Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39861 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #180 -: Октомври 19, 2009, 11:53:32 am »
Цитат
Нашите олигарси май трябва да имат силен 12 дом- нали все ченгета от тихия фронт са били и 11 дом- харизан им е така да се каже бизнеса от високопоставени люде.

Интересно съждение и интересен обрат на темата.  :)

*

Nebesna

« Отговор #181 -: Октомври 19, 2009, 09:39:20 pm »
Който е беден в палатка, ще бъде беден и в палат.

То не е лошо като гледаме картите на големите с пари, да вмятаме по някоя дума и за тяхната благотворителност (или нейната липса).

Джордж Сорос
Сумата, която е дарил от 1991 г. насам чрез своята фондация “Отворено общество” е около 5 млрд. долара. Също е спонсор на „Кива”, организация от Сан Франциско, която се занимава с микрофинансиране най-вече на роми в Източна Европа.

Джон Рокфелер
Въпреки зоркият поглед, с който следи всяко свое пени, през късните години от живота си той се стреми също така да намери начин да ги даде за благотворителност. Джон има особени възгледи за филантропията и вярва, че благотворителността не бива да се изтъква.

*

Nebesna

« Отговор #182 -: Октомври 19, 2009, 09:43:51 pm »
9 милиона милионери по света

Събрани заедно, милионерите и милиардерите в света биха направили държава с население доста над това в България.

Според докладът World Wealth Report, изготвен от консултантската компания Capgemini и Merrill Lynch, броят на милионерите на планетата е 9,5 млн. души, съобщава money.bg

Съвкупното състояние на най-богатите хора на планетата за миналата година възлиза на 37,2 трилиона долара, като през 2006 се е увеличило с 11,4%.

Двигатели на ръста на богатството както обикновено са Индия, Китай, Русия и Бразилия.

Оказва се, че 2006 година е била много благоприятна за натрупване на  милиони - темпът на ръста е бил най-бърз за последните седем години.

Тези 9,5 млн. милионери държат близо четвърт от световното богатство и притежават близо три пъти повече от БВП на САЩ.

Определението на World Wealth Report за „милионер" е човек, който има финансови активи от поне $1 млн., като се изключва стойността на първия дом (за живеене).

Ако богатството на всички милионери се разпредели поравно между тях, всеки милионер би имал по $4 млрд. - достатъчно за купуването на десетина Ролс Ройс.

Най-силно през 2006 се е увеличавало състоянието на сингапурските милионери - 21,2% за годината, индийските милионери са натрупали с 20,5% повече. Броят на милионерите  в Азия се е увеличил за година с 8,6%. В Америка клубът на милионерите се е разширил с 9,2%, в Европа с 6,4%. В Русия милионерите са вече с 15,5% повече.

Най-много милионери - както по абсолютен брой, така и по сума на притежаваните активи, има в САЩ. На второ място са Япония. Европа е най-силна като място за инвестиции, който показател е най-добър от 2000 досега.

Благосъстоянието на инвеститорите през 2006 е дошло благодарение на нарасналата капитализация на световните пазари. Скокът в цените на суровините и ръстът на местните фонодви борси са способствали за увеличаването на състоянието на предприемачите и инвеститорите.

Благотворителността става все по-важна стратегия за милионерите, казват от Merrill Lynch: $285 млрд. са разпределени за благотворителност от тях.

Стойността на активите на милионерите ще расте с 6,8% ежегодно до 2011 година. До това време обемите им ще възлязат на $51,6 трилиона.

http://news.ibox.bg/news/id_758082

*

Nebesna

« Отговор #183 -: Октомври 19, 2009, 10:08:42 pm »
Ето картата на един човек, който печели от спорта

Хосе Мурино-футболен менаджер на Челси.
Заплатата му през 2005 г. е £5.2 милиона.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #184 -: Октомври 19, 2009, 11:16:49 pm »

куспидата на 6-ти в точен съвпад с бетелгейзе :o
във втори дом юпитер ;D
8-ми дом е в дева и тук плутон и уран на к8. внезапно , но трайно и дълбоко е нагазил при паричките на руските олигарси ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #185 -: Октомври 22, 2009, 12:32:58 pm »

С това не мога да се съглася-да вярно е,че Сатурн във 2 дом цени парите и не би се задоволил с малкото (макар че понякога и това е възможно за Сатурн във 2 дом-аскетичност по отношение на парите-зависи от ценностната система и нивото на съзнание),още повече стотинки тъй като една основна тема за него е сигурност,а последните едва ли могат да му я осигурят на материално равнище.

Всъщност точно преди малко говорех с мой приятел бизнесмен-именно със Сатурн във 2 дом и Юпитер в 8 дом.Той е човек който всичко е постигнал сам и все още разчита само на себе си (макар че заради Юпитер в 8 дом е започнал с кредити,но това не означава че разчита на някой).Аз също съм със Сатурн във 2 дом и съм имал собствен бизнес. Астрологията твърди нещо за Сатурн и то е-че в който дом е Сатурн там ние сме длъжни да се справяме сами и да разчитаме на себе си(т.е. на личните ни качества),ако не и съдбата ще си изиграе ролята за това;също там където е Сатурн са възможни трайни постижения.Нима това не е вярно?Разбира се всякакви фактори може да повлияят в картата,но сега говорим само за Сатурна във 2 дом.Така че такива хора не чакат някой да им дава и/или поне не така биха постигнали сигурността която търсят.Разбира се при Сатурн има и силна доза страх където се намира и това може да предизвика всякакви реакции-от отричане,спиране и т.н.,но рано или късно той ще предизвика да се сблъскаш с това от което се притесняваш.

Синухе ,по повод този ти пост - какво е когато Сатурн е на обратната страна -8 дом ?

В контекста на темата - за предприемачество и забогатяване - означава ли ,че те примерно ще се възползват от наследство , други хора ,чужди пари ?

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #186 -: Октомври 22, 2009, 12:41:54 pm »
Зависи от картата и какво прави човек разбира се,но ако трябва да изолираме само Сатурн в 8 дом-чуждите пари ще се усещат като дълг,ограничение или тежест,което ще предизвика много сериозно отношение към тях.Само Сатурн тук рядко бил богатство,ако си говорим отвъд наследството.Защото 8 дом е кооперацията с парите на другите,а Сатурн обикновено проявява задръжки и страхове,вече ако е добре поставен или много ранен може и обратното-свръхамбиция или успех на всяка цена (дори и след трупове  ;D ).

*

Kaya

• 2893
« Отговор #187 -: Октомври 22, 2009, 12:48:07 pm »
 забелязала съм това разположение  в картите на  NGO  глави:)
резултата - опериране с големи суми пари, които не са реално  техни, доста счетоводство за осигуряванто на сатурн по дом  и невъзможност за отпускане на финансиите ( дори и те да са достатъчно- това е психологическата страна);) и твърде много  предрасъдъци при започването на сексуални контакти :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #188 -: Октомври 22, 2009, 01:47:40 pm »
   Абсолютно потвърждавам тезата на Синухе за Сатурн в VІІІ. Имам наблюдения за близък човек, просто се нагърба да работи с чужди пари и то големи. Тежеста е огромна, но реални печалби никакви, а забогатяване нула, че даже под нулата... Амбициите му са болни, в смисъл да спечели, но явно трябва да се прозре урока тук...Защото Сатурн в VІІІ дом носи кармичност...

*

Asol

• 4140
« Отговор #189 -: Октомври 22, 2009, 02:20:42 pm »

Какви са показателите в картата на Хосе Мауриньо, че ще се занимава със спорт по принцип - бил е вратар, след това футболен треньор? Нептун на МЦ, Риби във втори дом. Скорпион на куспидата на 10, Плутон в осми дом, където е и Уран, който е в съвпад с куспидата на осми? Изгряващ Меркурий в Козирог в съвпад с Асц -  Сатурн във Водолей в първи. Сатурн, Луна и Слънце във Водолей са в съвпад. Луната доста "наранена". Тая карта ми е тъмна Индия. :D В неговият случай важи максимата, колкото повече напрегнати аспекти, толкова по-добре ... :)

На 25.01.1963 в 13:41 е имало пълно слънчево затъмнение т.е Слънцето му е в съвпад с него, а Марса му в Лъв в седми, е в орбис от един градус на пълнолуние.
Интересно, че се е оженил при опозиция дирекционна Луна - Плутон. Луна управлява седмия му дом, а Плутон - 10.
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 03:07:02 pm от Asol »

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #190 -: Октомври 22, 2009, 02:36:53 pm »
...  NGO  глави:)

Що е то ?  ::)

...и твърде много  предрасъдъци при започването на сексуални контакти :P

... сексуални проблеми,импотентност  - това ми е останало от книгата на Лиз Грийн ,не е лошо пак да я погледна във връзка с тази тема .

*

Kaya

• 2893
« Отговор #191 -: Октомври 22, 2009, 03:23:07 pm »
NGO=НПО неправителствени организации
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #192 -: Май 13, 2010, 01:52:40 pm »
  ;) милки  чети тук за забогатяване
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #193 -: Септември 14, 2010, 10:44:34 am »
Ето това търсех...интересни работи сме писали.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #194 -: Януари 11, 2011, 01:26:43 am »
Една доста интересна тема.... ;D

Бих искала Доби да погледне картата на Дж. Коулинс и каже кои са онези МП...,направили я толкова богата?! ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #195 -: Януари 11, 2011, 01:34:31 am »
Наскоро се загледах в картите на предприемачи в Astro Databank на astro.com и ми направи впечатление, че доста от тях имат Уран в 10-ти дом, някои от които Уран в съвпад с Луна и/или съвпад Уран-MC.
« Последна редакция: Януари 11, 2011, 02:43:17 am от Mirabella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #196 -: Януари 11, 2011, 02:30:56 am »
Наскоро се загледах в картите на предприемачи в Astro Databank на astro.com и ми направи впечатление, че доста от тях имат Уран в 10-ти дом, някои от които Уран в съвпад с Луна и/или съвпад Уран-MC.

Дай малко примери... :rolleyes: :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Аз имам Уран в съвпад МЦ в тригон с Луна У8  , Марс/2-ри/ У5-ти..... :P ;D :-[

« Отговор #197 -: Януари 11, 2011, 02:43:31 am »

Примери

Предприемач 1
Предприемач 2
Предприемач 3

*

Марая

• 28287
« Отговор #198 -: Януари 11, 2011, 02:50:50 am »

Примери

Предприемач 1
Предприемач 2
Предприемач 3
МерсаЖ   :wub:

Моята карта е подобна на картата на ДЖ.Колинс...Всъщност виждала ли си моята карта? :blink:

« Отговор #199 -: Януари 11, 2011, 02:52:22 am »

Примери

Предприемач 1
Предприемач 2
Предприемач 3
МерсаЖ   :wub:

Моята карта е подобна на картата на ДЖ.Колинс...Всъщност виждала ли си моята карта? :blink:

Моля. :wub: Да, твоята съм, но тази на Дж. Колинс не съм. :blink: