Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140113 Прегледи
*

Nebesna

Re:Криза на кардиналните знаци
« Отговор #320 -: Април 30, 2010, 09:48:52 am »
Цитат
Да ви е хрумвало, че по правило болшинството работливи пчелички са духовно мързеливи?

Хрумвало ми е и считам, че не е вярно. Понеже външните удари предизвикват достатъчно вътрешна работа. Аз имам натоварени прагматични домове, но с доста трудни аспекти (марс в 10-ти в квадрат с Юпитер; Светила във 2-ри в квадрат с Нептун). Така че ученето си е факт....волю или неволю. Разликата, обаче е следната. някои се учат от книгите и на теория, а други от самия живот.

*

Uran

• 6041
« Отговор #321 -: Април 30, 2010, 09:55:20 am »
 При предишната подмяна на документите за самоличност тр. Уран ми е бил в/у Слънцето. От недоспиване през него период така се бях оцъклила-само нос и скули. ;D
 Сега за мой ужас пак се очертава на снимките за новите документи да съм с аскетичен вид. Уран взе да топи бузките ми, дар от миналогодишният транзит на Юпи.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #322 -: Април 30, 2010, 09:56:32 am »
Аз пък винаги задължително съм знаела, че основната ми работа е да се развивам духовно и че нещата така ми се подреждат и слагат, че да мога да се развивам духовно. Ако ми трябва време за дуповна работа, подава ми се достатъчно свободно време. Ако трябва да науча да бъда самостоятелна и да не завися от никого, подава ми се това. Ако трябва да науча малко да свеждам главица, подава ми се работа при друг. Мога да кажа, че господ ме е глезил пу пу пу досега - принасял ми е всичко, от което имам нужда, само и само спокойно да напредвам в духовното.

добре, прекрасно те разбирам. от година и половина съм без работа и не мога да си намеря. първите няколко месеца се бунтувах и търсех постоянно и после осъзнах следното: щом като останах без работа, щом като не мога да си намеря работа, щом като кандидатствам на хиляда места и отникъде нищо - това е знак да се развивам духовно, защото за духовното е нужно време както писах по-горе. и спрях да се бунтувам и се захванах с личното си просветление. когато е нужно то работата сама ще ме намери, но явно още не съм готова за това, защото наскоро пак се хванах да търся усърдно и пак нищо. явно Бог е подготвял почвата за това което преживявам от година и нещо насам - имам някъв мижав доход и това е - колкото да се покриват най-належащите нужди. когато нещо е много належащо, а нямам финансовата възможност да го уредя ми идва като подарък от някого... и просто вече спрях да ритам срещу ръжена, защото е безмислено. всичко което се случва, се случва защото така трябва... и аз искам лукс и спокойствие, но уви - засега нъц... и затова си чета книжките, отдавам се на размисъл и се опитвам да напредвам и да се усъвършенствам.

та туй то де - исках да ти кажа да спреш да риташ и да приемеш това, което е без възражения. може и да ти проблесне тогава  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Helo

« Отговор #323 -: Април 30, 2010, 09:58:33 am »

и не забравяйте, че и за двата типа хора си има хора  ;)  всичко е карма и си зависи от това, какво трябва да правиш в този живот, но двете неща наведнъж не можеш да ги правиш и това е неоспорим факт! говоря от опит и за това не са празни приказки. била съм и от страната на пчеличките до такава степен, че съм забравяла коя съм и какъв пол съм, а сега съм от другата страна... може и да има вариант да съществуваш в Баланса, но засега не съм го открила  :blink: ... сигурно ако работиш с някаква езотерична насоченост може и да се получи, но такава работа още не съм открила...

И аз също съм мислила и се опитвам да намеря баланса между тези неща, но е трудно.  :-\

Наистина, каква ли би била тази работа с езотерична насоченост!  :rolleyes: Но трябва и да ти остава време да четеш още, да търсиш.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #324 -: Април 30, 2010, 10:00:06 am »
Разликата, обаче е следната. някои се учат от книгите и на теория, а други от самия живот.

а какво е живота? - просто една илюзия!

дали учиш от живота или от книгите няма значение!!! значение има дали осъзнаваш или не това, което учиш  ;)
много хора живота ги чука по дебелите тикви, ама нищо не са научили... всичко е в осъзнаването  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #325 -: Април 30, 2010, 10:01:43 am »
Цитат
Да ви е хрумвало, че по правило болшинството работливи пчелички са духовно мързеливи?

Хрумвало ми е и считам, че не е вярно. Понеже външните удари предизвикват достатъчно вътрешна работа. Аз имам натоварени прагматични домове, но с доста трудни аспекти (марс в 10-ти в квадрат с Юпитер; Светила във 2-ри в квадрат с Нептун). Така че ученето си е факт....волю или неволю. Разликата, обаче е следната. някои се учат от книгите и на теория, а други от самия живот.

За някои е вярно, за други не.
Няма общ знаменател.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #326 -: Април 30, 2010, 10:02:36 am »
Нямам нищо във втори дом. Управителят му е Слънце в падение и в четвърти, в напрегнати аспекти с гаднярите.
В шести дом са ми Нептун, интерсептиран Стрелец и СЛВ. Управителят му е Плутон в партилен квадрат със Сатурн или Марс в заточение, ретрограден.
В десети дом нямам нищо. МС в Риби.
Докато учих, работих много и различни неща. Предимно свързани с писмени текстове, от вкъщи. Нямах време за по-редовно работно време, щото това, което учех, ми беше важно и интересно и изискваше непрестанно киснене по библиотеките.
Първата си пълноценна, ежедневна работа с договор започнах по специалността си веднага след дипломирането, по обява в ежедневник. След нанайсе неколкочасови интервюта. Първите два месеца работих без договор, първите три не получавах заплата. Първия си делови костюм, за да "ставам" за тая работа, го купих от кило. По това време килата си бяха най-дрипавите секънд хендове и не се преструваха на аутлети. Първата година месечната ми заплата беше колкото ми е сегашната надница за четири дни. Първият си отпуск си взех няколко години по-късно, когато бях бременна и почти пометнах от многото работа. През майчинството си работих вкъщи за най-различни хора, които срещнах по време на работа.

След тази първа вестникарска обява всичките ми следващи са били "с връзки". Някой колега, партньор, шеф, конкурент, и т.н. отива някъде, започва нещо ново и ме кани да отида с него. Практически не съм търсила. Когато съм готова да си сменя работата, новото предложение е идвало. Ако кажа веднага да, значи е било моят Зелен път, ако се позачудя - не тръгвам.

Имам Юпитер в осми. Нямам богати роднини, нямам наследства, нямам богат мъж. Той е self-made, също като мен.

Не живеем в лукс, а уютно. Не знам дали сме даже средна класа, но се справяме дотолкова, че да не ни се налага да водим разговори за пари.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Helo

« Отговор #327 -: Април 30, 2010, 10:07:31 am »
Кайли, Плутон отговаря за някои вътрешни проблеми и за търсенето, изследването, особено пък на вътрешното състояние. Ти като типична Плутонианка постоянно мислиш, премисляш, анализираш, оглеждаш оттук оттам нещата и се стремиш да намериш верния път и сигнали, които идват отвътре.

Как мислиш, ако цял живот беше живяла сравнително задоволена, ако правеше това, което и тълпата и след работа ходеше по кафенета да приказваш с приятелки, щеше ли между разговорите за това какво има в Мола да мислиш върху вътрешното си състояние? Ако беше задоволена нямаше да мислиш за вътрешното си състояние и да го анализираш постоянно, защото нямаше да имаш подтик за това.

Затова и Плутонианците през повечето време си седят сами вкъщи и мислят и анализират, търсят трескаво отговори на екзистенциални и не чак толкова въпроси. Ако всеки ден са в Мола, в кафенето, на кино и други подобни, кога ще мислят?

Затова и Плутонианците първо преживяват трудни моменти, а после докато се чудят как да се отърсят от последиците върху психиката си започват да анализират вътрешното си състояние, а и състоянието на другите.

И си мисля, ако тези хора имат щастлив брак, що да не си живеят в блаженство и да мислят само за мъжа или жена си и децата, дома, вместо да почват да мислят, премислят и анализират състоянието на психиката, къде има проблеми, духовното израстване.

А на по-високо ниво вече мислят и за добруването на света, което допълнително ги измъчва и натоварва. Тогава пък започват да се чудят как да отърват не само себе си, но и света от вредните елементи и да ги премахнат напълно, за да помагат на беззащитните.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #328 -: Април 30, 2010, 10:10:43 am »
Хело, кои са според теб астрологичните характеристики на "плутонианеца"?

*

Helo

« Отговор #329 -: Април 30, 2010, 10:15:02 am »
Хело, кои са според теб астрологичните характеристики на "плутонианеца"?

Ама на истинския или на този, който при същите аспекти е една трета Плутонианец?

Освен това Плутониански черти според мен дава и Хирон. Трябва да се гледа целият хороскоп и всичко, което води към Плутонианското.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #330 -: Април 30, 2010, 10:20:49 am »
Какво значи истински или неистински. Какво има или няма в картата си плутонианецът. Приблизително поне - планетни комбинации, аспекти. Ако говориш за вътрешното си усещане що е то плутонова личност, тогава би могло всяко тяло в картата да "дава" плутониански характер.

Щото имам усещането, че повече от половината потребители тук се схващат или биват схващани като плутонианци, пък не съм останала с впечатлението, че са непременно нещастни самотници и нереализирани личности. И честно да си кажа, и Кайли не ми изглежда нещастна и нереализирана личност.

*

Nebesna

« Отговор #331 -: Април 30, 2010, 10:20:58 am »
Цитат

За някои е вярно, за други не.
Няма общ знаменател.

Нали и аз това казвам. И едното и другото е вид учене.

*

Helo

« Отговор #332 -: Април 30, 2010, 10:31:22 am »

Щото имам усещането, че повече от половината потребители тук се схващат или биват схващани като плутонианци, пък не съм останала с впечатлението, че са непременно нещастни самотници и нереализирани личности. И честно да си кажа, и Кайли не ми изглежда нещастна и нереализирана личност.

Ти твърдиш, че Плутонианците са нещастни самотници и нереализирани личности!  :o

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #333 -: Април 30, 2010, 10:32:31 am »
Аз въобще не съм сигурна, че точно Плутон дава подобен род висене в празното пространство. Макар, че те нещата винаги имат индивидуален нюанс. Примерно аз съм нямала по-зает период от този, в който Плутон ми удряше Слънцето. Бях съвсем наясно какво искам, работех по него до степен на пълно изтощение и в същото време изпитвах някаква вътрешна удовлетвореност, че дълбая и дълбая и дълбая...Периода беше много тежък, но в никакъв случай пуст. Та в тоя смисъл съм по-склонна да "обвиня" Уран и Сатурн за подобно усещане на търсене и не намиране на изход.

И това със затварянето вкъщи и анализирането не ми се връзва толкова с плутонианците, колкото с рачешодобните.  :-\
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #334 -: Април 30, 2010, 10:39:33 am »
Ако беше задоволена нямаше да мислиш за вътрешното си състояние и да го анализираш постоянно, защото нямаше да имаш подтик за това....

Затова и Плутонианците през повечето време си седят сами вкъщи и мислят и анализират, търсят трескаво отговори на екзистенциални и не чак толкова въпроси....
Затова и Плутонианците първо преживяват трудни моменти, а после докато се чудят как да се отърсят от последиците върху психиката си започват да анализират вътрешното си състояние, а и състоянието на другите.

И си мисля, ако тези хора имат щастлив брак, що да не си живеят в блаженство и да мислят само за мъжа или жена си и децата, дома, вместо да почват да мислят, премислят и анализират състоянието на психиката, къде има проблеми, духовното израстване.

Не знам Хело. Аз ли го твърдя?

Ти твърдиш, че Плутонианците са нещастни самотници и нереализирани личности!  :o

*

Diyana

• 2705
« Отговор #335 -: Април 30, 2010, 10:50:13 am »
Аз твърдя, че не е нужно да живееш в Брулени хълмове, за да се реализираш екзистенциално.
"Плутонианците" имат кармата да трансформират и да подхранват себе си и другите с енергията на феникса. Трудно ще им се получи, ако си седят вкъщи и анализират самотата и нещастието си. Съмнявам се, че съзерцанието и анализът са присъщ на Плутон инструмент, защото не мисля, че са му нужни, за да достигне до прозрения за дълбокия смисъл и истинската същност на нещата. А и бездействието пък със сигурност не е плутонова черта.

*

Nebesna

« Отговор #336 -: Април 30, 2010, 10:57:44 am »
Аз твърдя, че не е нужно да живееш в Брулени хълмове, за да се реализираш екзистенциално.
"Плутонианците" имат кармата да трансформират и да подхранват себе си и другите с енергията на феникса. Трудно ще им се получи, ако си седят вкъщи и анализират самотата и нещастието си. Съмнявам се, че съзерцанието и анализът са присъщ на Плутон инструмент, защото не мисля, че са му нужни, за да достигне до прозрения за дълбокия смисъл и истинската същност на нещата. А и бездействието пък със сигурност не е плутонова черта.

Плутоновата енергия е потенциална....Плутон наистина дълбае, докато не стигне до сърцевината на проблема. На повърхността може нищо да не се вижда. Прозрението идва, едва когато транзитът премине - в това съм се убедила. Когато Плутон ни транзитира в аспект с някоя планета, ние се учим на принципа "проба-грешка" без да сме абсолютно сигурни какво точно се слува и защо трябва да стане именно по този начин.

*

Uran

• 6041
« Отговор #337 -: Април 30, 2010, 10:59:58 am »
 Съзерцанието не пасва ли повече на Нептун?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #338 -: Април 30, 2010, 11:01:43 am »
Аз въобще не съм сигурна, че точно Плутон дава подобен род висене в празното пространство. Макар, че те нещата винаги имат индивидуален нюанс. Примерно аз съм нямала по-зает период от този, в който Плутон ми удряше Слънцето. Бях съвсем наясно какво искам, работех по него до степен на пълно изтощение и в същото време изпитвах някаква вътрешна удовлетвореност, че дълбая и дълбая и дълбая...Периода беше много тежък, но в никакъв случай пуст. Та в тоя смисъл съм по-склонна да "обвиня" Уран и Сатурн за подобно усещане на търсене и не намиране на изход.

И това със затварянето вкъщи и анализирането не ми се връзва толкова с плутонианците, колкото с рачешодобните.  :-\
....и аз съм на мнение..даже,че по-скоро Сатурн е виновен за тези усещания и преживявания...като самота, изолираност, депресивност и търсене на смисъл в нещата....
в момента имам опозиция от Т Плутон в 12-ти дом към Слънцето и определено имам разтърсващи периоди, но те са по-скоро вътрешни изживявания и усещам, че имам сила да ги понеса...даже след всеки се чувствам променена и научила нещо ново, за себе си за околония свят....чувствам се по-силна..
а Сатурна като те стегне и не ти оставя избор....и тогава почват депресивните състояния, в които чувстваш безизходицата....
за Уран ...незнам...нямам представа...но скоро ще разбера, надявам се не много стресиращо....

:-\

*

Helo

« Отговор #339 -: Април 30, 2010, 11:05:18 am »

Съмнявам се, че съзерцанието и анализът са присъщ на Плутон инструмент, защото не мисля, че са му нужни, за да достигне до прозрения за дълбокия смисъл и истинската същност на нещата.

:o

В случая не знам дали думата съзерцание трябва да е тук. Плутон е търсещият, а не порсто съзерцаващият.