Здравей Гост

Криза на кардиналните знаци

• 769 Отговора
  • 140716 Прегледи
*

Nebesna

Re:Сатурн във Везни - криза на кардиналните знаци
« Отговор #80 -: Октомври 23, 2009, 04:00:30 pm »
Луната ми е в Стрелец. А Стрелците ненавиждат експериментите и лошото отношение към животните.
А изненадващо много серийни убийци са Стрелци  ;). В няколко изследвания на темата от сериозни астролози дори се оказва, че Стрелешките Слънца преобладават сред въпросната група.

Предпостяването на един аспект от картата като основа за обобщения рядко води до коректни изводи, ми е мислАта.  

И все пак има известна тенденция, която е установена по-скоро със статичтически, а не с астрологически зависимости. Например, установено е, че сред най-богатите хора в света водят класацията родените със Слънце и Луна в Дева. Като, че ли този знак е по-предразположен към забогатяване от останалите, ако разбора се има и други показатели в картата.

За Стрелците потвърждавам, както и за асцендент Стрелец. Все пак това е знак, свързан по някакъв начин със закона за добро или лошо.

*

Helo

« Отговор #81 -: Октомври 23, 2009, 04:09:02 pm »
  Хело, има подобна тема с обощение резултати : Психологията на престъпника спрямо зодията - от Зъболекар http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2536.0.html

То пък едни обобщения! Да ти умре коня от свински грип! Ще направя обобщение в темата Убийците, въз основа на картите, които са пуснати там. Но не днес.

*

Nebesna

« Отговор #82 -: Октомври 23, 2009, 04:17:49 pm »
  Хело, има подобна тема с обощение резултати : Психологията на престъпника спрямо зодията - от Зъболекар http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2536.0.html

То пък едни обобщения! Да ти умре коня от свински грип! Ще направя обобщение в темата Убийците, въз основа на картите, които са пуснати там. Но не днес.

Та, какво за Сатурн във Везни и за кризата на кардиналните знаци?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #83 -: Октомври 23, 2009, 07:39:42 pm »
И все пак има известна тенденция, която е установена по-скоро със статичтически, а не с астрологически зависимости. Например, установено е, че сред най-богатите хора в света водят класацията родените със Слънце и Луна в Дева. Като, че ли този знак е по-предразположен към забогатяване от останалите, ако разбора се има и други показатели в картата.

За Стрелците потвърждавам, както и за асцендент Стрелец. Все пак това е знак, свързан по някакъв начин със закона за добро или лошо.
В добавка към това един от изводите бе, че мутабелните въобще имат "по-гъвкава" позиция по отношение на понятията добро-зло, морално-неморално. Това твърдение беше в отговор на изненадата, че Скорпиони не се срещат толкова често измежду серийните убийци, колкото тъмният ореол на тази зодия предполага.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Октомври 24, 2009, 08:06:26 pm »
Понякога си е цяло предимство да имаш ммм... мутабелна, сиреч доста гъвкава ценностна система.
А мен тоя Сатурн горе в 9 дом все ме гледа като суров надзирател.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #85 -: Октомври 24, 2009, 08:25:35 pm »
Понякога си е цяло предимство да имаш ммм... мутабелна, сиреч доста гъвкава ценностна система.
А мен тоя Сатурн горе в 9 дом все ме гледа като суров надзирател.  ;D

Даммм...споделям и моя СатЪрн ме " изгърбва" от 4-дом,
та после виждам само в черно-бели краски   :D
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Октомври 24, 2009, 08:40:53 pm »
...споделям и моя СатЪрн ме " изгърбва" от 4-дом,

И пак по-добре си се "уредила"  :P -
отговорност в рамките на дома, семейството и рода с оглед тяхното запазване,
както би казала една наша астроложка, известна с афинитета си към психоанализата.

Докато Сатурн в 3ти и 4ти квадрант натоварва родения с бремето на обществената отговорност.
В 7 дом това е отговорността за успеха или неуспеха на сдруженията и в отношенията с партньора, в 8 дом - отговорност за спазване или неспазване на установените в семейството и обществото норми на поведение и табута, в 9 дом е непосилното бреме на едно силно изразено чувство за морален дълг. А в четвърти квадрант застават на фокус колективните и социални отговорности.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #87 -: Октомври 24, 2009, 08:55:10 pm »
...споделям и моя СатЪрн ме " изгърбва" от 4-дом,

И пак по-добре си се "уредила"  :P -
отговорност в рамките на дома, семейството и рода с оглед тяхното запазване,
както би казала една наша астроложка, известна с афинитета си към психоанализата.

Само не си пожелавай нечий чужд Сатурн  в 4-дом
(дето "по-добре си се "уредила"  ;D)
( особено ако е свързан с кардинален стелиум в 10-дом )  :P

П.С. Твоя Сатурн в 9-дом би могъл да означава и преместване / емиграция
на семейството ти в чужбина  ::)
Естествени минерали и амулети

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Октомври 24, 2009, 09:27:37 pm »
П.С. Твоя Сатурн в 9-дом би могъл да означава и преместване / емиграция
на семейството ти в чужбина  ::)

Вкъщи и тримата сме със Сатурн в 9 дом, само на майка ми Сатурн-ът е по към 10-ти, води се в съвпад с МС в Стрелец, откъм 9ти.
При двама от нас има малефици в 4 дом - още един от факторите за емиграция/преместване далеч от дома, при мама - ранен управител на ИЦ и господар на ДС в квадрат със Сатурн, управляващ 12 дом.
Що се отнася до образованието, и тримата не сме имали проблеми със завършването му, както пише в книжките за Сатурн в 9 дом. Обаче двете с майка ми не завършваме това, което първоначално искахме да следваме; тя  вследствие на намеса на авторитарни родители, а аз поради липса на друг избор и липса на подкрепа от семейството. Съпругът й пък наследява професията на баща си, но не ми се вижда да не го удовлетворява и да не му харесва, напротив.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #89 -: Октомври 24, 2009, 09:58:04 pm »
Та на тези, които Сатурн прави точни аспекти и особено с други такива планети в Анарета - да бъдат внимателни .... ;)
[/quote]много интересно.....Моя Мерк/за съжаление или за късмет/ е  ретро и  на 29 гр 25' в Дева.А дядо Сатyрн го е натиснал здраво и не пуска

.Едно време,може да греша,Синухе се изрази относно ретро Мерка в анарета/Дева,че е носител на зрял и дълбок ум или твърда индивидуалност в мисленето.от опит ще кажа,че не се натоварвам с тежки проекти и сложни мисловни процеси,но винаги съм отстоявала привидно странните си интереси.Пример-приятелка стоя в болница 1 месец и не се преялих да я видя,но когато едно от малките и котета беше на път да ослепее,направих и невъзможното да го спасим/а и всяка вечер му ходех на свиjдания.../ :-[

В този момент,бавно,но славно навлизам в своята пълна трансформация.Трудностите мислех,че свършиха след отминаването на Сатyрн през Луната.Но това е само донякъде така.В момента е в съвпад с Мерка в анарета и както Деизи ме светна-на 100 градуса от разни други планетки.Явно съм нагазила в кaрмична пумия.За аспекта му с Анаретка ще кажа че е наистина трансформиращ.при мен се изявява в това,че започнах да обяснявам на хората на какво се дължи дадено мое действие-нещо,което не правех преди този аспект.Нищо ново не съм променила в начина си на мислене.Не я усещам тази криза на Сатyрна във Везни кой знае колко отявлено,но едно е ясно-започнах да споделям възгледите си и по този начин уча на индивидуалност хората покрай мен..

« Последна редакция: Януари 25, 2011, 08:35:40 pm от жълтолилава »

*

Helo

« Отговор #90 -: Октомври 24, 2009, 10:37:24 pm »

Като за със Сатурн в 9-ти изглеждаш доста добре образована :)
Нещо, което не мога да кажа за моя в 7-ми, по отношение на аналогиите му там

Сатурн като принуждаващ те да проявяваш упоритост и така нататък в 9-ти дом те кара да проявяваш упоритост в образованието. Такива хора често са образовани и са учили дълго и упорито висшето си - например медицина. Поне по мои лични наблюдения.

