Здравей Гост

Индийска астрология

• 608 Отговора
  • 97404 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Индийска астрология
« Отговор #80 -: Февруари 08, 2010, 08:58:49 pm »
индийците имат собствен ритъм някак на тълкуване, понякога го хващам, понякога не
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #81 -: Февруари 09, 2010, 12:38:21 pm »
индийците имат собствен ритъм някак на тълкуване, понякога го хващам, понякога не

Така е понеже като правят едно тълкуване,те не ползват само очите си за  да разгледат и видят картата и отбелязаните аспекти.Традиция е при най добрите от тях да спазват някои строги правила за начин на живот.Това  им позволява да \"видят\" с интуитивното си познание  изявата на дадено композиция в материален аспект възможно най точно.Едни отнай добрите астролози са тези в Шринагар,които спазват много аскетични правила,така да се каже.Това им отваряло очите за звездите-казват те.Западните хора нямат това разбиране и не го споделят.Затова ,смятам че е трудно за един европейски настроен ум да разбере  ведическото астрологично знание.
Аз устоявам, за да общувам Отвъд диханието
Аз представям вливащата енергия на духа
С космическия тон на присъствието
Аз съм воден от силата на смъртта

*

Diyana

• 2705
« Отговор #82 -: Април 10, 2010, 04:31:58 pm »
Прецака ми се адобито вкъщи, затова поствам карта, генерирана в нета. Ако часът е в рамките на 9-9.30 позициите в рази не се променят. Навамшата обаче сменя знака си при час 9:26

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #83 -: Април 10, 2010, 04:48:09 pm »
  за човека имам малко личи впечатления и знам какво работи:) така, че по- късно ще допълня разни неща

*

Diyana

• 2705
« Отговор #84 -: Април 10, 2010, 09:28:08 pm »
  за човека имам малко личи впечатления и знам какво работи:) така, че по- късно ще допълня разни неща

Вече съм на линия и ще гледам да си оправя програмите. Та трябва ли ти още някоя варга, караките или BAV/SAv.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #85 -: Април 12, 2010, 05:30:46 pm »
много мерси ще се възползвам  и ще  пиша на лични  все пак ретро мерк идва и трябва да сплетнича и да интриганствам  :P( че откакто се фръцна и плутон  нещо антените ми все бръмчат)

днес слушах нещо интересно ( от лъжците от National geografi) та преди време е имало  много голям сблъсък на земята с планета голяма почти колкото нея и тогава оста на земята се измества с 23-24 гр ( прецесията)  по -интересното е, че балансът да не се мърда постоянно оста на земята  се създава от луната ( според чутото тя се образува от отломки, които се спояват в някаквъ момент след сблъсъка) луната е нивелаторът на осите - и не случайно според индийците е приемана за 2 асц ( даж ако не се знае той се счиат тя за такъв ) всяка йога се съпоставя 2-3 пъти  от лагна, от чандра и в навамша

споделяма мнението на Diyana, че  браковете вече се разглеждат от раши поради промяната в  социалната сиситема ( не че преди пак не е била най- важна раши картата)  от това което съм чела онлайн  навамша минава към социалните карти- не към определящите
« Последна редакция: Април 12, 2010, 10:40:44 pm от Kaya »

« Отговор #86 -: Април 21, 2010, 12:00:40 pm »
   Имам програмката Йоганатха Хора - ама нищо нищо не разбирам, липсват ми основни понятия...Значения на думи
ще постна картата си....пък който иска мога да му направя карта с тази програмка, ама за значението на разни там рази, навамши - нямам грам понятие

*

Helo

« Отговор #87 -: Април 21, 2010, 01:54:15 pm »
Понеже в съседната тема заговорихте за индийската астрология, да поговорим за тея тук.

На мен Janma Nakshatra и рожденната ми звезда е Мула. Прочетох, че Мула е опашката на Скорпиона. Значи и по Ведическата астология пак имам силно влияние на Скорпион.  :P

В момента съм в даша на Слънцето и в антардаша на Раху. За антардашата Слънце-Раху пише, че в по-късната част от периода можела да даде слава и богатство. С нетърпение ще очаквам да видя дали това ще се случи.  ;D

« Отговор #88 -: Април 21, 2010, 02:25:05 pm »
    Значи Накшатра даша - Меркурий, Антардаша - Сатурн; Рази Маха Даша - Рак, Навамша даша - Овен МД /кво значи нямам понятие/ и антардаша - Луна.....

*

Asol

• 4140
« Отговор #89 -: Април 22, 2010, 12:07:09 pm »
Предсказване на раждане според Джйотиш

В хороскопа на родителите трябва да са налице следните аспекти:

Правило 1.
В период от девет месеца преди деня на раждане на детето Сатурн трябва да аспектира:
а) пети дом или
б) управителя на пети дом или
в) девети дом или
г) управителя на девети дома

Правило 2. В период от девет месеца преди деня на раждане на детето Юпитер също трябва да аспектира някоя от горепосочените точки.

Правило 3. В период от 75 дни преди деня на раждане на детето Марс също трябва да аспектира някоя от горепосочените точки.

Правило 4.
В период от 72 часа преди момента на раждане на детето Луната трябва да аспектира някоя от четирите горепосочени точки, или Лагна /асцендента/, или Луната на родителя.

Под аспектиране се имат впредвид „индийските” аспекти на транзитиращите планети:
Сатурн аспектира 3,7 и 10 дом от себе си,
Юпитер – 5,7 и 9 дом от себе си
Марс – 4,7 и 8 дом от себе си

Темата е разисквана тук

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #90 -: Април 22, 2010, 12:25:52 pm »
Асол дай някой линк за джойтиш , в който свободно да се изчисляват тези даши и антърдаши.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #91 -: Април 22, 2010, 03:34:44 pm »
   Някой да ме насочи къде мога да разбера понятията на думите, превода им - например кво значи - Раши, Лагна, Накшатра, Аянамш, Йога, Хора, Даши, антардаши....ей таквиз дребни подробности които ако не им знам значението на български не мога да ги помня и не мога да ги свързвам....

*

Kaya

• 2893
« Отговор #92 -: Април 22, 2010, 07:02:20 pm »
http://www.vedicscholar.com
 тук може да си сметнете  има и информация ( имаше една тема с линкове къде изчезна?)

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Април 22, 2010, 07:03:10 pm »
http://www.vedicscholar.com
 тук може да си сметнете  има и информация ( имаше една тема с линкове къде изчезна?)

благодаря Кая! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #94 -: Април 22, 2010, 07:04:18 pm »
Чичко Гугъл знае всичко  :P Марая, свали си програмата Jagannatha Hora - безплатна е. Друг е въпроса, че не е достатъчно човек да си свали някаква програма, както и Дейзи отбеляза вече. В Тубата има аудио уроци за начинаещи, а такива има и в други страници - на руски. На български Гали е написала някои основни моменти в нейната страница, в друг астро форум също има инфо по въпроса.
Раши - това е наталната карта в западната
Ето нещо за Навамша

Книги за Джйотиш (на англ.)
« Последна редакция: Април 22, 2010, 07:18:42 pm от Asol »

*

Марая

• 28287
« Отговор #95 -: Април 22, 2010, 07:19:00 pm »
Чичко Гугъл знае всичко  :P Марая, свали си програмата Jagannatha Hora - безплатна е. Друг е въпроса, че не е само човек да си свали някаква програма, както и Дейзи отбеляза вече. В Тубата има аудио уроци за начинаещи, а такива има и в други страници - на руски. На български Гали е написала някои основни моменти в нейната страница, в друг астро форум също има инфо по въпроса.
Раши - това е наталната карта в западната
Ето нещо за Навамша

Книги за Джйотиш (на англ.)

мерси Асол ,много съм задължена.... :58: :88:

имам щастието да я познавам и имам личен контакт с нея!
тя за мен е единственния практикуващ Джойтиш астролог! и е много точна в прогностиката и предсказанията си....страшна мацка!
но ,при мен в момента си е чисто любопитство....,имам две книжки на тема ведическа астрология ,а тези на английски ще си ги сваля!
още веднъж сърдечно ти благодаря! :wub:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #96 -: Април 27, 2010, 12:03:51 pm »
Чудих се къде да пусна това, но ми се стори най-уместно да си събираме нещата в една тема.
Провокирана съм от настояването според Западната астрология, че СЛВ е положителен и трябва да се следва, а ЮЛВ - отрицателен и "не трябва да му се оставяме". И ми попаднаха напоследък няколко хубави работи по въпроса, от които предлагам своеобразна извадка. Та, за значенията на Раху и Кету според ведите ;).

Това, което се изпуска в западните интерпретации е, че основното значение на Възлите е, че те са "Еклипсори", предназначението им е да показват затъмненията. Това е причината, поради която са започнали да ги изчисляват в началото - за да се предсказват затъмненията. При Слънчево или Лунно затъмнение има съвпадение на някой от възлите със светилата. Значението "да си еклипс, затъмнен" също е ясно - засенчен, невидим, атакуван, погълнат, съществуването ти е застрашено и отречено. Ако си невидим, значи не съществуваш. Затова според класическите астролози и от двете страни на кълбото затъмненията винаги са "предсказвали" негативни събития с непредсказуемо развитие. Поради това нито северният, нито южният възел са имали някакви вътрешноприсъщи им позитивни характеристики.

Южният възел, Кету, се свързва с умението да си никой. На практика представлява способността да си невидим, заличаването на личността, да си незабележим, пренебрегван, безпомощен, неспособен да отстояваш себе си. Но това има два полюса - вечно обясняващ се, отстъпващ и извиняващ се човек, страхлив, безхарактерен и безгръбначен, който се приспособява към външните условия, нагажда се към изискванията на силния, който не смее да поиска, а и не очаква да получи това, което му е нужно. Или развитият духовно човек, който се е научил да бъде добър, благороден, чист в делата си, непредубеден и добронамерен, който е способен да общува със света и да  предаде акумулирата божествена любов и мъдрост.

Северният възел, или Раху, от друга страна, е неприкритият материализъм, ненаситен стремеж към успех, изключително високата самооценка, неспособността да откликнеш на другия, склонността към порочност, развала и провала  ;D. Но ако е балансиран в картата, ако е подкрепен от бенефици и добре поставен, той е сигнификаторът на изключителните успехи, на великите постижения, на огромното богатство, на дисциплинираните усилия и непреклонния стремеж към целта. Раху ражда шампионите.

И ето още малко асоциации на възлите.

Раху, СЛВКету, ЮЛВ
Психологически характеристики
НарцистиченНиска самооценка
Обсебващ, натрапчивБоязлив, страхлив
ГорделивИзпълнен със съмнения в себе си, самоизмъчващ се
АмбициозенОтчужден и незаинтересован
МатериалистДуховен
РазфокусиранВглъбен, ограничен и тесногръд
Впечатлителен, лесно се въодушевява, чувствителенРигиден, фиксиран, безкомпромисен
ЕкстровертенИнтровертен
Жертва на заблуди, илюзии и самоизмамиЖертва на панически страх, кошмари и лоши предчувствия
Обладан, обсебен, налудничавРазтревожен, кахърен, угрижен
Противоречив, непоследователенГневен, сърдит, буреносен облак
НенаситенАскетичен
Увереност, оптимизъмСъмнения, песимизъм
Конкуриращ се, съревноваващ се, борбенОтказващ се, примиренец, пораженец
Снизходителен, угаждащ си, пищен, екстравагантен стилПуритан, непреклонен, аскетичен стил
Начин на действие
Започващ, иницииращ действието, ревностно преследване на резултатаПриключващ, оставя нещата да се случват, демобилизация, отпускане, освобождаване
Прикриване, стиснатостРазкриване, споделяне
Свръхкомпенсиращ, надценяванНекомпенсиран, невъзнаграден, подценяван
Засенчващ, налагащ се, изпъкващИзчезващ, криещ се, невидим
Разрушение чрез пряко нападение, овладяване отвън, инвазия, потопРазрушение чрез деградация, превземане отвътре, задръстване, задушаване, интоксикация
Отказ, отхвърляне, изоставянеПокана, привличане, напътстване, съветване
Основни теми на проявление
КолективнотоЧастното
Светски успехИндивидуалното
Слава - Власт - ПопулярностМъдрост - Концентрация - Просветление
ПридобиванеЗагуба
Бунт - Революция - РазмирициОтстъпление - Отбой - Въздържание
Харизма - БлясъкСкромност - Смирение -  Задръжки
Холистично, цялостно, общото Тясното, единичното, детайла
Настоящия животМиналите животи
ПубличноИнтимно
Чуждестранни дела, контакти с чужденциДуховно усамотение
Мафия, група, организацияОтшелникът
Пирова победаИзрастване чрез пораженията
Кръг - УстаЛиния - Опашка
Електрически ударОгън

(Рао, Фридман, Фроули и компания ;D)

Виц за възлите. Трима отдадени монаси обсъждали духовните си практики. Първият казал "Отказах се от всичко материално, вече съм никой". Вторият: "Аз свърших повече работа и направих повече жертви от теб, аз съм наистина никой". Третият - "Аз правя това по-дълго и от двама ви, взети заедно. Аз съм абсолютно никой!"

Пример за Раху, маскиран като Кету  ;).

« Последна редакция: Април 27, 2010, 02:29:39 pm от Diyana »

*

Марая

• 28287
« Отговор #97 -: Април 27, 2010, 12:07:21 pm »
ааа ,Диана.
това е страхотно! много ми хареса....
ама не му е мястото тука ,що не го метнеш на едно друго местенце в отдела лично творчество.
там някъде около книгите... ;)
мисля ,че който се интересува ще го прочете там и има по-голям шанс да го намери. :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #98 -: Април 27, 2010, 12:11:18 pm »
Това направо си е за раздела "Избрани обзорни статии".
Благодаря за положения труд, Дияна!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #99 -: Април 27, 2010, 01:52:25 pm »