Здравей Гост

Антагонизъм и баланс

• 57 Отговора
  • 9751 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:Антагонизъм и баланс
« Отговор #20 -: Октомври 09, 2009, 08:52:00 am »
Diyana,
Имаше някъде тук тема за аватарите, но мога да кажа, че по тях  (дори не са нужни постовете)  мога да преценя  садо- мазо антагонизма ( не ми се обиждайте); твоят аватар съм  го забелязвала като картинка преди да ти е такъв ( няма очи), на Лили има очи, но не човешки, а на мама миа има по 1 око на човек и т.н. Няма баланс, а вселена съставена от противоположнонсти, които са в непрекъснато взаимодействие.
никак не съм съгласна, че плутон печели  битките просто усещаш как се "налага" и подчинява, но ако се "заусещаш" ще установиш, че вървиш към везнишката природа ( и венера/луна съвпадът независимо от скорпито води към  везните)-скорпионът е базова зодия малко първична понякога и над него е добре да се надстройва ( никой не е длъжен да се съгласява с мнението ми) кардиналността е тази, която притегля:)

а и както беше казал някой- наранените слънца и луни ( особено при жените) се усещат  доста силно; често за мен антагонизмът не се състои просто в  опозициите, а в разположението и аспектите и най-често наранени от трудно изразима  енергия в дом, апект или знак на "враг"
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 08:57:49 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #21 -: Октомври 09, 2009, 09:17:50 am »

а и както беше казал някой- наранените слънца и луни ( особено при жените) се усещат  доста силно

Аз моята опозиция на Слънцето и Марс съм я усещала силно още от детството. Склонност към изява на мъжкото в характера повече от женското. Не, че съм била мъжкарана, ама не съм била и типичното емоционално момиченце, което иска да е принцеса и някой да го закриля. Иках точно обратното - да съм воин, да побеждавам (включително и себе си), да преживявам приключения. ;D
Дори смятах, че е срамно да си принцеса, защото тя е слаба, зависи от другите и само седи и чака някакъв принц да я спаси - в приказките.

Имам инстинкт за мотивите и намеренията на хората, с които общувам, малко цинично отношение към прекормерното афиширане на емоции и сълзливата сантименталност.

С Плутон на асцендента и в 1-ви дом и аз съм така още от дете. Макар, че може и възпитанието да е изиграло роля, заедно със заложеното.
Прекалените емоции ги възприемах като признак на глупост, временна слабост или при някои хора като опит за манипулация.
Като бях малка смятах, че е срамно, ако другите ме видят да плача, включително и роднините ми.

Обаче имам и Сатурн в 1-ви дом в съвпад с Марс.

Ама с годините се промених.
« Последна редакция: Октомври 09, 2009, 12:39:29 pm от Helo »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #22 -: Октомври 09, 2009, 09:40:21 am »
на Лили има очи, но не човешки и т.н.
Ооо, точно на Лили аватара ми е едно от любимите изображения на Горгона Медуза. А змиите в косата? Само че, не водни, хтонични, а огнени стрели! Очите ги има и може и да са си човешки, но са притворени, за да не те вкаменят, и в същото време образът те притегля, защото е и сластен, като след пълно отдаване и дъълга любовна нощ, но и излъчва непоклатима самоувереност и надмощие. Абе направо да се коригирам, това ми е най-близкото до вътрешните представи изображение на Медуза.

никак не съм съгласна, че плутон печели  битките просто усещаш как се "налага" и подчинява, но ако се "заусещаш" ще установиш, че вървиш към везнишката природа ( и венера/луна съвпадът независимо от скорпито води към  везните)-скорпионът е базова зодия малко първична понякога и над него е добре да се надстройва ( никой не е длъжен да се съгласява с мнението ми) кардиналността е тази, която притегля:)

Прочетох си постовете пак, не видях да съм се жалвала, но ако е прозвучало окайване на "горката" ми съдба, съм в голяма грешка  :D. Щото не се жалвам, толкова ми е пълно със събития и опитности от всякакво естество, че съм само благодарна. Мисля, че съвсем осъзнато вече хващам кое-от-що и като как реагирам, а не си оплаквам горкото Слънце, че не му дават да е Везни в чист вид.
Принципно, ако тръгнем по "еволюционната" теория за развитие на знаците, би следвало, че Скорпион е "по-висша" фаза в развитието на индивида - след Везни и съответно картата ме тегли към него. Не споделям тази идея. Първо не споделям, че Слънцето е непременната единствена еманация на човешката личност. Не споделям и че един човек може да представлява един-единствен планетарен архетип в чист вид - не можеш да се определиш само чрез един или чрез противоборството между два планетарни принципа. Не приемам, че има висши, низши, развити или неосъзнати и т.н. планетарни типове или Зодии, защото според мен в картата се съдържа потенциалът за всички възможни реакции и всички възможни проявления на всяка от планетите и на 12-те зодии в конкретните им положения - от най-низшите, до най-висшите.
Вкратце, че почнах да се обяснявам - Аз не знам и няма как да знам дали за моето пребиваване в тази ми точно фаза на земята е по-добре да съм "притеглена" към Везни, или да си цапуркам в калта на "нисшата, базова скорпионщина". Не съм сигурна каква ми е ролята в тая инкарнация и дали не е да съм зла и саморазрушителна, нали? Няма как да знам, дали ролята ми не е да жиля грозно хората около мен, с цел да изпълняват по-адекватно и по-бърже кармичните си задачи. Тоест, не знам каква е крайната точка на пътуването, нито продължителността на пътя, затова съм убедена, че основната ми задача е да пътувам пълноценно, да се наслаждавам на гледките и срещите по платното, и възможно най-осъзнато да вземам решенията си за посоката при следващото кръстовище. И по въпроса за правилното решаване ми помагат всички вкупом фактори в картата ми, и правилните решения стават все по-лесни и по-очевидни с всеки следващ натранзитиран аспект.  Ама добре ли, зле ли съм вземала завоите, ще стане ясно едва при следващото пътуване  :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #23 -: Октомври 09, 2009, 11:54:48 am »

Прочетох си постовете пак, не видях да съм се жалвала, но ако е прозвучало окайване на "горката" ми съдба, съм в голяма грешка  :D. Щото не се жалвам, толкова ми е пълно със събития и опитности от всякакво естество, че съм само благодарна. Мисля, че съвсем осъзнато вече хващам кое-от-що и като как реагирам, а не си оплаквам горкото Слънце, че не му дават да е Везни в чист вид.
...........
Принципно, ако тръгнем по "еволюционната" теория за развитие на знацитe

1) не съм изразявала съжаление към теб в поста си и не се бъркам в собствени интерпретации  в случая твоята, а изказвам мнение:)

2)не вярвам в нито една еволюционна теория ( мое мнение и моля да  стане ясно,че не говоря лично за ничий  пост) още по- малко в зодиакалната:)

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #24 -: Октомври 09, 2009, 12:13:39 pm »
1) не съм изразявала съжаление към теб в поста си и не се бъркам в собствени интерпретации  в случая твоята, а изказвам мнение:)

2)не вярвам в нито една еволюционна теория ( мое мнение и моля да  стане ясно,че не говоря лично за ничий  пост) още по- малко в зодиакалната:)
Закачих се за една твоя фраза - относно "базовата" същност на скорпиона, за да доразвия тезата си.  :)  Не го схващай непременно като критика на мнението ти.  Не твърдя, че виждам съжаление в поста ти, споделих своята липса на увереност, че посоката към везнишко слънце е непременно правилната за моята карта. В крайна сметка човек обикновено най-добре спори сам със себе си, независимо на кого вменява авторството на "противниковите" аргументи.  :-[

*

Diyana

• 2705
« Отговор #25 -: Октомври 09, 2009, 12:30:38 pm »
Аз моята опозиция на Слънцето и Марс съм я усещала силно още от детството. Склонност към изява на мъжкото в характера повече от женското.

Защо смяташ, че опозицията между точно тези два "мъжки" принципа е отговорна за проблематичното приемане на "женското".

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #26 -: Октомври 09, 2009, 12:48:10 pm »
Ще се включа с малко общи разсъждения по темата, после може да преминем към конкретни примери.

Тук преди време, някой обясняваше действието на астрологията с вектори. Тази тема ми изглежда много подходяща да ги вкараме в действие.

Векторите в математиката са величини, които имат сила и посока. Изобразяват се с отсечка, която има точка (начало) в единия край и стрелка в другия. По този начин се отразява посоката.

Два вектора с еднаква сила (дължина на отсечката) и противоположна посока, взаимно ще се уравновесят и резултатът ще е нула. Сборът или резултатът от взаимодействието им е 0. Тук можем да направим частична аналогия с противоположните двойки знаци. При тях посоката на изразяване на принципа е противоположна, но не знам как стои въпроса със силата, например мога ли да сравнявам по сила Сатурн и Луната или в случая разглеждам знаците Козирог-Рак.

В останалите случаи прилагаме правилата за сбор на вектори:

или

Във втората картинка с=а+б.

Иначе в живота резултата едва ли се постига толкова лесно и ясно. Повечето от вас споменаха, че преминават през различни етапи, в които доминира напр. Сатурн или Юпитер, но след време намират начин да хармонизират действията си и да определят общата посока.

Норбеков изобразява настроенията със синусоида

Според него най-добре е когато успеем да се задържим близо до абсцисата (т.е. амплитудата между отделните фази е минимална).

Изненадах ли ви?  ;D :D ;D
Могат ли да се приложат тези разсъждения в реалния живот?
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #27 -: Октомври 09, 2009, 09:41:12 pm »
Могат да се опишат само отделни детайли! човешкият мозък е така програмиран, че да се препрограмира сам, а и Вселената, преполагам-също. Например, човешките настроения най-често се свързват с луната. Космограмата е нещо много по-сложно. Колкото повече детерминанти са включени, толкова по-сложен става модела. Ние виждаме това, което е на входа (натална карта, предразположеност, транзити) и това, което е на изхода (действия, постъпки, ситуации в човешкия живот и т.н.), но по средата е ЧЕРНА КУТИЯ.

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Октомври 10, 2009, 09:42:14 pm »

Добре де-ами ако съвпада беше в Стрелец,Рак или Риби-Юпитер нямаше ли да поведе хорото,независимо дали е отпред или отзад?

Абсолютно верно - на първо място се гледа знака, в който се случва съвпада. Това, което споменах вероятно е приложимо за индеферентните знаци.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #29 -: Октомври 11, 2009, 02:22:26 pm »
Абе хрумна ми тука....аз съм човек, който обича конфликти и да си чеше езика в такива, хич нещо ме няма много по хармониите.
Е, натиснала съм си парцалите в последно време и се правя на мила и добра, раздавам любов и благодат и почти грам конфликт. И се чувствам тотално отпаднала, зле ми е, не ми се живее, сънна болест ме е хванала, бе нямам ищах направо за живот.
Случиха ми се много хубави неща, случиха ми се и лоши, некак си не можах да живна.
Е сега преди малко се заядох некъде из нета и изведнъж ми щръкна перчема и ми се изправи гребена.
Помня преди няколко години изкарах набързо едни курсове за дебт колектор - такйв де събира дългове по талифона. Тия там ми казаха, че направо мога да мина в най-горната категория и да се разправям със закоравели мошеници.
Имахме упражнение тогава и аз трябваше да измъкна парите от едно същество, тогава усетих мощен прилив на сила и мощ. Чак се уплаших, за момент изпитах усещането, че с едно мърдане на вежда мога да унищожа половината свят. Просто енергията нахлу в мен и ме понесе.
Наистина се изплаших.
И е сега пак, като се дракам и живвам. Като се правя на хрисима и загивам.

И Марс като ми е опозиция на стелиума Слънце, Мерк, Юпитер, Сатурн, в т.ч.  точна опозиция на Юпитер.
Ми да`н би пък на някои хора да им е дадено да мируват, а на други да лаят. И сега кучето като не лае.....ми Свети Иван Рилски нема стане.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Октомври 11, 2009, 03:10:19 pm »
Кайли, развеселиме! ;D
Добре дошла в отбора!
Преди време бях споделила, че проработката квадратурите на Марс не ми се отразява добре ;D ;D и аз като теб изгубих ищах и за живот, и за събития.
В битките добивам виталитет, ама страдат социалните ми контакти. ;D ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #31 -: Октомври 11, 2009, 03:14:23 pm »
А, е виде ли, аналогичен случай.
Понеже днеска го открих тоя факт, още му се чудя как да го смеля.
Точно, виталност ми липсва. Беше рекъл един йога навремето, че кой се е научил да яде умрели прилепи, няма да му хареса небесния нектар.
И аз е, лоча, лоча, небесен нектар, ...ама друго си е вкуса на умрелия прилеп.  :-[

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #32 -: Октомври 11, 2009, 03:20:48 pm »
аз  нямам опит по темата.в мойта карта липсват такива положения на планетите. имам дете при което има съвпад на луна/слънце. следя с интерес опита ви....
какво ще кажете за съвпада венера/сатурн?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Октомври 11, 2009, 03:31:10 pm »
Какво да кажем за тоя съвпад?
Аз го нямам.
Обаче съм пуснала цяла отделна тема на тема тоя съвпад. Всичките ми срещи с близки хора назад във времето са белязани от подобен съвпад.
Или е моя Венерата, или е мой Сатурна, или са техни съвпад Венера Сатурн връз неква моя възлова точка. Така ми е тръгнало от малка.
любовта на живота ми
учителя на живота ми
приятелката на живота ми
екссъпруга на живота ми  ;D
кумицата на живота ми
един мъж с важна роля в живота ми
платоническата любов на живота ми

*

Nebesna

« Отговор #34 -: Октомври 11, 2009, 06:16:03 pm »
И Марс като ми е опозиция на стелиума Слънце, Мерк, Юпитер, Сатурн, в т.ч.  точна опозиция на Юпитер.
Ми да`н би пък на някои хора да им е дадено да мируват, а на други да лаят. И сега кучето като не лае.....ми Свети Иван Рилски нема стане.

Кайли и аз съм била изправяна пред същото предизвикателство - Марс в 10-ти дом в квадратура с господаря на Асцендента Юпитер в 8-ми, в кардинални знаци. Когато се активизира този квадрат, решавам въпросите ребром. Този аспект не се слави с особена търпеливост и толерантност. Но с годините се научих, да не влизам в битки, които не мога да доведа докрай, просто защото имам други приоритети, да не споря, заради самия спор и да не разпилявам напразно енергията си. (Слънце в практичния 2-ри дом е в сходящ тригон с Марс, а Юпитер е в тригон със Сатурн - господар на 2-ри дом). Разбрах, че няма смисъл да се боря за неща, които не ме обогатяват (материално и духовно) и че енергията ми трябва за градивни цели. А между другото в момента ми е активиран този квадрат и скоро показах на една от наемните ми експертки "кой кара влака" и така го направих, че мисля че ме разбра. Не повиших, а поНижих тона и бях категорична.

Персоната е психолог със стелиум в Дева - Слънце, Венера, Уран, Плутон - направо "парен валяк". Моят Сатурн в Риби е в точна опозиция на нейния стелиум в Дева. Диспозиторът на стелиума - Меркурий е неаспектиран и във взаимна рецепция с Венера в Дева. Обсебва аудиторията, обича да е в центъра на вниманието, говори и слуша единствено себе си, никаква обратна връзка и желание за сътрудничество, индивидуалист на квадрат.

От друга страна, нейният Марс е в знака на моя Марс, а Юпитера и в Овен прави тао-квадрат на моята квадратура Марс Везни - Юпитер в Рак. Представи си само какво разширяване на енергията протича.

Та, въпросната госпожа се опитва да манипулира хората право в очите и върти интриги, спрямо друга наша колежка, с която имат принципни различия. В такива случаи благодаря на Бога, че ми е дал тази квадратура - "Право куме в очи!"

« Последна редакция: Октомври 11, 2009, 06:21:04 pm от Небесна »

*

Skarlet

« Отговор #35 -: Октомври 11, 2009, 06:33:51 pm »
Небесна,аз бях заобиколена с такива Деви с подобни стелиуми,докато работех в болницата. Едната от тях освен всичките описани от теб планети в Дева,имаше и Меркурий в Дева,асцендент Лъв и Марс в Лъв. Питай ме какво ме правиха близо 2 години след спечелването на конкурса в моята клиника. Същата особа правеше само интириги и фамилиарничеше с докторите.Съсипаха ми нервната система.Това жената не е като човека.Няма друго такова животно. ;D Един ден съм решила да напиша книжка за някои мои преживявания.

*

Nebesna

« Отговор #36 -: Октомври 11, 2009, 06:44:04 pm »
Небесна,аз бях заобиколена с такива Деви с подобни стелиуми,докато работех в болницата. Едната от тях освен всичките описани от теб планети в Дева,имаше и Меркурий в Дева,асцендент Лъв и Марс в Лъв. Питай ме какво ме правиха близо 2 години след спечелването на конкурса в моята клиника. Същата особа правеше само интириги и фамилиарничеше с докторите.Съсипаха ми нервната система.Това жената не е като човека.Няма друго такова животно. ;D Един ден съм решила да напиша книжка за някои мои преживявания.

Абе тия стелиуми в Дева били големи интриганти, не знаех, честно. Тази манипулира, ама открито манипулира хората и сервилничи на шефовете. Верно, Дева е знак на служенето, ама много изкривено го разбират някои хора това служене. Тази постиянно се конкурира с хората, които са и равнопоставени.

*

Uran

• 6041
« Отговор #37 -: Октомври 11, 2009, 06:54:31 pm »
Аз преди време изревах, че най- немога да понасям светилата в дева.
Виждам, че не съм сама в прозренията си. Ако трябва да бъда откровена, не са в състояние да ме извадят от нерви, но и предпочитам да свърша работа за трима отколкото да си сътруднича с тях.
Странното е, че дори не съм се карала  ( то и да им опонираш е пустяковое дело), но....не ги кльопам. ;D ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #38 -: Октомври 11, 2009, 07:06:48 pm »
Цитат
Но с годините се научих, да не влизам в битки, които не мога да доведа докрай, просто защото имам други приоритети, да не споря, заради самия спор и да не разпилявам напразно енергията си. (Слънце в практичния 2-ри дом...

Ма Небесна, аз това също го научих.
Ментално.
Обаче психически се зареждам като споря, е на, от месеци ме гони безнадежност, тъга, депресия, умора, скука. То едно е да разбираш ментално нещата, друго е психиката и тялото ти да го разберат.
Днес как оразумях, че ми липсва скандалец малко за сол и пипер, се обади екс свекървата ми, та и дигнах кръвното и мойто още толкова.
И сега се чуваствам далеч по-жизнена от преди.  :-[

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Октомври 11, 2009, 07:07:18 pm »
Аз преди време изревах, че най- немога да понасям светилата в дева.
Виждам, че не съм сама в прозренията си. Ако трябва да бъда откровена, не са в състояние да ме извадят от нерви, но и предпочитам да свърша работа за трима отколкото да си сътруднича с тях.
Странното е, че дори не съм се карала  ( то и да им опонираш е пустяковое дело), но....не ги кльопам. ;D ;)

Моята дъщеричка е със Слънце в Дева, но не съм забелязала да ме дразни. Но в нашето поколение има една особеност на Слънце в Дева, а тя е че вероятността да съвпадне с Плутон и Уран е много висока. А тази слънчева енергия става неуправляема. Плутон дава на Слънцето способност към манипулация на големи маси от хора, а Уран ги прави хиперреактивни и непредвидими.