Здравей Гост

Венера

• 66 Отговора
  • 15894 Прегледи
*

киара

Венера
« Отговор #40 -: Февруари 01, 2006, 06:15:37 pm »
да ви питам за венера във водолей,и венера квадратуря с плутон.уж в 6ти дом,ама някой ми каза че и в 7ми можело да е.

*

АН

Венера
« Отговор #41 -: Февруари 01, 2006, 06:35:12 pm »
Цитат
да ви питам за венера във водолей,и венера квадратуря с плутон.уж в 6ти дом,ама някой ми каза че и в 7ми можело да е.
свободомислещата и оригинална Венера :D

Каква е според теб - по отношение на любов, пари и изкуство :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Венера
« Отговор #42 -: Февруари 01, 2006, 07:07:18 pm »
Е браво бе, и мойта Венера във водолей и то с една мноого далечна квадратурка с Нептун и мойта кофти, а нейната тук във водолей и в квадратура с Плутон гот.
Не е хубава тая работа така...

*

Guest

Венера
« Отговор #43 -: Февруари 01, 2006, 10:10:04 pm »
Цитат
може да те привличат странни хора, с необикновена съдба, особено от другия пол :D

Може да те изкушават и интересни или странни начини за печелене на пари :D

Кажи ти какви наблюдения имаш за действието на тоя тандем в живота си :)
По първия параграф си съвсем права. По втория е малко рано да се каже. Сега стартирам собствен бизнес, който е меко казано странен и нетрадиционен - съвсем Урански тип. Не мога обаче да кажа дали ще е успешен, мога само да се надявам :)

Ето защо още не мога да определя със сигурност как усещам този съвпад. Мисля, че времето ще покаже. Сигурен съм обаче, че ще е свързан с пари и финанси, но този етап от живота ми тепърва предстои...

П.С. Относно разбирането ми са любовта и брака - то е напълно освободено от всякакви ограничения и задължения. Не зная обаче дали за това има влияне Уран или зодията ми - Стрелец.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #44 -: Февруари 01, 2006, 10:17:18 pm »
А може би и двете - и знакът на Слънцето, и аспектите на Венера  ;)
Понякога дори една Луна или Асц/Дсц в Стрелец може да предполага доста "освободени" разбирания относно любовта и брака... дори едно лоялно Слънце в Телец, Лъв, Скорпион ще иска и то глътка свеж въздух извън оковите на брака и общоприетите формалности...  :D  :rolleyes:  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Дино

Венера
« Отговор #45 -: Февруари 01, 2006, 10:35:54 pm »
Да, права си за това, което казваш. Ето защо ми е трудно да разбера в по-голяма дълбочина този съвпад. А може би просто всичко в картата си е свъзано и се допълва. И няма нужда да тъся отговора на въпроса кое е първо - яйцето или кокошката :))))
 ;)

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2006, 12:04:05 am »
Та що се отнася до съединението Венера/Уран във 2ри дом... имай предвид, че втори дом освен традиционните му значения се свързва и с наследените таланти, както и с ценностите ни, личната етика  ;)  Тоест "талант" е не само планета в Лъв/5 дом и тук ще сме по-точни, ако го наречем "потенциал"; индикации за индивидуалния потенциал трябва да се търсят навсякъде в картата и с особена сила това важи за аспектите на Слънцето /независимо какви са/ и позицията на светилата и др. планети спрямо Асц и МЦ, акценти върху определени стихии, качества, домове; позицията на Лунните възли и аспектите им с натални планети също... Венера и аспектите й също са важни, защото тя е един вид "посредник", "катализатор" на креативната сила вътре в нас и божественото вдъхновение, своего рода "творчески отдушник"...  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Dino

• 10
Венера
« Отговор #47 -: Февруари 02, 2006, 10:16:19 am »
Привет отново :)

Не знаех, че втори дом се свързва с наследствените таланти. :blink: При мен всички таланти от двамата ми родители са свързани с изкуството - рисуване и музика. За съжаление въпреки, че съм доста музикален и рисувам добре, не съм се развил в вито една от тези посоки... :( Но като казваш таланти и 5 дом, се сещам, че при мен управителя на 5 дом е именно Уран ;) Кой знае, след години може и да започна да се занимавам повечко с това, но като хоби най-вероятно.
Слънце - Стрелец
Луна - Овен
Марс - Козирог
Асц. - Везни

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #48 -: Февруари 02, 2006, 12:51:48 pm »
Цитат

