Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140096 Прегледи
*

Nebesna

Криза на кардиналните знаци
« -: Октомври 10, 2009, 09:34:53 pm »
На 30 октомври Сатурн влиза във Везни, с което се поставя началото на сатурновата криза на кардиналните знаци - Везни, Овен, Рак, Козирог. Сатурн е силен, в екзалтация във Везни и носи суровата Соломонова мъдрост. Дано станем по-разумни и по-мъдри.

Споделете очакванията от навлизането на Сатурн в този знак.
При мен се очаква да направи съвпад с МЦ на 14 Везни, тригон с Луна на 15 Везни и тригон със Слънцето на 19 Везни.
На 26 градуса ще ми квадратира господаря на Асцендента - Юпитер в Рак.
На 29 градуса ще напарви съвпад с Марс - управител на ИЦ.

Сатурн ми управлява 2-ри дом в натала. При сходящия тригон със светилата откъм 9-ти дом очаквам да пътувам.
При навлизането в 10-ти дом - сериозни професионални ангажименти, рутинна и скучна работа, от която плодовете ще се видят накрая.
« Последна редакция: Декември 27, 2009, 06:48:47 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:Сатурнова криза на кардиналните знаци
« Отговор #1 -: Октомври 10, 2009, 09:45:37 pm »
На 30 октомври Сатурн влиза във Везни, с което се поставя началото на сатурновата криза на кардиналните знаци - Везни, Овен, Рак, Скорпион.

Козирог  8)

Мен ме чака сериозен период-първо съм Козирог,второ Сатурна ми е във Везни-очаквам възврат във 2 дом,управлява 5ти.Ще направи преди това квадрат с Венера дето си го имам по рождения,както и съвпад с Юпитер-така ще ми повтори наталните аспекти.В края на Везните ще направи съвпад с Плутон и квадрат към Слънце,но това е далеч.

Именно поради наталният ми Сатурн и сега транзита му там,в знака на екзалтацията не се притеснявам особено,защото Сатурн тук търси баланс без да предизвиква сериозна криза или изпитания т.е. тук е хармоничен.Очаквам да организирам повече живота си, някоя и друга важна промяна,вероятно ще открия и нови финансови източници.Даже съм сигурен,че при мен този транзит ще окаже много благоприятен ефект,не че няма да се изисква работа и отговорно приемане вероятно на някои нови структури в живота ми,но именно защото е в наталният ми знак-това ще бъде нещо което ще ми хареса и ще ми изкара потенциала който нося в съответните сфери  ;)

« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 09:56:43 pm от Синухе »

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Октомври 10, 2009, 09:50:38 pm »
На 30 октомври Сатурн влиза във Везни, с което се поставя началото на сатурновата криза на кардиналните знаци - Везни, Овен, Рак, Скорпион.

Козирог  8)

Благодаря! Напоследък все си ми коректив. Ми, разсеяна съм, кво да правя. Сега ми се е паднало (с Юпитер във Водолей).  ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #3 -: Октомври 10, 2009, 09:54:26 pm »
Оооохххххх!!!

Добрата новина е, че ми е в тригон със Слънцето.

Обаче сега е направил квадратура с Луната и предстои да направи  едновремменно с това и с Нептун, понеже са в съвпад, дори може вече да е направил.
 :(

Хубавото е, че сега е и още една година ще ми е в 11-ти дом - на безопасно място.

Управлява ми 3-ти и е съуправител на 4-ти.
 :(

А тъкмо бях забравила за това.
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 10:01:00 pm от Helo »

« Отговор #4 -: Октомври 10, 2009, 09:59:26 pm »
С транзита си Сатурн ще направи съвпади на Плутон 5 гр, Слънце/Уран 23/4 гр; квадрат на лунните възли 1,53 гр, Сатурн 4,5 гр, Луна 11,50 гр; тригон на Юпитер 2,5 гр; опозиция на Хирон 18 гр

Това ще се случи първо във 2-ри, после в 3-ти дом.

