Здравей Гост

Втори дом

• 106 Отговора
  • 19358 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Втори дом
« -: Октомври 12, 2009, 11:45:00 am »
Всеизвестно е, че втори дом е дом и на парите, личните такива.
На мен ми е пълен с планети, там ми е стелиумът. На върха на втори стрелец и Юпитер вътре (колко хубаво).
Юпитер обаче в козирог, в падение (колко лошо)
Меркурий в стрелец, Слънце, Юпитер и Сатурн в козирог. Пари съм имала, колкото да не прося по улиците и да постъкмявам оттук оттам в тая реалност, колкото да стигат. И повече пари никога не са ми се давали.
Ма съм твърдо решена да си ги поискам.

Сега Плутон е във втори връз Слънце ми, дирекционен Нептун е връз Слънце ми, прогресивен асцендент е връз Слънце ми, прогресивна луна влиза в натален втори.
И накрая, северен възел влиза и той във втори.
Прочетох, че северен във втори дава парите, които ми се дължат кармично. Реших, че чужбина хубаво, ма парите по-хубаво, щото те ти дават не само възможност да живееш в чужбина, но и да живееш добре.

Аз цял живот досега съм насочвала силата на втори дом към личните ресурси, това значи личната сила. Квото остане - за пари за преживяване. Даже години наред се идентифицирах като ловец на лична сила, нищо друго не ме интересуваше.
Марс ми е в осми в опозиция на стелиума, рак, ретрограден. И точна опозиция на Юпитер.

Интересно, че са ми казвали на няколко пъти, че имам шанс да получа наследство. А откъде съдят, не разбрах. От Марса ли? хммм... а пък и физически няма откъде.

*

Malta

• *
  • 81
Re:Втори дом
« Отговор #1 -: Октомври 12, 2009, 12:10:41 pm »
Аз във втори дом нямам планети. Но пък изживях един много хубав транзит на Сатурн през него в последните 2 години - това се беляза от получаване на хубава работна заплата, както и от възможност за допълнителни доходи със странични дейности. Изобщо станах независима от родителите ми финансово през тези 2 години, от което се чувствам много добре.  В края на Октомври Сатурн отива в 3ти дом, като първо ще направи съвпад с Марс и секстил с натален Сатурн. Май финансовата тема вече няма да е толкова засегната при мене.  :-[

*

kaily

• 5145
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2009, 12:40:31 pm »
Което за пореден път иде да покаже, че Сатурн не само взема, но и реализира.
Транзитите на Сатурн по правило се посрещат с вой и писъци, защото сега щял да мачка съответната област. Само че той освен това и реализира.
Сега, кога реализира и кога измъчва, това за мен си остава загадка и не знам по какво да се ориентирам.

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #3 -: Октомври 12, 2009, 12:49:59 pm »
Е, за мене не е загадка кога реализира и кога измъчва, защото имах възможността да преживея и двете по време на този транзит. Мене лично ме опъна на кръст, когато започнах да си харча безразсъдно парите и когато си позволих да се оставя без спестявания. Тогава колкото ми даде, двойно повече ми взе. Ама поне ме научи да не си и помислям вече да троша пари без да си правя сметката. Направо шамар ми залепи - за срок от 2 седмици откачих без пари!
Иначе когато си правя сметката получавам дори повече, отколкото съм очаквала.   :)

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #4 -: Октомври 12, 2009, 12:51:47 pm »
Изобщо ако не си дисциплиниран, Сатурн те "наказва". Радвам се, че успях да разбера това толкова млада, за да знам занапред в живота да внимвам с тази планета :)

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #5 -: Октомври 12, 2009, 01:03:35 pm »
По въпроса за парите, мисля че действа максимата "Дай и ще ти се даде". Не съм забелязал до сега някой, от много стискане на пари, да е постигнал нещо голямо. Чичо Скрудж е измислен анимационен герой :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #6 -: Октомври 12, 2009, 01:13:21 pm »
По въпроса за парите, мисля че действа максимата "Дай и ще ти се даде". Не съм забелязал до сега някой, от много стискане на пари, да е постигнал нещо голямо. Чичо Скрудж е измислен анимационен герой :)

Така е, ама и пестеливостта е необходимо качество :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #7 -: Октомври 12, 2009, 02:15:30 pm »

Интересно, че са ми казвали на няколко пъти, че имам шанс да получа наследство. А откъде съдят, не разбрах. От Марса ли? хммм... а пък и физически няма откъде.

Сигурно са ти го казали заради 8 дом където е Марс-но не е задължително.Това могат да бъдат и кредити,може да е управляване на чужди ресурси,а с Марс там-пари от смъртта на някой (може и да не е роднина).

Имаш всичките фактори да печелиш в момента-сигурно си прекрасно наясно,че начина по който се оценяш и начина по който си предлагаш тази оценка,влияе значително на всякакви вероятни доходи.Единствено е важно да разбереш къде да предложиш това или дали сама не си в състояние да създадеш някаква форма на личен бизнес (дори и това да включва кредит) ?

Което за пореден път иде да покаже, че Сатурн не само взема, но и реализира.

Да,при Сатурн често се получава така-иска се само открито човек да си посрещне отговорностите,да желае да се развива и да работи в указаната област,дори ако щеш да се разчиства кармично-и тогава той ще ти даде всички нужни средства за това,поради простата причина ,че Сатурн иска да реализираме личната власт върху съдбата си!А който бяга от това,тежко му и горко...

Аз и за това очаквам транзита му през 2 ми дом,който ще е скоро-да е доста реализиращ и плодотворен.На мен даже ми е в натален съвпад с Юпитер и очаквам някакви големи печалби.Когато ми беше през другия земен 10 дом-тогава успеха ме следваше по петите както се казва,но разбира се съм изпълнявал много отговорна и ангажираща работа на различни нива при това.Но важното е,че Сатурновата енергия ми е лесна за възприемане,тъй като я усещам за нещо естествено и дори сам я провокирам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #8 -: Октомври 12, 2009, 02:21:02 pm »
ди простата причина ,че Сатурн иска да реализираме личната власт върху съдбата си!А който бяга от това,тежко му и горко...

ако иска ние да поемем отговорност за себе си не е толкова страшно, но ако пожелае да приемем отговорност за друг и тя да се наложи външно тогава е трудно
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
« Отговор #9 -: Октомври 12, 2009, 06:27:29 pm »

Интересна работа, и аз напоследък мисля върху този точно казус. От стискане си оставаш все с малко в шепата. Не знам как е от харчене, щото никога не съм имала смелостта да го сторя.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Октомври 12, 2009, 07:22:12 pm »
Мерси, Синухе.
Ми аз 20 години почти на личен бизнес го карам. Верно нещо ми минава през акъла сега, нали съм безработна. Ама пък други неща ме дърпат в друга посока и честно казано съм като Буридановото магаре - това е ино магаре де стояло точно по средата между две купи сено и понеже не можало да реши към коя да се насочи, зело че умрело от глад накрая.
Та и аз хем без работа, хем без доходи, седя и чакам да падне тавана на лятното кино. Щото най-желаното от мен е най-възможно да не стане. Ама пък е най-желано.
Ама ако вземе да стане и аз съм почнала някое от другите, ще настане хаос на земята. Направо не знам какво да правя.
Имам три варианта - тук с личен бизнес, навън наемен работник и третият, обвъзран некак си работа с личен живот.
Щото ми писна да оцелявам 20 години и да нямам личен живот, честно казано. То просто на човек трябва да му е спокойно на едно място, че да може да търси на друго - пирамидата на Маслоу за задоволяване на потребностите.
Сега има някакъв тотално мъгляв шанс да ударя с един куршум двата заека и заради тая мъгла вися между купите сено и умирам от глад.
Идея си нямам какво да направя, а ме е и страх да задам хорар, щото кой знае какво ще ме изработите.  :(

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #11 -: Октомври 12, 2009, 08:10:16 pm »

Интересна работа, и аз напоследък мисля върху този точно казус. От стискане си оставаш все с малко в шепата. Не знам как е от харчене, щото никога не съм имала смелостта да го сторя.
Питай мене как е от харчене...сърбят ме парите в джоба да ги пръскам наляво надясно...  ::)  с този мой тригон Юпитер - Венера съм с доста широки пръсти, от което и често страдам ..

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Октомври 12, 2009, 08:35:07 pm »
Имам 4 независими един от друг източници на доходи, абсолютно нямащи нищо общо помежду си....и богата не съм станала. Искам да съм крупен рентиер, ако може!   ;D ;D ;D

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Октомври 12, 2009, 08:48:47 pm »
Забравих да кажа за себе си.
Козирог на върха на втори дом, интерсептиран Водолей и част от Рибите са тук.
В Козирога нямам нищо. Във Водолей са Слънце и Луна. В Рибите е Меркурий, все още във 2-ри дом.
Слънцето и Луната ми управляват 8-ми, а Меркурий - Десцендента, 6-ти и 9-ти дом.
Чела съм, че със Слънце във 2-ри дом добива финансова стабилност или независимост на една по-късна възраст, когато открие дарбите си. Аз започнах да се занимавам с предприемачество едва когато пр. Слънце навлезе в Овен. Меркурий във 2-ри дом дава много и най-различни източници на доходи, но не големи.
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 08:54:01 pm от Небесна »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #14 -: Октомври 12, 2009, 09:04:53 pm »
Моят втори дом е в Лъв.Нямам никакви планети там.В един знак заедно с 1-ви и 3-ти.Господарят му Слънце е в Близнаци в 11-ти,в квадратура с Луна в Риби.Не зная трябва ли да имам по натал,не трябва ли,но си докарвам някакви доходи,на този етап прилични,които изкарвам с много,много работа в сферата на продажбите.От нищо правя нещо и според мен,най-вече си зависи от личностните ми качества и многото ми познанства с най-различни хора.
От транзита на Сатурн във втори не разбрах кой знае колко.Може би си заслужих стабилен доход за няколко години напред.Но най усетих,когато Юпитер премина през втори дом.Успях за четири месеца сама,в България,с мои средства да си купя кола.Верно не беше нова,нито кой знае колко скъпа,но бях особено щастлива,че на тази възраст-27 годишна,без някой да ми даде и една стотинка,с адски много труд успях да го направя.
В общи линии съм с широки пръсти и засега успявам да живея що годе нормално.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #15 -: Октомври 12, 2009, 09:53:10 pm »
Всеизвестно е, че втори дом е дом и на парите, личните такива.
На мен ми е пълен с планети, там ми е стелиумът. На върха на втори стрелец и Юпитер вътре (колко хубаво).
Юпитер обаче в козирог, в падение (колко лошо)
Меркурий в стрелец, Слънце, Юпитер и Сатурн в козирог. Пари съм имала, колкото да не прося по улиците и да постъкмявам оттук оттам в тая реалност, колкото да стигат. И повече пари никога не са ми се давали.
Ма съм твърдо решена да си ги поискам.

Сега Плутон е във втори връз Слънце ми, дирекционен Нептун е връз Слънце ми, прогресивен асцендент е връз Слънце ми, прогресивна луна влиза в натален втори.
И накрая, северен възел влиза и той във втори.
Прочетох, че северен във втори дава парите, които ми се дължат кармично. Реших, че чужбина хубаво, ма парите по-хубаво, щото те ти дават не само възможност да живееш в чужбина, но и да живееш добре.

Аз цял живот досега съм насочвала силата на втори дом към личните ресурси, това значи личната сила. Квото остане - за пари за преживяване. Даже години наред се идентифицирах като ловец на лична сила, нищо друго не ме интересуваше.
Марс ми е в осми в опозиция на стелиума, рак, ретрограден. И точна опозиция на Юпитер.

Скъпа Кайли, аз също съм с стелиум във втори дом и бих т казала, че това всъщност означава,че ще си изкарваш парите сама, а от планетите в него зависи дали ще са много , малко .....с една дума означава,че ще имаш индивидуални доходи и желание за това.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #16 -: Октомври 13, 2009, 11:43:11 am »
2 дом в Телец ,Венера на К2 ,Слънце и Меркурий вътре .В последно време нямам постоянни лични доходи ,по-скоро инцидентни.Но работя ли с желание и себеотдаване винаги съм имала добри доходи .Обичам да харча и да давам ,но като цяло не съм разсипник ,имам сестил на Слънцето и Сатурн-умея да си правя сметка и да разпределям,да имам винаги нещо за черни дни.С годините научих нещо ,които преди не съм знаела ,че трябва да даваш с удоволствие. Като по-малка сякаш бях по-свидлива и не умеех да се наслаждавам на удоволствията ,които парите дават.Мисля,че се научих да не съжалявам за изгубени ,дадени "на празно" според моите си критерии пари .

*

sunrain

• 6710
« Отговор #17 -: Октомври 13, 2009, 11:48:49 am »
И какво ще я правим тази тема ... накъде да насочим разсъжденията си, щото така всеки ще си споделя и пак ще отиде на никъде. 
 Някаква карта може би..?

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Октомври 13, 2009, 11:57:16 am »
стелиум във втори дом и бих т казала, че това всъщност означава,че ще си изкарваш парите сама...

Хм, с Луна в осми дом и Нептун близо до К2 винаги съм си изкарвала парите сама. Не получавам ренти, издръжки, допълнителни източници на доходи нямам... По осми дом нали са чуждите пари, но от чужди издръжки не завися. При мен доходите са в правопропорционална зависимост от личните ми способности и умението да ги приложа на практика, да ги пласирам - У2 в Телец, в седми дом. Най-големият проблем при мен е в неумението да си "продавам" способностите и да определям тяхната реална стойност - неаспектиран У2 в 7 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #19 -: Октомври 13, 2009, 12:08:04 pm »
Е то индикациите за собствени доходи са много. ;D ;D ;D ;D, но ако Нептун е там то парите никога няма да ти стигат.
Може да направим друга тема за индикациите за придобиване на богатсво в хороскопа.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!