Здравей Гост

Многобрачието ....

• 274 Отговора
  • 43648 Прегледи
Re:Многобрачието ....
« Отговор #80 -: Ноември 11, 2009, 01:22:52 pm »
   Искам да допълня, че в случая многобрачие - разбирам, когато има сключен брак - дали пред бога или пред институциите, но все пак сключен брак - тя самата дума произлиза от там...Та доколкото знам, гледа се Юпитер и Сатурн в добри аспекти и съответно позициите им. Щото има случаи, когато жена или мъж, сключват няколко пъти брак, без да се страхуват от последствията. Защото винаги след разпада на първия брак - се получават травми и преживелите такива, едва ли са готови да рискуват втори път, камо ли трети, пък за четвърти...ихуууу. Къде ти...А другия случай, който също визираме тук - е СЪВМЕСТНО СЪЖИТЕЛСТВО. И в последствие преминахме към ПОЛИГАМИЯТА....

*

Diyana

• 2705
« Отговор #81 -: Ноември 11, 2009, 01:29:33 pm »
И в последствие преминахме към ПОЛИГАМИЯТА....
Моля, без сексизъм  ;D. И полиАНДРИЯТА требе да се отбележи.  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #82 -: Ноември 11, 2009, 01:56:51 pm »
Темата е интересна наистина. Мисля си дали за съвместно съжителство/по-дълга връзка не е по-логично да се гледат Слънцето/Луната с аспектите им, а за брак управителя на 7ми и неговите аспекти съответно?  ??? Защото от една страна съвместното съжителство може да е като брак, но дефакто липсва узаконяването..от друга пък има хора, които сключват брак по даден интерес без изобщо да живеят на практика заедно. Интересно ми стана и това, че се гледат сходящите аспекти към тежки планети, без значение какъв е точно аспекта..хмм. Чак ми се прииска да имам една прилична база данни с бракувани и не толкова бракувани да помъдрувам  ;D Предчувствам, че и да имах накрая извода щеше да съвпада с този на Asol  ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #83 -: Ноември 11, 2009, 02:00:37 pm »
  да, като коректив могат да бъдат следени връзките (мажорните) на юпитер, ососбено ако е в контакт с основните светила:)
освен това  е добре да бъде разглеждана и най- виско поставената планета в радикса и нейните отношения
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #84 -: Ноември 11, 2009, 03:00:48 pm »
ОК, предлагам една карта, при която има същото разположение на куспидите. В този случай става въпрос за мъж. Тогава - У7 е Луната.

Пак да разясня,че явно системите не са разбрани правилно.И второ-универсални методи работещи за всички винаги-няма.Но се случва да работят доста често, така че си ги приложете и си направете изводите.

За мъж: се взимат сходящите мажорни аспекти на Луната и сходящите аспекти на управителя(те) на К7
За жена: сходящите мажорни аспекти на Слънцето и тези на управителят на К7

Като аспектите които се сключват с тежките планети могат да означават възможности за брак,сериозна връзка (понятието брак е условно,до колкото и в астрологията мъжа/жената в живота (Слънце/Луна) или партньора във връзката (7 дом) представени от съответните символи,не дават гаранция за договори (освен донякъде по 7 дом).Ако една жена има дете от един мъж-то той е в ролята на Слънце и обратно за мъжа,жената е Луна.

Друго-планетите с които се сключва аспект,показват важни видове връзки-така засегната планета или показва вида на връзката или вида на съответният партньор.Давам пример със себе си-1вият сходящ аспект на Луната в картата ми е тригон към Марс във Водолей-първата ми любов е Овен с АСЦ Водолей.

Ако имате няколко сходящи аспекти с тежки планети,това показва няколко възможности за сериозни връзки с възможности за брак/съжителство,макар че в зададените методи не се търси договора,а момента на сериозното обвързване.Вече от вас зависи дали ще ги оползотворите или не като такива-идва момента на свободната воля.Ако вземем пример с картата на приятелката на Вещичка-ако тя не беше решила да се разведе с първият си мъж,а беше решила да търпи тогава нямаше да има 2 брак;след което и останалите.При нея свободната воля кореспондира добре с възможностите от натала и.И освен това-в смисъл тези методи,винаги в последствие се гледа целият натал-защото в някои задачите по връзките са по-акцентирани,при други не толкова,т.е. на самата личност въпроса с обвързването стои по различен начин.

С по-горната карта на мъжа виждаме следното:

Луната като управител на 7 дом няма сходящи аспекти преди да излезе от знака,нито като естествен сигнификатор на жените

Обаче има един куинконс със тежка планета Уран-в астрологията има правило ако нещо работи в картата да се приема за валидно,дори и да не е общовалидно.От гледна точка на зодиака куинконса е мажорен аспект,доколкото показва знакова връзка,макар че се омаловажава.В случая заивиси от конкретният случай-това не е силна предпоставка за сериозна възможност за брак/сериозно обвързване,но все пак е някаква.Но имайки предвид природата на планетата-Уран това по-скоро ще е свободна връзка,в която няма "легитимност".От друга страна в съзнанието на мъжа този натален аспект куинконс Луна/Уран може да говори за това,че той самият не е склонен към сериозно емоционално обвързване или поне до в момента до който му е оставена лична свобода и пространство.Вторият управител на 7ми-Слънце също няма аспекти с тежки планети,само един съвпад с Луната и куинконс със Уран-тук е по-възможно съжителство,но поне има предпоставка за връзка (още повече че аспекта е с Луна),дори и да не е брачна или много обвързваща,тъй като Луната е бърза планета.Следователно едва ли би се стигнало до брак,освен ако не по натиск от друга страна и компромис от негова.

За любовници и сексуални партньори просто може да се гледат по същият начин Венера и Марс в картата (със сходящи аспекти)  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Ноември 11, 2009, 04:48:14 pm »
Diyana, този мъж колко брака има всъщност?
Не търсете логика в тази карта, мъжът е роден по новолуние, а Луната е в съвпад с Кету. Уран е най-високо в картата в квинконкс с Луната, упр. на ДС. Венера е в рецепция с Луната, квадрат с Плутон и тригон с Уран. Очевидно тук правилото за сходящите аспекти на Луната не важи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #86 -: Ноември 11, 2009, 05:20:32 pm »
мда, права си че при пълно и ново- луние и при съвпади има  друга отсенка....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Ноември 11, 2009, 05:29:12 pm »
Имах предвид, че 28ми и 1ви лунен дом често се проявяват доста специфично,
визирах фазата на балсамична Луна непосредствено преди новолуние и самото новолуние.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #88 -: Ноември 11, 2009, 05:37:24 pm »
не стига,че не внимавам, но явно и не мога да чета.....уж мерк силен  :-[
 мисля си за нещо и го проектирах

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Ноември 11, 2009, 06:05:23 pm »
Луна на 8 градуса от Слънцето се счита за "възпламенена", т.е. combusta.
В тази карта Луната е в първи лунен дом, тъй като се намира в интервала от 0* до 8*30' след съединението на светилата. Според античните астролози това положение не благоприятства брака. При растяща Луна неблагоприятното влияние намалява, обаче в ъглов дом влиянието е по-силно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #90 -: Ноември 11, 2009, 06:12:54 pm »
Слънцето няма ли аспект с Плутон - това не е ли квадрат и половина или не се отчита като мажорен?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #91 -: Ноември 11, 2009, 06:50:39 pm »
мда, права си че при пълно и ново- луние и при съвпади има  друга отсенка....

и каква е тя ::)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #92 -: Ноември 11, 2009, 06:51:26 pm »
От гледна точка на класическата астрология в тази карта най-силно е влиянието на Луната и Марс.
Кекавия на пръв поглед Марс в Риби има доста есенциални достойнства - намира се в собствен триплицитет, собствен фас и собствена терма!
Луната има и есенциални, и акцидентални достойнства. Намира се в ъглов дом, в знак в екзалтация, в собствен триплицитет, но във фас на Сатурн и терма на Марс - и двата малефици.
Венера, като втори сигнификатор на съпружеството в мъжка карта, се намира в триплицитет на Марс, в собствен фас и в терма на Марс.
Меркурий и Юпитер са в рецепция по терма и сключват мажорен аспект. Това няма отношение към въпроса за брака, просто отчитам наличието и на такава връзка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #93 -: Ноември 11, 2009, 07:09:47 pm »
Следва да се отчете и позицията на Луната в накшатра Криттика, където се намират Плеядите. Индуското й наменование се свързва с името на бога на войната - Карттикейа. Тази накшатра се свързва с превратности в личния живот и принципно не благоприятства брака, особено в женска карта, поради войнствения си характер. Тук се намира звездата Алциона - най-голямата звезда в Плеядите, с природа на Луна/Марс.

Мисля, че в някоя от по-старите теми съм писала за нея:
http://astrosite.org/forum/index.php?topic=2975.30;wap2  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Ноември 11, 2009, 07:16:11 pm »
Леле, в Криттика ми е сигнификаторът на брачния партньор.  :-X Още отсега ще се запася с точилки.  ::)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #95 -: Ноември 11, 2009, 07:20:16 pm »
Слънцето няма ли аспект с Плутон - това не е ли квадрат и половина или не се отчита като мажорен?

Не,това е минорен аспект.По-горе съм писал,че се взимат само мажорните или тези извлечени от знаковите връзки (следователно може да се обърне внимание на куинконса и полусекстила,макар че са по-известни като полумажорни).

От гледна точка на класическата астрология в тази карта най-силно е влиянието на Луната и Марс.

А стига бе!  ??? За Луната съм съгласен,тя освен всичко друго е диспозитор на Сатурн(упр на АСЦ) и с рецепцията към Венера,силата и е голяма.
Но пък Марс само заради терми  :-\ Не мисля,че Марс тук е по-силен от Меркурий,който е на трон,на куспида и също аспектиран добре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #96 -: Ноември 11, 2009, 07:27:08 pm »
Синухе, това е антична астрология. Там принципите са други, няма орбиси, използват са мажорни знакови аспекти. Обръща се внимание на есенциалните достойнства, а ако същевременно дадена планета има и акцидентални, влиянието й става още по-силно. Така го учехме на курса де.
Аспектът с малефик не се счита за благоприятен, дори ако това е тригон или секстил. Така че със Слънце в тригон със Сатурн и Луна в тригон с Марс направо съм цъфнала и вързала отвсякъде.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #97 -: Ноември 11, 2009, 07:29:48 pm »
А Меркурий в картата е на трон, в собствен триплицитет, във фас на Марс и терма на Юпитер, при това държи Сатурн по фас и терма.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #98 -: Ноември 11, 2009, 07:33:32 pm »
Каръл Ръшман гледа броя на сходящите аспекти на Слънцето с тежките планети (при жените) и броя на сходящите аспекти на Луната към тежките планети (при мъжете). за потенциалния брой на браковете...Това което Синухе на практика е описал. Но мисля че това не е достатъчно. Понеже аз съм се омъжила при точен съвпад на прогресивен МЦ към натален Марс....Така че Венера и Марс също не са за пренебрегване.

А колкото до 7-ми дом той се включва тогава когато взаимоотношенията се узаконят, т.е. станат конвенционални. Тогава се намесват и други интереси от рода на "...бойлера е мой" и т.н.

Все пак за съвместно съжително в чисто емоционално-човешки план важна е ролята на Слънцето и Луната. Тези архетипи много добре описват предпочитанията на партньорите към определен тип "бащинска" и "майчинска" загриженост.....съвместимостта в темпераментите, липсата на такава или способността да споделят едни и същи житейски възгледи или жизнето пространство.......Но това е по-скоро в синастричен контекст.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #99 -: Ноември 11, 2009, 07:59:08 pm »
Синухе или другите, още един въпрос ... без да ме биете  :P, куинконса не се ли приема за минорен аспект? Чела съм, че се водят спорове по въпроса. Вашите изводи от конкретни наблюдения ли са, практически да го кажем или теоретични според определена астрологична школа?
Попълвам си знанията за аспектите, тъй като досега наблягах само на основните, поне за мен. Забелязах и оставам с впечатлението, че всички останали не са от по-малко значение. Затова.  :)
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.