на Лили има очи, но не човешки и т.н.
Ооо, точно на Лили аватара ми е едно от любимите изображения на Горгона Медуза. А змиите в косата? Само че, не водни, хтонични, а огнени стрели! Очите ги има и може и да са си човешки, но са притворени, за да не те вкаменят, и в същото време образът те притегля, защото е и сластен, като след пълно отдаване и дъълга любовна нощ, но и излъчва непоклатима самоувереност и надмощие. Абе направо да се коригирам, това ми е най-близкото до вътрешните представи изображение на Медуза.
никак не съм съгласна, че плутон печели битките просто усещаш как се "налага" и подчинява, но ако се "заусещаш" ще установиш, че вървиш към везнишката природа ( и венера/луна съвпадът независимо от скорпито води към везните)-скорпионът е базова зодия малко първична понякога и над него е добре да се надстройва ( никой не е длъжен да се съгласява с мнението ми) кардиналността е тази, която притегля:)
Прочетох си постовете пак, не видях да съм се жалвала, но ако е прозвучало окайване на "горката" ми съдба, съм в голяма грешка

. Щото не се жалвам, толкова ми е пълно със събития и опитности от всякакво естество, че съм само благодарна. Мисля, че съвсем осъзнато вече хващам кое-от-що и като как реагирам, а не си оплаквам горкото Слънце, че не му дават да е Везни в чист вид.
Принципно, ако тръгнем по "еволюционната" теория за развитие на знаците, би следвало, че Скорпион е "по-висша" фаза в развитието на индивида - след Везни и съответно картата ме тегли към него. Не споделям тази идея. Първо не споделям, че Слънцето е непременната единствена еманация на човешката личност. Не споделям и че един човек може да представлява един-единствен планетарен архетип в чист вид - не можеш да се определиш само чрез един или чрез противоборството между два планетарни принципа. Не приемам, че има висши, низши, развити или неосъзнати и т.н. планетарни типове или Зодии, защото според мен в картата се съдържа потенциалът за всички възможни реакции и всички възможни проявления на всяка от планетите и на 12-те зодии в конкретните им положения - от най-низшите, до най-висшите.
Вкратце, че почнах да се обяснявам - Аз не знам и няма как да знам дали за моето пребиваване в тази ми точно фаза на земята е по-добре да съм "притеглена" към Везни, или да си цапуркам в калта на "нисшата, базова скорпионщина". Не съм сигурна каква ми е ролята в тая инкарнация и дали не е да съм зла и саморазрушителна, нали? Няма как да знам, дали ролята ми не е да жиля грозно хората около мен, с цел да изпълняват по-адекватно и по-бърже кармичните си задачи. Тоест, не знам каква е крайната точка на пътуването, нито продължителността на пътя, затова съм убедена, че основната ми задача е
да пътувам пълноценно, да се наслаждавам на гледките и срещите по платното, и възможно най-осъзнато да вземам решенията си за посоката при следващото кръстовище. И по въпроса за правилното решаване ми помагат всички вкупом фактори в картата ми, и правилните решения стават все по-лесни и по-очевидни с всеки следващ натранзитиран аспект. Ама добре ли, зле ли съм вземала завоите, ще стане ясно едва при следващото пътуване