Аз на тия дори не им знам адреса, а и си имам мои кучета на главата, че да се занимавам с тяхното.
Но по принцип не е много редно да се държат такива едри животни в жилищна кооперация, тия породи са за гледане в къща с двор или на открито. Няма да се учудя, ако тръгнат да отглеждат прасета и кокошки по терасите си, пълно е със селяндури тук, нищо че сме в центъра. Има си закон за етажната собственост, но някои все минават между капките, докато на мен изтрещели бабички на улицата ми правят забележки защо кучетата ми акат в някоя затрупана с боклуци и фекалии на бездомни животни градинка, някъде зад блока. Иначе отпред, където има плочки и са наредени разни магазинчета и ателиета, някои нарочно се спират с кучетата си и им казват "Акай, акай, миличък" - там, където има лехи с цветя и тревичка. Съответно на тях забележки не им се отправят, продавачките стоят пред вратите със запалени цигари и чаша кафе в ръка и гледат с отсъстващ поглед, или се събират на групички за клюки. Същевременно на мен веднъж ми се вдигна луд скандал, когато кучето посегна да ака върху затрупан с боклуци камък на пътя, до него имаше казани за боклук. Мразя двойните им стандарти, тъпи селяни. Да се спасяват, това не са нормални хора, това не е държава.