Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97713 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:Индийска астрология
« Отговор #160 -: Септември 20, 2010, 10:06:37 am »
усеща ли се лекота?

Определено, но не като откъсване, а като постепенно освобождаване и измъкване от това състояние. От месец се усеща. На негово място - тишина и покой, вътрешна хармония, не вълнение или радостно очакване.

"It wants to change your psyche. You learn to leave your excess baggage of past Karma behind."

Благодаря за линка.   
« Последна редакция: Септември 20, 2010, 10:16:59 am от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #161 -: Септември 20, 2010, 10:40:54 am »
В момента съм по средата - махадашата почна 2007-ма. На пръв поглед имаше активизация в социален план, доколкото се върнах на работа след майчинство. Но всъщност, в работата е по-скоро успокояване на топката, не пътувам толкова и натоварването ми не е толкова интензивно, колкото преди, дори с допълнителната работа. Това обаче е търсен ефект, за да имам повече време за себе си и за сина си. Така че, не се оплаквам. През тази година - април-април съм в Кету/Раху. Мога да използвам периода да задълбая в хобито си. В натала Кету и Раху са в знаците си на падение и са с разменени накшатри, като при това заемат условно казано две от най-тежките накшатри в материален план - съответно Кету е в Ардра/сидерални Близнаци и Раху - в Мула/сидерален Стрелец. Но и двете способстват за напредък в духовен план и занимания с окултни работи  ;). В навамша пък са наопъки и съответно са екзалтирани, та определено са си якички в картата ми.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

sunrain

• 6710
« Отговор #162 -: Септември 27, 2010, 04:21:58 am »
Иначе ако е за под-, то аз съм в такъв от 1г. - за цъфтеж, дори не си и помислям ;D

Сетих се, че има връзка с казаното в друга тема тоя подпериод. Как мислиш, доколкото знанията ти позволяват да се изкажеш компетентно.  ;D ;)

*

abroad

« Отговор #163 -: Септември 29, 2010, 03:37:59 am »
Иначе ако е за под-, то аз съм в такъв от 1г. - за цъфтеж, дори не си и помислям ;D

Сетих се, че има връзка с казаното в друга тема тоя подпериод. Как мислиш, доколкото знанията ти позволяват да се изкажеш компетентно.  ;D ;)

да ти кажа, не бих се обзаложила ;D
и не защото съм достатъчно компетентна, а други дето трябва - не са :P

*

abroad

« Отговор #164 -: Септември 30, 2010, 01:57:50 am »

Сетих се, че има връзка с казаното в друга тема тоя подпериод. Как мислиш, доколкото знанията ти позволяват да се изкажеш компетентно.  ;D ;)

да ти кажа, не бих се обзаложила ;D

к'во ти разправях ;D
а подпериодът изтича само след 1 месец

*

sunrain

• 6710
« Отговор #165 -: Септември 30, 2010, 03:02:47 am »
Като мине месеца, пак да си кажеш, че не се знае.  ;D

*

Kaya

• 2893
« Отговор #166 -: Октомври 04, 2010, 08:59:19 pm »
тези дни съм нещо на вълна зловредни доши ( обикновено човек всичко си открива ;D)

интересно нещо се оказа за манглик/куджа дошата- която по правило вреди на брака и по- конкретно на 1 брак , та скъпи притежатели на "таквоз" възможно е да са ви казали, че трябва да си търсите маглик за успешен партньор е имало начин за излизане от ситуацията:
1) вариант чакате да станете на 31 ( но брак по право почвал с такава доша след 32-33) и се жените;
2) жените се за дърво или брат, сестра или крава ;D така първия брак по естетство се развалял и можело да се прави втори, защото дошата минавала с 1 брак ;D ;D и не се налага да се чака до 31-32г.
3) намерете си партньор като вас и няма поблем;

питру доша ( детектва се, ако имате раху или сатурн да аспектират слънце) -тук се гледат производните карти за потвърждение- ( един от знаците бил да не може да се износи, роди момиченце в семейството); обиновено обаче го има назад в семейството като форма
оправя се с конкретна церемония или с повтаряне на мантри

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #167 -: Октомври 04, 2010, 09:38:22 pm »
Това.. с тази доша..нещо с Марс ли беше? Ако -ДА , аз я имам и моята програма е по т.3

*

Kaya

• 2893
« Отговор #168 -: Октомври 05, 2010, 07:45:20 am »
 да с марс, но и мъжо ти ли я има? брей късмет:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #169 -: Октомври 05, 2010, 03:48:43 pm »
да с марс, но и мъжо ти ли я има? брей късмет:)
Случайност.
Лошото е, че няма час на раждане на другите ми гаджета, за да видя както как е било там-нямах проблем.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Октомври 20, 2010, 05:08:39 am »
Какво те мъчи, Айя? За ретро Венера в Скорпион и нейните изстъпления вече разбрахме.  :-[

При теб влиянието на планетните периоди зависи от точността на часа на раждане.
Ако АС е след 23,5 гр. Дева, акцентирани при теб ще са 12ти и 6ти дом. При по-ранен час на раждане тази опозиция, заедно с нодалната ос, минава в 1/7 дом в джйотиш картата.

В зависимост от часа на раждане и Навамша се променя. Ако е малко преди осем, АС в Навамша е в Козирог, от осем нататък минава във Водолей с Кету там (и Раху в 7 дом). Не знам дали ти е ректифицирана картата.

В момента при теб тече махадаша (голям период) на Юпитер и антардаша (подпериод) на Венера (честито  :P). После минаваш в антардаша Слънце и ако Лагна в Навамша е във Водолей, по бих предположила от края на пролетта 2011 да има някакво развитие в партньорски план, т.е. когато си в период Юпитер/Слънце. Но имайки превид, че Слънцето в Раши управлява 12 дом (и всички планети там), периодът може да е изпълнен с вълнения и противоречия, докато не се решат важни за теб въпроси.

