Здравей Гост

Многобрачието ....

• 274 Отговора
  • 43608 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Многобрачието ....
« Отговор #140 -: Ноември 12, 2009, 11:28:52 am »
Класически пример за многобрачие е картата на актрисата Елизабет Тейлър, известна с осемте си брака.
Картата й сме я обсъждали навремето в дир.бг.
Разбира се, следва да се вземе предвид, че животът на знаменитостите не е като на обикновените хора. В шоу бизнеса се търси сензация, пиар - зашеметяващи любовни истории, помпозни сватби, скандални раздели, пране на долни гащи в пресата...

http://www.astrotheme.com/portraits/8vZur6C7n375.htm

« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 11:34:27 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #141 -: Ноември 12, 2009, 11:33:24 am »
Kaya, брак и съжителсво не съм имала до момента, така че ми е трудно да преценя.
Но определено има връзка между потенциала в картата и мъжките типажи, които привличам. Дори като че ли има някаква повтаряемост...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #142 -: Ноември 12, 2009, 11:40:26 am »
 мда, и аз виждам повтаряемост даже като характерови черти - това е интересно,защото досега всички ( 10 0000 ;D) индиректно обслужват падналата ми венера ;D
обче си мисля, че има  малка промяна от около 1-2 годиники преди въздусите ми бяха интересни, но всъщност в последно време никак не са ми симатични- все себични зодии са ми в главата
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 11:46:33 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #143 -: Ноември 12, 2009, 11:47:19 am »
Класически пример за многобрачие е картата на актрисата Елизабет Тейлър, известна с осемте си брака.

Слънцето й прави куинконкс с Юпитер, съвпад със СЛВ и тригон с Плутон. Хм, определено си е надскочила поне с два пъти и половина слънчевия потенциал за бракове  ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #144 -: Ноември 12, 2009, 11:50:57 am »
Хмм... :-\
При мен първият сходящ аспект на Луната е квадрат с Плутон във Везни - реално трябва да отразява дългогодишната ми връзка със жена Слънце - Близнаци, АСЦ - Рак, силен стелиум в Скорпион. Като се вземе предвид, че моята Луна е в Рак, а ДСЦ ми е в Близнаци, може да се нагоди  8) Аспекта е квадрат - връзката приключи.

Втория сходящ на Луната е тригон с Марс в Стрелец. Връзката ми в момента, съжителство със жена Слънце в Стрелец, АСЦ - Овен  ;D

Интересно :)
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Lillie

• 30532
« Отговор #145 -: Ноември 12, 2009, 12:10:32 pm »
В картата на Лиз Тейлър Слънцето и Марс, които са класически сигнификатори на съпруга, са в мутабелен знак. Има мутбелни знаци по оста АС/ДС, господар на 7 дом е Меркурий - намира се в мутабелен знак, в сърцето на Слънцето. Макар че тази позиция се приема за специално достойнство на планетата, склонна съм да не се съглася напълно. Тук имаме изгорен управител на ДС в заточение. Венера е в заточение, в партилен съвпад с Уран, Луната е в падение, Венера има квадрат с Плутон, а Луната е в рецепция с Плутон - и двете женски планети в картата й се проявяват по много драматичен начин в сферата на връзките и партньорские отношения. В картата има още един партилен аспект и това е квадратът на Луната с Юпитер, класическия управител на слънчевия й знак. Нодалната ос също е в мутабелни знаци. Общо взето, много подвижна карта има.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #146 -: Ноември 12, 2009, 12:41:18 pm »
Общо взето, много подвижна карта има.
Винаги съм смятала, че преобладаващо мутабелните се проявяват по-скоро на ниво намерения, "възнамерявания". За реализацията на тези намерения, за действителни резки промени и действия и обрати в поведението търся кардинално качество. Ама тук явно инстинктът ми не работи.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #147 -: Ноември 12, 2009, 12:47:13 pm »
За реализацията на тези намерения, за действителни резки промени и действия и обрати в поведението търся кардинално качество.

В картата на Лиз Тейлър преобладава подвижност, но все пак МС се намира в кардинален знак, а Венера, управляваща МС и 5 дом, е в кардиналния Овен, в съвпад с Уран - планетата на резките обрати, което внася във връзките й голяма доза непредсказуемост и неконвенционалност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #148 -: Ноември 12, 2009, 12:53:24 pm »
Лиз наистина е класически случай,Lillie кратко и ясно е описала защо,именно това имах предвид-че в крайна сметка се гледа целият натал и това дали известни акценти не се засилват ,за да дадат още по-силна тенденция.
При Лиз съвпада Венера/Уран в ОВен я прави много влюбчива,лесно започваща връзка докато има вълнение,но и способна много лесно да се освободи от такава тъй като това все пак е Уран.Съвпада на Уран/Венера в 4ти указва за рязка смяна на дома,заради връзки-а при нея явно това се е случвало доста.
Има нещо друго много буквално в картата и:управител на 7 дом-Меркурий в съвпад със Слънце в 3 дом-говори именно за много договори с мъже (бракове).

Синухееее, много та обичам чадо, обаче ако трябва да живея с такъв човек като теб, да ма прощава Господ, ама още първите дни ши ма съдят за убийство  8)      

А пък ако си мислиш,че аз мога да живея под един покрив с Вещица... :P ;D ;D Така че спокойно-няма да ти позволя да натрупаш толкова тежка карма!  ;D

Мисля, пропусна  да споменеш Плутонов, със точната си наталната квадратура Слънце- Плутон,

Не съм пропуснал,защото типажа е нещо друго от просто наличие на аспект и на изявата на енергията му.Типажа се определя от най-силно застъпените енергии в картата и се свежда до 2-3 планети,които са с доминантно значение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #149 -: Ноември 12, 2009, 01:23:34 pm »
Има нещо друго много буквално в картата и:управител на 7 дом-Меркурий в съвпад със Слънце в 3 дом-говори именно за много договори с мъже (бракове).

Да, особено като се има предвид, че Меркурий управлява 7ми и 9ти дом и се намира в 3ти, в подвижен знак.
Не съм запозната особено добре с биографичните й данни, я кажете, по-запознатите, дали е забогатявала чрез браковете си? Защото според мен в хороскопа има и такъв потенциал - управител на АС е Юпитер, намира се в 8 дом, има рецепция със Слънцето, което пък съуправлява 8 дом, първият управител на 8 дом е Луната в Скорпион и има рецепция и тригон с Плутон, позициониран в 8 дом. Във 2ри дом се намира Сатурн в собствен знак (като класически управител на Водолей), което ме навежда на мисълта, че чрез брачните партньори е подобрявала материалното си положение, а самото съчетане на Луна в Скорпион с Венера в Овен дава силен ламтеж, ненаситност. И, да, пропуснах да отбележа рецепцията Меркурий/Нептун и опозицията на три планети в Риби с диспозитора им, която съдържа в себе си потенциал за лъжи, измами, неизяснени отношения и изневери в брака.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #150 -: Ноември 12, 2009, 01:47:13 pm »
Вярно,че астрологията е много буквална понякога.. :)
В картата на близък първият сходящ аспект на  Луната е  съвпад с Венера,която пък е в съвпад със Сатурн..Резултатът-дългогодишно съжителство и дете от жена Козирог.
Разходящите аспекти са тези,отбелязани с "-" в таблицата,нали?

*

Инти

• 2068
« Отговор #151 -: Ноември 12, 2009, 02:08:13 pm »
Мога да Ви кажа, че Лиз Тейлър пасти да яде, американка с  23 брака  е в рекордите на Гинес.

Не мога да й открия датата на раждане, родена е 1940г.

*

Uran

• 6041
« Отговор #152 -: Ноември 12, 2009, 02:13:00 pm »
Първият и съпруг е Ник Хилтън и ако има връзка с веригата "Хилтън", вероятно е получила нещо. От брака си с Р. Бъртън има диамант за 1-2 милиона, та само диаманта да и е оставил- не е малко. ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #153 -: Ноември 12, 2009, 02:15:29 pm »
В картата на съпруга ми Луната има един единствен аспект- секстил с Юпитер, който е У8 и се намира във 2 дом- близнаци. Луната е в 12 дом- овен. :)
Моето Слънце има повечко аспекти, но е във фиксиран знак все пак. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #154 -: Ноември 12, 2009, 03:08:53 pm »
Цитат
In 1963, she became the highest paid movie star up until that time when she accepted US$1 million to play the title role in the lavish production of Cleopatra for 20th Century Fox. It was during the filming of that movie that she worked for the first time with future husband Richard Burton, who played Mark Antony.

В биографията й пише, че през 1963 година получава най-скъпоплатената си роля в киното, когато работи заедно с бъдещия си съпруг Ричард Бъртън.
В тази връзка забравих да изтъкна още един аспект в картата й, който предполага такъв късмет - тригон на господаря на АС, разположен в 8 дом, с Венера и Уран. Венера е господар на МС в картата на актрисата. Спечелване на голяма сума пари чрез успешна изява на професионално поприще, носеща популярност. Ако се разгледат транзитите на бавните планети през въпросния период, Юпитер преминава първо през стелиума в Риби, а не след дълго и върху наталния съвпад Венера/Уран, транз. Уран и Плутон са в опозиция към наталния стелиум, нодалната ос преминава през нат. Плутон, а Нептун минава през Луната. Уран и Плутон в картата й имат връзка с 2ри, 8ми и 11ти дом, а Луната управлява знака на куспидата на 8 дом. Всичко това се случва по време на сатурново завръщане.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #155 -: Ноември 12, 2009, 03:41:59 pm »
 ;D ;D , отворили сте тема за мен ;D ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #156 -: Ноември 12, 2009, 03:58:43 pm »
;D ;D , отворили сте тема за мен ;D ;D ;D ;D

Този пост сега го очаквам в "Бисерите на сайта", усърдно приложен от някой съфорумец  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

*

Марая

• 28287
« Отговор #157 -: Ноември 12, 2009, 04:08:57 pm »
амиии,истина е ;D. един развод , вдовство , брак , раздяла , 8 месечно съжителство без брак , пак раздяла и опит за връщане на законния съпруг :o. юпитер в близнаци в 7-ми дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #158 -: Ноември 12, 2009, 04:12:18 pm »
амиии,истина е ;D. един развод , вдовство , брак , раздяла , 8 месечно съжителство без брак , пак раздяла и опит за връщане на законния съпруг :o. юпитер в близнаци в 7-ми дом.

Ще е интересно да си проследиш сходящите аспекти на Слънцето до излизане от знака, да видим и при теб действа ли системата :)
The Tea Party
Jeff Martin

*

Марая

• 28287
« Отговор #159 -: Ноември 12, 2009, 04:20:21 pm »

Ще е интересно да си проследиш сходящите аспекти на Слънцето до излизане от знака, да видим и при теб действа ли системата :)

мойта карта се мотае тук от много време.но , много трудно се справям с качването и свалянетто на карти....,та ,ако искаш  гр.софия[/b] провери сам ;D
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 12:29:39 pm от Марая »