ако търсим съответствия при вече случили се събития, то такива все ще се намерят, дори и само в нашето въображение-потвърждение, а и все нещо си действа, къде по транзит, къде по прогресия и т.н.
моето впечатление е, че малцина са тези, които могат да комбинират и разтълкуват ефективно, но така и трябва, поне според мен :blink:
влияние на дирекция към прогресия, или по-скоро обратното, че звучи по-логично, звучи абстрактно
но като всичко останало има нюанси...
ако например пр. лична съвпада с друга дирекционна /не чак толкова лична, но пък на фокус и в аспект в натала/ или пък е в опозиция /визирам само тези два аспекта, при това точни/, и в същото време "темата" е подчертана от други транзитни, прогресивни и директирани към натални, то тя идва да подсили и да задейства, дори всички останали в момента, и то с мощно влияние...
за съжаление ми е трудно да следвам логиката тук, тъй като ми липсва съществена информация

друг е въпросът, че е трудно да се разграничи точно това влияние от всички текущо действащи и кое всъщност се явява мощното подбутване, особено в карти, в които обичайно две сили непрекъснато са в непрекъснато противоречие и борба за надмощие :blink: