Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266738 Прегледи
*

Divna

Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #440 -: Август 21, 2010, 03:30:11 am »
Прогресивна Луна в съвпад с транзитни Хирон и Нептун- някакви идеи?
В радикса Луна управлява 12 дом, Нептун-9-ти.

Уран, прогресивна Луна наскоро отмина Хирон в радикса ми. Бях изключително чувствителна. Засягах се много бързо, притеснявах се за всичко, вкарвах се в едни филми, които само в моята глава съществуват. Прекарах един период на размисъл и равносметка. Говоря в минало време защото съвпада е вече разходящ и като че ли малко се поуспокоих.
При теб може друга да е изявата. Имай предвид, че наред със съвпада на пр. Луна и нат. Хирон в същото време имах и опозиция на прогр. Луна с Уран и опозиция на тр. Уран с нат. Слънце и Плутон и всичко това по оста 5/11. С приятеля ми и децата ми бяха свързани всичките ми притеснения, ядове и неволи. В момента прогр. Луна навлиза в 6ти дом и се усещам как започвам да мисля все повече за работа и за здравето си. Уверила съм се, че пр. Луна е доста показателна в радикса ми.

При теб съвпада най-вероятно ще се изяви във филос. теми. Явно ще задълбаеш по-навътре в астрологията или ще те вълнуват въпроси свързани с чужбина.

*

Nebesna

« Отговор #441 -: Август 21, 2010, 07:20:54 am »
Най-гадното положение е прогресивна Луна в 8-ми дом - дядо ми почина, майка ми се разболя от рак, имах рискована за здравето ситуация, претърпях малка операция. А аз имам интерсептация в 8-ми, което прави престоя на луната тук още по-продължителен (Рак, Лъм, Дева). Към края на 8-ми дом вече бях се научила да си ценя здравето и когато пр. Луна влезе в Дева (все още в 8-ми дом) и направи опозиция с Меркурий (У6) - отказах цигарите.

Сега прогресивната ми Луна е в 9-ти дом -занимавам се с юридически въпроси, предстои ми кратка екскурзия в чужбина, спазвам диета - пр. Луна е в Дева.

*

Vision

• 3523
« Отговор #442 -: Август 21, 2010, 07:27:39 am »
Уран, прогресивна Луна наскоро отмина Хирон в радикса ми. Бях изключително чувствителна. Засягах се много бързо, притеснявах се за всичко, вкарвах се в едни филми, които само в моята глава съществуват. Прекарах един период на размисъл и равносметка. Говоря в минало време защото съвпада е вече разходящ и като че ли малко се поуспокоих.

това се усещаше много силно отстрани, дори и тук, във виртуалното..радвам се, че ти е отминал този период, не ти подхождаше.. :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

abroad

« Отговор #443 -: Август 21, 2010, 07:51:57 am »
Най-гадното положение е прогресивна Луна в 8-ми дом - дядо ми почина, майка ми се разболя от рак, имах рискована за здравето ситуация, претърпях малка операция. А аз имам интерсептация в 8-ми, което прави престоя на луната тук още по-продължителен (Рак, Лъм, Дева).

Освен ако по натал не ти е там ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #444 -: Август 21, 2010, 10:03:02 am »
Прогресивната ми Луна вече от две години е в Дева и не спзвам никаква диета. Но по едно време (миналата година) почти бях спряла да се храня, нямах никакво желание за храна. За съжаление не успях да задържа постигнатото тегло и от декември нататък си възвърнах обичайните килограми и размер 38 вместо 36.  :-[ Но по принцип може да се каже, че се храня балансирано и нямам нужда от диета, достатъчно ми е малко количество храна. Проблемът по-скоро е свързан с естеството на моята работа --> обездвижване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #445 -: Август 21, 2010, 10:20:35 am »
Моята прогресивна Луна е на 20 градус на Скорпиона и вече нямам търпение да се маха от там. Едвам я издържам!  :41:

Прогресивното Слънце е вече в Стрелеца. И Луната като отиде в стрелеца...чак юни 2011, да вземе да ми светне.

Нооо тегава тая плутонска енергия.  :lol:

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #446 -: Август 21, 2010, 10:33:25 am »
Моята е във Везни сега, но хич не я чувствам по-различно за разлика от другите знаци като беше, но пък онзи ден ми казаха, че приличам на Везна.  :57:
Е това вече ме прати в ъгъла да се срамувам и да мигам кокетно с миглички, че иначе тез фасони не са ми на сърце... ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #447 -: Август 21, 2010, 10:37:26 am »
Моята е във Везни сега, но хич не я чувствам по-различно за разлика от другите знаци като беше, но пък онзи ден ми казаха, че приличам на Везна.  :57:

На мен пък, когато протр Луна ми беше във Везни предприех промяна във външния си вид и резултата беше мноого добър - харесаха ме и околните и аз си се харесах  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #448 -: Август 21, 2010, 10:38:03 am »
Е това вече ме прати в ъгъла да се срамувам и да мигам кокетно с миглички, че иначе тез фасони не са ми на сърце... ;D

И мен все за изгряваща Везна ме мислят, макар че техните фасони не са ми присъщи и на мен. Ноооо, трябва да свиквам вече със сидерала, туй е положението.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #449 -: Август 21, 2010, 10:40:37 am »

И мен все за изгряваща Везна ме мислят, макар че техните фасони не са ми присъщи и на мен. Ноооо, трябва да свиквам вече със сидерала, туй е положението.  :-[

Не можеш да вземеш само позитивите. Ще трябва да приемеш и негативите. :29:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #450 -: Август 21, 2010, 10:43:27 am »
Падам си по крайностите аз - от всичко вземам или само най-доброто, или нищо.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #451 -: Август 21, 2010, 10:43:38 am »
Ноооо, трябва да свиквам вече със сидерала, туй е положението.  :-[

Да.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #452 -: Август 21, 2010, 10:44:44 am »

Да.  ;D

С хубавите неща бързо се свиква  :P   ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #453 -: Август 21, 2010, 10:47:36 am »

Да.  ;D

Първоначално бях като гръмната, след като разбрах, че Луната ми е близнашка (по сидерал), но и с това се свиква.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #454 -: Август 21, 2010, 10:55:36 am »
че Луната ми е близнашка (по сидерал),

а като такава ли реагира  :rolleyes:?

Да те питам нещо - ти често казваш, че не понасяш въздушните, подчертано Везните. Виждам, че с колегите от форума, които са въздушни общуването е обтегнато въпреки любезния тон /което е добре, защото тук не сме се събрали да се караме/.
Не смяташ ли, че ако ти беше везнишко АС то щеше да имаш разбиране към елемента? Защото западаната ти карта е много плутоно-скоприонска-марсова и напълно си обяснявам с нея това отношение.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #455 -: Август 21, 2010, 11:54:44 am »
В Джйотиш елементите и знаците се интерпретират малко по-различно, в смисъл такъв, че по-малко психология има. Липсват описания по слънчев знак като в западната астрология - Овните са такива, Везните са онакива и т.н.
В интерес на истината, не класифицирам хората според зодиакалната им принадлежност. С течение на времето обаче, наблюдавайки реакциите на хората, забелязах какъв тип реакция мога да очаквам според това кой елемент (знак/знаци или планета/планети) е подчертан в картата на отсрещния. И ако случайно се стигне до "обтегнати" отношения, както казваш, повярвай ми, това не се дължи на зодиакалната принадлежност на отсрещния, а е в резултат на това какви реакции съм наблюдавала при него в течение на продължителен период от време, т.е. не месец-два, а година, две и повече. Оценявайки и сравнявайки реакциите на даден човек в най-различни ситуации и начина на справяне с определени предизвикателства и дразнители, мога да изградя и сравнително точна представа за отсрещния човек. Там, където виждам очевидно несъответствие между това, което даден човек твърди за себе си, т.е. оценката, която си дава, и постъпките му, реакциите му, няма начин да не реагирам по споменатия от теб начин.
А що се отнася до тъй наречените "въздухари", мога да кажа, че духовно най-близък усещам Водолея, а интелектуална и ментална съвместимост имам с Близнака.

« Последна редакция: Август 21, 2010, 11:59:24 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #456 -: Август 21, 2010, 12:04:11 pm »
а интелектуална и ментална съвместимост имам с Близнака.

Сидерално и моята Луна е в Близнаци, но аз не усещам такава близост, а по сидерал Слънцето си остава там, където е. 

И все пак мисля, че човек не може да бъде смес от два хороскопа. Единият трябва да се отстрани.

*

Vision

• 3523
« Отговор #457 -: Август 21, 2010, 12:07:26 pm »
а интелектуална и ментална съвместимост имам с Близнака.

Сидерално и моята Луна е в Близнаци, но аз не усещам такава близост, а по сидерал Слънцето си остава там, където е. 

И все пак мисля, че човек не може да бъде смес от два хороскопа. Единият трябва да се отстрани.

то има ли смисъл да се говори повече..сидералната луна била въздушна, ама защо не си допадала със западните везни.. :P
мен вече не ме дразни, всеки има право да си говори каквото си иска.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #458 -: Август 21, 2010, 12:19:09 pm »
то има ли смисъл да се говори повече..сидералната луна била въздушна, ама защо не си допадала със западните везни.. :P

Защото западните Везни стават Деви по сидерал, а с оглед знака на Лагна ми се падат и в 12 дом при това.  ;D
Просто не усещам онази дълбочина и начин на осъзнаване на нещата, които ми импонират на мене.
Има едно изключение, на напоследък не пише често тук. :P Познавам я от друг форум и ми допадна като начин на изразяване и мислене още на първи прочит. Впоследствие първоначалното впечатление още повече се затвърди. С който и ник да пише, винаги ще я разпозная, защото още в първия миг я почувстватх някак близка. Но ако не ме лъже паметта, имаше  Луна в Скорпион, това обяснява нещата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #459 -: Август 21, 2010, 12:19:37 pm »
Аз вярвам, че една система импонира най-добре на хората, на която територия е развивана. Самият факт, че сидералната система отрича транссатурновите планети е показателен за общество, което не се развива и не желае новости.

Просто не усещам онази дълбочина и начин на осъзнаване на нещата, които ми импонират на мене.

ооо то пък от близнаците дълбочина да търсиш, освен, че говорят гъза си! ;D ДЪлбочина е другото им име.  ;D