Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97196 Прегледи
*

Helo

Индийска астрология
« -: Октомври 02, 2009, 01:25:31 pm »
Тук можем да сравним индийската и западната астрологии.

Аз открих в индийската астрология някои условия за анулиране на заточението на планетите.

Открих, че моят Юпитер в Козирог не е заточен, защото Сатурн попада в един от домовете кендра, броени от асцендента или от мястото на Луната. Това са - 1-ви, 4-ти, 7-ми и 10-ти домове.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Индийска астрология
« Отговор #1 -: Октомври 02, 2009, 02:38:17 pm »
Е да ама не се смесват.Юпитер в Козирог е в падение в западната и този факт няма да се промени ако ще и в индийската да не е така.

До колкото разбрах планета в ъглов дом спрямо Луна и АСЦ в индийската е в силно положение-изявава се по-активно ,но това не означава,че есенциалните и качества по знак се изменят.

Нека Lillie все пак се включи  ;)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #2 -: Октомври 02, 2009, 03:40:39 pm »
Тук можем да сравним индийската и западната астрологии.

Аз открих в индийската астрология някои условия за анулиране на заточението на планетите.

Открих, че моят Юпитер в Козирог не е заточен, защото Сатурн попада в един от домовете кендра, броени от асцендента или от мястото на Луната. Това са - 1-ви, 4-ти, 7-ми и 10-ти домове.
Юпитер в козирог си е в падение и по Джйотиш (на 5 гр., но пак и в знака). А сатурн е малефик по природа и е силен ако управлява или се намира в Дъштана домове.(6,8,12) Но в 7-ми е и в дирекциона сила, което не е добре за Юпитера. А Юпитера в кой дом ти е от Лагна? И от Луната?
Браво за темата Хело. Може да си постнеш и картата по сидерална и да я обсъдим. Дано Лили да се включи. Отдавна чакам да почнем коментари и по индийската... :)
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Asol

• 4140
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2009, 04:05:20 pm »
Хубава тема Хело, ще я следя с интерес. Все пак най-добре се учи чрез практика и споделен опит.  :)

« Отговор #4 -: Октомври 02, 2009, 04:17:40 pm »
А дали може да се обясни самият хороскоп как се построява  :-[ Ако има линкове you tube, един вид така нагледно да го видим.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Asol

• 4140
« Отговор #5 -: Октомври 02, 2009, 04:25:12 pm »

*

Helo

« Отговор #6 -: Октомври 02, 2009, 04:28:31 pm »
Сега чета книгата "Въведение в индийската астрология" на Самир Азар.

Много интересни неща пише за тълкуването на женския хороскоп и за моя Меркурий в 7-ми дом:

Ако Меркурий е силен, благоприятен и добре разположен, бракът на тази жена ще бъде щастлив и съпругът и ще е богат и известен. Но той ще има затруднения в осъществяването на сексуалния акт, което ще предизвиква спорове.  ;D ;D ;D :P :P :P ;D ;D ;D

;D ;D ;D :P :P :P ;D ;D ;D :P :P :P    ???

;D ;D ;D

А в случаите, в които Венера е в 7-ми дом и има аспект с Марс или Сатурн, жената ще е неморална. Моята е в 7-ми и има опозиции с тези планети. Значи трябва да съм много разпусната.  ;D ;D ;D

Защо тогава не съм такава?  :(

А, ако Венера е в 7-ми и е свързана с управителя на 12-ти дом, жената ще познае всякакъв вид плътски удоволствия. Моята Венера е единственият управител на 12-ти дом. Ама нито съм се втурнала към плътските удоволствия, нито пък съдбата ме тика в лапите на изкушенията и на ...  :P изкусителите.
« Последна редакция: Октомври 02, 2009, 04:35:40 pm от Helo »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #7 -: Октомври 02, 2009, 04:43:38 pm »
  давай картата :P
сегаааа: Самир Азар е  конкретен 2+ 2 и дава няколко отговора, но интерпреацията е нещо съвсем различно;
освен това, за да се изведе някакво стабилно заключение смятай къде е венера спрамо лагна и луна (чандра)
Има няколко правила за прекратяване на "паденията", но  юпитер в козирог си е в деилитиран придобива ли достойства в навамша?
има значени каква ти е лагна (май везни се пада) та лагнеш е венера т.е. специлани придобивки следват, бенефик за теб е сатурн, а кофти е юпитер (правилата са различни  и особено за начинаещи  омесването е задължително:(
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Октомври 02, 2009, 05:00:15 pm »
Helo, ако визираш позицията на Юпитер в картата раши, а не в навамша, при теб няма как да е в падение, след като се отчете прецесията. Вярно е обаче, че попада в един знак с Луната в Стрелец. Друг е въпросът защо ти е нужен силен малефик, макар и временен.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #9 -: Октомври 02, 2009, 05:05:27 pm »

Друг е въпросът защо ти е нужен силен малефик, макар и временен.

