Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97582 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Индийска астрология
« Отговор #440 -: Октомври 04, 2012, 09:53:14 am »
Сега ми хрумна една питанка-в индийската има ли аналог на хорарна и синастрична карта?
Стинг го харесвам откакто се помня :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #441 -: Октомври 04, 2012, 10:00:49 am »
Mirabella,  :kissd: голямо благодаря

ще имам доста инфо за четене ..  :blink:

« Отговор #442 -: Октомври 04, 2012, 10:09:34 am »
Сега ми хрумна една питанка-в индийската има ли аналог на хорарна и синастрична карта?
Стинг го харесвам откакто се помня :)

Има аналог на хорарната, наричат я Прашна. Започнах да експериментирам с малко по-различна тяхна хорарна. Виж тук http://askastrologer.com/articles/Tajaka-horary.html.
До синастрията не съм стигнала, но Лили е писала материал за нея някъде из форума, гледат се различни фактори (които не знам), особено съвместимостта на накшатрите на Луната (особено за сексуална съвместимост). Имат си прецизна точкова система. Ето един линк, че не намирам на Лили статията - http://www.newdynamic.com/vedic_astrology_compatibility.htm. Тук има пример с Даяна и Чарлз, не съм го чела още - http://www.dirah.org/compatib.htm.
Ето една готина статия за съвместимост, комбинация между модерна и ведическа астрология - http://modernvedicastrology.com/Relationships.

« Отговор #443 -: Октомври 04, 2012, 10:45:38 am »
Влизам само да кажа, че целият ми вдъхновен анализ нищо не струва - http://clubs1.bg/novina.php?n=24540.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #444 -: Октомври 11, 2012, 09:11:27 am »
Лили, ако ти остане време, би ли ми дала някакви насоки, как да интерпретирам съвпад на Кету, Меркурий и Марс в Рак, 12-ти дом. В навамша Марс е в съвпад с Луната, отново в 12-ти дом, Везни. Картата е на мъж. Като проявление забелязвам, че е много разпилян, трудно му е да се концентрира върху едно нещо, трудно взема решения, започва нещо и не го довършва. Иначе има богато въображение и е много креативен. Меркурий за АСЦ Лъв управлява 2-ри и 11-ти дом и разположен в 12-ти бих си помислила, че този човек е претърпял много финансови загуби през живота си, но напротив - лесно печели пари и никога не е имал финансови затруднения  :unsure:
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

« Отговор #445 -: Октомври 11, 2012, 09:37:50 am »
Извинявам се, че не съм Лили и че със скромните си познания се включвам без да ме питат, но ми е интересно.

А възможно ли да му липсва мотивация или да си пада малко мързеливичък (не искам да обиждам никого)? Марс в Рак е в падение и аспектира 3-ти и 6-ти дом. А дали е чувствителен, неуверен, лесно раним?
Къде са намира диспозиторът на това трио, Луната?
Иначе комбинацията Меркурий/Марс/Кету бих свързала с математически заложби, но поради това, че се намират в знак на Луната и в 12-ти дом, бих предположила, че има наспокоен ум и засилена интуиция.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #446 -: Октомври 11, 2012, 10:29:30 am »
Извинявам се, че не съм Лили и че със скромните си познания се включвам без да ме питат, но ми е интересно.

А възможно ли да му липсва мотивация или да си пада малко мързеливичък (не искам да обиждам никого)? Марс в Рак е в падение и аспектира 3-ти и 6-ти дом. А дали е чувствителен, неуверен, лесно раним?
Къде са намира диспозиторът на това трио, Луната?
Иначе комбинацията Меркурий/Марс/Кету бих свързала с математически заложби, но поради това, че се намират в знак на Луната и в 12-ти дом, бих предположила, че има наспокоен ум и засилена интуиция.
Радвам се, че се включи, Мирабела!
От вторачване в това трио, не съм обърнала внимание, че Луната е в знак на Марс - Овен, 9-ти дом. Т.е. имаме размяна на знаци, това трябва да е някаква йога, предполагам.
Човекът не е мързелив, даже бих казала, че е работохолик. Наистина има неспокоен ум, силна интуиция и като цяло е творческа натура, естет - има усет за дизайн, обзавеждане и т.н.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #447 -: Октомври 11, 2012, 10:40:13 am »
Относно аспектите на Марс към 3-ти и 6-ти дом - има проблематични взаимоотношения с близките си, а като по-малък е претърпял инцидент във вода, за малко да се удави.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #448 -: Октомври 11, 2012, 10:50:44 am »
Благодаря за отговора, Таня!
Самасаптака мисля, че се казва - взаимна рецепция между две планети.
Марс е йогакарака за Лагна в Лъв, управлявайки 4-ти и 9-ти дом. Луната управлява 12-ти. Има взаимен обмен между Луна и Марс и между 9-ти и 12-ти дом (У9 в 12-ти, У12 в 9-ти). Наклонности към философия, религия, живот в чужбина или в изолация?
Това с философията и религията може би беше глупаво предположение. Ако бяха Луна и Юпитер, по-скоро, но при комбинацията Луна/Марс по-добре да бях предположила, че е кибритлия, пали бързо и говори без да се замисли (заради намесата на Меркурий в съвпада), има бурен емоционален живот, но може би умее да го пази в тайна. Умее ли да отстоява убежденията и гледната си точка? Някакъв дефект в речта - заеква, когато говори прекалено бързо?
« Последна редакция: Октомври 11, 2012, 11:07:05 am от Mirabella »

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #449 -: Октомври 11, 2012, 11:51:11 am »
Благодаря за отговора, Таня!
Самасаптака мисля, че се казва - взаимна рецепция между две планети.
Марс е йогакарака за Лагна в Лъв, управлявайки 4-ти и 9-ти дом. Луната управлява 12-ти. Има взаимен обмен между Луна и Марс и между 9-ти и 12-ти дом (У9 в 12-ти, У12 в 9-ти). Наклонности към философия, религия, живот в чужбина или в изолация?
Това с философията и религията може би беше глупаво предположение. Ако бяха Луна и Юпитер, по-скоро, но при комбинацията Луна/Марс по-добре да бях предположила, че е кибритлия, пали бързо и говори без да се замисли (заради намесата на Меркурий в съвпада), има бурен емоционален живот, но може би умее да го пази в тайна. Умее ли да отстоява убежденията и гледната си точка? Някакъв дефект в речта - заеква, когато говори прекалено бързо?
Мирабела, тук уцели десятката! Много добре го описа и то на базата само на едно разположение!
Има наклонности за живот в чужбина, живял е в друга държава и там се е чувствал по-добре.
Много лесно избухва, говори без да се замисли и после бързо му минава. Няма говорен дефект, но като избухне почва много бързо да говори и жестикулира.
Относно емоционалния живот - да, много бурен и прикрит. Пренасища се бързо и лесно се отегчава от обекта на чувствата си.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #450 -: Октомври 11, 2012, 03:24:07 pm »
Ето това исках да споделя сутринта за положението на Меркурий по знаци, но не бях на същия компютър - http://www.indian-vedicastrology.com/wordpress/blog/8-rajivs-astrology-updates/210-how-to-spot-problems-caused-by-weak-planets-and-eliminate-them-part-v-mercury.html.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #451 -: Октомври 11, 2012, 04:36:55 pm »
А какво бихте казали за съвпад на Меркурий/Раху/Марс в накшатра Mrigasira? Не се знае часът на раждане колко е сигурен, но може би се намират в 5 дом, заедно със Слънцето.

« Отговор #452 -: Октомври 11, 2012, 07:35:58 pm »
Добре, аз ще опитам. Хехе, не ми се смейте много.
Мъжка карта или женска карта?
Мригашира се управлява от Марс, което би трябвало да подсилва марсовото влияние върху съвпада. Но зависи и от орбисите - по-близките аспекти са по-силни.
Също така, тъй като това е гранична накшатра между два знака, не знам дали съвпадът попада в Телец или в Близнаци. Ако попада в Близнаци, влиянието на Меркурий би трябвало да се чувства най-силно. И ако действително съвпадът е в 5-тия дом, тогава Марс е У3 и У10, Меркурий е У5 и У8. Би могъл да се занимава с интелектуален труд, да бъде смел, борбен, рязък в думите и действията си, да търси постоянно тръпка в любовта, да не се задоволява с постигнатото лесно.
Ако съвпадът попада в Телец и в 5-тия дом, Марс е У4 и У11, Меркурий е У6 и У9. Бих му придала още по-силна любовна нагласа, възможност за успехи от творчески занимания. В този случай към момента транзитен Юпитер преминава през този дом. Има ли активност по съвпада?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #453 -: Октомври 12, 2012, 11:41:51 pm »
Мъжка карта е и съвпадът е в сидерални Близнаци 1, 2, 7-ми градуси за Меркурий/Раху/Марс. Но! не съм сигурна за часа на раждане.

Този чете от години психо-литература, как да въздейства и влияе на другите; постоянно анализираше поведението ми и се опитваше да го "поправя" и да ми вменява разни неща, които са му угодни; властен тип... почти маниакално-аналитичен, същевременно страхливец (предполагам и причината да е толкова зле). Проявява надменно поведение и някаква злоба (все едно са му длъжни другите да го търпят).

*

Papy

• 4343
« Отговор #454 -: Октомври 13, 2012, 12:25:17 am »
Ти не му ли тегли една ма*на

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #455 -: Октомври 13, 2012, 12:51:32 pm »
Искам да попитам, когато функционален малефик аспектира собствения си дом, това благоприятно или неблагоприятно е за съответния дом? Пример - Луната за АСЦ Водолей е малефик, управлява 6-ти дом. Ако е в 12-ти и от там аспектира собствения си дом, това ще засили ли негативните качества на дома или ще ги смекчи?
Винаги ли аспектите на Раху и Кету към домовете са злотворни? Например, ако Раху е в 1-ви дом, оказва ли неблагоприятно въздействие върху 5-ти и 9-ти дом или не винаги е така?
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

« Отговор #456 -: Октомври 13, 2012, 04:53:09 pm »
Тъй като не съм навътре в материята, мога само да шерна тази публикация за АС във Водолей и природата на планетите за него - http://www.johnrfyfe.com/mooltrikona.com/aquarius.html. Аз бих проверила следното:
- в коя накшатра е Луната
- растяща ли е или намаляваща
- как е разположен диспозиторът Сатурн
- дали е аспектирана от бенефици или малефици (в материала по-горе пише, че най-добре да не е аспектирана изобщо)
- дали е в орбис от 5 гр. от най-ефективната точка на дома (градуса на АС).
Най-добре да дам линк и за това, че ще пропусна много фактори - http://astrology.powerfortunes.com/eastern-astrology/astrological-characteristics.html.
Това, което съм чела за концепцията за най-ефективната точка на дома - http://www.yournetastrologer.com/learn_astrology3.htm, е, че функционален малефик в съвпад с тази точка не поразява собствения си мулатрикона дом. Но въпросът е дали мулатрикона знакът на Луната е Телец (както съм чела) или Рак (както пише на някои места).
Проблеми със здравето ли има този човек? Проблеми с врагове, съдебни спорове, депресия?
Мисля се, ме щом е функционален малефик, й е по-добре да си седи в дустхана дом.
« Последна редакция: Октомври 13, 2012, 05:29:01 pm от Mirabella »

« Отговор #457 -: Октомври 13, 2012, 05:06:50 pm »
Мъжка карта е и съвпадът е в сидерални Близнаци 1, 2, 7-ми градуси за Меркурий/Раху/Марс. Но! не съм сигурна за часа на раждане.

Този чете от години психо-литература, как да въздейства и влияе на другите; постоянно анализираше поведението ми и се опитваше да го "поправя" и да ми вменява разни неща, които са му угодни; властен тип... почти маниакално-аналитичен, същевременно страхливец (предполагам и причината да е толкова зле). Проявява надменно поведение и някаква злоба (все едно са му длъжни другите да го търпят).

Може би само първите две планети са в една накшатра, а третата е в следващата, но това не променя факта, че са в близък съвпад. Марс и Раху не се "обичат" много. Комбинацията им може да прави човека енергичен, смел, напорист, но и нетолерантен, избухлив, експлозивен (нали Раху има природа, подобна на Уран). Аналитичността пасва на аспект Меркурий/Раху. Съвпад с Раху силно подчертава изявата на планетата (особено такава, която и без друго си е силно поставена по знак - като Меркурий в Близнаци).
Нямаме информация за домовете, но една наранена Луна може да ни насочи към комплексите му. Също и ранено Слънце за надменност.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #458 -: Октомври 13, 2012, 08:59:57 pm »
Тъй като не съм навътре в материята, мога само да шерна тази публикация за АС във Водолей и природата на планетите за него - http://www.johnrfyfe.com/mooltrikona.com/aquarius.html. Аз бих проверила следното:
- в коя накшатра е Луната
- растяща ли е или намаляваща
- как е разположен диспозиторът Сатурн
- дали е аспектирана от бенефици или малефици (в материала по-горе пише, че най-добре да не е аспектирана изобщо)
- дали е в орбис от 5 гр. от най-ефективната точка на дома (градуса на АС).
Най-добре да дам линк и за това, че ще пропусна много фактори - http://astrology.powerfortunes.com/eastern-astrology/astrological-characteristics.html.
Това, което съм чела за концепцията за най-ефективната точка на дома - http://www.yournetastrologer.com/learn_astrology3.htm, е, че функционален малефик в съвпад с тази точка не поразява собствения си мулатрикона дом. Но въпросът е дали мулатрикона знакът на Луната е Телец (както съм чела) или Рак (както пише на някои места).
Проблеми със здравето ли има този човек? Проблеми с врагове, съдебни спорове, депресия?
Мисля се, ме щом е функционален малефик, й е по-добре да си седи в дустхана дом.
Благодаря, Мирабела  :58: Разглеждах хороскопа на сина ми - АСЦ Скорпион, Сатурн е управител на 3-ти и 4-ти и е в Лъв, 10-ти дом аспектирайки 4-ти. Та се чудих, аспекта на Сатурн към 4-ти благоприятен ли е или злотворен. Като майка ме гложди, как съм представена в хороскопа на детето  :P
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #459 -: Октомври 14, 2012, 10:29:43 pm »
Може би само първите две планети са в една накшатра, а третата е в следващата, но това не променя факта, че са в близък съвпад. Марс и Раху не се "обичат" много. Комбинацията им може да прави човека енергичен, смел, напорист, но и нетолерантен, избухлив, експлозивен (нали Раху има природа, подобна на Уран). Аналитичността пасва на аспект Меркурий/Раху. Съвпад с Раху силно подчертава изявата на планетата (особено такава, която и без друго си е силно поставена по знак - като Меркурий в Близнаци).
Нямаме информация за домовете, но една наранена Луна може да ни насочи към комплексите му. Също и ранено Слънце за надменност.
Марс е съвсем в края на същата накшатра - Mrigasira, Слънцето на 12гр. в Arda (имат широк съвпад), а Луната в Sravana. Не знам какво се разбира под ранени Слънце и Луна в индийската астрология.