Толкова гадни неща ми минаха през главата и без неговите транзити, които така и не мога да преглътна.

В натала ми управлява 6-ти и съуправител на 7-ми.
Промених малко поста, да не залагам лоши мисли в бъдещето  8)
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 11:06:33 pm от Aurora Borealis »
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #5 -: Октомври 10, 2009, 10:34:13 pm »
В наталната ми карта Сатурн е съуправител на 7-ми и управител на 8 и 9-ти дом. :D

В момента транзитира в 4-ти.

-на 0.13 градуса ще направи точен тригон със Слънце в Близнаци-в 11-ти/съуправител на 1 и управител на 2 и 3-ти/-моите са все по три... ;D
-на 2 градус-секстил с Марс в Лъв/на Асц-та-съуправител на 10-ти и упр.на 11-ти
-на 9-тия градус-съвпад с Плутон-управител на 5-ти
-на 12-ия градус-секстил с Нептун в Стрелец/в 5-ти/-съуправител на 9-ти и управител на МЦ
-НА 28-ия градус-квадратура с натален Сатурн-ще се явявам на зрелостен...
-на 29 градус-опозиция с Хирон...

Последните градуси на Везни са ми в 5 ти-дом,след 27-ия градус.

Не зная вече какво да очаквам,хубаво ли лошо ли.А и в момента съм в период на транзитен Юпитер в квадратура с натален Юпитер и от мен не може да се очаква да имам надежда за нещо.Всичко виждам в черни краски... :-[
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 11:15:50 pm от Мia21 »

*

Nebesna

« Отговор #6 -: Октомври 10, 2009, 10:49:43 pm »

А и в момента съм в период на транзитен Юпитер в квадратура с натален Юпитер и от мен не може да се очаква да имам надежда за нещо.Всичко виждам в черни краски... :-[

Горката...аз се чувствах като най-нещастното същество на света при опозицията на тр. Юпитер в Козирог към натален Юпитер в Рак. Сякаш моят ангел-хранител ме бе изоставил. Не бой се, хубави са ти аспектите. Не се страхувай чак толкова от Сатурновия квадрат. При квадрат на Сатурн към рождената си позиция аз забременях, омъжих се и родих дете, т.е. поех сериозна отговорност.

ще трябва да вземаш кардинални решения  ;D ;D ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2009, 10:55:39 pm »
Ми, разсеяна съм, кво да правя. Сега ми се е паднало (с Юпитер във Водолей).  ;D ;D ;D

Небесна,имам едно въпросче към теб,ако позволиш!Мисля,че ти беше написала нещо по въпроса.Става дума за това,че когато дадена планета транзитира в даден знак,независимо дали е отминала съвпада с натална планета /примерно дори и след 10 градуса/,тя продължава да й действа,заради това,че е в знака.Аз ли нещо не съм разбрала правилно или е вярно това?
Може и някой друг да отговори...

*

Nebesna

« Отговор #8 -: Октомври 10, 2009, 11:01:25 pm »
Ми, разсеяна съм, кво да правя. Сега ми се е паднало (с Юпитер във Водолей).  ;D ;D ;D

Небесна,имам едно въпросче към теб,ако позволиш!Мисля,че ти беше написала нещо по въпроса.Става дума за това,че когато дадена планета транзитира в даден знак,независимо дали е отминала съвпада с натална планета /примерно дори и след 10 градуса/,тя продължава да й действа,заради това,че е в знака.Аз ли нещо не съм разбрала правилно или е вярно това?
Може и някой друг да отговори...

Планетата започва да действа още с навлизането в знака и продължава да действа докато не напусне знака. Лично аз изпитвам облегчение веднага след отминаването на точния аспект. Сходящите аспекти носят много напрежение, което се освобождава, щом аспекта стане разходящ. затова и сходящите аспекти са по-силни.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #9 -: Октомври 10, 2009, 11:08:00 pm »

А и в момента съм в период на транзитен Юпитер в квадратура с натален Юпитер и от мен не може да се очаква да имам надежда за нещо.Всичко виждам в черни краски... :-[

Горката...аз се чувствах като най-нещастното същество на света при опозицията на тр. Юпитер в Козирог към натален Юпитер в Рак. Сякаш моят ангел-хранител ме бе изоставил. Не бой се, хубави са ти аспектите. Не се страхувай чак толкова от Сатурновия квадрат. При квадрат на Сатурн към рождената си позиция аз забременях, омъжих се и родих дете, т.е. поех сериозна отговорност.

ще трябва да вземаш кардинални решения  ;D ;D ;D

Сега усещам на гърба си,че този аспект не е никак лесен-транзитен в квадрат с натален Юпитер.Точно както го описваш.Пълно обезверяване.Маааалко по-леко е от възврата на Сатурн,ако трябва да сравнявам,но не си е за подценяване.
Квадратурата на Сатурн ще я видим и нея.Живот и здраве!Малко повече като че ли ме плаши опозицията с Хирон.Дано не е нещо със здравето...Поживём, увидим! ;)

« Отговор #10 -: Октомври 10, 2009, 11:08:47 pm »
Аз усещам транзитите най-силно, когато са +- 2 гарадуса, като по-осезаемия е последния разпадащ.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2009, 11:25:31 pm »
Аз усещам транзитите най-силно, когато са +- 2 гарадуса, като по-осезаемия е последния разпадащ.
  и аз съм забелязала ( не еднолично при мен), че понякога разпадащите се аспекти са по-силни или поро сто "отпускат" случващото се;

искам да "успокоя" притеснените от Сатурн,че когато ми беше завръщането  имах болшинство тригони, секстили и семи-секст., а събитията съвсем не бяха "тригонални" ( не говоря за изводите).....да видим сега с квадратурите и опозициите как ще бъде :P

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Октомври 10, 2009, 11:29:25 pm »
Усещам апликиращите аспекти като концентриращи енергията, вследствие на което напрежението нараства, а освобождаването на енергията настъпва при разпадането на аспекта, т.е. проявява се под формата на някакво събитие или решерие за действие, което ми въздейства освобождаващо и разпускащо.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2009, 11:38:55 pm »
Благодаря,Небесна!

Не зная каква ще бъде квадратурата на тр.Сатурн във Везни с наталния ми Сатурн в Рак,който е на Ац-та.Възвратът му за мен беше много жесток.Така го усетих.Май и друг път сме го коментирали.Този път се надявавам квадратурата да е по-лека. 8)
« Последна редакция: Октомври 10, 2009, 11:48:29 pm от Мia21 »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2009, 08:08:07 am »
всичко зависи от това , колко е силна планетата в натала и какво управлява. при възврата на сатурн останах вдовица.при квадрата му към натарната позиция ,започна и един изключително труден и тежък период.при опозицията миналата година бях без поглед и криле....живота ми беше битка не на всяка цена  , а на живот и смърт.
сатурн транзитира мц , квадратира слънце , но....направи и му предстой да направи още два тригона.ще докладвам за тях.
та искам да кажа , сатурн не е от най-лошите , защото при него всичко се постига с постоянство и труд , с дисциплина и отговорност...... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #15 -: Октомври 11, 2009, 08:41:21 am »
нат. Сатурн е в 30 кралски градус Водолей/ 6 дом - упр.5 дом
сега транзитира в края на 1 дом и още с влизането си във Везни
ще ми квадратира нат.Меркурий/ упр.на Асц и Мс/ в 4 дом,
като върху него от дълго време стой  тр.Плутон - кво ще се случва идея си нямам ::)

интересно тр.Сатурн през Везните при мен
в 1 градус ще квадратира Меркурий и в 30 градус на Везни ще тригонира себе си ::)
и ще активира нат. секстил Сатурн/Меркурий
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2009, 10:06:44 am »
Сатурн ми управлява 7-ми, втори упр. на 8 -ми и 9 -ти. В натала е в 9 -ти, съвпад с МЦ.
Сега транзитира през 4 -ти, квадрат с нат. слънце. Който ще се състои пак, защото на 13.01.2010 сатурн ще тръгне ретроградно. Обаче пък е в секстил с нат. Юпитер, който ми е ангел-пазител.
Октомври 2010 ще ми сгази марса и ще направи квадрат с венерка. Ремонти, пренасяне в друго жилище.
Ако съм оцеляла следва опозиция с луна.  :-\
Ми каквото, такова!  ;)

Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

« Отговор #17 -: Октомври 11, 2009, 02:24:37 pm »
Айде и аз при Сатурна ;)
Моят управлява 4 дом и се намира в 11 дом.Транзитите му са показателни.Винаги ми носят някакъв урок.

Със Сатурн в 7 се омъжих,
 в 8 дом- забременях,
 в 9 дом- прекъснах висшето си образование,
 в 10 дом- започнах работа на много отговорен пост,бях в светлината на прожекторите,проблеми със съпруга ми,
 в 11 дом - за първи път започнах да се занимавам сериозно с астрология.

Сега почти привършва транзита му през 12 дом - притеснява ме нещо относно здравето ми,но предполагам ще мога да разбера какво е едва,когато Сатурн пресече Асц. и ми съвпадне с Луната.Тогава ще имам и други тежки транзити на Плутон.Но ще поживеем ще видим...

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Октомври 11, 2009, 08:15:32 pm »
как усещате преминаваето през 12 дом? :)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #19 -: Октомври 11, 2009, 08:20:01 pm »
1.Напиши името на човек от срещуположния пол
2.Кой е любимият ти цвят от тези:
Жълт,черен,червен,син или зелен?
3.Първият ти инициал
4.Месецът ти на раждане?
5.Кой цвят хресваш повече,черно или бяло?
6.Напиши името на човек от същия пол като теб
7.Любимото ти число?
8.Калифорния или Флорида?
9.Кое харесваш повече:Езерото или океанът?
10.Напиши желание
Надолу
.
.
.
.
.

ОТГОВОРИТЕ:
1.Това е името н човекът,в който си нистин влюбен
2.Ако си избала...
Червено:Ти си жив и изпълнен с любов
Черен:Ти си скромен и агресивен
Зелено:Твоята душа е щастлива и излъчваш спокойствие
Син:Ти си човек със спонатен характер
Жълто:Ти си щастлив очвек и даваш обри съвети на другите хора
3.Ако инициалът ти е:
А-К-Имаш много приятели и любов в живота си
Л-Р-Опитваш се да се насладиш на живота и любовта ти скоро ще разцъфти
С-Я-Обичаш да помгаш и бъдещето ти изглежда добро
4.Ако си роден в...
Януари-Март-Годинта ще е много добра и ще рзбереш че си се влюбил в някой,който не си очаквал
Април-Юни-Ще имаш силна връзка,но тя няма да трае дълго
Юли-Семпетври-Ще имаш незабравима година с много промени
Октомври-Декември-Годината няма да е от най-добрите,но ще откриеш сроднта си душа
5.Ако избереш...
Черно:Живота ти ще тръгне в различна посока,ще има много промени и но после ще се радваш на тях
Бяло:Ще намериш приятел който ще ти се доверява и ще направи всичко това,но може и не го рзбереш
6.Това е най-добрият ти приятел
7.Това са броят на близките приятели,които ще имаш в живота си
8.Ако избереш...
Калифорния-обичаш приключенията
Флорида-Романтична душа си
9.Ако избереш...
Езеро-верен си на приятелите си и си малко резервиран
Океан-Ти си спонтанен и обичаш местата в ного хора
10.Желанието ти ще се сбъдне,ако пуснеш това в друг форум,в рамките на 1 час
_______________отговорете на въпросите и след това вижте какво съответства на тях