За съжаление и аз нямам опит да интерпретирам този вид карти :unsure:
Но мисля, че се гледат както новите домови позиции на планетите, така и техните аспекти, т.е. къде са акцентите, кои домове са "свързани" помежду си

А и не на последно място са важни планетните аналогии и тези на аспектите между различните планети...
Например:
Изкуство, музика /композитори, музиканти, художници/ - индикации:
Връзка Луна-Нептун, Венера-Нептун.
За творческите хора голямо значение има 12 дом, 5 дом; Венера и/или Нептун да са силно поставени, в ъглов дом или гокленова зона.
Литература /журналистика/:
Меркурий, акцент върху 3 дом; в зависимост от жанра могат да бъдат акцентирани различни, предимно бавни, планети в аспект с Меркурий.
Поезия - освен Меркурий да има акцент и върху Нептун, 12 дом; Венера също трябва да бъде силна, защото тя е нашият усет за красота, естетика...
За журналистическа дейност мисля, че освен 3ти трябва да е акцентиран и отсрещният 9ти дом.
Научна и изследователска дейност:
Меркурий-Юпитер-Сатурн-Уран
*тук обаче се прави разграничение между точните науки, изследователски, новаторски и т.н.
Духовни и окултни дарби:
Ключови лични планети в аспект с транссатурнови - Нептун, Уран, Плутон...
Луната да е силно аспектирана - тя е нашият "резервоар" с кармична памет
Акцент върху 8ми, 9ти, 12ти дом
Уран и 11 дом - астрология
Струва ми се, че такава трябва да е логиката, докато интерпретации се правят вече в свързан вид, т.е. нито една планета или аспект не се разглеждат в абстракция, а като вид енергийно взаимодействие с останалите компоненти в хороскопа :rolleyes: