Оу, на Мирабела времето също ѝ е кът.

Къткам си го напоследък.
Пък и Лили е написала точно това, което аз бих написала.
Не си тъпичка, Романтика. Зацепваш си много добре даже. Първия път, когато се "сблъсках" с ведическа астрология, и аз не бях наясно с аспектите.
Накратко. Най-популярна е равнодомната домофикация, при която един дом се заема точно от един знак, т.е. дом = знак. Когато две планети попадат в един дом (знак), се счита, че са в съвпад (съединение). Обаче силата му зависи от разстоянието между планетите. Близките съвпади (с орбис до 5-6 градуса) са по-силни от широките. Сега за другите аспекти. Всяка планета аспектира 7-мия дом от наталното си положение и планетите в него. Освен това Марс, Юпитер, Сатурн и възлите имат и други аспекти в допълнение към 7-мия. Марс аспектира 4-тия и 8-мия дом от позицията си. Юпитер аспектира 5-тия и 9-тия дом от своята позиция. Сатурн аспектира 3-тия и 10-тия дом. За възлите Лили е писала: Раху и Кету аспектират 5-тия и 9-тия дом от наталните си позиции. Някои считат, че Раху има и аспект върху 12-тия дом от позицията си, тъй като Раху се свързва с миналото. Но имай предвид, че тъй като Раху и Кету са ретроградни, 12-тият дом от Раху, т.е. домът, от който той идва, е домът, следващ след настоящия му в посока на зодиака. Например, Раху в 12-тия дом аспектира 1-вия дом.
Ако трябва да избирам между планета заедно с Раху или с Кету в един дом и няма трети вариант, бих избрала да е с Раху, стига да не е Луната (Раху се счита за враг на Луната). Мисля, че е по-здравословно да си с малко по-високо самочувствие, отколкото с малко по-ниско. Макар че с Раху "малкото" никога не е малко. Раху раздува, изкарва на преден план, в светлините на прожекторите, докато Кету свива, прибира на тъмно място, навътре. В крайна сметка и двете състояние могат да доведат до избиване на комплекси, но все си мисля, че е по-добре да си със завишено самочувствие, отколкото със занижено. Имам предвид за самия индивид, не непременно за хората, на които им се налага да го търпят. Но зависи какви са ни целите в живота. Ако търсим слава, популярност, богатства - Раху. Ако искаме да работим в сянка, да правим изследвания или да достигнем до висши прозрения за живота, Вселената и т.н., Кету ще свърши работата.