Здравей Гост

Крупни бизнесмени и предприемачи

• 262 Отговора
  • 39999 Прегледи
*

Nebesna

Re:Крупни бизнесмени и предприемачи
« Отговор #120 -: Октомври 17, 2009, 10:42:32 pm »
Алфред Бернхард Нобел е шведски химик, инженер и предприемач, изобретил динамита. Той завещава огромното си състояние за учредяването на Нобеловите награди.

Имануел Нобел, архитект и строител, се увлича по механиката (има няколко патента за различни машини), интересува се от експлозиви, развива предприемачество. След банкрутна предприятието си за еластични тъкани, търсейки пътища за нова предприемаческа дейност, отива във Финландия, а след това – в Санкт Петербург, Русия. Там основава предприятие за производство на подводни мини, машини и инструменти, което бързо се разраства. През 1842 г. той и семейството му се преместват в Русия.

Алфред Нобел притежавал и много добър усет за бизнес - до 1896, когато умира, той притежава 93 фабрики за динамит в няколко страни. Колкото повече нараствал успехът му, обаче, толкова по-мъчителна ставала борбата с алтруизма му. Нобел е бил меланхоличен, недоволен от живота човек, който сам си е създавал много проблеми. Никога не се е женил и изобщо не е имал успех сред жените. Когато негов роднина го помолил да каже нещо за себе си, за да попълни историята на рода, той отговорил: "Най-голям грях: Не почита мамона. Важни събития в живота: Няма."

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #121 -: Октомври 17, 2009, 10:43:08 pm »
Ми аз не познавам такива, ни наяве, ни по пресата. Хора без произход, без вуйчо владика или някой, който в решителен момент да даде едно рамо, е така, тръгнали от нищото и постигнали? може, дай некой пример.

*

kaily

• 5145
« Отговор #122 -: Октомври 17, 2009, 10:44:56 pm »
Хм, на тоя по картата по кво му се познава богатството?  :-[

*

Skarlet

« Отговор #123 -: Октомври 17, 2009, 10:47:41 pm »
Втори дом

Отговаря за таланта и майсторството на човека. Това са доходите от майсторството. Това са дарбите и способностите, за благодарение на които човек може да печели. По втори дом са движимите вещи и парите. Показва умението на човека да се разпорежда с парите, т.е. неговата финансова политика. Дарбите са също "движимо имущество", защото тях можеш да ги отнесеш навсякъде със себе си. Можем да загубим всичко, но дарбите си носим винаги със себе си. По втори дом са наличните средства, парите в обръщение.

Шестопалов е установил, че независимо от това, че традиционната астрология счита 2-ри дом за дом на богатството, анализът на хороскопите на бизнесмените показва, че богатството е по 8-ми дом. По втори дом са "джобните" пари, но това богатство не носи капитал.

Осми дом

По 8-ми дом са чуждите пари и вещи, кредитите, банковите сметки, затворените пари. За таланта на бизнесмена е необходима такава формула (ІІ+VIII). Това е формулата на богатството. Защото на бизнесмена му е необходимо понякога да взема пари в дълг, да ги вкарва в производство, да получава печалба, а след това да ги влага отново. Много бизнеси стартират с кредити. Искаме или не, всички сме в дълг - държавата е в дълг, правителството е в дълг и т.н. "Най-големите длъжници са американците и те са най-богатите". По 8-ми дом е бизнесмена, който взема пари в дълг, разработва ги и получава печалба или такъв който дава пари в дълг и печели от това. Анализът на хороскопите на крупни бизнесмени, които не са стигали до банкрут, показва хармонични акпекти между 2-ри и 8-ми дом. Отрицателните аспекти също означават успех, но и предразполагат към крупни материални загуби. Трябва да има поне един аспект на скъперничеството.

Но това е само една от формулите на богатството. Другите - утре, че съм много уморена.

Рокфелер е бил и много голям скъперник и лично е проследявал движението на всяка стотинка от огромного си богатство.

Небесна,извинявай че пускам този голям цитат,но това е твоят първи пост,в който си качила карта и в него си започнала да разясняваш за 2 и 8 домове, за парите ,влагането и печалбите. Не разбрах защо толкова се разсърди.
Цитат
А аз пуснах темата не за да говорим за богатството, а за бизнес и предприемаческите наклонности.  /quote] Ти явно си имала доброто намерение да говорим за предприемаческите им дарби,но сама си насочила темата / вероятно без да искаш / към темата за богатството.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #124 -: Октомври 17, 2009, 10:49:44 pm »
Мога да ти дам няколко примера,с хора,които лично познавам.Хора,които спят по три часа в денонощието,в момента са с по сто човека персонал.Започнали са с лавка с две маси и разраствали се,а и в други браншове.Кой теглил някакъв кредит първоначално,кой нещо друго.Има ги,повярвай ми!Според мен трябва риск,много работа и най-вече нюх към печеленето,ако говорим за честен бизнес,разбира се.

*

Nebesna

« Отговор #125 -: Октомври 17, 2009, 10:52:03 pm »
Няма нужда да ми се извиняваш Скарлет. Исках да доразвия темата за втори дом, щото някой хора си мислят, че с пълен втори дом е достатъчно, за да бъдеш добре материално обезпечен. Исках просто да покажа, че за бизнеса 2-ри дом не е достатъчен. Но не е задължително всеки, който има данни за бизнес и предприемачество да бъде милионер. Нали това ти беще въпроса: "Защо аз и сина ми не сме милионери?"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #126 -: Октомври 17, 2009, 10:52:29 pm »
ами , ами .... нещо грешно е отчетено по зета :o. асц е в последните градуси на скорпион.мц е в съвпад с денебола. ;) :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #127 -: Октомври 17, 2009, 10:54:15 pm »
Аха, е го ключа от бараката, Миа. Трябва това, трябва онова, ама най-вече трябва да влагаш много лично време.
Сега вече наистина всичко ми се изясни.
Който има време да заменя срещу пари, да си ги трупа парите, на мен времето ми е ценно, считам го за дар от бога и си ми требва за друго.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #128 -: Октомври 17, 2009, 10:56:23 pm »
Аха, е го ключа от бараката, Миа. Трябва това, трябва онова, ама най-вече трябва да влагаш много лично време.
Сега вече наистина всичко ми се изясни.
Който има време да заменя срещу пари, да си ги трупа парите, на мен времето ми е ценно, считам го за дар от бога и си ми требва за друго.  ;D

РЕШИ ЛИ СИ ЖИТЕЙСКАТА ДИЛЕМА, КАЙЛИ.

*

kaily

• 5145
« Отговор #129 -: Октомври 17, 2009, 11:06:11 pm »
Реших, кво ми се подиграваш, беше ми много важно да знам що всички наопаки, а аз на терсене. Разбрах.
Аз имам друга ценностна система и за мен други неща са по-важни от общоприетите. Поради което аз си гилам по своя си единствен уникален път, само дето от време навреме забравям и почвам да се ослушвам като шопар в теменужки, докато си припомня.
Никога няма да направя пари първо и най-важно щото аз съм най-алчният човек на тая земя. И за мен най-важно е онова, което мога да отнеса със себе си в гроба. А парите не мога, така че не представляват интерес.
И второ щото да правиш пари значи да изсмукваш от останалите техните жизнени сокове, нарича се експлоатация.

Мога да направя пари ако ми паднат от небето и без да губя време за тях, както и ако са от тия виртуалните, де така и така се въртят из небитието. Освен да пусна тото.

*

Nebesna

« Отговор #130 -: Октомври 17, 2009, 11:07:18 pm »
Не ти се подигравам. Сериозна съм.
В такъв случай приемаш съдбата си и спираш да се оплакваш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #131 -: Октомври 17, 2009, 11:12:03 pm »

Никога няма да направя пари първо и най-важно щото аз съм най-алчният човек на тая земя.
И второ щото да правиш пари значи да изсмукваш от останалите техните жизнени сокове, нарича се експлоатация.

много ти е грешна ценностната система. мен лично това ме възмути ,като изречение.щото аз не мисля ,че съм експлоататор , и съм богата. не за сметка на дуги , а заради хиляди лишения и време. това ,обаче не ме прави ПО-МАЛКО ДУХОВНА. :)
бедните хора не могат да бъдат духовно богати , поради няколко причини. сещай се кои са.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #132 -: Октомври 17, 2009, 11:16:53 pm »
Ми може да те е възмутило, ама аз непрекъснато се възмущавам от нивото на заплащане в България. От една страна. От друга страна имах и аз фирма навремето и бях наясно, че не мога да плащам повече от онова, което плащах.
Затова ликвидирах фирмата.
Не е нормално 600 евро у нас да се смятат за висока заплата, при положение, че 3/4 от тях се получават под масата, и 600 евро да взима една домашна помощница на гръцки остров при осигурени храна и спане безплатни.
Не е редно и не мога да го търпя.
Ако мога да постигна богат и щастлив колектив от хора, получаващи толкова, колкото получават колегите им там, където цените са същите като тук, тогава бих направила фирма отново.
На тоя етап не виждам как.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #133 -: Октомври 17, 2009, 11:18:14 pm »
За мен този разговор също беше от полза.И аз направих своите изводи.Просто прозрях нещо,което няма нищо общо с богатството и парите,но е много важно.
Кайли,не съм съгласна с експоатацията.Нали сме икономисти.Човешкият труд е "стока".

