколко карти, а след това можем да ги обсъдим.

Рупърт Еверет. Ето една статия, от която става ясно, че е гей:

http://entertainment.bpost.bg/story-read-6602.php

Картата му:

Фреди Меркюри, за когото доколкото знам е бил бисексуален:

Картата на певеца Джордж Майкъл:

Re:Обратните
« Отговор #1 -: Септември 29, 2009, 07:32:29 pm »
Марс в напрегнат аспект или в съвпад с Нептун.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

missKapriz

« Отговор #2 -: Септември 29, 2009, 07:44:55 pm »
Квадрат Марс/Слънце и Венера/Луна

*

Skarlet

« Отговор #3 -: Септември 29, 2009, 08:43:22 pm »
Дано не ви прочете Вентолинката.  ;D Аз ще се включа утре по тези карти,но благодаря на Хело,че пусна картата на дин от любимците ми от преди 20 години- Джордж Майкъл.В 5 дом има Нептун в сексуалния Скорпион,който е връх на тауквадрат с Луната/упр. на асц./ и Сатурн в опозиция с нея/упр. на 7 дом/. Това е едната предпоставка.Другата е,че Венера/упр. на 5 дом/ е в 12 дом в Близнаци,в съвпад с Меркурий/вероятно харесва по-млади "гаджета"/. Не мога да си спомня,но той май беше хванат пиян и надрусан от полицията,след някакъв пътен инцидент.Или греша? Но този пълен 3 дом с управителя на 8 дом в опозиция със Сатурн/на когото е диспозитор/,в съвпад с Марс и Плутон ме плаши.Марс и Плутон управляват интерсептирания Скорпион в 5 дом и са диспозитори на Нептуна. Надрусан или пиян,или пък и двете,дали няма да загине при катастрофа? Оф,защо все в тези неща зяпам?  :-X Ма, ми се набиват в очите.
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 11:55:34 am от Скарлет »

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Септември 29, 2009, 10:08:05 pm »
Много силни елементи са:

Слънце в аспект с Уран
Марс в аспект с Нептун
Луната зле аспектирана
Луната в аспект с Нептун

« Отговор #5 -: Септември 29, 2009, 10:36:38 pm »
Честно казано с моите скромни знания аз никога не бих предположила хомосексуалност, ако не знаех че я има.  Какво говори за хомосексуалност в една карта? Аз съм виждала карти с много по-ранени Марс, Луна, Слънце и т.н. без да има хомосексуалност. Тук направо не виждам нищо особено. Не е ли малко стъкмистика сега да казваме, че ето на този и този аспект... говорят за тази работа.

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Септември 29, 2009, 10:40:44 pm »
Честно казано с моите скромни знания аз никога не бих предположила хомосексуалност, ако не знаех че я има.  Какво говори за хомосексуалност в една карта? Аз съм виждала карти с много по-ранени Марс, Луна, Слънце и т.н. без да има хомосексуалност. Тук направо не виждам нищо особено. Не е ли малко стъкмистика сега да казваме, че ето на този и този аспект... говорят за тази работа.

Да, права си! Повечето автори са на мнение, че не може по наталната карта да се определи дали човек ще стане хомосексуалист ли не. Зависи и от средата. Ние тук търсим някаква предразположеност и извличаме общи тенденции от картите.

*

Nebesna

« Отговор #7 -: Септември 29, 2009, 10:41:22 pm »
Ето и един мой любимец

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Септември 29, 2009, 10:43:19 pm »
В картата на Елтън Джон:

Марс е в знак на Нептун;
Слънцето не е в аспект на Уран, но
господарят на Слънцето - Марс е в квадрат с Уран
Луната, ранена от Сатурн
Луната е в 5-ти дом, подобно на луната в първите 2 карти.

Марая е на мнение, че Луната в съвпад с Нептун в 5-ти дом дава гарантиран хомосексуалист.
Аз това не съм го проверявала. Нямам такава база данни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Септември 29, 2009, 10:45:32 pm »
Дотук не се обаждах, но и на мен ми намирисва на стъкмистика.
На пръв поглед картите не са по-различни с нищо и ако за притежателите им не се знаеше, че са с би- или хомосексуална ориентация, дали само по хороскоп бихме могли да направим това заключение? И друг път съм казвала, всичко може да се открие в хороскопа пост фактум, т.е. след като информацията вече е известна или даено събитие се е случило. Само като се замисли човек колко мъже има с твърд аспект между Марс и Нептун и силно влияние на Уран/Водолей и нима всички те ща се потенциални хомосексуалисти?

Може би най-добре ще е да се опитаме да изведем общото между всички тях.
Сега ще поразгледам и ще пробвам да обобщя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Септември 29, 2009, 10:47:05 pm »
На мен не ми пречи да си извличам общи тенденции, основани на сходствата в картите.
Пък ти се обаждай, не пречи!

« Отговор #11 -: Септември 29, 2009, 10:50:47 pm »
Разбира се, че хората не са хомосексуални с такива аспекти по дифолт, но е факт, че Уран ни кара да експариментираме, а Нептун ни кара да търсим по-дълбока чувственост. Как я намира човек - личен избор и среда.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Helo

« Отговор #12 -: Септември 29, 2009, 11:11:09 pm »
Ето картите на две лесбийки:

Джоди Фостър

И една друга, която е известна в Америка, но не много известна на другите места по света:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Септември 29, 2009, 11:27:13 pm »
Знаете ли какво ми прави впечатление при всички тях?
Акцентирана позиция на лунните възли.
В три от картите възлите са в съвпад с оста АС-ДС, а в картата на Фреди Меркюри СЛВ е в 10 дом в съвпад с Уран!

Също така акцентиран мутабелен кръст.

При Елтън Джон АС-ДС са в мутабелни знаци, както и оста на възлите, Марс и Меркурий. Съвпадът на Марс и Меркурий в Риби в съчетание с Нептун в 10 дом и Луна в Телец загатва за музикален талант, приятен глас и сценични изяви.

В картата на Рупърт Еверет отново имаме застъпени знаци от мутабелния кръст - Слънце/Меркурий в Близнаци и Луна в Риби. Уран в секстил с АС и СЛВ, но сам по себе си този аспект не е достатъчен. Нептун в първи дом, макар и доста далеч от АС и в следващия го знак.

При Фреди Меркюри отново е застъпен мутабелният кръст, но има акцент и върху знака Везни. Ако се абстрахираме от орбисите, може да се отчете наличието на мажорен аспект на двете светила с Уран, освен това Уран  стои най-високо в картата му заедно със СЛВ.

В картата на Джордж Майкъл отново имаме мутабелен акцент - Венера и Меркурий в Близнаци в квадрат към Марс и Плутон в Дева. Нептун в пети дом.

Забелязах също така, че и в трите карти, с изключение на Елтън Джон, има мажорен твърд аспект между господарите на АС и ДС. Джордж Майкъл - опозиция, Фреди Меркюри - квадрат, Рупърт Еверет - съвпад. Отчитам наличието на знаков аспект. Енергийното взаимодействие е налице независимо от орбисата на аспекта. Нещо, което повечето колеги отказват да приемат, стъпвайки на тесни орбиси и отричайки наличието на аспект, ако "допустимата" орбиса не е спазена.

Интересно, във всички разглеждани карти, с изключение на Джордж Майкъл, Луната е в 5 дом. Не го свързвам с хомосексуализма, но предполага силна емоционална връзка с творческата сфера; душевният комфорт на родения зависи пряко от това доколко успява да реализира креативния си потенциал.

В картата на Елтън Джон Венера е във Водолей, а Марс в Риби е в квадрат с Уран, разположен в 7 дом, СЛВ в съвпад с ДС - изглежда доста ексцентрична и чудата личност в очите на публиката.

При Джордж Майкъл и Елтън Джон има раняване на Луната от Сатурн, което предполага горчива опитност от детството, свързана с отхвърляне на емоционалните нужди, незадоволяване на нуждата от защитеност, сигурност, физически комфорт, имайки предвид и домовете, в които се намират и които управляват.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Септември 30, 2009, 01:21:50 am »
Съвсем накратко за картите на двете жени с лесбийски наклонности.
Това, което на пръв поглед ми направи впечатление.

Първата:
Ретроградна Венера в Скорпион в съвпад с Нептун в 11 дом и в квадрат с Марс
Луна в съвпад с Уран и в опозиция с господаря на АС

Втората:
Изгорена ретроградна Венера във Водолей в партилна опозиция с Уран и в квадрат с Нептун

Прави ми впечатление, че и при двете лунните възли или са по оста Лъв/Водолей, или 5/11 дом, в съчетание с ретроградна Венера, намираща се в един знак със Слънцето - изгорена или в лъчите му. Уран и Нептун и в двата случая сключват твърд мажорен аспект с Луната или Венера, които са персонификация на вътрешната ни анима в хороскопа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #15 -: Септември 30, 2009, 01:35:01 am »
 ;D ;D ;D , не ми се гледат картите ,щото път ме чака.но да ви споделя,че преди години имах и от гейовете и лесбийките в офиса.бях ги взела на работа ,заради подкрепата им по един проект.на всички ,на които съм гледала картите има замесен нептун,уран и луна и венера . ДОМОВЕТЕ СА 5-ТИ ,8-МИ И 6-ТИ.но и хирон има винаги аспект.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #16 -: Септември 30, 2009, 09:10:07 am »
   Съгласна съм с всички, но най-вече с Лили, по една карта не може да се съди за това дали си обратен или не. А постфактум може да намерим каквото търсим. Въпрос на възпитание, среда, начин на живот, на транзити, а и на личен избор. То ако погледна моята карта и аз спокойно мога да се пиша, че съм лесбийка..../има време да стана -  :P/...бъзикам се де.  Но, обратен - приемам такъв, който е израсъл и от дете още се е преорентирал, преди да му се събудят хормоните е харесал другата страна.  На такъв картата би трябвало да е показателна!

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #17 -: Септември 30, 2009, 10:12:16 am »
Малеее, почнах да се плаша и за себе си  ;D

АСЦ - ДСЦ : Стрелец - Близнаци
МЦ - ИЦ : Дева - Риби
СЛВ върху ДСЦ - ЮЛВ върху АСЦ

Ама в ляво не отивам  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Helo

« Отговор #18 -: Септември 30, 2009, 10:36:43 am »
Джоди Фостър има данни за серийна убийца, не мислите ли?  ;D

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Септември 30, 2009, 10:56:35 am »
Такааааа.....разгледах по-обстойно всички качени карти по темата и видях следното:

1. В картата на Рупър Евет Венера/сигнификатор на любовта,ценностите и чувствените наслади/ е в съвпад с Марс в Рак в падение/Марс се свързва със сексуалността/ и управляват 1 и 7 домове/аз и партньорите/. Двете планети са в аспект квадратура с Нептун/планета на сливането,блаженството и тайните/. Луната в 5 дом в Риби е диспозитор на Венера и Марс,която управлява и другия сексуален дом-8 дом и е в опозиция с Плутон.Луната представя емоциите.Според астролозите Венера в напрегнат аспект с Плутон/особено в съвпад и като управители на 5 и 8 домове/дават сексуални отклонения. Водолей на куспидата на 5 дом и Уран е в квадратура Нептун,който е диспозитор на Луната в 5 дом в Риби.

2. Фреди Меркюри- Слънцето му-управител на асцендента, е в квадратура с Уран-управител на партньорския му 7 дом.Юпитер-управител на 5 дом /и съуправител на 8 дом в Риби/и диспозитор на Луната му в Стрелец в 5 дом е в съвпад с Марс във Везни/в заточение/,с Нептун и Венера. Двойният знак за мен е предпоставката за бисексуалността му.Освен това има градуси и неподвижни звезди,свързани със сексуалните отклонения. Венера на Фреди е на 28-я градус във Везни-градус,предразполагащ към полови извращения и безнравствено поведение.

3. За Джорд Майкъл съм написала.Само ще допълня,че неговото Слънце на 3 градуса в Рак,както и Сатурн в 8 дом е на 23 градуса във Водолей,които също се свързват със сексуални отклонения и безнравственост.

4. Елтън Джон - управителят на 5-я му дом-Марс, прави квадратура с Уран в 7-я му партньорски дом.Всички знаем,че Уран/и Водолей/ руши нормите дава ексцентричност в поведението. В 5 дом е Луната му в чувствения Телец-управител на 8 дом,която е в квадрат със Сатурн в 8 дом. Венера-като сигнификатор на любовта, е в ексцентричния Водолей и е в квадрат с Юпитер в сексуалния Скорпион/управител на асцендента му/.СЛВ също е доста показателен в 7 дом-Меркурий,като управител на 7 дом и СЛВ е в съвпад с Марс-управител на 5 дом.

5. Джоди Фостър - Венера-управител на 5-я й дом, е в Скорпион, в съвпад с Нептун и в квадрат с Марс в 8 дом. Управителят на 7 дом-Меркурий,също е в съвпад с Венера и в квадрат с Марс. Управител на 8 дом е Луната,която също е в квадрат с Меркурий. В тази карта Меркурий играе доста силна роля,тъй като управлява партньорския 7 дом и стелиума в Дева,между които е и Луната-упр. на 8 дом.Не съм запозната с интимния й живот, но с този Марс в 8 дом в мъжкия знак Лъв,според мен тя играе активната роля на мъжа в секса. Забравих да спомена и това,че голямо значение имат преобладаващите Ин или Ян планети,освен аспектите и управителите на 1,5,7 и 8 домове,както и Венера,Марс,Луната, пък и като цяло хороскопа,защото както знаем Слънцето е нашето его. А в нейната карта има противоброство между енергиите на Слънцето и Луната,както и между Венера-упр. на 5 дом и Марс.

6.Елън.....нам коя си пък, също има Венера на 23-я градус във Водолей/както Сатурн-а на Джордж Майкъл/ и е в опозиция не с кого да е, а с диспозитора си Уран в 8 дом. И при нея забелязвам,че има напрегнат аспект между управителя на 7 дом и Луната/управител на 8-я й дом/. Луната в Овен дава доста страст, а е и диспозитор на Марс-а й в Стрелец-управител на 5-я й дом.И другото,което не е за подценяване - куспидата на 5-я й дом е на 27-28 градуса в Овен,където е Вертекс-а,а тази мъглявина също дава склонност към разврат.

Така че,считам че не може да се гледат откъслечни планети,знаци и аспекти,както и всеки да се асоциира с изброеното. До тук забелязах навсякъде включени аспекти между управителите на 1,5,7 и 8 домове,както и замесени Луната,Венера,Марс,някъде Плутон и някъде Уран.Нямам време да навлизам в подробни психологични анализи и портрети,но се надявам и това да дава яснота по въпроса.Съгласна съм,че не всеки се ражда бисексуален или хомосексуален,но в тези карти си има натална предразположеност, а и много са важни отключващите транзити и както всички споменахте-средата и възпитанието.
« Последна редакция: Септември 30, 2009, 11:23:41 am от Скарлет »