После идва антардаша на Луна, а Луната при теб е даракарака (сигнификатор на благоверния  :blink:), в Навамша тя е в знака Везни заедно с Венера и Сатурн (в аспект с Юпитер в Овен, т.е. в отсрещния знак). Домът, в който попада този съвпад, зависи от точността на часа на раждане - при Лагна в Козирог той ще е в 10 дом, а при Лагна във Водолей - в 9ти. И двете позиции са благоприятни и е възможно бракът да донесе по-високо социално положение или най-малкото да е с успял човек.  :blink:

Ако обратът на възлите преди няколко години и преминаването на ЮЛВ през Луната ти е бил труден и потискащ период за теб, по ми се връзва Лагна в Навамша да е във Водолей (в един знак с Кету), а в Раши (радикс) Луната ти е в един знак с Кету. От октомври 2007 до септември 2008 си била в период Юпитер/Кету, а в радикса те двамата са свързани с Луната. През септември 2008 си навлязла в антардаша на Венера, която все още продължава.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #171 -: Октомври 20, 2010, 05:33:23 am »
Тогава би трябвало цялото стълпотворение в сидералния Лъв да отиде в знака на Лагна, т.е. в първи дом. А не ми приличаш на личност, която обича показност, да блести на всяка цена. Респ. Луна/Кету отиват в 7 дом. Тогава в годините 2007/2008 би трябвало да се случи нещо, което да остави траен отпечатък върху партньорските отношения при теб, а и като цяло върху нагласата ти и отношението към партньорства и съдружия... При акцентирани 12 и 6 дом в Раши, ефектът ще е друг.
При този час на раждане Лагна в Навамша се измества с два знака, в сидералния Стрелец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #172 -: Октомври 20, 2010, 05:44:05 am »
А някъде си си казала данните и аз пак съм го проспала, или :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #173 -: Октомври 20, 2010, 05:51:29 am »
Определено не обичам да се показвам и да говоря какво имам и какво нямам. Но това не изключва желанието да придобивам скъпи вещи и всякакви други Лъвски истории. Но при всички случаи не обичам да ги натрапвам тези неща, нося ги дискретно (по 12 дом точно)! Ако вляза в ресторант, няма да седна на централно място, а точно ще се закътам и уединя.

В това отношение значи много си приличаме с теб.  ;)

А разликата може да е няколко минутки или дори секунди (по-късно), за да премине Лагна в следващия знак. В 7 ч 40 мин. и 21 сек. минава в сидерална Дева.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Октомври 20, 2010, 06:08:39 am »
Мислех, че часът ти е ректифициран от астролог, но щом ти си решила, че трябва да е 5-10 минути по-рано, гаранция нЕма и е твърде вероятно тези няколко минути да се окажат от решаващо значение за знака на Лагна в индийската карта.

Принципно Юпитер/Венера не би трябвало да е много тежък период, но зависи разбира се и от това как и къде са поставени тези две планети в картата (раши и навамша), кои домове управляват, какви аспекти дават и получават...

При мен например антардаша на Кету донесе двойнствен резултат - и по 7 дом (в раши), и по 12ти (в навамша). Добре че свърши вече.
Нито сега в антардаша на Венера бих казала, че съм цъфнала и вързала. В раши ми управлява Лагна и 8 дом, в навамша - Лагна и 6 дом, т.е. дава смесен резултат. Резултатът засега е кьорфишек при мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #175 -: Октомври 20, 2010, 06:38:05 am »
Имах предвид малко по-късен час на раждане от предполагаемия (броени минутки), а ти още по-рано отиваш в предположенията си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #176 -: Октомври 20, 2010, 06:51:36 am »
Да, добре, тоест Асц. Лъв в индийската. Това, че не се държиш "подобаващо" на Лъва може и да е поради претъпкания първи дом \12 в западната\. Сигурно си хамелеон във външния си вид. Да добавим и Раху там - не можем да очакваме проявление на физическите белези "по часовник".
Макар че всичкото това може и да се дължи със същата сила на факта, че управителя на Лагна \при асц. Дева\ ти е в тарапаната в Лъв. Имаш ли белези, бенки, родилни петна по лицето?

*

Vision

• 3523
« Отговор #177 -: Октомври 20, 2010, 06:59:30 am »
Да, добре, тоест Асц. Лъв в индийската. Това, че не се държиш "подобаващо" на Лъва може и да е поради претъпкания първи дом \12 в западната\. Сигурно си хамелеон във външния си вид. Да добавим и Раху там - не можем да очакваме проявление на физическите белези "по часовник".
Макар че всичкото това може и да се дължи със същата сила на факта, че управителя на Лагна \при асц. Дева\ ти е в тарапаната в Лъв. Имаш ли белези, бенки, родилни петна по лицето?

аз съм като нея, но нямам петна и бемки..
но съм хамелеон, да.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Diyana

• 2705
« Отговор #178 -: Октомври 20, 2010, 07:04:56 am »
аз съм като нея, но нямам петна и бемки..
Ама и нямаш малефици на Лагна :P.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #179 -: Октомври 20, 2010, 07:07:55 am »
Ая, малко напосоки стрелям  :-[. То така ако се правеше ректификация.

Ма, следващ въпрос - баща ти се описва по-скоро като професионалист, от когото работата изисква дисциплина, ред, йерахична подчиненост и т.н. - почти военизирана кариера, или е по-скоро политик, свободна професия, интелектуалец?