*

Skarlet

« Отговор #134 -: Октомври 17, 2009, 11:19:43 pm »
Айдеее,ся Марая пусна бомбата и ша стани страшно.  :P Кой пък те излъга,че измежду бедните хора не може да има духовно богати? Аз лично измежду богатите рядко съм виждала,да не кажа никога,духовно богати. И отиде темата за предприемачествотооооо.  ;D
Лягам си,щото утрото е по-мъдро от вечерта.  :-*

*

kaily

• 5145
« Отговор #135 -: Октомври 17, 2009, 11:20:22 pm »
Миа, аз съм отдавна май отвъд, човекът е благословено от бога магическо същество. Всичко останало служи за затъмнение.
Виждам всеки човек като благословена от бога душа. Да ме убиеш, не мога да го видя като някой, който трябва да се продава заради кво?

*

Марая

• 28287
« Отговор #136 -: Октомври 17, 2009, 11:24:54 pm »
каквото търсенето такова и предлагането и обратното. :) не може да ме лъжат ,че работят и да искат да ми стават съдружници едва ли не.
човешкия ресурс е те тук е ключа от бараката. ;) морал му викам аз и възпитание. след тях търся образованието.

м/у другото ,отдавна си търся домашна помощница. ама пусто все като дойдат и почват да гледат с едно особенно око козметиката ми , колекцията от обувки и очила ,от чанти и дрехи.
а нимах една дето ми правеше и забележка за огромната библиотека ,която имам. така ,че ключа към богатството и милионите не се крие в погледа към чуждата паница ,а в това да правиш и създаваш!

*

Mia21

• 2502
« Отговор #137 -: Октомври 17, 2009, 11:25:59 pm »
Виждам всеки човек като благословена от бога душа. Да ме убиеш, не мога да го видя като някой, който трябва да се продава заради кво?

За да си храни семейството.Той не продава себе си,а труда си.Сам преценя на кого,за колко и как.Ако лежи по цял ден за какво и кой да му дава пари.С какво допринася,че да му се плаща или ще я кара на фотосинтеза.
На теб ли да ги обяснявам тези работи,моля те... :-[

*

kaily

• 5145
« Отговор #138 -: Октомври 17, 2009, 11:32:23 pm »
Мила, за да си храни семейството, той ходи и продава евтино труда си, в резултата на което получава 300-400-700 лева, които не му стигат доникъде. В същото време шефът му кара джип с еднакви номера и не го и кара, ми си има и шофьор.

Ти ми говориш за варианта, при който аз давам нещо и в замяна получавам нещо равностойно, аз ти говоря за българския вариант, при който аз давам себе си, в замяна на което получавам недостатъчно за оцеляване дори.

В България не можеш да прецениш срещу колко да си продадеш труда, това не зависи от теб. Зависи толкова, колкото зависи от теб и кой ще ти е доставчикът на ел.енергия. Нали по закон имаш право да избираш за кой доставчик да се вържеш.

*

kaily

• 5145
« Отговор #139 -: Октомври 17, 2009, 11:35:06 pm »
каквото търсенето такова и предлагането и обратното. :) не може да ме лъжат ,че работят и да искат да ми стават съдружници едва ли не.
човешкия ресурс е те тук е ключа от бараката. ;) морал му викам аз и възпитание. след тях търся образованието.

То вече няма предлагане, квото можа ,се изнесе в чужбина, тук останахме само боклуците. Каквото предлагането на заплата, такова и търсенето, нали знаеш, пазарна икономика. За тия пари такъв човешки ресурс се намира. който иска и може за повече, няма да стои тук и за тия.

Нали знаеш англичаните какво казват - не сме достатъчно богати за да купуваме евтини неща. Същото важи и за евтината работна сила.

Ти на прислужницата колко ще плащаш - 600 евро с осигурени храна и квартира ли? Веднага ще ти намеря свястна и добра жена перфектна домакиня.