???

А? Какво искаш да кажеш?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 02, 2009, 06:01:10 pm »
Абстрахирайки се от твоята карта, мога да кажа, че понякога един слабо поставен малефик е за предпочитане пред силен такъв. Принципно Юпитер си е естествен бенефик, но в зависимост от знака на Лагна може да бъде и временен малефик, и неутрален. Съвпадът му с Луната придава на родения някои от юпитерианските характиристики - както положителни, така и отрицателни. Влиянието му зависи от дома, в който се намира, и от домовете, които управлява.

Ще дам един пример.
Лагна в Телец, Венера в знака на Лагна, отсреща са Луната и Юпитер.
Слънце и Марс в 12 дом, при което Слънцето е в екзалтация, Марс е в собствен знак.
От една страна, Венера и Юпитер в кендра спрямо Луната и Лагна са в силна позиция.
Венера участва в малавя йога. Луната е в знак на падение.
Венера е в мажорен аспект с Юпитер, с който са врагове. Юпитер е временен малефик за Лагна в Телец.
Както казва народът, много хубаво не е на хубаво...
Марс е естествен малефик и марака в тази карта. Намира се в 12 дом, в собствен знак и получава допълнителна сила, бидейки в един знак с екзалтирало Слънце, с което са в приятелски отношения.
Изводът е, че един силно поставен малефик има повече сила да изяви потенциала си, т.е. да твори зло. По същата логика, например, един ретрограден бенефик и/или разположен в труден дом няма, въпреки очакванията ни, да ни обсипе с благинки като от рога на изобилието.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #11 -: Октомври 02, 2009, 06:06:38 pm »
   Бях започнала да чета индийска астрология, но се омотах като пате в кълчища, щото и тази не я знам...пък какво остава с индийската да се справя. Направих си сидерална карта в астрото, излезе, че Луната, Венера, Меркурий, Марс са ми детронирани, а Сатурн в падение...Странно, а по западната Сатурн е господар на радикса...И какво общо имат сидералните карти с индийските карти по джойотиш или йогананда... :D

« Отговор #12 -: Октомври 02, 2009, 06:19:28 pm »
   Та мисълта ми беше, за да навлезе човек в индийската астрология, трябва да се абстрахира изцяло от западната, за да може поне малко да вдене. Поне от малкото прочетено по тази тема, разбирам че няма аналог между двете астрологии.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Октомври 02, 2009, 06:21:17 pm »
И какво общо имат сидералните карти с индийските карти по джойотиш или йогананда... :D

Сидералната карта в астро.кома си е пак същото, само че с отчетена прецесия.
Докато класическата джйотиш система работи на принципа "дом - знак", като отброяването започва от Лагна. Наличието на аспекти между планетите също се определя по друг начин, като основният принцип тук е, че не е важен видът аспект, а планетите, които участват в него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #14 -: Октомври 02, 2009, 06:57:37 pm »
Докато класическата джйотиш система работи на принципа "дом - знак", като отброяването започва от Лагна. Наличието на аспекти между планетите също се определя по друг начин, като основният принцип тук е, че не е важен видът аспект, а планетите, които участват в него.

Тоест, е много вероятно да се окаже, че Меркурия на HELO всъщност освен че не е в знака, не е и в дома, за който пише Самир Азар, ако се построи картата според джйотиш
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Октомври 02, 2009, 07:04:32 pm »
По-скоро Плутон ще изчезне от Асцендента.  :)
А Меркурий си остава в седми дом, но в Овен, заедно  Венера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #16 -: Октомври 02, 2009, 07:15:49 pm »
И какво общо имат сидералните карти с индийските карти по джойотиш или йогананда... :D

В astro.com трябва да се маркира Hindu/Lahiri geocentric (cideral), така ли?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #17 -: Октомври 02, 2009, 07:40:41 pm »

В astro.com трябва да се маркира Hindu/Lahiri geocentric (cideral), така ли?
Да, и освен това в домова система да избереш  whole sign. Горе-долу става, макар да не дава точните градуси на начало и край на дома в знака.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #18 -: Октомври 02, 2009, 07:55:39 pm »

Да, и освен това в домова система да избереш  whole sign. Горе-долу става, макар да не дава точните градуси на начало и край на дома в знака.

Аха!

По-скоро Плутон ще изчезне от Асцендента.  :)
А Меркурий си остава в седми дом, но в Овен, заедно  Венера.

Ами, на мен асцендента пак ми е Везни, а Плутон пак ми е в съвпад с асцендента, само че Плутон вече не е в Скорпион, а във Везни.

Асцендентът ми е на 4 градуса във Везни, а Плутон на 6 грауса по индийския хороскоп.

*

Helo

« Отговор #19 -: Октомври 02, 2009, 07:57:22 pm »
Коя астрология познава повече, индийската или западната?  ;D