Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97326 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Индийска астрология
« Отговор #580 -: Август 07, 2013, 12:12:15 pm »
И аз смятам да си освежа цвета на косата, но чакам Луна в Дева или Везни, планирам и подстригване тогава.

Ми следват, но нещо не ме устройваха дните, часовете. Затова избързах, а и вече бях като луда в главата. А везните са в неделя, та.. фризьорката ми е офф.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #581 -: Август 07, 2013, 12:15:51 pm »
ако ще включваме и раху - и при мен са преди другите. и двамата.  :(

колкото до караките - струва ми се, че би им отивало да се четат на едно друго ниво, при мен юпитер е атма, а слънце аматиа. има ги във всичко със сигурност, но не като проявление пред другите, не и на пръв поглед, по-скоро като водеща нишка, но по-завоалирана и вътрешна. невидима за света с невъоръжено око. последните години особено съм си една самоходна луничка, възседната от раху и кету едновременно.

едит - трябва да ми се почисти клавиатурата, някои букви явно не контактват, когато пиша на бързи обороти. :(
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #582 -: Август 07, 2013, 12:20:55 pm »
Да, за въпросните чара караки съм чела, че по-скоро се изявават на духовно ниво.

Например, даракарака (сигн. на партньора) дава указания по-скоро за духовните качества на половинката, от какъв тип партньор най-много се нуждаем в духовен план и респ. с какъв най-много бихме си паснали в това отношение. Вероятно ДК дава указания и за типа партньор, с който най-оптимално бихме могли да изпълним нашата дхарма.

ДК ми е Юпитер, има рецепция с Венера, която е АК и Лагнеш. И стигнах до извода, че ако не успея да намеря партньор с тези духовни качества, по-скоро бих останала сама цял живот, отколкото да живея и да създам семейство с човек, с който не си пасваме и вървим в различни посоки, макар и да делим един покрив над главата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #583 -: Август 07, 2013, 12:23:42 pm »
Лилче, ей заради такива като нас създадоха и на небето тема: Сама за цял живот.

Оказа се обаче, че по сидерал сатурн и марс са все пак в 8 дом, така че за мен имало шанс. Коя накшатра - още не съм видяла.

« Отговор #584 -: Август 07, 2013, 12:25:07 pm »
Докладвам, че написаното от теб, Лили, за даракарака се потвърждава в картата ми. Даракарака ми е Венера. Така, духовно, човек на изкувството много бих харесала за партньор.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #585 -: Август 07, 2013, 12:28:07 pm »
Лилче, ей заради такива като нас създадоха и на небето тема: Сама за цял живот.

Узряла, но необрулена слива - чак презряла.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #586 -: Август 07, 2013, 12:29:54 pm »
У наше село викаме "джанка" в този лаф вместо "слива". ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #587 -: Август 07, 2013, 12:31:21 pm »
Тук "джанка" наричат дребните кръгли сливи - жълти и розови на цвят. Големите сини са си сливи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #588 -: Август 07, 2013, 12:32:43 pm »
или сушена. хайде стига с тези сливи, моля. аз пък харесвам сините сливи - сериозно - и на пай, и на сладко, и на сладолед, и сушени, и на компот. а какъв рачел правят от тях и ичера.... ц ц ц...

за дара караките ми е затруднително да намирам съответствия. коя по-одухотворена и начетена жена би казала,ч е не иска мъжа до нея да е чувствителен, внимателен и изобщо с развита душевност, с венерини и лунни страни?

при мен дара карака е луна. принципно харесвам по-слънчеви и юпитерови мъже обаче.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #589 -: Август 07, 2013, 12:34:24 pm »
С влияние на Кету и Марс върху 7 дом накрая ще привлека касапин, но с богат духовен живот - ДК Юпитер.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #590 -: Август 07, 2013, 01:11:24 pm »

Между другото, едно "ключе" - знакът на Лагна в Д9 е изключително важен - вижте по-важните си връзки (не само интимни, а и приятелски), в много случаи някои лични планети на другата "половинка" попадат в този знак или в отсрещния.  ;)

Това ключе съм забелязъл, че работи в не една и две карти, вкл и моята - почти всички значими за мен хора са имали нещо в накшатра Вишакха/Слънце, Луна,Марс, Венера, Лагна/, но все пак не е напълно ясно в кой знак попада Лагна в Д9 - Везни или Скорпион.
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #591 -: Август 07, 2013, 01:22:06 pm »
Нещо подобно забелязах и при Луната в Д9 - често там или в отсрещния знак попадат Слънца, Луни и Асценденти на по-важните хора в живота ни. При мен Луната в Д9 не само по знак, а и по накшатра дава насока - в живота ми има много слънчеви и изгряващи Шравани.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #592 -: Август 07, 2013, 03:52:46 pm »
не виждам лошо в касапите, и противоречие да има такъв богат духовен живот. племеницата ми е патолог-криминалист - вид касапин, също шампионка по карате в по-младите си години - определено я смятам и аз, и родителите й за духовна личност, въпреки привидно първичните й занимания.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #593 -: Август 07, 2013, 03:55:37 pm »
Това беше шега.  ;D

Но си представих един препаратор, в захлас четящ книжки на КК, Ошо и Норбеков.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #594 -: Август 07, 2013, 04:08:08 pm »
често в шегите има дълбоки истини. по-дълбоки, отколкото можем или искаме да видими :blink:

« Отговор #595 -: Август 07, 2013, 05:07:26 pm »
Имам един въпрос, струва ми се труден. Дали Лагна попада в Пушйа или Ашлеша накшатра? Има ли някакви ключови характеристики, издайнически така да се каже, по които могат да се различат двете накшатри на външен вид, поведение, маниери? Питам за конкретен човек, но ако не ви интересува кой е, няма нужда да го споменавам.

Mirabella, аз бих погледнала къде е Луната. Тя е по-силно определяща, дори за външен вид... Моят асцендент е в Ашвини..Но от Ашвини има в  характера и външността ми малко...
« Последна редакция: Август 07, 2013, 05:22:27 pm от Gauri GanDevi »
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #596 -: Август 07, 2013, 05:20:03 pm »
Благодаря ти, Гаури! Като се замисля за моята Луна, така си е, както казваш.

« Отговор #597 -: Август 07, 2013, 05:30:38 pm »
С влияние на Кету и Марс върху 7 дом накрая ще привлека касапин, но с богат духовен живот - ДК Юпитер.  ;D
Касапин?... Едва ли... ;)
"Когато ни споходи нещастие е най-добре да запазим спокойствие, защото все още не се знае какви ще са вредите, а какви ползите от него."
Платон

« Отговор #598 -: Август 07, 2013, 05:36:14 pm »
И аз смятам да си освежа цвета на косата, но чакам Луна в Дева или Везни, планирам и подстригване тогава.
А аз се подстригах днес... Да видим дали  косата ще ми стане по гъста...
Платон

*

Lillie

• 30532
« Отговор #599 -: Август 07, 2013, 05:36:19 pm »
Касапин?... Едва ли... ;)

С Марс и Сатурн в рецепция между 7 и 9 дом в Навамша трябва да си отварям очите на четири.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.