Здравей Гост

ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие

• 263 Отговора
  • 49946 Прегледи
*

tanina80

Re:ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие
« Отговор #160 -: Февруари 07, 2011, 11:26:56 pm »
При Стрелеца има две крайности, забелязах - едните са болезнено прями, дори минават за нетактични и безпардонни понякога, другите са лицемерни, престорено мили - правят го от куртоазия. Както са прями и открити, така могат да бъдат и двулични, все пак е дуален знак. Докато Близнакът лъже на дребно, Стрелецът е играч на едро. Но аз имам наблюдения върху нептунови Стрелци, може оттам да идва проблемът. Нищо не е изключено, подлостта е присъща и на огнените знаци, те също могат да бъдат прикрити.
Амиии от Нептун ще да е. Така като го казваш ... не съм малка лисица и аз. Въртя, суча все на мойто става накрая  :-\, кое истина, кое неистина ...Луна СТР в съвпад с НЕПТУН (вкарвам се все в някакъв филм и почвам да налучквам, кое е истина и кое лъжа... кое наистина искам и кое не ..) и определено Слънцето и Мерк в БЛЗ се включват в играта (почвам да се любопитствам и да си вра носа навсякъде, дори и където не ми е работа..., но пък така получавам доста ценна информация) и накрая Сатурн в Дева в осми ги осмирява огъня и въздуха ми и взима крайното решение. Но може би в очите на другите наистина съм някаква двуличничка и използвачка  :lol: знам ли.

*

Инти

• 2068
« Отговор #161 -: Февруари 07, 2011, 11:53:20 pm »
При Стрелеца има две крайности, забелязах - едните са болезнено прями, дори минават за нетактични и безпардонни понякога, другите са лицемерни, престорено мили - правят го от куртоазия. Както са прями и открити, така могат да бъдат и двулични, все пак е дуален знак. Докато Близнакът лъже на дребно, Стрелецът е играч на едро. Но аз имам наблюдения върху нептунови Стрелци, може оттам да идва проблемът. Нищо не е изключено, подлостта е присъща и на огнените знаци, те също могат да бъдат прикрити.

Лили, права си, само не можах да разбера защо Стрелеца е дуален знак  :unsure:

Като представител на Нептуновите Стрелци и особено откакто януари месец прогресивната Луна ми влезе в Стрелец и най-вече откакто транзитния  Юпитер ми направи квадрат към натален Меркурий, абсолютно премахнах всякакви задръжки, не мога да си държа езика зад зъбите, най-вече за неправдата. Ако нещо смятам за нередно и неправилно директно го казвам, обаче е много трудно с този съвпад на Венера и Нептун, всеоопрощалния нептунов стрелец като се обади и обърква всичко. Понякога съм си мислела, че съм лицемерна спрямо себе си, защото знам истината, и знам, че не мога да си позволя да остъпя нито на сантиметър, тук идва южен възел в Козирог и Сатурн във везни транзитно, но Нептун винаги ме подтиква отвътре със сърцето да търся универсалната любов, да давам шанс на хората да проявят доброто в себе си, но не винаги се разбира правилно от отсрещната страна. Дефакто аз не отстъпвам крачка назад от етичния кодекс, просто отново и за пореден път отварям сърцето си, защото се страхувам, че стана коравосърдечна, а тази черта е много много далеч от истинската ми същност.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #162 -: Февруари 08, 2011, 12:03:49 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:02:05 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Инти

• 2068
« Отговор #163 -: Февруари 08, 2011, 12:11:18 am »
Аз си мислех, че е заради животинско/човешката му природа  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Февруари 08, 2011, 12:15:16 am »
само не можах да разбера защо Стрелеца е дуален знак  :unsure:

Дуален = мутабелен.

Всеки знак има по няколко ключови думи в речника си, които често използва:
Стрелец - истина
Риби - безусловна любов
Везни - баланс/справедливост
и т.н.

Интересно е да се наблюдават представителите на всеки знак и кои думи използват най-често, когато трябва да мотивират с тях действията или поведението си.  :blink:

« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 12:19:56 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #165 -: Февруари 08, 2011, 12:24:01 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:02:15 am от priya »

*

Инти

• 2068
« Отговор #166 -: Февруари 08, 2011, 12:28:15 am »
Дуален = мутабелен.

Тези две прилагателни не са еднозначни, едното се свързва с двойственността, а мутабелен е подвижен. Не виждам корелация между двете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #167 -: Февруари 08, 2011, 12:30:27 am »
Прия, моля те обясни ми индийците какво двойствено намират в знак Стрелец, защото изобщо не съм запозната с източната астрология.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Февруари 08, 2011, 12:33:22 am »

Не е точно така. Визира се в обикновената употреба дуал - точно смисъла на двойнственост на знаците, а не тяхната мутабленост, т.е. подвижност.

Знам, че не е така.
Нарочно не употребих думата "двойнствен", защото можеше да последва отговор, че САМО Близнаци са двойнствен знак. Това, което във форума се назовава с "мутабелен", може да бъде назовано и с "дуален" (индийците ползват този вариант). Но просто повечето потребители не са свикнали с такава терминология и не я познават, затова така се реагира. Сега разбра ли ме?

Представям си каква ще е реакцията, ако вместо "кардинален" използвам индийското "подвижен", затова се въздържам от подобни сравнения. Просто занимаващите се с модерна западна астрология не са свикнали с друга терминология и "подвижен" ще се схваща като "мутабелен".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #169 -: Февруари 08, 2011, 12:34:01 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:02:27 am от priya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #170 -: Февруари 08, 2011, 12:35:00 am »
Дуален = мутабелен.

Тези две прилагателни не са еднозначни, едното се свързва с двойственността, а мутабелен е подвижен. Не виждам корелация между двете.

Няма как и да видиш корелация, защото не си запозната с индийската астрология.

Използвайки "=", имах предвид "тоест", а не тъждественост. Буквално си ме разбрала.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #171 -: Февруари 08, 2011, 12:36:51 am »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 06:02:37 am от priya »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #172 -: Февруари 08, 2011, 12:39:59 am »
Въобще не е неуместно, а занапред ще внимавам къде слагам знак за равенство.  :blink:
Бързането и телеграфният стил понякога могат да свършат кофти услуга, ще се старая да пиша по-разбираемо. Понякога една запетайка променя смисъла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #173 -: Февруари 08, 2011, 01:02:31 am »
Ми освен да качиш карта и по-безжалостните да кажат някоя друга лоша дума за него, незнам как да ти помогнем.

хех, защо реши че точно пък това ще ме облекчи ..  :P  той човека така се е оакал пред мен, че не знам дали има какво повече лошо да се каже за него ..  :P

Цитат
Неприятно чувство, намери начин да се оттърсиш и си виж синастрията, може би там са отговорите, кофти, ако имаш срещи по принуда с него.

Един добър начин за оттърсване от чувствата е да се напишат на лист хартия .. е аз писах тука ..   :P  По отношение на синастията ни мисля, че няма да ме доведе доникъде, понеже забелязах, че и на жена му вече й е трудно да го понася .. Реагираме паралелно и едновременно - просто аз съм по-чувствителна, пък тя си го знае що за стока е.

Цитат
Иначе най-лесно е да го отбягваш.  

Няма как да стане, съседи сме. А и не мисля, че проблемите се решават с бягство. Ех, можеше да се оплача в темата за съседите :P  ама така и така съм почнала тука, да кажа че имам водолей на к3 - той е компютърен специалист + марс в риби - явно дава съседи подлизурковци ..   :rolleyes: междувпрочем и той е с марс в риби, като нищо ше спретнем една война на световете ..  ;D

Да няма нещо във Везни, Риби или Рак този Стрелец?

еми да, тоя съвпад на венера и меркурий дет съм го набедила е в 7-ми дом, значи везни .. 

Цитат
Но аз имам наблюдения върху нептунови Стрелци, може оттам да идва проблемът.

да, точно нептунов стрелец - слънце съвпад с нептун. поздравления!  ;)

квадрата на плутон с меркурий / у4 / да не ви заблуждава, използва го само срещу жена си ..  :mellow:

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Февруари 08, 2011, 01:12:08 am »
А Асцендентът сигурен ли е или това е твоето предположение?
Еми тук виждам силен мутабелен акцент, но най-интересното е, че Слънцето се намира между Нептун и Юпитер (в съчетание с Марс в Риби) - тоя човек умее и знае как да заблуждава хората относно истинската си същност. А съвпадът на Слънцето с Нептун и Юпитер в Стрелец вероятно допринася за това, хората да го харесват и идеализират, да не са в състояние да прозрат истинската му същност. Точно за такива хора се казва, че винаги успяват да минат между капките. Тук обаче има ретро Сатурн в опозиция със Слънцето... малко разваля кефа, ама не може всичко да е само Юпитер и Нептун, нали?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #175 -: Февруари 08, 2011, 01:15:53 am »
Ми освен да качиш карта и по-безжалостните да кажат някоя друга лоша дума за него, незнам как да ти помогнем.

хех, защо реши че точно пък това ще ме облекчи ..  :P  той човека така се е оакал пред мен, че не знам дали има какво повече лошо да се каже за него ..  :P
Еми нищо не съм решила, просто закачка ;), точно това имах предвид, че все тая и да се посочат негативите му, нищо няма да се промени. По въпроса със синастрията - с нещо си си го "повикала". Крайно неприятно, разбирам. Ама като е съсед, пак може да го от..беш, но явно го "търсиш", дано ме разбираш сега. Нужен ти е, за да си набавиш съответния баланс или затвърдиш дадена позиция или да се научиш да реагираш, ако щеш защитиш, да овладееш собствените си методи в постигането на разбирателство дори и с такива типове. Аз мога да ти пожелая успех и кураж. :wub: Ако беше мой съсед с чиста съвет определено щях да го подминавам с дежурен любезен поздрав. Има други ситуации, в които по-се налага да се търпи, а и бягството, както каза не е решение, но понякога е разумен вариант, зависи от приоритетите към даден момент.      
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #176 -: Февруари 08, 2011, 01:29:11 am »
А Асцендентът сигурен ли е или това е твоето предположение?

Колко може да е сигурен един асцендент не знам, но майка му твърди че това е часа му на раждане.

Цитат
А съвпадът на Слънцето с Нептун и Юпитер в Стрелец вероятно допринася за това, хората да го харесват и идеализират, да не са в състояние да прозрат истинската му същност.

Да, точно така, всичи са просто заслепени от неговата 'харизма'.  :-X

Нужен ти е, за да се научиш да реагираш ..

Благодаря, много си права, точно това ми е проблема - не знам как да реагирам ..  :-\ може би трябва и аз да вляза в роля и да си направим един междусъседски театър ..  :P

Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #177 -: Февруари 08, 2011, 01:37:49 am »
Твоят човек вечно ще е като кърлеж забит в кожата на някого, виж всички планети накъде са обърнали поглед, а Юпитер има крайната дума-упр.на 7-ми, като от това си поведение той вероятно ще има включително финансови изгоди, положение, въобще добре му е така, да. Той всъщност има нуждата да се сблъсква с морала на другите, може би има надежда - някой слънчев ден.       
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #178 -: Февруари 08, 2011, 02:25:01 am »
Успява да си докара и финансова изгода и положение.  ;) По едната си професия се е издигнал до най-високата позиция, уви както се казваше в една басня 'с пълзене' ..  / макар, че аз не съм много съгласна с тая басня де, но това е вече друга тема / ..  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #179 -: Февруари 08, 2011, 06:05:06 am »
По едната си професия се е издигнал до най-високата позиция, уви както се казваше в една басня 'с пълзене' .. 

По Марс в Риби с пълзене ще да е  ;D... Туй да не ти е Марс в Козирог - да се катери гордо и самотно до върха или телешки - да рие земята с копитца с привидно спокоен вид и да дебне кога моментът е узрял.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.