Здравей Гост

Карти на интересни личности

• 30 Отговора
  • 4696 Прегледи
*

Nebesna

Карти на интересни личности
« -: Октомври 07, 2009, 08:51:39 pm »
Предлагам в тази тема да се поставят и тълкуват карти на интересни личности. Под интересна личност разбирам човек, който притежава едновременно следните качества:

1. Нестандартна, нетривиална личност, която го отличава от останалите.
2. Известна личност, която е останала в историята с някакъв своеобразен талант
3. Сложна, противоречива личност, човек който си има своите комплекси и предизвикателства.

Предлагам всеки, който поставя тук карта на дадена личност да предоставя линк или извадка от биографията. Да не затрупваме темата с карти, а да даваме възможност на всички,  които искат да открият астрологични съответсвия в картата да се включат със своите коментари.

*

Nebesna

Re:Карти на интересни личности
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2009, 08:54:02 pm »

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Октомври 07, 2009, 09:02:53 pm »
Американски пилот, кинопродуцент, плейбой, ексцентрик, а също и един от най–богатите хора на света. Той става изключително известен с конструирането на самолета „Елегантната гъска” и със своето ексцентрично поведение в залеза на своя живот.

Бащата на Хюз открива нови начин за извършване на петролни сондажи, който начин му позволява да извлича петрол от места, преди недостъпни за такъв тип дейност.Като тийнейджър Хюз декларира своите цели в живота – да стане най–добрия играч на голф в света, да стане най–добрия пилот в света, да стане най-добрия продуцент на филми в света. Въпреки че посещава множество престижни училища, той никога не се сдобива с диплома.

Родителите на Хюз умират, когато той е тийнейджър, при което Хюз наследява 17 милиона долара. Хюз използва своето богатство, за да стане филмов продуцент. В началото той е отхвърлен от холивудските професионалисти като поредния разглезен богаташки син. Но двата негови филма се превръщат във финансов успех. По това време Хюз придобива съмнителната слава на женкар и както се твърди е имал афери с множество известни жени, а според някой и с мъже.

През целия си живот Хюз е бил страстен почитател на летенето, пилот и самоук авиоинженер. Той поставя множество световни рекорди, а също проектира и конструира няколко самолета. Като авиатор Хюз получава множество награди. На 7 юли 1946 година Хюз едва оживява след самолетна катастрофа.

В края на 50–те години на миналия век, а дори и по–рано, Хюз развива симптомите на маниакално–компулсивно разстройство (МКР). Известният със своята елегантност Хюз, внезапно изчезва от публичното внимание и се превръща в мистерия. В медиите се появяват всякакви слухове за неговото поведение. Според различни слухове Хюз ту е смъртно болен, ту умствено нестабилен или мъртъв или дори заместен с двойник. Хюз и по–рано е показвал симптоми на МКР – през 30–те години негови приятели твърдят, че е бил обсебен от размера на граховите зърна (любимото му ястие) и е имал специална вилица, с която ги е сортирал по големина преди да ги изяде. Когато продуцира The Outlaw, Хюз е обсебен от незначителен дефект на една от блузите, които носи Джейн Ръсел и пише детайлен меморандум за това как дефектът да бъде отстранен, всичко това е, защото според Хюз този дефект води до това, че при определено движение на Ръсел могат да се видят двете ѝ зърна.

Хюз придобива отшелнически начин на живот, съпътстван от наркотици, живее в заключени тъмни помещения и по постоянния страх от микроби. Въпреки, че плаща не малка месечна заплата на бръснар, който е на повикване, Хюз си прави прическа и подрязване на ноктите веднъж годишно. Има няколко доктори на заплата, но почти никога не ги вика, а дори и да получи тяхното мнение, той никога не изпълнява предписанията им.

Хюз се пристрастява към кодеина (инжекционно), валиума и други обезболяващи, губи значителна част от теглото си, събира урината си в бутилки и носи обувки от носни кърпички (трябва да се посочи, че има данни Хюз да е правил това само веднъж и то като предпазно средство поради наводнена тоалетна). Той настоява да се използват хартиени кърпи, с които да се покрива всяка повърхност преди да я докосне като предпазно средство срещу микробите.

Хюз е боледувал от сифилис като младеж и много от странното му поведение към края на живота му се отдава от много днешни негови биографи на третата фаза на тази болест.

Хюз умира на борда на самолет по пътя от своето жилище в Мексико към Методистката болница в Хюстън, денят е 5 април 1976 година и той е на 70 години. Той е в състояние, което го прави напълно не разпознаваем и поради това ФБР настоява за потвърждаване на самоличността му чрез сравнение на пръстови отпечатъци. Тялото му е в много лошо физическо състояние, а рентгеновия преглед показва наличие под кожата на ръката му на счупени игли.

*

Helo

« Отговор #3 -: Октомври 07, 2009, 09:05:10 pm »

По това време Хюз придобива съмнителната слава на женкар и както се твърди е имал афери с множество известни жени, а според някой и с мъже.

Сега гледах точно това и видях, че има данни да е гей.

*

Nebesna

« Отговор #4 -: Октомври 07, 2009, 09:07:18 pm »

По това време Хюз придобива съмнителната слава на женкар и както се твърди е имал афери с множество известни жени, а според някой и с мъже.

Сега гледах точно това и видях, че има данни да е гей.

Подкрепяй си твърденията с астрологични интерпретации. Нали това е целта на темата. Това е много комплексна личност. Според мен може да е бил би-сексуален.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Октомври 07, 2009, 09:12:17 pm »
Можем да разгледаме картата в следните контексти:

1. Данни за психично заболяване и пристрастяване към наркотични вещества.
3. Данни за склонност към инженерни науки.
4. Данни за промискуитет и/или бисексуалност
5. Данни за богато наследство, свързано с ранна смърт на родителите.
6. Данни за филмово изкуство и т.н.

За този човек се говори като за една от най-саморазрушителните личности в близката ни история.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2009, 09:16:04 pm »
Някакси съм му съчувствала на Хюз. Филмите, които съм гледала за него са били доста безпощадни към персоната му, а по мое мнение той е направил доста за страната си.
Този стелиум на ИЦ при това в опозе на Нептун и Плутон, може да обясни самоизолацията му и фрустрациите, които е имал.
Венера опозиция Плутон, нездрави отношения с много и все красиви жени ( то и аз го имам този аспект, ама не менкам красивите мъже ;) :)) Венра  в съвпад с Луна- дали от там не идва и непостоянството му.
Юпитер на МЦ в квадратура със Сатурн в 6 дом-тази квадратура ли го наказва за опитите му за светски живот. Отделно Сатурн в 6 дом в съвпад с Марс ако го разглеждаме като дом на работата- бил е работохолик и упорито е преследвал и най-налудничавите си идеи (като "Голямата патица" и най-скъпият за него време филм....), изявите му като авио инженер.
Лили беше казала, че доста изоставени деца имата Юпитер на МЦ. Той не е бил изоставен, но очевидно е бил много самотен и не само в детството си.
Темата за корените е доста подчертана в картата му.

*

Uran

• 6041
« Отговор #7 -: Октомври 07, 2009, 09:21:11 pm »
Слънце в съвпад с Уран почти точен- нестандартна личност.
За инженерство- Уран секстил Сатурн, като Сатурн е във водолей.

*

Helo

« Отговор #8 -: Октомври 07, 2009, 09:25:40 pm »

Нептун в опозиция на Слънцето.

Меркурий и Луната в опозиция с Плутон.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #9 -: Октомври 07, 2009, 09:28:33 pm »
Слънце в съвпад с Уран почти точен- нестандартна личност.

Да бе , и аз точно това щях да кажа-то това обяснява всичко-както и влечението към самолетите (те се упр от Уран)+силен Стрелец ,а той се насочва към далечното или високото,така и към нестандартният му начин на живот.Слънце/Уран са точно на К5-тука му е творческата дейност в киното,а спорта-управител на АСЦ Меркурий в Стрелец.Тъй като Меркурия е заточен и ретро сигурно трудно са му разбирали идеите,начина на общуване и поведение (като упр на АСЦ).Интересна карта и тема,ще се включвам  :)

Ох,да ме извините-но зяпам аз зяпам и 5 мин си мислех,че става въпрос за Хю Хефнър  :P :-[ ;D

След като така и така го обърках за него,ще взема да му изнамеря картата да видим има ли общо  ::)

*

missKapriz

« Отговор #10 -: Октомври 07, 2009, 09:42:12 pm »
Цитат
Предлагам всеки, който поставя тук карта на дадена личност да предоставя линк или извадка от биографията. Да не затрупваме темата с карти, а да даваме възможност на всички,  които искат да открият астрологични съответсвия в картата да се включат със своите коментари.
Съгласна съм,ако искате даже и да се даде срок от карта до карта-примерно 5 дена или седмица..

« Отговор #11 -: Октомври 07, 2009, 09:48:59 pm »
Слънцето съвпад на Уран, който управлява 6-ти е причина за ексцентричното поведение и еветуално за пороявеното в последствие от венерическо заболяване /Венера опозиция на Плутон/ МКР.

Г8- Марс във Водолей /модерни съоръжения/ от 6-ти в квадрат с Г4-Юпитер в 9-т-и - катастрофа със самолет. Наистина е било чудо.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Октомври 07, 2009, 09:57:09 pm »
Класическият аспект на инженера е Марс в аспект с Уран. Тук имаме фиктивен секстил, при това не съвсем в допустимата орбиса, но като се има предвид, че Марс е под управлението на Уран и в съвпад с втория управител на Водолей - Сатурн - това му е дало конструкторски способности. Уран и Сатурн са във взаимна рецепция и това е изиграло огромна роля за изявата на тези негови способности.

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Октомври 07, 2009, 10:06:30 pm »
За наследството - господарят на Асцендента и на МЦ е Меркурий - позициониран в 4-ти дом (недвижима собственост). Получено е при трагични обстоятелства - ранна смърт на родителите - господарят на 4-ти дом е в квадрат с господаря на 8-ми дом (Юпитер в квадрат с Марс).

Този аспект показва и за какво ще използва полученото наследство. Влага парите за творчески начинания - Сатурн управител на 5-ти в съвпад с Марс господарят на 8-ми.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2009, 10:09:28 pm »
Небесна,май вечерята ти не е била достатъчна,след като си хапнала и 2ката  ;D

Слънце/Уран в опозиция с Нептун-тук са възможни и психически заболявания освен наркотици,защото в мъжка карта Слънцето е и здравето
Меркурий съвпад Луна особено в Стрелец могат да дадат много неспокоен ум,вечно търсещ и любопитен,непостоянен и податлив на чести вълнения

3. Данни за склонност към инженерни науки.
Класика-за мъжка карта за професия Марс съвпад Сатурн,отгоре на всичко в изобретателският и научен Водолей; дори е в 6 дом

4. Данни за промискуитет и/или бисексуалност
Марс във Водолей-универсален секс (за би наклонност)
Марс квадрат Юпитер-желание за много
Марс съвпад Сатурн-похот и стремеж да се доказва (както и с Юпитер)
Марс тригон Плутон-сексуална енергия в повече
Венера опозиция Плутон-чувственост в повече
Венера секстил Марс-макар и 8 градуса го отчитам в случая защото многото връзки и засилено междуполово привличане се
улесняват с такъв аспект
Уран на К5-за би /неутрална роля в любовта
Упр на 5 дом във Водолей-същото
Упр на АСЦ съвпад Луна-приема някаква женственост или засилена способност да възприема
Упр на АСЦ опозиция Плутон-за него няма табу,при всички изяви се търси крайноста,предела,изследването до край

5. Данни за богато наследство, свързано с ранна смърт на родителите.
Венера управляваща парите му се намира в 4 дом
Венера е в опозиция с Плутон (по принцип са възможни пари от смърт,секс,табу,окултизъм и т.н.)
Управителите на 4 и 8 дом Марс и Юпитер са в квадрат ,като при това единия съвпада със Сатурн
Упр на 2 дом-в Стрелец (изобилие)
Упр на 2 и 8 дом са в аспект (секстил)
На пръв поглед не се вижда личното богатство,но като се разгледа за богатство от семейството става ясно

6. Данни за филмово изкуство и т.н.
Уран/Слънце на К5; СЛВ в Лъв
5 дом в Козирог-дома заеман от Козирога в картата,често може да стане професия (съответната област)

Абе аз още не съм му прочел цялата биография (божееее щях да напиша автобиография  :o ),но тамън щях да кажа че с този господин имаме много общо  :P :
Еднакви Слънце,Марс,АСЦ,МЦ,СЛВ по знак,Венера в 4ти,Слънце в 5ти,Марс в 6ти;СЛВ в 12ти (моя е в 11ти,но закача и 12ти)

Е сега остава да съм преродения Хюз ха ха ха  ;D  ??? ::)

*

Синухе

• 4978
« Отговор #15 -: Октомври 07, 2009, 10:18:13 pm »
Хайде тъй като сме тръгнали на двойната буква Х в името: Хю Хефнер  :P

Инфо: http://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Hefner

"Ще продължавам да правя секс поне до 100 години", зарече се легендарният издател на "Плейбой" Хю Хефнер. "Имам си три жени, тв шоу и популярно мъжко списание. Какво му трябва на човек", кефи се 81-годишният мачо.

Хайде дано ви е интересна тази личност,все пак е единствена по рода си!  :P

Какво ми прави впечатление с предната (Хюз)- и двамата са с АСЦ Дева,Марс във Водолей,Ретро Меркурий, Плутон в 10ти,Нептун в 11 ти дом! Не е никак малко,а между двамата определено има доста общи неща.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Октомври 07, 2009, 10:30:43 pm »
Небесна,май вечерята ти не е била достатъчна,след като си хапнала и 2ката  ;D

Това не го схванах? Много ми се спи вече, би ли пояснил с две думи.

А що да не си преродения Хюз? Понеже си си поживял в предишния живот пребогато и охолно, време е да се посветиш в този живот на духовни занимания.  ;D

Утре ще се включа покартата на Хю Хефнер. Лека нощ и сладки сънища!  :-*

*

Синухе

• 4978
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2009, 10:35:22 pm »
Изяла си номер 2 от контекстите,точките с въпросите които си дала  :) Така от 1 направо преминаваме на 3-няма време за губене  ;D

О,възможно е-ще видя как ще го усетя тоя Хюз в последствие  ::) И все пак държа на разнообразието в един живот,но като се замислим-тъй като имаме илюзия за животи,а всъщност съществуваме вечно-вероятно винаги има разнообразие  :P

ОК ще чакам да се включите по Хефнър,това неуморно Овенче  ;D После аз ще го опаткам като завършек  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2009, 11:54:13 pm »
по картата на хю хефнер ;D ;D:
уран на дсц в съвпад с ретро мерк. ми кво да говориме?! ::) човека си търси свобода във връзките ,все по-нови и все по-млади , по-нестандартни и нетипични! но тук е и слънцето.....,та не може без брак!трябва да блести човечеца с това!

венера в 6-ти / работа с жени!
марс / юпи съвпадвъв водолей и 5-ти дом ;D ;D ;D ;D активна и агресивна любов , че и нестандартна...

ха-ха-ха и осите в мутабелни знаци!май наистина тази статистика е точна:
най-богатите хора имат асц или мц в дева!
или силни стелиуми в дева!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Октомври 08, 2009, 12:02:56 am »
по картата на Небесна ми прави впечатление силния 4-ти дом и стрелеца....няма граници ,няма прегради и колкото по-нестандартно толкова по-добре ;).абе тоя мутабелен кръст май доста говори..... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците