Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39829 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #80 -: Октомври 17, 2009, 12:53:31 pm »
Е търпех, търпех и повече не мога.  >:(
Снощи сестра ми се обади, баща ми е на легло, споменавала съм го, сестра ми живее от две години в Германия с мъжа си грък. Преди това живееха в Гърция, сестра ми за последните 15 години почна да работи от януари тая година. Баща ми ходи при тях 5 пъти тая година, докато беше здрав, на техни разноски, лятото и аз ходих за няколко дена изцяло на нейни разноски.
Да са живи и здрави и тримата с лапето.
Ама мама му стара, аз съм завършила икономика, ич не съм тъпа, не може да се каже изобщо и че не съм предприемчива, се некъв мой си бизнес въртя, откак съм завършила така или иначе работя.
И кво? Немам пари да ида до Кьолн, немам пари да дам на баща ми, немам пари да се обриша, седя и мръзна в очакване на парното и ми иде некой да убия. Сестра ми ще дойде да види баща ми с мъжа и лапето, ще му остави някакви пари, ще седят на хотел, щото там е студена тоалетната, щеше утре вечер да дойдат да се сместим да спят при мен някак, снощи ми се обади, че се отказали, щото банята студена и на малкото ще му е студено. То малкото втори клас. Направили си резервация в Радисън.

Е убаво, мъжа и не е богат, преди 10-ина години нямаха пари да се ослушат и те, изкара някакви курсове от няколко месеца, почна работа в Гърция, след няколко месеца го пратиха в Германия и така. Т.е. напълно средностатистически чужденци в Германия.
И аз, с висшето си моля ви се, с трудовия си опит и стаж и кво- където и да бръкна, пречки.
Като си бях в Белоградчик, си говорихме с една моя съученичка и тя предприемчива, преди няколко години малини почна да сади по едни европейски еврофондове. И го закъса тотално. Не щото е тъпа и не може, щото системата е такава, че кой е взел пари за земеделие, е фалирал. Мога да обясня в подробности, ако някой се заяде, че тя не знаела как, ма сега не ми се пустослови.

Днес си говоря с една приятелка от Франция, с която бяхме по чужбината в една компания (за която аз събирах една година пари и бях на по-евтини апартаменти, евтини полети и т.н., пестене до дупка).
Дамата е полицайка и се заговорихме ,че организира в момента 50-год. на родителите си. Аз и рекох, че явно много обича да организира, а тя отвърна, че да, така е, открила е това си хоби и мисли да иде да изкара курсове за организиране на не разбрах какво, ама ще изчака 5 години, щото тогава се пенсионира и после ще си смени професията.
Да е жива и здрава, ама аз избеснях отново. Ми аз от години искам да се занимавам с нещо такова, бива ме в организирането, естествено ми идва.
Ми има ли курсове в тая държава от няколко месеца, които да можеш да изкараш? После има ли създадени структури, които да те вземат на работа, а нея на 55 ще я вземат, няма никакво притеснение в думите и. Има ли възможност аз да си създам сама такъв бизнес и кой ще ме допусне на пазара?

Ето що не става, щото нищо не работи в тая държава, учиш пет години, после няма кво да правиш с тая диплома, курсовете по преквалификация за нищо не стават и на нищо не те учат, после никой не те взима на работа, а ако отидеш без опит, ти дават 2-300 лева.
И на никой вече не му прави впечатление, че цените в Париж са по-ниски (намерих хубави котлети на промоция примерно по 5,30. ЛЕВА. Че едно черно приятелче от компанията, което оплаквах цяло лято, щото не му даваха виза за Франция и щото си мислех, че бедно африканче...накрая проби и взе виза, та го разпитах по едно време. Средната заплата в Мароко е 300 евро, средната заплата в Камерун е 750 евро.
Ама цените били несравнимо по-ниски от Парижките...за сведение парижките са от равни до два пъти по-високи, ама ако походиш по веригите, винаги ще си намериш нещо на нашите цени, кренвирши от раз за 7,60 лева, евтини пържоли, хляб на цената на нашия, минерална вода по-евтина, сокове натурални приблизително на същите цени, ако не и по-евтини. И това без да ходя в Кауфланд или Лидл специално.

Та като викате за бизнес, богатство и предприемачество...за да правиш дребен бизнес, трябва най-малкото хората около теб да имат пари, че да ти купуват продукта - независимо какъв е.
Като няма платежоспособно търсене, какъв бизнес ще развиваш?

А за курсовете, смяната на професията и заплатата на начинаещите там, 3 пъти по-висока от заплатата на експертите тук....ми така не става, ако ще картата ти не да има аспекти, ми да е позлатена по рождение.
Ако някой знае курсове за организиране на нещо, нека свирне.

*

kaily

• 5145
« Отговор #81 -: Октомври 17, 2009, 12:54:44 pm »
Оп, Скарлет е изразила с две думи онова, за което аз съм писала и докато съм го писала.
  :-[

*

Nebesna

« Отговор #82 -: Октомври 17, 2009, 12:56:51 pm »
Аз зная какво е заглавието на темата. Но не в това е проблема. Не може да каже някой,че ето виждаш ли,тук няма почва в БГ за забогатяване.Трябва да идеш в страната на неограничените възможности.....

Не казах това, не ми изопачавай думите. Приятен ден. Аз отивам ДО БАНКАТА, че 10 човека си чакат заплатите, а вие си чешете езиците. Баи.

*

kaily

• 5145
« Отговор #83 -: Октомври 17, 2009, 01:20:31 pm »
Коя банка в събота?  :-[

*

Skarlet

« Отговор #84 -: Октомври 17, 2009, 01:21:48 pm »
Нищо не изопачавам,нито имам желание да се заяждам,ако така се възприема. А форумите,доколкото зная,са за дискусии,т.е.- чесане на езиците.  ;D Просто ми направиха някои неща в картите на крупните бизнесмени впечатление и ми се искаше да разискваме по въпросите. Да намерим къде е точно ключът за богатството им. Но,явно няма да стане дикусията.  ;) Здраве да е.  :-*

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #85 -: Октомври 17, 2009, 01:28:56 pm »

Небесна,кажи ми моля те,в картата на Ричард Брансън кое е типичното за богатството му? Може би аз нещо изпускам.  :-[

1. Луна в Дева на куспидата на 2-ри дом. Противно на Луна в Риби, която дава хазартни личности и пристрастяване към хазарта (както отбелязахме в една друга тема). С Луна и Слънце в Дева са най-богатите хора в света.

2. Юпитер в 8-ми дом. Там където е Юпитер носи късмет.

3. Освен това аз отчитам и тригонът на Юпитер с Уран, понеже Уран е разположен в дома на спонсорите. А това дава неочакван и внезапен успех, в резултат на който може да ти провърви с години напред.

4. Юпитер управлява 5-ти дом (спекулациите) и е позициониран в 8-ми.

5. Уран е позициониран в 11-ти дом и прави секстил с Луна във 2-ри (това също дава впезапни печалби).
[/quote]

Ще сложа още един елемент към тази карта-неаспектираната планета ! В картата на Ричард управителят на 2 дом Меркурий е именно неаспектиран-а такива планети се проявяват изненадващо,изключително и от тях може да се очаква всичко.Въпреки това има един аспект(полумажорен)-куинконс със Юпитер във 8 дом-така виждаме,че 1во управителят на 2 дом е в аспект с Юпитер,второ има още една връзка между 2/8 дом.

Разбира се има си доста други фактори,които го фокусират върху печалбите и стремеж да усвоява-ако погледнем Сатурна във 2 дом и Юпитер във 8 дом и примерно човека ги изразява балансирано,това може да означава че има възможности за печалби от бизнес (Юпитер в 8),които могат да бъдат успешно усвоени и задържани (Сатурн във 2 дом;квадрат Венера).А и още в началото казах,че Сатурн във 2 дом често дава най-добрите бизнесмени-ако е изчистена позицията,дава голям разум в отношението към парите,а и отделно там където е Сатурн в картата са възможни постижения (но изискващи труд и отдаване).

