Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97451 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Индийска астрология
« Отговор #400 -: Септември 29, 2012, 09:51:24 pm »
В отговор на въпроса за сексуалността и ведическата астрология Google намери това видео - http://www.youtube.com/watch?v=XdIXvdRRXlk.

Браво, мирабела  :blink:

Сега пък трябва и меркурий да проверя в астро-базата
Ама първо ще го изгледам цялото на спокойствие

*

Lillie

• 30532
« Отговор #401 -: Септември 29, 2012, 10:12:15 pm »
Прослушах клипчето.

Досега не съм срещала комбинация Меркурий/Кету в картите на би- и хомосексуални.

Всякакви други способности дава, но хомосексуалност не се среща в случаите, които познавам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #402 -: Септември 29, 2012, 10:21:46 pm »
Този астролог от клипчето понякога има по-нестандартни виждания, например, че Сатурн не е малефик, даже напротив - http://www.astrologykrs.com/weak-saturn-astrology.html.

Докато не съм забравила, да споделя любимия ми досега блог по ведическа астрология - www.rohinaa.com.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #403 -: Септември 29, 2012, 10:26:58 pm »
Сатурн може да бъде и функционален бенефик, и раджа йога карака в зависимост от знака на Лагна.
Иначе си остава естествен малефик.

Но е вярно, че не винаги екзалтирал Сатурн е с благоприятно влияние, понякога в такава позиция вредоносният му ефект се увеличава. Зависи и в кой дом се намира - най-добре се чувства в упачайа, където ни помага да преодоляваме житейските несгоди.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #404 -: Септември 29, 2012, 11:27:02 pm »
Лили, за АСЦ Водолей, Сатурн функционален бенефик ли е или по-скоро е неутрален? При мен е екзалтирал във Везни, 9-ти дом, но неговите подпериоди са били върхове и спадове. По-точно, реализират се нещата, но след големи трудности и забавяния.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #405 -: Септември 29, 2012, 11:36:56 pm »
За Лагна във Водолей е Лагнеш и влиянието му ще е благоприятно, ако е силен и разположен в кендра или трикона в комбинация с благотворни планети.

При мен Сатурн е раджа йога карака (Лагна във Везни) и е разположен в ъглов дом, упачайа, но в знак на неприятел (Луна), ретрограден. Аспектира 4ти, 12ти и 7ми дом - на мен ми е дал живот далеч от родния дом, емиграция. В моя случай е проработил буквално - детството ми премина сред възрастно обкръжение (баба, дядо и две прабаби - едната полупарализирана, а другата след изкаран инсулт не беше с всичкия си), изолация и тъга. Проблеми в семейството, особено с майката (Сатурн е в знак на Луна/У4 и е МК - матрикарака), а аспектът му с Кету в 7 дом дава и забавяне на брака, малко на брой сериозни връзки, дистанцирани отношения, но същевременно основани на силна страст (Кету е в марсов знак).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #406 -: Септември 29, 2012, 11:39:57 pm »
Печелят тия, дето имат силна Венера или Юпитер в АЛ, но реално не притежават такива качества. :))

Какво искаш да кажеш с това  :blink: ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #407 -: Септември 29, 2012, 11:42:57 pm »
Печелят тия, дето имат силна Венера или Юпитер в АЛ, но реално не притежават такива качества. :))

Ако АЛ символизира "майа на личността", тогава изводът какъв е?

Един таралеж, маскиран като катеричка, остава да бъде таралеж... Друг е въпросът как го "виждат" другите.  ;D

« Последна редакция: Септември 30, 2012, 12:02:13 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #408 -: Септември 30, 2012, 12:01:50 am »
За Лагна във Водолей е Лагнеш и влиянието му ще е благоприятно, ако е силен и разположен в кендра или трикона в комбинация с благотворни планети.

При мен Сатурн е раджа йога карака (Лагна във Везни) и е разположен в ъглов дом, упачайа, но в знак на неприятел (Луна), ретрограден. Аспектира 4ти, 12ти и 7ми дом - на мен ми е дал живот далеч от родния дом, емиграция. В моя случай е проработил буквално - детството ми премина сред възрастно обкръжение (баба, дядо и две прабаби - едната полупарализирана, а другата след изкаран инсулт не беше с всичкия си), изолация и тъга. Проблеми в семейството, особено с майката (Сатурн е в знак на Луна/У4 и е МК - матрикарака), а аспектът му с Кету в 7 дом дава и забавяне на брака, малко на брой сериозни връзки, дистанцирани отношения, но същевременно основани на силна страст (Кету е в марсов знак).
Благодаря, Лили  :blink:
При мен би трябвало да е силен - Лагнеш, в екзалтация и в дом трикона. В същото време, обаче, е ретрогарден, в съвпад с Марс и аспектиран от Слънце, Меркурий и Венера. Аспектира 3-ти, 6-ти и 11-ти. По отношение на 6-ти - има проява в неразположения, свързани със Сатурн и по-възрастни роднини врагове. 11-ти - забавяния в печалбите, но и приходи от по-възрастни, наследства и т.н. За 3-ти дом, явно неблагоприятните прояви са най-много - не потдържам връзка със сестра ми от години, изобщо - изключително лоши взаимоотношения с роднини.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #409 -: Септември 30, 2012, 12:34:28 am »

Ако АЛ символизира "майа на личността", тогава изводът какъв е?

Един таралеж, маскиран като катеричка, остава да бъде таралеж... Друг е въпросът как го "виждат" другите.  ;D

Т.е Юпитер създава грешна представа позициониран там ? Хм, не се бях замислял над това .
От друга страна се получава едно видимо разминаване, поради наличието на Меркурий/бенефик/ в 3-ти от AL - изглеждам сдържан, което е в разрез с картината отразена от Юпитер .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #410 -: Септември 30, 2012, 12:40:06 am »
Не говоря конкретно за теб.
Но си представи подчертано марсово-сатурнов типаж с Венера в АЛ. Колкото и да се напъва да "играе" Венера, ще отговаря ли външната опаковка на вътрешното съдържание?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #411 -: Септември 30, 2012, 12:55:42 am »
Схванах за какво иде реч - хард форма на  'очаквай неочакваното'  :mellow: . Вътрешното АЗ естествено винаги има способността да изкривява проекцията си до величини възприемчиви и благоприятни за пред масата . В случаят се конкретизирах в/у въпросните положения и в частност AL  :blink: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #412 -: Септември 30, 2012, 09:35:39 am »
Арудха Лагна е важна с оглед на това как ни виждат околните. Разбира се това тяхно "виждане" може да няма нищо общо с истинската ни същност. Затова АЛ има съществено значение в картите на политици, светски личности и известни хора, които се стремят да изградят обществено приемлив или някакъв по-специален имидж.

Вътрешното АЗ естествено винаги има способността да изкривява проекцията си до величини възприемчиви и благоприятни за пред масата.

От психологическа гледна точка АЛ може би показва какви проекции привличаме, с каква част от тези проекции ще се конфронтираме, срещайки ги отвън в някаква форма.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #413 -: Септември 30, 2012, 12:09:22 pm »
Момичета аз не се занимавам с Индийска астрология ,защото мисля ,че имам доста още да уча за западната ,но искам да ви питам как мислите коя е по добра в прогнозите западната или индийската
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Papy

• 4343
« Отговор #414 -: Септември 30, 2012, 12:18:00 pm »
Този астролог от клипчето понякога има по-нестандартни виждания, например, че Сатурн не е малефик, даже напротив - http://www.astrologykrs.com/weak-saturn-astrology.html.

Докато не съм забравила, да споделя любимия ми досега блог по ведическа астрология - www.rohinaa.com.

За меркурий/възли и сексуалната ориентация също не намерих потвърждение в базата-процентно голямо

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #415 -: Септември 30, 2012, 01:20:11 pm »

Значи, до колкото разбирам, естествените малефици носят неприятности и проблеми в домовете, които аспектират, дори да са функционални бенефици за съответния АСЦ. Тогава, за кои домове са благоприятни - дома, в който са разположени и които управляват?
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #416 -: Септември 30, 2012, 01:35:50 pm »
Момичета аз не се занимавам с Индийска астрология ,защото мисля ,че имам доста още да уча за западната ,но искам да ви питам как мислите коя е по добра в прогнозите западната или индийската

Няма по-добра и по-лоша прогноза, зависи от астролога доколко е овладял астрологичния инструментариум и как се справя с наличните техники.

Що се отнася до прецизността, индийската астрология дава повече възможности за много фин и детайлен прочит, но с уговорката, че вече си навлязъл в дълбоките води, т.е. практикуваш я на експертно ниво.

На мен лично индийската астрология ми позволява да не нося от десет кладенеца вода и да правя стъкмистики, за да гарантирам по-детайлен прочит.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #417 -: Септември 30, 2012, 02:26:52 pm »
Аз ти благодаря Лили ,за отговора и мнението и се радвам,че има тук хора които се занимават с това,аз един ден може би ще започна ,но след време ,засега честно да си кажа не разбирам нищо от тази материя :rolleyes:
« Последна редакция: Октомври 03, 2012, 05:56:23 pm от samoella »
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #418 -: Октомври 01, 2012, 10:36:00 pm »
Нова статийка - http://astrogalaxy.info/sex-appeal/  :blink:
(след продължително мълчание и мързел)
Не спирай да ме срещаш