Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97473 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Индийска астрология
« Отговор #120 -: Юли 04, 2010, 04:16:24 pm »
Пускам тук един пример как работи Индийската астрология.
Казусът е "Прогнозиране на раждане".
Разгледах картата на моята приятелка с бебето и стигнах до някои заключения.
Прилагам две карти - Раши /основната/ и Саптамша /седми хармоник/.

По принцип за деца се гледа 5 дом, макар че в някои книги има разграничение - 5 дом в мъжка карта и 9 дом в женска. Естествен сигнификатор на децата е Юпитер.

За приятелката, която наскоро роди детенце, това е втора бременност. Първата бе неизносена, т.е. прекъсната /аборт/.
Първото забременяване се случва през м. февруари 2009 година. Не си спомням точно кога, но като че ли по към средата на месеца трябва да е било, около Св. Валентин.
Тогава има съвпад на транзитни Марс, Меркурий и Раху в опозиция към наталната й Луна. И най-интересното е, че Луната на второто й /родено/ дете се намира в същия знак и градус, много странно съвпадение.
Първото зачеване се случва по време на сатурново завръщане, при точен съпад на транз. Сатурн с наталния.

Да видим по време на кой планетен переиод /даша/ се случва първото забременяване.
От м. юли 2008 г. момичето влиза в махадаша на Кету. Кету се намира в първи дом в хороскопа, в знака на Лагна. Чела съм, че когато влизаме в даша на планетата, която е атмакарака в хороскопа, предстоят големи и важни промени. Същото според мен може да се приложи и ако има планета в първи дом.
И да вметна, че У5 се намира в съвпад с Кету.
Първото зачеване се случва по време на антардаша на Венера. Освен това Венера е даракарака в картата на момичето, т.е. сигнификатор на партньора. В раши Венера управлява 5 дом /Телец/, но е в трудна позиция - изгорена, ретроградна и в 6 дом, където се счита, че е най-неблагоприятната й позиция. В саптамша Венера е в съвпад със Слънцето в 7 дом - второ дете. Гледах и по-малките периоди и не съм сигурна кога точно е заченала - пада се на границата между Юпитер и Сатурн (от 15.02 преминава в подпериод на Сатурн, планета-малефик).
Поради сериозни конфликти с партньора решава да махне бебето, което се случва към средата на м. май 2009. До последно се колебаеше, определяше дати за аборт и после се отказваше. На третия път решава да го направи. Спомням си точно кога е било, защото бе избрала възможно най-неподходящата дата - пълнолуние в Скорпион, малко след като Меркурий тръгва ретроградно. Значи това трябва да се е случило някъде след 10 май по мои спомени. По това време транзитният Сатурн е в точен съвпад с наталния й Марс, а Кету преминава в точен съвпад с наталната й Луна. На 8 май влиза в подпериод на Марс, който продължава до началото на юни, тогава маха бебето. Дашите, през които това се случва, са Кету/Венера/Марс/Марс или Кету/Венера/Марс/Раху. Малкият период на Раху започва от 10 май и мисля, че точно след 10-ти се случва. Раху в саптамша се намира в 8 дом, а Марс /У5/ е в съвпад с Кету, т.е. е разположен върху нодалната ос. У5 в съвпад с Кету дава вероятност и за мъртвородено бебе (или когато спира да се развива в утробата), или за аборт, проблем с износването на плода.

Изживява тежко и драматично загубата на бебето, временно се разделя с партньора си, но не може да се върне и при родителите си, живее сама. През цялото време продължава да се среща с партньора си, без да живее с него, т.е. ходи при него и после се връща в квартирата. И той не спира да я обвинява за направения аборт, тя изпитва вина, започва да се самообвинява.

Второто забременяване се случва през м. октомври - или в началото, или по към средата, и тя не е сигурна точно кога.
Отваряме ефемеридите и виждаме, че на 13 октомври 2009 година транзитният Юпитер е стационарен в точен съвпад с Асцендента на момичето, в същия градус, след което тръгва в директна посока. Така че има голяма вероятност зачеването да е станало около тази дата. Транзитният Марс минава първо през наталния й Меркурий, който управлява 7 дом в саптамша /второ дете/, а после в съвпад с наталната й Луна в първите градуси на Лъв /Рак по сидерал/. Транзитният Юпитер минава през Лагна и хвърля аспекти към 7ми, 5ти и 9ти дом.

Да видим какви са дашите по това време.
Второто забременяване се случва по време на Кету/Венера/Сатурн. Това бебе решава да го запази, искаше го, но в началото имаше колебания дали не го махне и него, тъй като бе подложена на стрес, имаше големи скандали с партньора. В крайна сметка Съдбата изиграва ролята си на коректив и по някаква "случайност" момичето неправилно смята седмиците и пропуска последния възможен срок за аборт.  :blink:

В 7 дом в саптамша са разположени Слънце и Венера в сидерални Близнаци, в същия знак са разположени и в раши картата, т.е. транзитният Юпитер през Лагна в раши директно ги аспектира. У7 в саптамша е разположен в Лагна, т.е. срещу Слънцето и Венера. Интересното е, че в момента на раждане на детето транзитната нодална ос, т.е. Раху и Кету преминават през Меркурий и Слънце/Венера в саптамша, които имат пряко отношение към второто й дете. Меркурий е У7, а Слънцето и Венера са разположени в 7 дом.
Преди да се роди бебето антардашите се сменят - от Венера преминава към Слънце. И отново се връщаме към позицията му в съвпад с Венера в 7 дом в саптамша. Интересното е, че Слънцето управлява 9 дом, т.е. третото дете, но се намира в дома на второто. Така че вероятно да си остане с едно детенце, а пък и преди 9 дом имаме Раху. Венера по принцип дава женски рожби, но в случая е изгорена от Слънцето в мъжки знак, а У7 също е в мъжки знак /Стрелец/. Но пък детенцето се ражда с Венера в знака на Лагна, т.е. в съвпад с Асцендента.
Прилагам и двете карти - раши и саптамша, с посочени планетни периоди.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #121 -: Юли 05, 2010, 08:44:20 am »
предполагам 2 деца от мъжки пол, но не звнам брои ли се аборта? и то след 30 -така( 5 от луната -скорпион, марс съвпад юпитер  и сатурн- момчета в мъжки знак)
иначе колкото и да й е труден брака се води по любов пак поради този съвпад
 има много добри показатели за развитие в духовната сфера -луна в рак, раху връз луна и мерк в 12 гледано то луната за асц.
 било задълвително например за гурута луната им да е афектирана от сатурн и марс, за да мове да се премхне манас в чошеякич му смисъл (раху въряи подобна работа)
но се чудя какъв точно секс правят? раху-луна или кету-в козирог?
« Последна редакция: Юли 05, 2010, 08:49:47 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #122 -: Юли 05, 2010, 02:14:02 pm »
но се чудя какъв точно секс правят? раху-луна или кету-в козирог?

Не съм присъствала по време на секса им, Кая.  ;D

Цитат
има много добри показатели за развитие в духовната сфера -луна в рак, раху връз луна и мерк в 12 гледано то луната за асц.

Не се интересува от духовно развитие, нито пък от езотерика. Няма задълбочени интереси в никоя област.

Полът на първото заченато дете не се знае, но абортът се брои за дете, макар и неродено.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #123 -: Юли 05, 2010, 03:21:39 pm »
Не се интересува от духовно развитие, нито пък от езотерика. Няма задълбочени интереси в никоя област.

e,  това не е никак изолиран случай -уж на теория би трябвало  :angry:
според индийците  как щял да се развие духовния потенциал зависело  от това какво и как има в 12 дом

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Юли 05, 2010, 04:48:20 pm »
Луна/Раху и Луна/Кету не дават задължително интерес към духовното и окултното. При някои могат да дадат по-внушаема психика, страхове, мании, емоционални и психологически проблеми.
Луната и Раху при момичето попадат в 7 дом в Раши - отношенията с партньорите й са много неспокойни, все някаква драма трябва да има. И други жени с Луна/Раху съм наблюдавала, рядко са щастливи в партньорските си отношения и в семейния живот, особено ако има връзка и с други малефици. Вторият тип са много трудни и претенциозни партньори (Луна върху нодалната ос в аспект с малефици).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #125 -: Юли 05, 2010, 04:54:07 pm »
Луна/Раху и Луна/Кету не дават задължително интерес към духовното и окултното. При някои могат да дадат по-внушаема психика, страхове, мании, емоционални и психологически проблеми.
Луната и Раху при момичето попадат в 7 дом в Раши - отношенията с партньорите й са много неспокойни, все някаква драма трябва да има. И други жени с Луна/Раху съм наблюдавала, рядко са щастливи в партньорските си отношения и в семейния живот, особено ако има връзка и с други малефици. Вторият тип са много трудни и претенциозни партньори (Луна върху нодалната ос в аспект с малефици).

На мен Луната и ЮЛВ не са ми в съвпад, но са в един знак - Стрелец. Това се води за съвпад в индийската астрология.

Лили, не може ли да се направи нищо по въпроса? Не може ли човек да се пребори с това?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #126 -: Юли 05, 2010, 04:55:28 pm »
според индийците  как щял да се развие духовния потенциал зависело  от това какво и как има в 12 дом

Може и нищо да няма в 12 дом.
За духовния потенциал гледам навамша, по раши е "лицето" за пред хората. А навамша никога няма да заблуди, ако искаш да разбереш що за човек ти е насреща. Понякога има голямо разминаване между това, което човек говори, демонстрира, за какъвто се представя и това, което показва навамша (вътрешният образ). Така че Д9 не се гледа само за партньорски отношения. На мен лично ми помага да вдигна булото на лицемерието и фалша и да видя какво се крие зад него.
Имаше и друга, по-висока варга, свързана с духовното развитие, не се сещам коя. Сещам се за Д24, но тя показва и потенциала за придобиване на знания. Май имаше други след нея...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #127 -: Юли 05, 2010, 08:21:35 pm »
27-мисля беше
цитирам статия, която обаче нещо не мога да открия,за да я пусна, та в 12 било добре да има  (беше посветена на духовното израстване отбелязано в раши)
нямам опит със сравняването на раши и навамша в такъв аспект...Lillie  дай пример

*

Lillie

• 30532
« Отговор #128 -: Юли 05, 2010, 08:27:35 pm »
Би трябвало и девети дом да е свързан с духовното израстване, това е домът на дхарма.
А 12 дом е с двояко значение - по него е както мокша, така и сетивните привързаности, плътските наслади. Зависи кои планети са там.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #129 -: Юли 05, 2010, 08:29:59 pm »
интересното беше, че  мерк е добре да бъде в 4, 8 или 12, марс в 10,
12 да е в стрелец

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Юли 05, 2010, 08:36:51 pm »
В какъв контекст се разглеждат тези позиции на Меркурий? В контекста на духовното развитие или по принцип?
Знам, че Меркурий и Юпитер имат най-много сила в първи дом, Сатурн в седми, Слънцето и Марс в десети, а Луната и Венера в четвърти. Имаше и неблагоприятни домови позиции - Сатурн в 1ви, Юпитер в 3ти, Марс в 7ми, Слънце в 12ти, Венера в 6ти, Луна в 8ми, обаче не се сещам за Меркурий, май също беше в 7ми...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #131 -: Юли 05, 2010, 08:47:30 pm »
конкретно за духовното
 за неповтаряне на  преражданията верочтността за мокша

« Отговор #132 -: Юли 05, 2010, 08:56:10 pm »
   Значи, ако съдя по моята Навамша, Мерка ми е добре поставен в 1 дом и на трон. Да ама картинката се разваля от Слънце в 12, макар и в Лъв и още повече, че Марс е управител на 8 и е там - Мултрикона ли се води в този случай....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #133 -: Юли 05, 2010, 09:30:09 pm »
Не знам, но с Кету в 12 дом в навамша нямам претенции това да е финалната ми инкарнация.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #134 -: Юли 05, 2010, 09:33:16 pm »
   А аз си мисля, че всичко сначале - при теб Лили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #135 -: Юли 05, 2010, 09:37:41 pm »
И честно да ви кажа, за мен няма голямо значение колко още живота ще живея - колкото, толкова.
Когато му дойде времето, всички ще разберем кой накъде е. Трудно е да прогледне човек отвъд илюзията.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #136 -: Юли 05, 2010, 09:39:14 pm »
И честно да ви кажа, за мен няма голямо значение колко още живота ще живея - колкото, толкова.
Когато му дойде времето, всички ще разберем кой накъде е. Трудно е да прогледне човек отвъд илюзията.

То нали всичко е илюзия, поне на теб с Кету там би трябвало да ти е най-ясно...И въобще да нямаш питанки. Нали така?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #137 -: Юли 05, 2010, 09:45:48 pm »
Раху е по илюзиите и измамите. Кету е измамен, но в друг смисъл. :wink2:

А човек никога не спира да си задава въпроси, защото тогава би трябвало да е достигнал тавана на своите възможности да опознава света. А това само по себе си е налагане на ограничение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #138 -: Юли 06, 2010, 09:06:19 am »
Пускам линкове за "събраните си съчинения" по джьотиш. Основните класически текстове са тук, плюс много РАО, РАМАН, С. РАТ, нади астрология, различните предиктивни методи и т.н. Има много книжки от типа въведение в астрологията, както и монографии и изследвания върху специфични теми. От някои книги са налични само отделни глави, тоест предстои тяхното окомплектоване, но и така има какво да се прочете вътре. Някои са дигитализирани с лошо качество, но това са обикновено редки и стари издания и според мен си струва да се понапънеш за тях. Има и много текстове по хиромантия, Лал китаб, и т.н., които се схващат в джьотиш като допълнителен инструмент в анализа.

Подредих ги и ги опосках доколкото можах, картинките са събрани в пдф в една книга, но пък така големината на някои файлове е стряскаща. Някои текстове са сваляни от различни места и някои заглавия се повтарят. Има текстове на английски и съответно техни преводи на руски. Който си ги свали, ще си прецени кое му трябва и кое не. В повечето случаи заглавията са еднозначни, а в останалите просто ще трябва да отворите, за да видите за какво става въпрос  ;). Някои книжки са в дежа-вю формат, за визуализираща програма бях пускала линк в раздела за книги преди време. Някои са в html, за по-голямо удобство и по-малък обем. Оставила съм ги така.

Ще бъдат активни в следващите 120 часа.

Първата част, условно от A-G  ;)

Файл: Vedicastrobooks1.zip

Линк за свалянe: http://tranz.it/load.php?id=0nrDUA4VRDUF9gHa575473

Втората част - G-P

Файл:  Vedicastrobooks2.zip

Линк за свалянe: http://tranz.it/load.php?id=KSXQxfXIrzwt5R5D575488

И третата част, за сега финална.

Файл:  Vedicastrobooks3.zip

Линк за свалянe: http://tranz.it/load.php?id=Msf1ERpwtQVA4oyc575553

« Последна редакция: Юли 06, 2010, 10:09:32 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #139 -: Юли 06, 2010, 10:12:31 am »
Добавих и третата част. Горе-долу с това приключих ведическата засега - около 250 заглавия, но някои се повтарят.

теб затова те нямаше сигурно, систематизирала си книги, докато ние тук се забавляваме.. :-[

Нали ти писах, че ще ходя до Магическата планина. Бях на умалено копие на "покрива на света". Довечера ще пусна малко снимки. Иначе влизах от време на време от телефона да ви чета, но някак не ми дойде ищах да пиша  ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda