Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267224 Прегледи
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #300 -: Юни 14, 2010, 12:50:23 pm »
Ще се опитам да изкажа някакво мнение по картата която mama yaya е качила , като искам да помоля за извинение ако не съм права.
Връх на 6 дом в Овен - управителят на дома Марс е ретрограден, съвпад с Юпитер ретрограден в Дева - естественият управител на 6 дом - според мен това са някакви показатели които по някакъв начин показват ,че темата за здравето може да бъде не както трябва.
Продължавам с аспектите на управителя на 6 Марс - квадратура с Уран в 2 дом в Скорпион. Втори дом отговаря доколкото знам и за физическото тяло, освен първи. Марс квадрат с Уран в случая според мен може да даде операция , ако е женски хороскоп предполагам някакви гинекологични проблеми, аборти - спонтанни или не.
Засегнати са знаците Лъв и Скорпион.
Все пак ако съм на правилен път в тълкуването, ще се допълня с още нещо.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #301 -: Юни 14, 2010, 01:30:18 pm »
и аз мога да се пробвам на картата ма mama yaya....гледам прогресивното слънце влиза в 6-ти дом, което може да насочи вниманието на човека в тази посока....интерес за здравето, здравословно хранене....
Луната в 6-ти дом....от прекалена емоционалност може да страда от главоболие и неразположения свързани с главата....
моето са си предположения..... :-[
и аз като liamfieta искам да се извиня ако греша....
Mama yaya  :-[ :-[ :-[
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 01:42:11 pm от vanilla »

« Отговор #302 -: Юни 14, 2010, 02:21:01 pm »
 на прав път си,  :blink:
 няма оперативна намеса, liamfieta

*

tanina80

« Отговор #303 -: Юни 14, 2010, 02:33:55 pm »
А в тази карта? Вижда ли се някакъв медицински проблем?

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_245gw_01_tan_tan_20061019.44081.7028.gif&res=100&va=&cid=70yfilexQqlVS-u1232964413

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #304 -: Юни 14, 2010, 03:35:47 pm »
я кажете на някой Ретро Сатурн по прогресии обръщал ли се е директно....имате ли опит със Сатурна... :unsure: :-\

« Отговор #305 -: Юни 14, 2010, 03:36:30 pm »
Продължавам  ;) естественият управител на 6 дом Меркурий е ретрограден. Луната е в 6 дом което може да даде нестабилност в здравословното състояние, още повече в знак където не се чувства добре - Луната в женски хороскоп дава информация за физическото здраве на жената.Луната е в опозицяс Плутон в знака Везни - полови органи, яйчници.
Управителя на 6 дом Меркурий в Риби - знак ,който се свързва също така и с болничните заведения. Меркурий опозиция със съвпада Марс,Юпитер.

« Отговор #306 -: Юни 14, 2010, 03:41:43 pm »
Забравих да спомена ретро Сатурн в знака на здравето- Дева, който квадратира управителя на 5 дом, и диспозитора на Меркурий- Нептун. Може да има проблем с зачеване или износване

*

tanina80

« Отговор #307 -: Юни 14, 2010, 03:46:44 pm »
Ванила сори, но само Сатурн не ми е ретрограден, иначе за другите... почти всички са.
Някой може ли даде някъде да се чете за тези прогресии как се тълкуват? По принцип.

*

Asol

• 4140

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #309 -: Юни 14, 2010, 04:05:23 pm »
сега ми е стационарно директен....и така още 2 години и нещо....надявам се като стане директен да ми се подредят малко нещата.....или знам ли ...би трябвало да ми е от помощ по някакъв начин директен... :-\

« Отговор #310 -: Юни 14, 2010, 09:27:03 pm »
Най-общо успешен период за разширяване на връзки, успешни договори.. я

да допълня :blink: , марс упр. 5-ти , а юпи 1-ви! ;)

може и събитие, свързано с първото дете
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #311 -: Юни 15, 2010, 02:48:00 am »
Най-общо успешен период за разширяване на връзки, успешни договори.. я

да допълня :blink: , марс упр. 5-ти , а юпи 1-ви! ;)

може и събитие, свързано с първото дете

може , :rolleyes: знаеш ли Стреличке дори през ум не ми е минало....всъщност- права си! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tanina80

« Отговор #312 -: Юни 15, 2010, 11:23:30 am »
Незнам дали е точно за тази тема, но в момента чета толкова неща едновременно ...

Имах си един страх от Сатурн аз, но май не бил толкова страшен  ;D След като прочетох това онова бих описала Сатурн така - "Всяко начало е трудно, но после ...нещата си идват на мястото."
Сатурн е това, което ни кара с течение на времето да добием увереност в себе си, в някоя сфера, да поемем нещата в уверено в свои ръце, а не да разчитаме и да търсим друг за подкрепа.
Доста от датите, които помня в живота си са били, когато транзитен сатурн е бил в съвпад с някоя моя натална планета. Само немога да си обясня още смисъла на съвпада Северен Възел в Лъв-с транзитен сатурн Лъв в седми дом. Това което е вярно и го пише в зет е "смелост", наистина в този момент се наложи аз да проявя огромна, да не кажа сляпа "смелост", защото просто чувствах, че не мога да разчитам на друг да вземе това решение, то си беше лично мое (въпреки, че сега съжалявам)

Имам въпрос - в кафеастролоджи сайта има описано за мидпойнта между слънцето и луната в натала ... как се смята ... и като сметнах ми излезе точка, близо до черната луна(лилит) в натала ми. Това ли е Лилит - мидпойнт между Луна-Слънце в натала ли. Ако е това, започвам да я чувствам като най-чувствителното ми място и понеже се питахме онзи ден за съвпад транзитен Сатурн-натален Лилит, мисля, че това е момента, в който ще преосмисля това, което ме прави уязвима и може би ще стана по-силна вътрешно..., но определено мисля, че ще ми се случи нещо запомнящо тогава и няма да се почувствам никак добре от него - това ме очаква този септември.

*

tanina80

« Отговор #313 -: Юни 15, 2010, 11:26:41 am »
Да споделя и един факт - при прогресивно слънце в съвпад с натална венера (ретроградна) - Шести дом - Рак, срещнах мъжа, за когото съм омъжена и още сме заедно. Абе общо взето досега той е мъжа на живота ми, така да се каже, другото е плява  ;D

*

tanina80

« Отговор #314 -: Юни 15, 2010, 11:38:29 am »
И едно малко уточнение (вече сама си говоря, ама поне вие ме четете  :blink:), но при този съвпад на натална венера с прогресиращо слънце в шести дом - не толкова, че срещнах случайно мъжа на живота си  :blink:, а по-скоро реших, че това ще е той - направо си му казах от първите няколко срещи " ще се омъжиш ли за мен..." и реших за себе си, че искам да се задомявам. Той малко доста по-късно осъзна, какво искам от него и доста време беше в чуденка.

« Отговор #315 -: Юни 15, 2010, 01:25:17 pm »
Здравейте, какво ще се случи с този човек с оглед натоварения първи дом при прогресии? Проследих прогресиите за няколко години и Венерата си сменя посоката. Имайки предвид отшелническата й природа в този момент, как ще рефлектира това на натално Слънце в 12 дом? Слънцето е в опозиция на прогр. Нептун, гстодар на 8дом. Сатурн и АСЦ също съвпадат и аспектират нодалната ос....

*

tanina80

« Отговор #316 -: Юни 15, 2010, 02:09:02 pm »
Мама Yaya защо си изтрила датата и часа на раждане  :-\. Нещо не мога да се ориентирам само по една сложена карта.

И аз имам "познат" с подобна карта http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=70yfilexQqlVS-u1232964413&lang=e&gm=a1&nhor=2&nho2=2&btyp=246&mth=gw&sday=15&smon=6&syr=2010&hsy=-1&zod=&orbp=&rs=0&ast=.

Това важи май за всички хора, при които повечето от бързодвижещите се планети са концентрирани в 12-11-10 дом по време на раждането. С течение на годините се преместват в първи-втори... Между другото и този мой "познат" си пада малко "отшелник" - обича да седи вкъщи, да е сам, вглъбен...няма нужда от никой, само от себе си  ;)
Четох някъде, че такива хора (Слънце в 12-ти дом) имат трудно детство, прекарано в немотия, безпаричие и някакви такива неща. Може би сега, когато прогресиращото Слънце вече е в първи дом, могат да подобрят физическото си състояние, облика си пред света....
За интерпретациите ще замълча, че нещо не ми идват отвътре  ;)

Само да кажа за този Сатурн, че днес цял ден за него чета ... струва ми се, че това, което си писала сатурн и асцендента съвпадат не е много вярно. През целия му живот на този човек, сатурн я се мръдне един-дла градуса, я не и вечно ще си остане почти в съвпад с асцендента, но не съвсем.
Прогресивен Сатурн минал през първи дом и насочващ се към втори - може да прочетеш тук. Общо взето досега този, човек се е бил фокусирал върху това как изглежда, как може да подобри външността си, до колко е физически здрав, полезен, а скоро (след няколко годинки), когато прогресиращ сатурн навлезе във втори дом ще започне да се интересува от това колко финансово стабилен е, и неща свързани с втори дом общо взето.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 02:22:26 pm от tanina80 »

« Отговор #317 -: Юни 15, 2010, 02:28:01 pm »
 ;D ужас, знаеш ли, става въпрос за период от 30 години..... проследявах прогресивната Венера, защото като гледам, в радикса няма много предпоставки за брак - Плутон, Уран... знаците, в които са... а и тази ретро прогресивна Венера. За деца не мога да говоря, защото това е мъжка карта и май по-важна е картата на жената тук. Но, пак казвам - с този Плутон в 5ти(трудности относно сдобиване с деца), тази ретро прогр. Венера, обръща се още на 7-годишна възраст, а и Слънцето в 12 дом, не ми изглеждат обнадеждаващо за човека

Танина, това е за транзитите май.  :unsure:

*

tanina80

« Отговор #318 -: Юни 15, 2010, 02:35:48 pm »
Ами понеже Луната се движи най-бързо, предполагам че когато прогресивната луна съвпадне с наталния Плутон в пети - тогава ще ги изпита тези трудности за сдобиване с деца, за които говориш. Но като цяло за децата, не мога да разбера, кои са предпоставките за раждане, проблеми и такива неща. Или може би дори да не е в съвпад, когато Луната прави някакъв аспект с този Плутон - примерно квадрат ... струва ми се, че в момента пр.Луна в дева е някъде около квадратура с този Плутон в Стрелец, но от тази карта не мога да определя.

Танина, това е за транзитите май.  :unsure:
Ами аз така ги гледам  ;D (като сама си ги насосвам) - гледам транзитите на прогресиращите планети към наталните, но и в астро.ком има такава карта - натал, прогресия и транзити, така че може да има нещо вярно, незнам.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 02:40:38 pm от tanina80 »

*

tanina80

« Отговор #319 -: Юни 16, 2010, 01:28:31 pm »
Пак съм аз, защо не пишете ... къде сте се скрили всички  :(

По темата за прогресиите - след около 9 години, Слънцето ми отива на Десцендента и току що прочетох, че докато Асц има отношение към здравословното, интелектуалното и моралното състояние на човек, то Дсц(Зенита) има отношение към социалното положение на същия. Какво е то това социално положение - женен/нежен, богат/беден, преуспял/непреуспял, с деца/без деца... И в тази прогресия на Слънцето ми, кое е по-важното, че прави опозиция на Асц или, че съвпада с Десц? В смисъл дали ще се отрази на здравослоното ми състояние повече или на "социалното положение" каквото и да значи това...

Че и по същото това време прогресираща луна прави тау квадрат, с квадрат северен възел - уран (от натала), като върха на тау квадрата-Северен възел е в седми дом  :( (на партньора) и интерпретацията на Зет за Луна в квадрат със Северен възел е "прекъсване на spiritual contact"

Да си кажа честно на мен ми изглежда тази прогресия все едно, че ще овдовявам  :'( ( пък незнам вие какво ще кажете.
« Последна редакция: Юни 16, 2010, 01:37:23 pm от tanina80 »