Здравей Гост

ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие

• 263 Отговора
  • 50106 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:ОПЛАКВАЧКА - тема за жертвите на насилие
« Отговор #40 -: Октомври 18, 2009, 07:06:50 pm »
п.с. усещам как тази тема ще влезе в топ 10 на клуба  :D

Ами нали за това ника ти е Vision    ::)

А като спомена Мамон,първата ми асоциация беше с филма "Вещи в занаята"   ;D

*

Nebesna

« Отговор #41 -: Октомври 18, 2009, 07:18:49 pm »
„Ефекта на Матей”, по едина притча от Библията.

Трябват ви цитати от библията. Ето един стих от библията. Там се казва:

„Който има, ще му се даде. А който няма, на него ще му се отнеме и това, което има.”

Ще се опитам да прерифразирам причата, защото библията остана при мъжа ми и не мога да цитирам дословно в момента.

Един земевладелец решил да пътува по света. Извикал при себе си двама свои слуги и им казал. Давам на всеки пари по равно, за да управлявате стопанството ми, докато ме няма....Изминали няколко години. завърнал се стопаниня и поискал отчет от слугите си.
Единият казал:
- Господарю, веднага щом тръгна, аз прибрах парите на сигурно място, за да не се загубят и сега ти ги връщам.
Вторият казал:
-Господарю, веднага щом замина, аз инвестирах пърите, изкарах печалба, после пак инвестирах, пак изкарах печалба и така умножих богатството ти.

-Браво, казал стопанина - взел прибраните пари от първия слуга и ги дал на втория. Ето твоята награда.

*

Helo

« Отговор #42 -: Октомври 18, 2009, 07:24:58 pm »

напротив, има..''по- лесно камила ще мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство''..като го е казал това Христос е говорел точно за духовност

И аз мисля, че Христос е горовил за духовността, ама я да ме светнеш какво означава духовност? Да не би да е това да си прочел няколко езотерични книги и да ти е дошло вдъхновението да се наречеш духовен?

Цитат
не случайно едно от имената на дявола е Мамон, златният телец, идолът на когото се покланят бизнесмените- предприемачи от древноста до сега..

Алооо, алооооооо, я внимавай как говориш за Телците!!!
>:(

« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 07:33:27 pm от Helo »

*

Nebesna

« Отговор #43 -: Октомври 18, 2009, 07:27:22 pm »
Цитат
п.с. усещам как тази тема ще влезе в топ 10 на клуба

Нека видим какви теми са в топ 10 на клуба. Половината от тях не са свързани с астрология.

*

Skarlet

« Отговор #44 -: Октомври 18, 2009, 07:27:47 pm »
Е как да не се оплаква човек от държавата.
Е новина от днес
Изчезналият преди повече от година Стоян Стоянов е бил убит
Става дума за убийството на 36-годишния президент на фирма "Гранити" Стоян Стоянов, чието тяло е било открито преди два дни.
Убили са го конкуренти по бизнеса.

Кайли,а знае ли се къде е било открито тялото му? Той изчезна миналата година през март месец.Тогава разглеждахме един хорар,пуснат от kalcheva в "Клуб астрология". В хорара се виждаше,че не е жив,но ми е интересно къде са открили тялото му.Толкова я чоплихме тогава тази карта.

*

Vision

• 3523
« Отговор #45 -: Октомври 18, 2009, 07:28:33 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:53:25 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #46 -: Октомври 18, 2009, 07:31:15 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:53:13 pm от Vision »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #47 -: Октомври 18, 2009, 07:33:21 pm »
„Ефекта на Матей”, по едина притча от Библията.

Трябват ви цитати от библията. Ето един стих от библията. Там се казва:

„Който има, ще му се даде. А който няма, на него ще му се отнеме и това, което има.”

Ще се опитам да прерифразирам причата, защото библията остана при мъжа ми и не мога да цитирам дословно в момента.

Един земевладелец решил да пътува по света. Извикал при себе си двама свои слуги и им казал. Давам на всеки пари по равно, за да управлявате стопанството ми, докато ме няма....Изминали няколко години. завърнал се стопаниня и поискал отчет от слугите си.
Единият казал:
- Господарю, веднага щом тръгна, аз прибрах парите на сигурно място, за да не се загубят и сега ти ги връщам.
Вторият казал:
-Господарю, веднага щом замина, аз инвестирах пърите, изкарах печалба, после пак инвестирах, пак изкарах печалба и така умножих богатството ти.

