Здравей Гост

Втори дом

• 106 Отговора
  • 19363 Прегледи
*

Helo

Re:Втори дом
« Отговор #80 -: Октомври 17, 2009, 06:16:25 pm »
А с Уран във 2-ри дом може ли да има сигурни доходи и запазване на богатството, ако има спечелено такова? И имате ли лични наблюдения по въпроса?

Ако професията не е Уранова!

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #81 -: Октомври 17, 2009, 06:27:47 pm »
Знам, че да бъдеш милионер не е професия.  ;D
Питах освен да се прави бизнес и да се печелят пари ...ти сам подметна за другите нива на тълкувания на остта 2-8.

Цитат
Определено 2/8 дом не са само пари тъй като парите не са единственият източник и символ на сила в материалният свят.А за останалите нива на 2/8 дом дори няма да намеквам.

Е откак го каза, не е спряло да ме гложди за кое аджеба няма даже да намекваш.  :-[

*

Kaya

• 2893
« Отговор #82 -: Октомври 17, 2009, 06:48:50 pm »
 това е една от интересните оси за мен в радикса и ще акцентирам само върху значениятя, които са по- невидими:
много често е начинът ни на комуникация и осъзнаване и същеевременно осъществяване на връзката  ни между духовниия и веществения сват:) тази ос често присъства (както и са във взаимодействие управителите й) в картите на духовни личности, хора, чието съзнание и  медитативни способности и визия за бъдещето ( много важен елемент!)  имат съответната прозорливост;
другата област, която заема тази ос (прочетено от  индийски сайтове) е остта на  любовта и спускането й  в света на този, който ще я  преживее: по конкретно беше обяснено чрез разположението там на  възлите, но идеят е ясна:) любовта има мътн аи тъмна страна и появата й е по-скоро по 8 дом, а резултирането чрез 2;
много може да се пише по въпроса ::)
« Последна редакция: Октомври 17, 2009, 10:05:41 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #83 -: Октомври 17, 2009, 06:51:31 pm »
    Е Кая, това е доста интересно, стига само за пари и богатства сме си мечтали..

*

kaily

• 5145
« Отговор #84 -: Октомври 17, 2009, 09:42:32 pm »
Цитат
осъществяване на връзката  ни между духовниия и веществения сват:) тази ос често присъства (както и са във взаимодействие управителите й) в картите на духовни личности, хора, чието съзнание и  медитативни способности и визия за бъдещето ( много важен елемент!)  имат съответната прозорливост;

Аха, ето това точно ме интересува. И аз се развивам в тази посока, затърбила (досега, занапред не знам) парите. Откъде да прочета повече. Всъщност отдавна имам такива подозрения, даже вече знам, че съм от ония, които осъществяват връзката между тук и там. И цял живот работя в тази посока. Излиза, че не съм мързел,  съставен от тригони.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #85 -: Октомври 17, 2009, 10:33:11 pm »
кая , съгласна съм ,че освен материалното мое2-ри твое8-ми ,можем да говорим и за ценностна система , но аз приемам тези домове ,като енергетика.
мисля ,че основното място за духовен потенциал далеч не е тази ос. оста 3/9-ти е мястото където можем да търсиме духовното....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #86 -: Октомври 17, 2009, 10:46:55 pm »
Ценностната система е най-духовното нещо. Ако ценностната система е по втори, не виждам къде каква друга духовност изобщо може да се търси без него.
Но цялата така наречена духовност не е нищо друго, освен правилна ценностна система. И за тая цел е даже написана цела Библия.
Какво друго е Библията, освен ценностна система?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #87 -: Октомври 17, 2009, 10:52:12 pm »
 няма място в радика, което не би могло да бъде използвано за духовно развитие, а и 9 дом съдържа голя част от интелктулания потенциал за реализация  на индивида наред с религиозните му нагласи и духовни стремежи; за 3 съм склонна да поспоря къде точно свършва духовното и започва интелектуализацията, дипломите, признанието, завършването ( не че го няма и него в 9)
 но в случая на разглежданите от мен 2-8 не става въпрос  за интелектулизиране и постигане на поетапност и обучение в сферата на дадена духовна с-ма, а за осъществяване на връзката м/у видимият и неводомият (опростенчески казано) свят, която е постижима, но е по- скоро "дадена"; сетивността  от 8 дом се изразява в опредметяване и вярванията на "видимият" 2;   в контакта 8 се съдържат  тайнствата, знанието получено чрез медитации и предадено чрез 2 дом:)
 това са отчасти мои наблюдения и не си длъжна да ги подкрепяш или разбираш

*

Марая

• 28287
« Отговор #88 -: Октомври 17, 2009, 10:56:30 pm »
Ценностната система е най-духовното нещо. Ако ценностната система е по втори, не виждам къде каква друга духовност изобщо може да се търси без него.
Но цялата така наречена духовност не е нищо друго, освен правилна ценностна система. И за тая цел е даже написана цела Библия.
Какво друго е Библията, освен ценностна система?

не ми се спори , ама никак. просто ми се струва , че ценностната система за всеки е различна. не е нужно да си ценител ;D ;D ;D , за да си духовен.
астрологията ни е дала много домове за духовни практики и приложения ,така ,че дайте да не правим нова астрология и да си напасваме онова ,което ни се иска на нас.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #89 -: Октомври 17, 2009, 10:59:25 pm »
Това сигурно, за което говори Подводни, като казва тънки светове.
Той има изключително интересна теория, която веднага ме грабна навремето.
Има тънки светове и в тях могат да влизат не всички. И тия, които влизат, не влизат с умовете си, понеже последните са прекалено груби за там, ми влизат с подсъзнанието си, обаче умовете им служат за насочване и даване тласък на подсъзнанието.
Тези хора влизат там и измъкват инфо оттам. Каквото успеят да измъкнат, се проявява в реалността ни като инфо, дори без ония дума да са обелили по въпроса.
Просто стига един да извади информация от тънките светове и да я осмисли, и тя се появява в акаша на нашия свят и вече останалите също могат да я ползват.
На това предполагам други му викат прозрения. Трети на такива хора викат сталкери.

Винаги има и трябва да има хора, осъществяващи връзка с тънките светове. И тяхната роля не е явна и видна, обаче...както скоро ме халоса една мисъл на Ничше - "Мислите, които пристигат с тиха стъпка на гълъб, управляват света."

*

kaily

• 5145
« Отговор #90 -: Октомври 17, 2009, 11:01:05 pm »
Марая, духовността на първо място включва твоето отношение към света и останалите, няма как да имаш грешна ценностна система и да си духовен. Ако твърдиш обратно, дай дефиниция за духовен човек, че да видим защо се разминаваме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Октомври 17, 2009, 11:01:39 pm »
няма място в радика, което не би могло да бъде използвано за духовно развитие, а и 9 дом съдържа голя част от интелктулания потенциал за реализация  на индивида наред с религиозните му нагласи и духовни стремежи; за 3 съм склонна да поспоря къде точно свършва духовното и започва интелектуализацията, дипломите, признанието, завършването ( не че го няма и него в 9)
 но в случая на разглежданите от мен 2-8 не става въпрос  за интелектулизиране и постигане на поетапност и обучение в сферата на дадена духовна с-ма, а за осъществяване на връзката м/у видимият и неводомият (опростенчески казано) свят, която е постижима, но е по- скоро "дадена"; сетивността  от 8 дом се изразява в опредметяване и вярванията на "видимият" 2;   в контакта 8 се съдържат  тайнствата, знанието получено чрез медитации и предадено чрез 2 дом:)
 това са отчасти мои наблюдения и не си длъжна да ги подкрепяш или разбираш

ако приемем ,че 3-ти е основното образование ,то 9-ти е висшето. ако приемем ,че пети е дома на сърцето и любовта ,която даваме ,то 11-ти е онази любов ,която получаваме.
във втори дом е нашта енергетика и онова ,което заработваме. в осми е онова ,което получаваме . осми е смъртта и паждането. но не и духовното . духовното е в 4-ти и 12-ти ,в 3-ти и 9-ти.медитациите , сетивните усещания изобщо не мога да се съглася ,че са в 8-ми. в 12-ти са! :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #92 -: Октомври 18, 2009, 02:03:44 pm »
 не  бих искала да излизам от темата и по- скоро задавам риторичен въпрос предполагам ще е ясно защо- интерепретирай  луна в 5 и слънце в 11 и обратният вариант
не съм коментирала 12 дом поради засегнатите от темата противоположни домове, но  ще ми бъде интересно да споделиш твоето виждане за намесата му към 2-8  :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Декември 17, 2009, 08:40:09 pm »
не  бих искала да излизам от темата и по- скоро задавам риторичен въпрос предполагам ще е ясно защо- интерепретирай  луна в 5 и слънце в 11 и обратният вариант
не съм коментирала 12 дом поради засегнатите от темата противоположни домове, но  ще ми бъде интересно да споделиш твоето виждане за намесата му към 2-8  :)

5-ти луна :( ,трудно и колебливо обичам ,дори и кгато искам да го кажа защото го чувствам ,все се колебая дали да го кажа,правилно ли се изразих ,така ли ,ще  ме разберат ли ,ами ,ако не ме разберат правилно.... абееее -трудно ми е.
11-ти слънце! грее ме любовта ти ,блестя от нея ,лъчите и огряват моите емоций ,чувства,физическото ми тяло,аза ми...всичко мое или... ;Dобичам да ме обичат!

*

Nebesna

« Отговор #94 -: Декември 17, 2009, 10:03:07 pm »
тази ос често присъства (както и са във взаимодействие управителите й) в картите на духовни личности, хора, чието съзнание и  медитативни способности и визия за бъдещето ( много важен елемент!)  имат съответната прозорливост;

Можеш ли да дадеш конкретни примери за такива личности - с рождени данни, моля!

*

Kaya

• 2893
« Отговор #95 -: Декември 18, 2009, 08:38:18 am »
мда, само да се сетя как се казваше индиеца ( много е известен) той имаше за основа на т квадрат 2-8 в 8  нептун- лилит (2) мисля във втори- ще го потърся;

това е Прамаханса Йогананда
http://famous-relationships.topsynergy.com/Paramahansa_Yogananda/AstroData.asp

за любителите на индийскотУ
http://www.barbarapijan.com/bpa/Spirituality/spir5_Babaji.htm

HI? беше качила някъде на Блаватска ( не помня тропикала, но си спомянам, че в навамша имае също натоварена тази ос) 
« Последна редакция: Декември 18, 2009, 08:49:19 am от Kaya »

*

Nebesna

« Отговор #96 -: Декември 18, 2009, 06:14:56 pm »

*

Nebesna

« Отговор #97 -: Декември 18, 2009, 06:20:55 pm »
мда, само да се сетя как се казваше индиеца ( много е известен) той имаше за основа на т квадрат 2-8 в 8  нептун- лилит (2) мисля във втори- ще го потърся;

това е Прамаханса Йогананда
http://famous-relationships.topsynergy.com/Paramahansa_Yogananda/AstroData.asp

за любителите на индийскотУ
http://www.barbarapijan.com/bpa/Spirituality/spir5_Babaji.htm

HI? беше качила някъде на Блаватска ( не помня тропикала, но си спомянам, че в навамша имае също натоварена тази ос) 

Ясно! Даваш примери от индийската астрология, ами уточнявай коя система ползваш, че да не се заблуждават хората.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #98 -: Декември 18, 2009, 06:25:46 pm »
не само, 1 карта не е сидерална на йогананда

*

Марая

• 28287
« Отговор #99 -: Декември 18, 2009, 06:52:10 pm »
не само, 1 карта не е сидерална на йогананда

;D ;D ;D ,моя преведете!