Здравей Гост

Многобрачието ....

• 274 Отговора
  • 43861 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Многобрачието ....
« Отговор #60 -: Ноември 11, 2009, 08:26:39 am »
Не мисля, че броя на аспектите с управителя на седми предполагат бройката бракове, нито пък това го прави Слънцето или Марса при жените и Луната и Венера при мъжете. По-скоро това описва типажа, който би бил желан за подобен тип връзка - брак.

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Ноември 11, 2009, 08:34:36 am »
нали колко жалко,а би било чудесно венера да беше на  Св:)
и н амен ми е труднода вървя към Св все ме дърпа към ЮВ и луната :D
На мен Венерата ми е в почти точен съвпад със СЛВ, но на ЮЛВ са Юпитер, Уран и Плутон. Та ми е трудно да драсна по широкия свят ( 9 дом) и да махна котвата- родители и близки ( 3 дом). :)

*

Diyana

• 2705
« Отговор #62 -: Ноември 11, 2009, 09:31:38 am »
... сходящите аспекти на управителят на 7 дом преди да излезе от знака,а това е Луната.
Да разбирам ли, че се търсят само мажорни, но пълнознакови аспекти, независимо дали У7 е бърза или тежка планета?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #63 -: Ноември 11, 2009, 09:38:47 am »
 по принцип да, 
когато става дума за броя бракове/сериозни връзки  може да бъдат гледани  мажорните аспекти  на слъцето и луната ( и на луната при жените), повечко планети  в 9 дом, връзка управители 7-9, както казва Небесна 5-11

Uran, при мен тежките плането "висят" на Св, но може би позицията им в 12 дава забавяне
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 09:44:57 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #64 -: Ноември 11, 2009, 10:11:40 am »
ОК, предлагам една карта, при която има същото разположение на куспидите. В този случай става въпрос за мъж. Тогава - У7 е Луната.

Луната няма сходящи аспекти, което не е трудно да се предположи, при положение, че е в 29 градус.

Гледаме ли Слънцето тогава, след като имаме интерсептиран Лъв в 7-ми? В случай, че да - има сходящ секстил с Марс и сходящ секстил с Венера. Но не са тежки планети - отписваме ли ги? Дългогодишната му партньорка, с която живееше, но не са бракувани, може и да е по Марс - не знам дали са се били, но тя е огън и връзката им беше много гореща. Макар че, Марс в Риби и горещ, хм  :-\ Но пък може и по Венера да е - в мъжка карта - гореописаните отношения може да се търсят и по Венера. За някакви значими по-предишни връзки не знам, но със сигурност не е съжителствал с друга жена, а в момента е "в пауза", както се изразява.

Ако не броим Марс и Венера, следва Меркурий - управител на Дева, но предполагам това вече е насилие над правилата  :-[. Все пак, за пълнота - прави секстил с Юпитер, квадрат с Марс и тригон с Уран.

Излиза, че или няма да се жени хич, или ще има поне 2, (респективно 4-5) бракоподобни връзки?

По системата на Небесна ще се пробвам след малко какво ще излезе.

PS. Настоящият ми партньор има подобно разположение на планетите, но домовете са различни. Затова ми е особено интересно да търся прилики и разлики.
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 10:59:12 am от Diyana »

*

missKapriz

« Отговор #65 -: Ноември 11, 2009, 10:12:20 am »
Пак на стъкмистика замириса ;DПоследно кои аспекти да гледаме-нали Слънцето за жената,Луната за мъжа,и У7.Или 5-11 ???при мен нито едно от тези на работи-по Слънцето трябваше да съм безбрачна,по У7-мнооогобрачна,а по Луната 3-брачна.Сега ще видя с 5-11 какво е положението

*

missKapriz

« Отговор #66 -: Ноември 11, 2009, 10:16:56 am »
У5 е Уран на 2 градуса-много аспекти много бракове.Пък нищо на хоризонта-мъча се с един и същ вече 100 години ;D
п.п.Само аспектите с тежките планети ли се броят?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #67 -: Ноември 11, 2009, 10:22:21 am »
И още нещо ми хрумна. Все пак, като занапуска знака, Луната си се паркира в съвсем допустимия орбис за съвпад със нодалната ос, ЮЛВ е на 0,54 градуса в следващия знак. Брои ли се това за аспект или не? Ако се брои, да го пращам да се събира пак с въпросната връзка, щото явно тя ще да му е "кармичната" единствена в тоя живот?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #68 -: Ноември 11, 2009, 10:44:30 am »
Тъй, по другата метода - У7 е Луната, вече писах за нея, освен това Плутон в 8-ми - смърт/загуба на първия брачен партньор. Уран в 9-ти - и вторият брак е под въпрос евентуално, ако въобще се стигне до такъв, понеже У9 - Венера, също не е много цъфнала и вързала откъм аспекти?!
Нептун си е в 11-ти - и с третия можее да не потръгне, тъй ли, макар Юпитер да е доста аспектиран, хармоничните му аспекти са само с Нептун и Меркурий? По 1-ви - Сатурн има само напрегнати аспекти и е в заточение. Горе-долу излиза, че шансът му е в третия, но тип като него ще спре да опитва според мен още след първия път. Което е горе-долу ситуацията в момента  :). Имам предвид въпросната "пауза".

Както се вижда от картата, човекът е по-скоро консервативен, муден и традиционен по отношение на партньорските си отношения. Има нужда от семейство, уютен дом и корени - светилата в 4-ти в Телец, Венера в Рак, Асц-ДЦ - Козирог/Рак. Не виждам и проблеми във връзка с децата. Близнаци на К5 с У5 Меркурий в пети, при това с хармонични аспекти към Юпитер и Плутон.

Тъй че - объркването е пълно  ;D

« Отговор #69 -: Ноември 11, 2009, 11:13:10 am »
   Е хубу, аз като имам Слънце и Меркурий в 7 дом - що нямам нито един брак ? И както си върви така до края на живота си ще остана небракувана  :P... Щото навремето като четях по астросайтовете пишеше, ранен брак...Ама няма нито ранен нито късен - картата ми я има в колекцията за натални карти или 31.12.70 - 15.30 Хасково....

*

Uran

• 6041
« Отговор #70 -: Ноември 11, 2009, 11:15:22 am »
Не разбрах дали мъжът, чиято карта е постнала Дияна е имал доста бракове,  както и да е.
Ако е имал такива, този рак на К7 го кара (според мен) да търси топлотата на семейното огнище ;D ;D, нещо като сериен жених. Управителите на 7 дом - Луна, Слънце, Плутон имат хармонични аспекти, като изключим Плутон, който има твърд аспект с У4- Венера.
Като се почувства неуютно- си хваща дърмите Плутон в квадратура с Венера (Плутон е У8- развод) и Венера в квадратура с Марс ( втори управител на 8 дом и У3- близко обкръжение).
Незнам дали съм на прав път. ???

*

missKapriz

« Отговор #71 -: Ноември 11, 2009, 11:15:51 am »
Съвмесстно съжителство,а камо ли дете се брои за брак,Дейзи,даже и да няма подпис :)

« Отговор #72 -: Ноември 11, 2009, 11:19:07 am »
 ;D ;D ;D - съжителството беше докато забременея - по-скоро не беше съжителство, а adventure - бяхме като бегълци - от една държава та в друга - та не остана време за съжителствуване...Ама съм съжителствувала де с мъж, но пак на пресекулки в рамките на 2 години....Иди ми дойди ми....

« Отговор #73 -: Ноември 11, 2009, 11:21:27 am »
   И всъщност последното съжителство преди време беше от зор, а не от любов или не знам си ко. Просто стечение на обстоятелствата...ама тя е дълга и широка...

*

Diyana

• 2705
« Отговор #74 -: Ноември 11, 2009, 11:24:37 am »
Не разбрах дали мъжът, чиято карта е постнала Дияна е имал доста бракове,  както и да е.
Ако е имал такива, този рак на К7 го кара (според мен) да търси топлотата на семейното огнище ;D ;D, нещо като сериен жених. Управителите на 7 дом - Луна, Слънце, Плутон имат хармонични аспекти, като изключим Плутон, който има твърд аспект с У4- Венера.
Като се почувства неуютно- си хваща дърмите Плутон в квадратура с Венера (Плутон е У8- развод) и Венера в квадратура с Марс ( втори управител на 8 дом и У3- близко обкръжение).
Незнам дали съм на прав път. ???

До момента няма нито един брак, аз правих опит да тълкувам натала по системите на Небесна, и на Синухе и оттам са тези - много възможности.

Известна ми е само една негова връзка до момента, която да включва съвместно съжителство. И в тази връзка е бил изключително верен и моногамен, макар да не е била лесна и безоблачна. След тази мацка е в пауза, за по-кратки забежки не съм го разпитвала, ама едва ли седи "мъжът и ръката интимно", по Годжи  ;D. Не ни е запознавал с нова звезда, затова го подозирам, че рано или късно ще се върне при старата.

edit. Плутон го броиш съуправител на Лъв ли? А на осми - защо, защото е в дома ли? Щото У8 е Меркурий?!
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 01:26:48 pm от Diyana »

*

missKapriz

« Отговор #75 -: Ноември 11, 2009, 11:25:00 am »
Те повечето съжителства са от зор,или по навик или по 100 причини,от които последната е любов,а може и съвсем да липсва...

« Отговор #76 -: Ноември 11, 2009, 11:35:15 am »
   Е, та казвам че е дълга и широка, защото беше първата ми голяма любов и най-вече страст, но след раздяла от 10 години. бях изстинала, бях него време влюбена в друг...Но нещата отново се разгоряха...Ама нито един до сега не ми е предлагал брак  :(. Сигурно съм много смотана....Аааа сега се сещам писах го в друга тема - прекалено много ме обичат, за да ми отнемат най-ценното - свободата....Ама нали съм жена, и то с планети в 7 дом - демек без партньор не мога да живея.. :P.Ще трябва да преглътна, че не мога да се бракувам...Всъщност исках да ви провокирам, защо когато има планети, когато управител на Десцедента също е аспектиран, се получава така че темата за брака в един живот не идва на дневен ред...?

*

Uran

• 6041
« Отговор #77 -: Ноември 11, 2009, 12:06:08 pm »
Грешката е моя Дияна, от превключване на страници, девата ми се е привидяла като скорпион. :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #78 -: Ноември 11, 2009, 12:09:52 pm »
Май не може да се намерят ясни и категорични показатели за многобрачие, безбрачие или каквото и там да е ...рачие. Астрологията работи винаги освен в случаите когато не работи. 

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #79 -: Ноември 11, 2009, 12:25:38 pm »
Бракове са ми предлагани 3 пъти. Но аз упорито съм щастливо омъжена само веднъж. А иначе в моята карта има  предпоставка за многобрачие-ДЦ в Стрелец , Юпитер в 7 ми дом,но в Козирог, който е в тригон с ЛУна в 4 ти дом и опоз. с Мерк . 
9 ти дом ми е в Козирог, а Сатурн е на АСЦ. и прави тригон с МЦ и Уран в 5 ти дом и квадратура с Луна в  4-ти . Моля, за коментар,ако някой  знае, дали евентуален втори брак би бил по-щастлив за мен.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак