Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267807 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Прогресии и тълкуване
« Отговор #560 -: Септември 19, 2010, 08:03:27 pm »
Благодаря Стела,видях го,по същото време ще има и Марсов възврат   :-[ А дали опозицията на Юпитер и Плутон няма да има връзка със здравето ми?Тр.Плутон по същото време ще ми квадратира нат.Юпитер директен,а при ретроградния квадрат ми откриха медицински проблем,който уж не е много сериозен,ама май трябва да му обърна внимание по-навреме.Благодаря на всички ви,момичета,както винаги сте много отзивчиви  ;D

Всичко, което е свързано със символиката на 6-ти дом можеш да прибавиш към предположенията си - здраве, диета, работа и т.н. Все пак Юпитер е управител на 6-ти.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #561 -: Септември 19, 2010, 08:05:52 pm »
Стелла, не е ли още малко раничко да се задейства опозицията Юпитер/Плутон?

Казвам само, че приблизително по същото време ще има ингрес и на транзитни планети в Овен, така че едва ли ще може да отграничи влиянията или да ги отдаде на ингреса на дирекционния Марс.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

« Отговор #562 -: Септември 19, 2010, 08:10:10 pm »
Да,Дивна,но все още тези неща са само в главата ми в процес на обмисляне(или размисляне  :blink:)

Според мен, едно от двете до една година ще е факт. Хубаво е да си видиш и солара като допълнение.

*

Divna

« Отговор #563 -: Септември 19, 2010, 08:12:16 pm »

Казвам само, че приблизително по същото време ще има ингрес и на транзитни планети в Овен, така че едва ли ще може да отграничи влиянията или да ги отдаде на ингреса на дирекционния Марс.

Разбира се  :blink:.

Тия пеперудки ми приличат на падащи есенни листа  :rolleyes:.

« Отговор #564 -: Септември 19, 2010, 08:14:51 pm »
Колкото повече я гледам тази карта,толкова повече въпроси ми изплуват в съзнанието,ама и тя гъмжи от аспекти  ;D Сега видях,че въпросното пр.Новолуние съвпад нат.Венера е в квадрат със съвпада на пр.Асц и Фортуна.Това пък какво ще да значи?Дано само не ви досаждам с въпросите си  :-\

*

Stella

• 7765
« Отговор #565 -: Септември 19, 2010, 08:16:44 pm »

Веселички са, нали! Създават настроение.

*

Divna

« Отговор #566 -: Септември 19, 2010, 08:22:47 pm »
Колкото повече я гледам тази карта,толкова повече въпроси ми изплуват в съзнанието,ама и тя гъмжи от аспекти  ;D Сега видях,че въпросното пр.Новолуние съвпад нат.Венера е в квадрат със съвпада на пр.Асц и Фортуна.Това пък какво ще да значи?Дано само не ви досаждам с въпросите си  :-\

Ами аз за него ти пях до сега  ;D.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #567 -: Септември 19, 2010, 08:34:46 pm »

Колко различен може да бъде погледа....Защо го казвам?!- падащите есенни листа за мен носят тъга , защото умират , красиви се късат се от соковете на живота...
За други са красиви и весели - защото душата на скоро напусналия ги най-близък човек е отлетяла...но е твърде възможно бързо да се прероди ....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #568 -: Септември 19, 2010, 08:36:08 pm »
  ;D Разбрах,но като е в квадрат с пр.Асц как да го разбирам,че ще имам право на избор ли?Прости ми Дивна,но съм много начинаеща  ;D  :rolleyes:

« Отговор #569 -: Септември 19, 2010, 08:50:24 pm »

Колко различен може да бъде погледа....Защо го казвам?!- падащите есенни листа за мен носят тъга , защото умират , красиви се късат се от соковете на живота...
За други са красиви и весели - защото душата на скоро напусналия ги най-близък човек е отлетяла...но е твърде възможно бързо да се прероди ....
Не бъди тъжна,Марая,живота е прекрасен.......Наскоро стигнах до едно прозрение,че най-голямото щастие се крие в най-голямото нещастие.Самия факт,че имаме възможност да го преживеем,да ни разтърси и да ни промени завинаги е истинско щастие.А после осъзнаваме,че обратен път няма и трябва да продължим напред и само напред..........волни като пеперуди......

*

abroad

« Отговор #570 -: Септември 19, 2010, 09:00:51 pm »
ако търсим съответствия при вече случили се събития, то такива все ще се намерят, дори и само в нашето въображение-потвърждение, а и все нещо си действа, къде по транзит, къде по прогресия и т.н.
моето впечатление е, че малцина са тези, които могат да комбинират и разтълкуват ефективно, но така и трябва, поне според мен :blink:

влияние на дирекция към прогресия, или по-скоро обратното, че звучи по-логично, звучи абстрактно
но като всичко останало има нюанси...
ако например пр. лична съвпада с друга дирекционна /не чак толкова лична, но пък на фокус и в аспект в натала/ или пък е в опозиция /визирам само тези два аспекта, при това точни/, и в същото време "темата" е подчертана от други транзитни, прогресивни и директирани към натални, то тя идва да подсили и да задейства, дори всички останали в момента, и то с мощно влияние...
за съжаление ми е трудно да следвам логиката тук, тъй като ми липсва съществена информация :-[
друг е въпросът, че е трудно да се разграничи точно това влияние от всички текущо действащи и кое всъщност се явява мощното подбутване, особено в карти, в които обичайно две сили непрекъснато са в непрекъснато противоречие и борба за надмощие :blink:

*

Divna

« Отговор #571 -: Септември 19, 2010, 09:13:51 pm »
  ;D Разбрах,но като е в квадрат с пр.Асц как да го разбирам,че ще имам право на избор ли?Прости ми Дивна,но съм много начинаеща  ;D  :rolleyes:

Аз бих се съсредоточила само в/у съвпада пр. Новолуние/нат. Венера. До квадратурата им с пр. АС няма да стигна /пък и тя все още не е точна/ и мисля, че само за пр. Луна може да се отчете, не и за пр. Слънце.
Не знам Каризма, аз също не съм много добра с прогресии и дирекции и за съжаление може да те подведа без да желая.

*

Stella

• 7765
« Отговор #572 -: Септември 19, 2010, 09:30:57 pm »
ако търсим съответствия при вече случили се събития, то такива все ще се намерят, дори и само в нашето въображение-потвърждение, а и все нещо си действа, къде по транзит, къде по прогресия и т.н.
моето впечатление е, че малцина са тези, които могат да комбинират и разтълкуват ефективно, но така и трябва, поне според мен :blink:

Трябва много добре да си познаваме натала. Да извлечем от него всички "формули" и едва след като видим за какво имаме заложби, да търсим подходящия етап то да се случи, чрез транзитите и прогресиите/дирекциите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #573 -: Септември 19, 2010, 09:35:09 pm »
Гледам,че темата е позамряла,та реших да кача една карта.Пр.Новолуние в/у нат Венера,на трон по знак У11 и У4,пр.Фортуна и пр.Асц в точен съвпад в Лъв,пр МЦ на К11 и ИЦ на К5 в съвпад с дир.Плутон,пр.Венера квадрат нат.Меркурий и още... и още...Чудя се дали аз ще се прераждам,или пък любовта ми  ;D Картата е много интересна,и със сигурност ще има много събития,но на мен ми е много трудно тълкуването.И тъкмо се сетих,да питам,май бях срещала някъде подобна тема,как отразявате аспекти на дир.към пр. планети.Ще се радвам,ако има желаещи да се включат

Каризма , ти в момента имаш този съвпад....на Слънце/Венера.
При теб слънце е упр. на 2-ри натален , а Венера на ИЦ и 11-ти дом. Мисля , че определени финанси са отишли за създаване на повече уют в дома , както и за помощ на приятели...
Наред с това мисля , че в последната година и половина си имала много използвани възможности и добри шансове за реализация. Смятам , че е имало придобиване на наследство.....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #574 -: Септември 19, 2010, 10:25:56 pm »
Гледам,че темата е позамряла,та реших да кача една карта.Пр.Новолуние в/у нат Венера,на трон по знак У11 и У4,пр.Фортуна и пр.Асц в точен съвпад в Лъв,пр МЦ на К11 и ИЦ на К5 в съвпад с дир.Плутон,пр.Венера квадрат нат.Меркурий и още... и още...Чудя се дали аз ще се прераждам,или пък любовта ми  ;D Картата е много интересна,и със сигурност ще има много събития,но на мен ми е много трудно тълкуването.И тъкмо се сетих,да питам,май бях срещала някъде подобна тема,как отразявате аспекти на дир.към пр. планети.Ще се радвам,ако има желаещи да се включат

Каризма , ти в момента имаш този съвпад....на Слънце/Венера.
При теб слънце е упр. на 2-ри натален , а Венера на ИЦ и 11-ти дом. Мисля , че определени финанси са отишли за създаване на повече уют в дома , както и за помощ на приятели...
Наред с това мисля , че в последната година и половина си имала много използвани възможности и добри шансове за реализация. Смятам , че е имало придобиване на наследство.....
Не,Марая,още не усещам нищо от този съвпад,поне няма материално измерение.Финансите едва ми стигат да покривам текущите нужди,но непрекъснато обмислям възможности как да ги увелича,защото жилищния проблем много ми е наболял и наистина се нуждая от по-голям и уютен дом.Надявам се действието на аспекта тепърва да предстои и дано наистина имам шанс  :blink: Обещавам,че ще се възползвам максимално  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #575 -: Септември 20, 2010, 09:54:10 pm »
Гледах транзитите на Вещичка, пулих се и нищо интересно не видях, което да ме наведе на мисълта за започване на работа. Единственият показател, който ми се наби на очи беше при прогресиите - прогресивна Луна (К6) е в сходящ тригон (1 гр. орбиса) с натално Слънце (съ-управител на 6-ти), което е елемент на първи дом. Общо взето работата "дойде" при нея.

Понеже става дума за граждански договор обръщаме внимание и на У3 - Венера. Транзитната Венера, заедно с тр. Марс (У2-паричките) прави сходящ тригон с натално Слънце и скоро ще минат през точката на пр. Луна (преди Венера да обърне посоката).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #576 -: Септември 20, 2010, 10:06:14 pm »
Да, интересно.
И според мен това може да се приеме за значително събитие и трябва да е отразено по транзити и прогресии най-малко, тъй като не се случва чак толкова често при нея. Стига да е трайна тази работа. Защото ако се окаже краткотраен временен ангажимент, може и да ги няма съответните индикации, но при всички положения по транзити трябва да е отбелязано това събитие.
При мен всяко започване на работа е върви ръка за ръка с важни транзити към ъглите. А когато смених попрището и станах преводач, имаше дирекция на Меркурий (У10) към ДС и ингрес на Сатурн в знака на МС.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #577 -: Септември 20, 2010, 10:08:22 pm »
А има ли я някъде картата на Вещичка?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #578 -: Септември 21, 2010, 08:49:37 am »
Има си точни транзити към ъглите (но не мисля, че са определящ фактор  ;D). Обаче, Сатурн е в съвпад с Плутон. По натал Плутон аспектира У2,3,6 дом. Мунданният съвпад Уран/Юпитер квадратира Сатурн - У11 дом, а Юпитер управлява МС. Тези транзитни аспекти имат аналог в наталната карта. По прогресии Луната е в апликиращ аспект със Слънце. Има и включване на мидпойнти, но не знам доколко картата е ректифицирана и дали си заслужава и тях да наблюдаваме. Все пак да отбележа нещо, което ми направи впечатление. По натал Сатурн лежи на мидпойнта Юпитер/Уран.
« Последна редакция: Септември 21, 2010, 08:54:14 am от Asol »

*

Stella

• 7765
« Отговор #579 -: Септември 21, 2010, 08:51:36 am »
Не мога да разбера какъв граждански договор.  :-\
Това е работа, не става въпрос за договори, дела или прочие, дори работата да е по граждански договор пак е работа.

Ами като не можеш да разбереш, си остава за твоя сметка. Не съм длъжна да ти обяснявам какво значи грлаждански договор.
винаги съм имала една основна работа, една по МЦ и една допълнителна по граждански договор. Ако работиш на няколко места, ще разбереш.
Освен това има и т.нар. "втори трудов договор". И това съм била за около година. Но за тези неща трябват допълнителни познания в сферата на трудовото право.