В картата на Рупърт Мърдок виждаме нещо сходно,освен главните показатели:
-неаспектираната планета Венера е във 2 дом (т.е. отново има отношение към парите)
-неаспектиранта планета Венера е в куинконс с бенефика Юпитер (в тази карта е особен бенефик заради своята екзалтация и само хармонични аспекти)

А иначе в неговата карта виждаме отново Сатурн във 2 дом,при това точно на куспидата и негов управител  ;)

Така че Сатурн е много важен-защото той показва способността на човек да задържи постигнатото и разумно да го използва.

*

Skarlet

« Отговор #86 -: Октомври 17, 2009, 01:52:30 pm »
Така че Сатурн е много важен-защото той показва способността на човек да задържи постигнатото и разумно да го използва.

Писал,писал,разяснявал, милия Синухе.  :) Благодаря ти. Обаче-на съда е ясно,да влезе убитияяя..... Да,важен е Сатурн. Парите са много важни за един човек със Сатурн във 2 дом,но да му ги дава някой,не да се поти той за тях.Или по-точно-не желае да работи за жълти стотинки. Бизнесмените в БГ в повечето случаи не сключват договори с наетите или ако сключат,то е на минимална работна заплата. Ако си на допълнителен процент върху заплатата /за да те зарибят да работиш при тях/ накрая на месеца се намират незнайно откъде липси и се удържат от заплатата на работещите. И накрая на месеца - един по-дебеллл. Е, как да накараш един млад човек да работи. Има изключения,но те са около 20-30 процента от младото поколение. Та,това ми беше тънката мисъл.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #87 -: Октомври 17, 2009, 02:09:09 pm »
Е добре де-ние сега какво коментираме-икономическата обстановка в БГ или астропоказатели в картата за бизнес и финансов успех? ??? В смисъл,не че ти и Кайли не сте прави-това го виждаме всички.Но все си мисля темата не е как да забогатеем в БГ  ;D И в БГ има много успели финансово личности...друг е въпроса как и на каква цена.

човек със Сатурн във 2 дом,но да му ги дава някой,не да се поти той за тях.Или по-точно-не желае да работи за жълти стотинки.

С това не мога да се съглася-да вярно е,че Сатурн във 2 дом цени парите и не би се задоволил с малкото (макар че понякога и това е възможно за Сатурн във 2 дом-аскетичност по отношение на парите-зависи от ценностната система и нивото на съзнание),още повече стотинки тъй като една основна тема за него е сигурност,а последните едва ли могат да му я осигурят на материално равнище.

Всъщност точно преди малко говорех с мой приятел бизнесмен-именно със Сатурн във 2 дом и Юпитер в 8 дом.Той е човек който всичко е постигнал сам и все още разчита само на себе си (макар че заради Юпитер в 8 дом е започнал с кредити,но това не означава че разчита на някой).Аз също съм със Сатурн във 2 дом и съм имал собствен бизнес. Астрологията твърди нещо за Сатурн и то е-че в който дом е Сатурн там ние сме длъжни да се справяме сами и да разчитаме на себе си(т.е. на личните ни качества),ако не и съдбата ще си изиграе ролята за това;също там където е Сатурн са възможни трайни постижения.Нима това не е вярно?Разбира се всякакви фактори може да повлияят в картата,но сега говорим само за Сатурна във 2 дом.Така че такива хора не чакат някой да им дава и/или поне не така биха постигнали сигурността която търсят.Разбира се при Сатурн има и силна доза страх където се намира и това може да предизвика всякакви реакции-от отричане,спиране и т.н.,но рано или късно той ще предизвика да се сблъскаш с това от което се притесняваш.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #88 -: Октомври 17, 2009, 02:18:17 pm »
"господ дава , ама в кошара не вкарва!"
всичко заложено в натала за да бъде реализирано са нужни ,транзити , аспекти , прогресий ,дирекций.....
сиреч нужно е действие!натала не е застинала карта , натала е основата.
да!много е трудно да бъдеш почтен в един непочтен свят.да много е трудно да произвеждаш , но още по-трудно е да продадеш.да бизнеса в Бг. е конюктура.
не на всеки му е заложено и дадено да бъде милионер или милиардер.не всички следва да са бизнесмени или бизнесдами.
и не е нужно да имаш ундурнайсе висши или дипломи от курсове ,специализаци и прочие.
нужно е да си астивен ,предприемчив , да умееш да рискуваш и ДА ГУБИШ! умееш ли да губиш винаги ще спечелиш!
умееш ли да бъдеш гъвкав и адаптивен винаги има резултати.
ДНЕС ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА РАБОТИ НИЩО ,ЧЕ Е СЪБОТА! просто политика на банката-УСПЕШНА!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #89 -: Октомври 17, 2009, 02:18:38 pm »
Цитат
Но все си мисля темата не е как да забогатеем в БГ. И в БГ има много успели финансово личности...друг е въпроса как и на каква цена.

Ааа, не така. Темата е точно същата - можем ли да забогатеем честно като си имаме показатели в хороскопа и без значение къде се намираме.
В крайна сметка какво се получава, ако някой има изумителни показатели за богатство в хороскопа, роден е в България, пък не му е даден път в чужбина?

И горният въпрос е доста интересен, щото аз много пъти съм го дъвкала за себе си...знаеш ли как се прави гъши дроб? Заковават на гъските краката за пода, за да не се движат и да не си хабят енергията, и после с месеци им наливат насила зърно през устата.

Та понеже един дом никога не е свързан само с една страна от реалността ... да речем за теб звездите са решили тоя живот да развиеш личната си сила. Какво трябва да направят? Трябва да ти дадат условия по втори дом и в същото време да ти запушат възможността да правиш пари, за да почне енергията ти да тече в посока ценностна система и лични нематериални ресурси.

Е така правят звездите, тук боднат чеп, там запушат дупка, отгоре създадат напрежение и то потокът тръгва не по материалния втори дом, а по духовния втори дом. Щото ако оставят на теб, ще си попилееш живота по Хаваите с парите, които си изскубал с тия аспекти.  :P

Говоря аз във второ лице, ма май сичко требваше да напиша в първо.  :-[

*

Синухе

• 4978
« Отговор #90 -: Октомври 17, 2009, 02:32:12 pm »
Темата е точно същата - можем ли да забогатеем честно като си имаме показатели в хороскопа и без значение къде се намираме.

Темата си има заглавие и не е това Кайли,стига си изопачавала и въвличала личния си интерес.Никой не коментира дали честно или нечестно е забогатял някой,а че е забогатял.Тя и Марая го каза-в един непочтен свят е често срещано явление да печелиш по подобаващ начин,но винаги има изключения-има и друго не всичко което е законно е честно,както не всичко незаконно (от гледна точка на държавните закони)-е нечестно.Парите са просто енергия,а тази енергия си има своите потоци и източници-явно някои имат способността да се включват към тях.Това е.Не ти трябва образование.Разбира се ако това ти е задача в този живот,нещата стават много по-лесно.Не става въпрос просто за това да работиш и да получаваш възнаграждение.Тези постове е добре да се прехвърлят в темата за 2 дом и там да дискутираме-тука се занимаваме само с бизнесмени.

*

Марая

• 28287
« Отговор #91 -: Октомври 17, 2009, 03:17:54 pm »
за крупния бизнес се иска силен плутон! и не само разбира се.......но на първо място го търсете него!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #92 -: Октомври 17, 2009, 03:27:41 pm »
Че кой друг, ако не аз.  ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #93 -: Октомври 17, 2009, 03:34:45 pm »
Че кой друг, ако не аз.  ;D

:o :( , не го схващам....

*

kaily

• 5145
« Отговор #94 -: Октомври 17, 2009, 03:42:46 pm »
Рече, че се иска силен Плутон. И аз имам баш такъв. И понеже напоследък де кой бръкне за аспекти на богати, се аспектите са дадени и при мен, та просто отбелязвам.
Че кой друг ще има и силен Плутон на сичкото отгоре, ако не аз.  ;)
То вече и на гавра със себе си ме избива.

*

Helo

« Отговор #95 -: Октомври 17, 2009, 03:46:39 pm »

И горният въпрос е доста интересен, щото аз много пъти съм го дъвкала за себе си...знаеш ли как се прави гъши дроб? Заковават на гъските краката за пода, за да не се движат и да не си хабят енергията, и после с месеци им наливат насила зърно през устата.

:o :o :o

http://ecoagent.blog.bg/drugi/2009/05/18/gyshi-drob-istinata.336474

Да пукнат дано всички, които плащат, за да се прави това и които притежават тези ферми! Да пукнат от бавна смърт по начин, по който умират тези патици!!! Дано да им излезе през носа всичко, което печелят и правят от този бизнес! Да станат за храна на гъските си!

>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

*

Uran

• 6041
« Отговор #96 -: Октомври 17, 2009, 03:54:24 pm »
По повод по- горните постове н Кайли и Скарлет.
Не е само до натал, а и КЪДЕ си.
Аз съм била само в частния бизнес и с услилията, които съм хвърлила, а и със способността ми да виждам надалеч, при други обстоятелства щях да съм на светлинни години напред.
Тук с много усилия се постигат незначителни неща. Непрекъснато трябва да си браниш гърба било от конкуренция, завистлива държавна администрация, "приятели", които немогат да си простят, че са те подценили, абе ..сложно.
Обирали са ни склада. Полицая не сен даже отпечатъци, да не говорим за разпит на свидетели и т.н. в РПУ-то имаше още няколко човека с бизнес пострадали през същата нощ. Това е само елементарен пример.

*

kaily

• 5145
« Отговор #97 -: Октомври 17, 2009, 04:13:11 pm »
Аха, аз отдавна го знам това за гъшия дроб и как се прави. И аз не ям такъв.
Ма понеже в тая тема сме на тема ония, де вадят баснословни печалби от гъските и от овцете в наше лице, та...се пак това не са ли хора, които печелят парите си за сметка нещастието на другите? Демек не само показатели за богатство да се гледат, ми и за онова особено отношение да смяташ останалите за гои?

*

Uran

• 6041
« Отговор #98 -: Октомври 17, 2009, 04:21:12 pm »
Аха, аз отдавна го знам това за гъшия дроб и как се прави. И аз не ям такъв.
Ма понеже в тая тема сме на тема ония, де вадят баснословни печалби от гъските и от овцете в наше лице, та...се пак това не са ли хора, които печелят парите си за сметка нещастието на другите? Демек не само показатели за богатство да се гледат, ми и за онова особено отношение да смяташ останалите за гои?
Ами Кайли те всички в хранителната индустрия са такива. Сама казваш, че Земята си има някакъв капацитет, който ние отдавна сме надхвърлили. Има няколко милиарда излишно население, в същото време индустрията, а и ПАРИТЕ имат нужда от разрастване на населението..и..ето ти го дуализма.
Ако си мислите, че разните потребителски организацийки работят във ваш/мой интерес-сте в сериозна заблуда. Те просто "генерират" работни местаа някои от тях стигат и по-далече разчистват "бизнес" пътя на някой "нов" играч.

*

Helo

« Отговор #99 -: Октомври 17, 2009, 04:28:20 pm »

Обирали са ни склада. Полицая не сен даже отпечатъци, да не говорим за разпит на свидетели и т.н. в РПУ-то имаше още няколко човека с бизнес пострадали през същата нощ. Това е само елементарен пример.

Някои сигурно си вършат работата, обаче и аз съм ставала свидетел на това как посред бял ден на централно място в центъра на града полицаи наблюдават престъпление и хич не им пука. Един циганин, май психично болен открадна нещо от едно кафене на открито и побягна като се смееше - явно луд. Две млади момчета от кафенето го подгониха с разни селскостопански уреди. Полицаите - двама млади и добре тренирани, високи и с мускули, наблюдаваха това и единия вика: "Що ще го гоним, те ей сега ще го хванат!" и си ходеха бавно бавно, без признаци на загриженост. После видях онези от кафенето да се връщат, като на вилата, която държеше единия имаше кръв, а по-нататък видях и циганина с разбита глава, лежеше на земята и пъшкаше. Важното в случая е, че полицаите дори и не изглеждаха разтревожени, а да не говорим за това дали са напарвили нещо, май нищо не направиха.