Не знаех, че втори дом се свързва с наследствените таланти. :blink: При мен всички таланти от двамата ми родители са свързани с изкуството - рисуване и музика. За съжаление въпреки, че съм доста музикален и рисувам добре, не съм се развил в нито една от тези посоки... :( Но като казваш таланти и 5 дом, се сещам, че при мен управителя на 5 дом е именно Уран ;)
Да, втори дом освен традиционните финаси, притежания и материални /и енергийни/ ресурси се свързва и с талантите, които се наследяват от родителите, от предците. Не си спомням къде, но го четох някъде... тоест това са качества и черти, които са вродени, вкоренени и сравнително трудно се променят поради фиксираната природа на този дом  :o  ;)  
По принцип Венера в аспект с Нептун, Уран наистина в редица случаи дава усет към искуството, макар че за, тъй да се изразя, "материализиране" на таланта, т.е. реалната му изява ще трябва и Сатурн, понеже се свързва с реалните форми и постижения.
Иначе и аз съм същата - добри заложби за изкуство и музика /Слънце, Меркурий, Венера в 5 дом в тригон с Нептун в края на 1 дом, т.е. може да се приеме, че е на върха на 2ри, особено ако се използва домовата система на Кох/ и никаква реализация впоследствие, в следучилищна възраст...  :unsure:  :huh:
Четох някъде, че за да се види евентуалното поле на изява на "вродените" таланти, може да се направи Драконична карта /или т.нар. "кармичен хороскоп" - под това наименование се среща из руските астросайтове/, който се построява по следния начин: знакът и градусът на Северния Лунен възел /Главата на Дракона/ се поставят на Асц и се използва равнодомна система; по този начин наталните планети остават в същите знаци, но попадат в други домове - особено важни за реализацията на индивида в настоящия живот са планетите, попаднали във 2ри и 9ти дом, а също, предполагам, и тези близо до МЦ или в 10 дом, защото стават видими и в драконичната карта се "издигат" до Средата на Небето... Но, честно казано, не съм експериментирала с този вид карти  :rolleyes:  :ph34r:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Dino

• 10
Венера
« Отговор #49 -: Февруари 02, 2006, 08:00:30 pm »
Цитат
По принцип Венера в аспект с Нептун, Уран наистина в редица случаи дава усет към искуството, макар че за, тъй да се изразя, "материализиране" на таланта, т.е. реалната му изява ще трябва и Сатурн, понеже се свързва с реалните форми и постижения.
Сатурн е в Екзалтация във Везни, на 4-5 градуса от Асц в 12 дом, в съвпад с Юпитер. Не искам обаче да разводнявам хубавата тема с излишни уточнения за други планети.

Направих си Драконическия хороскор - Венера попада в 4 дом. Какво ли ще значи това. Хубаво е когато програмките имат повече възможности, само да можех да ги разбирам :(
Слънце - Стрелец
Луна - Овен
Марс - Козирог
Асц. - Везни

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #50 -: Февруари 02, 2006, 08:28:19 pm »
За съжаление и аз нямам опит да интерпретирам този вид карти  :unsure:
Но мисля, че се гледат както новите домови позиции на планетите, така и техните аспекти, т.е. къде са акцентите, кои домове са "свързани" помежду си  :o  А и не на последно място са важни планетните аналогии и тези на аспектите между различните планети...
Например:
Изкуство, музика /композитори, музиканти, художници/ - индикации:
Връзка Луна-Нептун, Венера-Нептун.
За творческите хора голямо значение има 12 дом, 5 дом; Венера и/или Нептун да са силно поставени, в ъглов дом или гокленова зона.
Литература /журналистика/:
Меркурий, акцент върху 3 дом; в зависимост от жанра могат да бъдат акцентирани различни, предимно бавни, планети в аспект с Меркурий.
Поезия - освен Меркурий да има акцент и върху Нептун, 12 дом; Венера също трябва да бъде силна, защото тя е нашият усет за красота, естетика...
За журналистическа дейност мисля, че освен 3ти трябва да е акцентиран и отсрещният 9ти дом.
Научна и изследователска дейност:
Меркурий-Юпитер-Сатурн-Уран
*тук обаче се прави разграничение между точните науки, изследователски, новаторски и т.н.
Духовни и окултни дарби:
Ключови лични планети в аспект с транссатурнови - Нептун, Уран, Плутон...
Луната да е силно аспектирана - тя е нашият "резервоар" с кармична памет
Акцент върху 8ми, 9ти, 12ти дом
Уран и 11 дом - астрология
Струва ми се, че такава трябва да е логиката, докато интерпретации се правят вече в свързан вид, т.е. нито една планета или аспект не се разглеждат в абстракция, а като вид енергийно взаимодействие с останалите компоненти в хороскопа  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #51 -: Февруари 02, 2006, 11:11:23 pm »
И още за Венера ето тук:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...=collapsed&sb=5

:rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Венера
« Отговор #52 -: Февруари 03, 2006, 05:23:39 pm »
Цитат
Е браво бе, и мойта Венера във водолей и то с една мноого далечна квадратурка с Нептун и мойта кофти, а нейната тук във водолей и в квадратура с Плутон гот.
Не е хубава тая работа така...
Уж защитихме аспект между Венера и Нептун, т.е. между човешката и Божествената любов например, а ти си недоволна :D

Нямат ли  любовите ти Нептунов привкус? :)  

*

kaily

• 5145
Венера
« Отговор #53 -: Февруари 04, 2006, 12:49:21 am »
Цитат
Нямат ли  любовите ти Нептунов привкус? :)
Кажи ми какво разбираш под нептунов привкус и ще ти кажа.  <_<
Иначе всичките ми любови до една в крайна сметка са ме издигали на ново духовно стъпалце...по много кофти начин де.
Просто ти се поставят такива условия, че нямаш начин да се измъкнеш, оставайки в същото измерение, на всяка цена трябва да уверичиш измеренията с още едно.

Пример давам-ако си двуизмерна и живееш в квадрат, нямаш никакъв начин да излезеш от квадрата, освен ако не станеш тримерна и тогава квадратът тотално престава да ти пречи.
Но докато си още двумерна и се блъскаш като говедо в четирите стени на квадрата, направо си е тих ужас.  :blink:  

*

АН

Венера
« Отговор #54 -: Февруари 04, 2006, 03:07:22 pm »
Цитат

Кажи ми какво разбираш под нептунов привкус и ще ти кажа.  <_<

всякакви Нептунови аналогии - вкл. мъгли, неясноти, виртуалности :D

може би предпочиташе хармоничен аспект между Нептун и Венера :D

Можем да разгледаме аспектите от кармична гледна точка. Да си ги представим като кредити. Ние в минал живот сме били заемодател и заемоискател :)
Е, бих казала, че хармоничните аспекти говорят за заем, който сме си дали и е с проста лихва, а нехармоничните - със сложна.

Заемът си го ползваме сега, а задълженията си ги плащаме.
При това задълженията не ни тежат, стига да успяваме да си ползваме добре заема :D
Дали сме си заем със сложна лихва в случая, за да можем да ползваме протичането на любовта през нас по най-различни начини, променяйки я всеки миг.
Идеята е разтварянето на личното в цялото.
В тоя живот си плащаме, но никак не е зле наистина да можем да живеем в състояние на красота, хармония и любов, дори когато в конкретен момент и в личен план на Венера нещо не и достига /пари, изкуство, любов :D /

*

kaily

• 5145
Венера
« Отговор #55 -: Февруари 04, 2006, 03:47:53 pm »
Не си на прав път, неяснотите се създават умишлено, за да не се получи жива реалност, а защо не трябва на никаква цена да се получи жива реалност-за това не вярвам Нептун да отговаря.

*

Lillie

• 30532
Венера
« Отговор #56 -: Февруари 04, 2006, 03:52:45 pm »
И какво е "реалност" и "жива реалност", смея да питам? В тази връзка понеже съществуват какви ли не хипотези и теории...  :blink:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

Венера
« Отговор #57 -: Февруари 04, 2006, 05:32:04 pm »
Цитат
Не си на прав път, неяснотите се създават умишлено, за да не се получи жива реалност, а защо не трябва на никаква цена да се получи жива реалност-за това не вярвам Нептун да отговаря.
Избрала си си мъглявините, а те идват в конкретни моменти чрез живи хора :D Платиш ли си сложната лихва обаче, наистина имаш шанс да стигнеш от личното до цялото, където цари хармония и любов :)

/тия прости и сложни лихви така са описани в учебниците на децата, та цял ден не мога да ги разясня   :D  - пък и какво степенуване има :D  - съвсем като при Нептун :D /

*

kaily

• 5145
Венера
« Отговор #58 -: Февруари 04, 2006, 07:08:32 pm »
Добре де, не ме мъчи, виждаш че за мен това е тъмна Индия, кажи каква е тая сложна лихва
Аз определено не виждам нещо, което е под носа ми.
Можеш ли да го напипаш, помиришеш, огледаш вместо мен и да ме светнеш какво и на кое гише да плащам, че ми писна на  шушоните вече. :blink:  

*

АН

Венера
« Отговор #59 -: Февруари 06, 2006, 07:38:00 pm »
Цитат
Добре де, не ме мъчи, виждаш че за мен това е тъмна Индия, кажи каква е тая сложна лихва
Аз определено не виждам нещо, което е под носа ми.
Можеш ли да го напипаш, помиришеш, огледаш вместо мен и да ме светнеш какво и на кое гише да плащам, че ми писна на  шушоните вече. :blink:
де да имахме отговорите на всички въпроси, които ни вълнуват :D

Да гледаме поне да ни е приятно, докато търсим отговори :D