И винаги ми е било забавно жена да говори за чест и достойнство. ;Д
Защо? Мислиш, че такова понятие не съществува при нас?
Е, като цяло в женския свят може и да е слабо изявено, но има частни случаи, сред които могат да се намерят изключения. :blink:
Така мисля, защото обяснявам го така:
Овен почва и е:
- знак екзалтация на Слънцето(което дава безкористно енергия и е за истината),
- мъжкия знак на Марс, огнен(отново за иситната), който е за изпълнението на принципите ни, това което човек смята за правилно го върши през Марс, затова той е за грешно и вярно, черно и бяло, при него няма дискриминиране(определяне безпристрастно) и ясно разграничение(както при Меркурий)
Така първия знак от зодиака е съставен от две планети на дългът, в пряко отношение до Аз-а.
Следва Телец е:
- знак владение на Венера, женски знак, който е за компромиса, земен - задържане на това, което ни е ценно, и е в наша полза, Телец е най-сенсуалния знак и нещата до плътските удоволствия както и изгодата
- знак на екзалтация на Луна, която е изцяло женска планета, също както Слънцето е безкористна към даване, но не както Слънцето дава пари и енергия, а в даване на грижа, споделяне, връзката ни с другите,
При женските планети винаги са свързани желанията ни, а те не винаги са в хармония с околната среда, а Кама е желанието, което може да ни отклони от пътя, затова и в Дхарма(Огън) се търси дългът и пътя, правилното, честта, почестите, а не това какво ни харесва и какво не.
Разбира се по Слънцето и Марс е също 100% его фактор, но е от позицията на истина(нашата лична), както и възможността за изпълнението и, а не проектора на най-големите илюзии = Луна, и това какво ни се нагажда според интереса = Венера.
Затова и Марс е много важен откъм изпълнението на принципите ни, които са по Юпитер, но изпълнението им е по Марс, по този начин Марс е важен за дисциплината.
Причината да сме кисели и нацупени, е когато не си спазваме принципите,
и на тамас проявление (материално) - физическата саморазправа, битките, побоищата
на раджас проявление (емоционално-ментално) - понеже не си спазваме принципите и сме недоволни и кисели от това почваме да "бием" и нараняваме другите,чрез аргументи, в това какво трябва да е и да не е, и оттам караници и тн.
на сатва проявление (духовно) - човек е дисциплиниран да направи това, което той лично знае за правилно, и това е най-хубавото качество на Марс, казват "Марс дава сила", това е истинската му сила - да направим това, което знаем, че е правилно, и да го приложим на практика, да поемем дългът си, да страдаме за принципите си, не да караме другите да страдат заради нашите принципи, това си е сила. :blink:
Марс не е продажен, докато Венера е, а продаждността не е качество на честта.
Но това и няма нищо лошо или добро в него, понеже жената е отговорна за изхранването на поколението(затова Луна екзалтира в Телец). А както казах първото нещо, което те определя на този свят като се появиш е полът ти.
Да, винаги има изключения от правилото, те дори точно обратното - не го опровергават, а го потвърждават.
Аз познавам, макар и рядко, но се срещат и жени с чест, и наистина някакво достойнство, частните случаи винаги присъстват, за което аз мога да бъда само радостен за потвърждението на правилото, но конкретизирах като цяло, за пръв път се замислих за това от израза: "опетни честта на дъщеря/жена ми", който е пословичен. -))
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5589.msg233224.html#msg233224Има и други причини да го мисля така, но за тях съм писал преди.