Моят Сатурн е в 1-ви дом в съвпад с Марс и опозиция на Венера, което дава проблеми в любовта.
« Последна редакция: Октомври 24, 2009, 11:00:43 pm от Helo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Октомври 24, 2009, 11:46:27 pm »
За Сатурн в 7 дом цял ферман мога да напиша...  ;D
Общо взето, ако трябва да обобщим, при тях се срещат две крайни състояния.
От една страна, Сатурн в 7 дом дава известни резерви що се отнася до поемане на ангажименти в междуличностните отношения. Някои от тях дори целенасочено бягат от обвързване, но това не означава липса на връзки.
Изпадне ли се в другата крайност обаче, може да се стигне до силно вкопчване в партньора и желание за контрол поради страх от изоставяне/отхвърляне. Умело водят психологически игрички, а тактиката, до която най-често прибягват, е "наказване" на партньора. Умеят да накарат партньора да се почувства "наказан", най-често чрез вменяване на вина.
Такива наблюдения имам за проявлението на Сатурн в 7 дом в мъжка карта, но познавам и жени с такава позиция. Не е задължително да бъдат привлечени от по-зрял и възрастен партньор, някои от тях със същия успех играят ролята на "осиновителки", като се сдобиват с партньор-непораснало дете. Често се жалват от студенина и дистанция в отношенията, но те самите трудно се разкриват, трудно се отдават. Но вдигнат ли бариерата веднъж, се превръщат в много лоялни партньори, на които може да се разчита.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #92 -: Октомври 24, 2009, 11:57:52 pm »
Цитат
Често се жалват от студенина и дистанция в отношенията, но те самите трудно се разкриват, трудно се отдават. Но вдигнат ли бариерата веднъж, се превръщат в много лоялни партньори, на които може да се разчита.
Като притежателка на Сатурн в 7 потвърждавам горното ;)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #93 -: Октомври 25, 2009, 07:00:35 am »
Сатурн е много ключов фактор при мен, защото е в съвпад с Асц. , което ми влияе много силно. Управлява 8 и 9 нат. дом. В момента, както и на Daisy666 е в съвпад с Плутон в последния градус на Дева, което ми се случва в 5 ти дом. Разболях се от неприятен продължителен и тежък грип ( Плутон ми управлява 6 ти нат дом).
От преминаването му във Везни ми предстоят следните аспекти:
-секстил с Нептун в 6 ти дом
-квадратура с Юпитер     в 7 ми дом
-квадратура с Мерк. и Марс във 2 ри дом
-тригон със самия себе си; Асц.; МЦ, Слънце и Венера
- съвпад с Уран.
Няма да ми е скучно . Ще чакам с нетърпение хубавите аспекти
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #94 -: Октомври 25, 2009, 09:06:34 am »
Такива наблюдения имам за проявлението на Сатурн в 7 дом в мъжка карта, но познавам и жени с такава позиция. Не е задължително да бъдат привлечени от по-зрял и възрастен партньор, някои от тях със същия успех играят ролята на "осиновителки", като се сдобиват с партньор-непораснало дете. Често се жалват от студенина и дистанция в отношенията, но те самите трудно се разкриват, трудно се отдават. Но вдигнат ли бариерата веднъж, се превръщат в много лоялни партньори, на които може да се разчита.

Лили, имаш ли наблюдение, какво става когато партньорски Нептун застане на Дсц.
 на човек със Сатурн в 7 дом ::)?
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #95 -: Октомври 25, 2009, 09:29:38 am »
Що се отнася до образованието, и тримата не сме имали проблеми със завършването му, както пише в книжките за Сатурн в 9 дом. Обаче двете с майка ми не завършваме това, което първоначално искахме да следваме; тя  вследствие на намеса на авторитарни родители, а аз поради липса на друг избор и липса на подкрепа от семейството. Съпругът й пък наследява професията на баща си, но не ми се вижда да не го удовлетворява и да не му харесва, напротив.