-Браво, казал стопанина - взел прибраните пари от първия слуга и ги дал на втория. Ето твоята награда.

Да,но Небесна-сили всякакви.Примерно тъмната сила/дори да е просто заземеното съзнание на човека/ прави същото- дава ти,но накрая ти взема.То ограбването става още като ти се дава-защото ти вече си роб на придобитото и ставаш просто една марионетка дето си изпълнява ролята,а не да бъде просто себе си(в тая последната притча може да се погледне и така-1вият не печели,но не губи нищо и през цялото време е правил каквото си иска,а вторият се е занимавал само с парите и те са ангажирали изцяло съзнанието му и колкото повече има толкова и повече ще иска и ще се стеснява ли стеснява до безкрай-до когато му се дава де).Тогава парите стават цел,а не средство за живот.Може и да е крайно,но го виждам навсякъде около себе си.Особено важи за бизнесмените които лично познавам-да те имат много пари,но нямат съзнание за нищо друго,а да не говорим колко стрес си докарват-така че както си множат паричките,си множат и ограничаването на взора и на заложеното уж във всеки божествено съзнание.Неслучайно ако някой иска богатство се моли на Дявола,а не на Бога.

Разбира се не съм против самото богатство,парите и т.н.-просто нещата имат много значения и възможни ъгли за поглеждане,докато тук земната опитност във високия си процент,говори за едно обвързване,което вместо да освобождава душата създадена уж да се извисява,напротив впримчва и задържа до степен на тотална загуба...

*

Vision

• 3523
« Отговор #48 -: Октомври 18, 2009, 07:37:46 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:53:02 pm от Vision »

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Октомври 18, 2009, 07:39:48 pm »
Няма нужда да се замислям, Вижън.
Аз ще ти отговоря на въпроса, но при условие, че ти също ми отговориш на поставения от теб въпрос.

Благодаря на Бог, че ми е дал възможността да управлявам пари, в съгласие със своите ценности.
Те не са много, но сме се преборили за тях, пишейки проекти и будувайки по цели нощи.
Защото като се пише един проект, обикновено се гонят срокове.
А и няма гаранция, че проектите ни ще се одобрят.
Нашата фондация е регистрирана в обществена полза.
Ние нямаме право да формираме и да разпределяме печалба.
Последният ни проект е по Програмата за превенция на СПИН-а сред млади хора в риск.
Финансиран е от глобалния фонд по ХИВ/СПИН. Нашите консултанти работят с деца с противообществени прояви, с деца, отпаднали от училище, с т.нар. "мейн стриит пийпъл", с деца лишени от родителска грижа, отглеждани на интернатен принцип и т.н. Работя основно със здравни и социални работници. Те си имат основна месторабота, а работят при нас на хонорар извън работното си време. Това са изключително отдадени на работата си, хора.

Работодател съм. Богата няма да стана, но няма и да хленча и да заемам ролята на жертва, при условие, че има толкова благородни каузи, към които да насоча усилията си.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2009, 07:42:06 pm »
Кайли,а знае ли се къде е било открито тялото му? Той изчезна миналата година през март месец.Тогава разглеждахме един хорар,пуснат от kalcheva в "Клуб астрология". В хорара се виждаше,че не е жив,но ми е интересно къде са открили тялото му.Толкова я чоплихме тогава тази карта.

Трупът на Стоянов открит заровен в горичка край Обзор

*

Skarlet

« Отговор #51 -: Октомври 18, 2009, 07:49:52 pm »
Да,благодаря ти. Намерих в следващия ти пост линка.  :)

*

Vision

• 3523
« Отговор #52 -: Октомври 18, 2009, 07:50:53 pm »
.
« Последна редакция: Юни 05, 2011, 03:52:50 pm от Vision »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #53 -: Октомври 18, 2009, 07:52:20 pm »
Небесна, харесва ми това, което казваш, че правиш.
Ето това е хем бизнес, хем предприемчив дух, хем пари, хем хората наоколо не експлоатирани роби, а всеотдайни сътрудници.
И най-вече е за общо благо.

Да правиш нещо, което ти допада и да го правиш за общо благо е Фауст в действие, онова там - О миг поспри, ти тъй си хубав...целият Фауст е точно затова, за да стигнеш накрая до благодатта да работиш за хората.

Аз лично най-вече се махнах от последната си работа щото ми писна не само да ме експлоатирата, но най-вече да работя, само за да донасям в касичката на собственика, който с печалбите да си купува майбаси и боклуци.
Не виждам смисъл, нищо че заплатата ми беше добра...за наште условия.
Наистина вече не мога да работя за некой тулуп, за да му умножавам богатството, като на сичко отгоре той ме и експлоатира.

Така че за твоята работа, браво.
Дано скоро стигнем общество, в което всеки ще работи за общото благо и ще получава достатъчно, за да живее спокойно.

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Октомври 18, 2009, 07:55:10 pm »
Нищо не пада от небето даром.

Притчата, която преразказах я цитирах по повод на това, че моя приятелка се възмущаваше от сентенцията в нея.
Не е справедливо! Казваше тя.
Вдовица, мъжът и почина от левкемия, когато беше бременна с второто им дете в 8-ия месец. От години се чуваше, че ще се закрива лабораторията, в която работи. Предлагаха и работа в частни лаборатории и в медицински университет на 4 пъти. Тя не се реши да напусне "сигурната" си работа, където разчиташе на спорадични, допълнителни помощи като вдовица и социално-слаба "от дъжд на вятър". В момента съкращават лабораторията. Мъчно ми е за нея, но съм се наслушала на оплакванията за това как държавата била мащеха, а когато се опитваш да подадеш ръка на такива хора и да им окажеш реална подкрепа, те се дърпат и не желаят да предприемат необходимата промяна.
« Последна редакция: Октомври 18, 2009, 08:06:38 pm от Небесна »

*

Helo

« Отговор #55 -: Октомври 18, 2009, 07:57:07 pm »

не мисля, че Бог дава така пари, той просто не оперира с тях, той благославя със здраве, с деца, с добра реколта, а не с повече злато, по- мощни оръжия и повече власт..

Значи селяните, дето садят домати, краставици и други подобни в дворовете си на село са благословени от Бога, когато имат добра реколта! Ама добре, че имат и порастанли деца, които да им дават пари за лекарства и да им купуват телевизори, телефони и други неща, че с тея пенсии...

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #56 -: Октомври 18, 2009, 07:57:21 pm »

Срещала съм и още една интерпретация на това изречение. Според нея "Който има" е онзи, който живее с усещането за пълнота, цени това, което има, доволен е, благодарен и т.н., а който няма е човекът, на който все не му стига, колата не е достатъчно хубава, заплатата - има и по-високи и др.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Uran

• 6041
« Отговор #57 -: Октомври 18, 2009, 08:01:10 pm »
Е как да не се оплаква човек от държавата.
Е новина от днес
Изчезналият преди повече от година Стоян Стоянов е бил убит
Става дума за убийството на 36-годишния президент на фирма "Гранити" Стоян Стоянов, чието тяло е било открито преди два дни.
Убили са го конкуренти по бизнеса.

Закопан в една гора.

*

Nebesna

« Отговор #58 -: Октомври 18, 2009, 08:02:49 pm »

Срещала съм и още една интерпретация на това изречение. Според нея "Който има" е онзи, който живее с усещането за пълнота, цени това, което има, доволен е, благодарен и т.н., а който няма е човекът, на който все не му стига, колата не е достатъчно хубава, заплатата - има и по-високи и др.

Интерпретации всякакви. но притчата е такава каквато я преразказах и аз бях учудена, че става дума точно за пари и материални неща в библията. А какво чудно има, че единият слуга е използвал дарбите си (ДАДЕНИ МУ ОТ БОГА), за да развие бизнеса и това се възнаграждава. Чудно ли ви е?

*

Helo

« Отговор #59 -: Октомври 18, 2009, 08:04:51 pm »

Интерпретации всякакви. но притчата е такава каквато я преразказах и аз бях учудена, че става дума точно за пари и материални неща в библията. А какво чудно има, че единият слуга е използвал дарбите си (ДАДЕНИ МУ ОТ БОГА), за да развие бизнеса и това се възнаграждава. Чудно ли ви е?

В Библията се казва и Почукай и ще ти се отвори, поискай и ще ти се даде!

Трябва да се търси скритият езотеричен смисъл на написаното, а не да се гледа толкова буквално.
Отделен е въпроса, че в Библията има и откровени лъжи, освен истина.

А Рогатият Бог и Сатана не са това, за което са представени и което някои от вас цитират. Един ден ще напиша книга по въпроса и не се шегувам. Дори ще я пусна и на български език.