това , го потвърждавам , синът ми е със Сатурн в 9 дом, няма проблеми със завършването на висше образование,
но нямаше избор за първата специалност, обстоятелствата го наложиха , сега завършва магистратура,
която си избра сам,но за сега липсва реализация на това,което е завършил
абсурдността в България, искат натрупан опит още преди да си завършил образованието си, къде да го
натрупаш, като навсякъде условията за започване на работа са с опит по специалността и учиш
сумати години - натрупваш знания по сатурн в 9 и емигрираш примерно градинар в Англия, за по-добро заплащане- реализация няма на тези знания - порочен кръг :o квадрата с мерка 6 и юпитер в 12 / по знак
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #96 -: Октомври 25, 2009, 09:59:39 am »
абсурдността в България, искат натрупан опит още преди да си завършил образованието си, къде да го
натрупаш, като навсякъде условията за започване на работа са с опит по специалността и учиш
сумати години - натрупваш знания по сатурн в 9 и емигрираш примерно градинар в Англия, за по-добро заплащане- реализация няма на тези знания - порочен кръг :o квадрата с мерка 6 и юпитер в 12 / по знак

Е, да де, но ако не искаш да бъдеш разочарован би трябвало направо да емигрираш в Англия. Тогава ще бъдеш разочарован, че си пропуснал образованието и това ще носи неудовлетвореност също.

В БГ има много специалности, за които вече няма реализация, защото цели области от икономиката и науката на практика не функционират или вегитират. На преден план имаме друго предизвикателство - да се ограмотим.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Октомври 25, 2009, 11:40:09 am »
това , го потвърждавам , синът ми е със Сатурн в 9 дом, няма проблеми със завършването на висше образование,
но нямаше избор за първата специалност, обстоятелствата го наложиха , сега завършва магистратура,
която си избра сам,но за сега липсва реализация на това,което е завършил

Потвърждавам написаното от теб, в същото положение съм и аз.
С две завършени висши и две различни специалности работя в съвсем друга сфера, за което въобще не съм учила. Просто така се случи.
Мисля, че ретро Сатурн в 9 дом в интерспетирания Лъв символизира второто ми висше, до което, или по-точно ще е да кажем до който ВУЗ, успях много трудно да се "добера" поради редица обстоятелства. И се наложи първо да изкарам първото, което по онова време бе изобщо единственият ми шанс да следвам нещо в БГ. А истината е, че още тогава исках да следвам във ВУЗ-а, в който впоследствие бях приета, но след като го завърших и него, останах много разочарована от начина, по който се преподава, и от липсата на реализация по завършените специалности впоследствие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #98 -: Октомври 25, 2009, 11:47:13 am »

Е, да де, но ако не искаш да бъдеш разочарован би трябвало направо да емигрираш в Англия. Тогава ще бъдеш разочарован, че си пропуснал образованието и това ще носи неудовлетвореност също.

В БГ има много специалности, за които вече няма реализация, защото цели области от икономиката и науката на практика не функционират или вегитират. На преден план имаме друго предизвикателство - да се ограмотим.
През 90-те години, зад борда бяха изхвърлени доста от техническите специалности (каквато имах и аз). Сега същата съдба ги чака доста от хуманитарните такива. През последните години се нароиха много квази професии, които кризата според мен ще затрие.
Аз също имам 2 специалности и не работя по нито една от тях. Сатурн в овен - 10 дом- Марс в 4 дом.

« Отговор #99 -: Октомври 26, 2009, 10:43:07 am »
   Не знам момичета, но аз така и не завърших висше образование, имам само една 5 в дипломата си. А Сатурн, който е в 12 дом - управлява 8,9 и 10 дом. Но имаше време, когато си казах, че 5 години от живота ми за да уча неща, които могат да се научат за 3 месеца на подходящо място и сума ти пари, които един Бог знае кога ще бъдат възвърнати /щото финансово бяхме доста зле/ не си струва...И се заинатих да не уча. Още повече, че имах късмет точно за моя набор да пуснат професионална квалификация - администратор-документалист, та аз си го имам като средно образование. И сме научили много повече, отколкото щях да науча ако учих в някой ВУЗ...Както и да е - ама си остана една нереализирана мечта...