Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 266500 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #900 -: Януари 21, 2012, 06:12:51 pm »
В момента имам прогресивна венера в съвпад с наталния южен възел. Как комбинирате тълкуването между прогрес и натал - да гледам в натала какво управлява венера или в прогресивната ми карта какво управлява, за да си построя тълкуването?

от кой дом и знак идва възела и съответно Венера?

*

Stella

• 7765
« Отговор #901 -: Януари 21, 2012, 06:14:15 pm »
Удобно ти е било да бъдеш на надомна работа. това не е престъпление.

Кажи го на работодателите, Стелче.  ;D

А оттук следва контра въпрос от потенциалния работодател: "Това означава ли, че в един бъдещ момент може да ви е удобно да си смените приоритетите и да напуснете организацията?" (и да се върнете на свободна практика).
Толкова са предвидими. Почти няма въпроси, които да ме изненадат вече, освен ако не е нещо пошло или цинично.

Щом са предвидими, Лили, значи трябва да имаш готов отговор на всички въпроси. Аз бих отговорила така. Надомната работа е била за мен един необходим етап от живота, но аз съм една социабилна личност и предпочитам да работя в екип. Оценявам високо предимствата на екипната работа.  ;D ;D ;D

Ох, лесно е да се дават съвети отстрани.  :(
Стискам силно палци да си намериш коректен работодател, какъвто търсиш.
Дано имаш късмет!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #902 -: Януари 21, 2012, 06:23:28 pm »
В момента имам прогресивна венера в съвпад с наталния южен възел. Как комбинирате тълкуването между прогрес и натал - да гледам в натала какво управлява венера или в прогресивната ми карта какво управлява, за да си построя тълкуването?

Малко е сложничко с тоя възел (южния е в близнаци), понеже е на 3 градуса от МС и може би трябва да отчитам и 9, и 10 дом. Венерата ми е в 8 дом по натал и управлява 2 и 9 дом. До седмица ще издаваме книга, семеен бизнес, да не е това? Северния през това време пък прави транзитна опозиция на слънцето ми в 9 дом, което се води съвпад с южния възел.  Значи по прогресия имам съвпад венера с натален южен, а по транзит - северен опозиция на слънце в 9 дом. Дали не става въпрос все за това издаване?
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #903 -: Януари 21, 2012, 06:29:41 pm »

Малко е сложничко с тоя възел (южния е в близнаци), понеже е на 3 градуса от МС и може би трябва да отчитам и 9, и 10 дом. Венерата ми е в 8 дом по натал и управлява 2 и 9 дом. До седмица ще издаваме книга, семеен бизнес, да не е това? Северния през това време пък прави транзитна опозиция на слънцето ми в 9 дом, което се води съвпад с южния възел.  Значи по прогресия имам съвпад венера с натален южен, а по транзит - северен опозиция на слънце в 9 дом. Дали не става въпрос все за това издаване?

Аз ищо не разбрах. Сложи една натална карта с прогресиите към момента на съвпада. Плийз! :-[
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #904 -: Януари 21, 2012, 06:40:27 pm »

Аз нищо не разбрах. Сложи една натална карта с прогресиите към момента на съвпада. Плийз! :-[

Дано се вижда ясно. Точно сега прогресивна венера е върху натален южен възел. Обаче по транзит пък - северния е в опозиция на наталното ми слънце  :-[

« Отговор #905 -: Януари 21, 2012, 06:43:31 pm »
За жалост поста към който се стремя  е изключително базиран на гражданство, в случая аз имам българско такова и все един ден ще трябва пак да пробвам от БГ да тръгна.  Никога няма да се върна, ненавиждам цялата държава!
Не се и опитвай да тръгваш от БГ тогава.Каквото повикало,това се обадило.Блазе ти.И децата ти ще ненавиждат онзи,който ги е родил. ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #906 -: Януари 21, 2012, 06:45:40 pm »

според мен точно за това става въпрос. Близнаци, 9-ти дом, а Венера е с подчертано финансово изражение при теб. Всичко отговаря мн добре.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #907 -: Януари 21, 2012, 06:49:51 pm »

според мен точно за това става въпрос. Близнаци, 9-ти дом, а Венера е с подчертано финансово изражение при теб. Всичко отговаря мн добре.

От това събитие, обаче, не се очаква печалба. Изцяло е на загуба в материално отношение, но не го усещам така като път в живота  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #908 -: Януари 21, 2012, 06:50:04 pm »
Все реват че бягат кадрите в чужбина, а когато им отидеш на крака, буквално ти се подиграват!

Все реват, че няма кадърни кадри, и все намират някой кадърен да им работи за жълти стотинки. Това е най-големият парадокс.
А ниските заплати се оправдават с това, че производителността на нашия труд е в пъти по-ниска от тази в по-развитите страни. Само че не разбирам в кой сектор от икономиката се прави това сравнение и по какви професии (длъжности)? Има различни видове и категории труд. Интелектуалните кадри не садят картофи, не са ангажирани в индустрията, те произвеждат друг тип продукт. Заплащането на преводачите в страните от Западна Европа също е в пъти по-високо, а може ли да се каже със сигурност, че те произвеждат в пъти по-добър продукт от нас? На каква база се правят такива сравнения? Неслучайно има изнесено производство в по-слабо развитите страни - целта е с много по-малко разходи за труд да се реализират по-големи печалби, но това го правят големите корпорации. На последната си работа бях наета с подобен мотив - просто бяха преценили, че моите услуги ще им излизат в пъти по-евтино, ако работя в офиса им с фиксирана заплата и на половин работен ден, т.е. на длъжността "офис сътрудник" те ползват безплатно като заклет преводач, когато се наложи.

« Последна редакция: Януари 21, 2012, 06:57:57 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #909 -: Януари 21, 2012, 06:58:08 pm »
Нямам вече желание да се срещам с някой българин човешки ресурси от фирмите с чуждестранно участие, където се говорят езиците, които владея. Показвала съм огромен хъс, имам и икономика като образование, а ми се обяснява, че съм АКАДЕМИЧЕН ТИП и е най-добре да им превеждам документите, правилниците по човешки ресурси, да ги обслужвам тях отвън, не и да ми дадат възможност да се развивам отвътре. Няма и да ми дадат, докато не пиша лично на чужденците, което е нож с много остриета за климата в офиса след това  :blink:

« Отговор #910 -: Януари 21, 2012, 07:01:11 pm »
. На едно друго интервю ми беше зададен друг интересен въпрос - "Защо кандидатствате за тази позиция при нас, не докарвате ли като преводач по-висок доход от заплатата, която сме обявили?". Въпрос на още едно интервю преди десетина години (в корабна агенция) - "Какво работи баща ви, какво работи майка ви?".

в Англия ако ти зададат този въпрос може да ги съдиш за дискриминация
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #911 -: Януари 21, 2012, 07:01:27 pm »
Показвала съм огромен хъс, имам и икономика като образование, а ми се обяснява, че съм АКАДЕМИЧЕН ТИП...

Радвай се, че това ти казват  ;D, нас тук ни третират като продавачки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #912 -: Януари 21, 2012, 07:01:35 pm »
Цитат
От това събитие, обаче, не се очаква печалба. Изцяло е на загуба в материално отношение, но не го усещам така като път в живота   

интересно защо. при теб оста 3-9 дом е подчертана сега. освен прогр Венера съвпад ЮЛВ, там е и транзитен ЮЛВ съвпад Слънце, значи затъмненията също активират тази ос.   
според мен с транзитен Юпитер в 8-ми дом, би трябвало лесно да намерите финансиране.
да не мислите да продавате недвижим имот ?
« Последна редакция: Януари 21, 2012, 07:06:41 pm от Grace »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #913 -: Януари 21, 2012, 07:04:29 pm »

Стреличке, тук не сме Англия, не сме и София за съжаление.
Повечето от интервютата, на които съм се явявала във Варна, протичат на доста махленско ниво. И обикновено не се стига до събеседване с "Човешки ресурси", защото такива просто си нямат  ;D, в повечето случаи те изпитва някой служител от офиса и накрая има директно интервю със собственика, ако те одобрят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #914 -: Януари 21, 2012, 07:04:35 pm »

Аз нищо не разбрах. Сложи една натална карта с прогресиите към момента на съвпада. Плийз! :-[

Дано се вижда ясно. Точно сега прогресивна венера е върху натален южен възел. Обаче по транзит пък - северния е в опозиция на наталното ми слънце  :-[

Ще инвестираш в издателска дейност. То се вижда - венера ти е У2, а ЮЛВ е в 9-ти дом.
Транзитът на нодалната ос отключва събития, заради затъмненията. Транзити и прогресии са два различни метода.

« Отговор #915 -: Януари 21, 2012, 07:17:30 pm »

Стреличке, тук не сме Англия, не сме и София за съжаление.
Повечето от интервютата, на които съм се явявала във Варна, протичат на доста махленско ниво. И обикновено не се стига до събеседване с "Човешки ресурси", защото такива просто си нямат  ;D, в повечето случаи те изпитва някой служител от офиса и накрая има директно интервю със собственика, ако те одобрят.

и в София е на същото ниво за съжаление
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #916 -: Януари 21, 2012, 07:19:53 pm »
Цитат
От това събитие, обаче, не се очаква печалба. Изцяло е на загуба в материално отношение, но не го усещам така като път в живота   

интересно защо. при теб оста 3-9 дом е подчертана сега. освен прогр Венера съвпад ЮЛВ, там е и транзитен ЮЛВ съвпад Слънце, значи затъмненията също активират тази ос.   
според мен с транзитен Юпитер в 8-ми дом, би трябвало лесно да намерите финансиране.
да не мислите да продавате недвижим имот ?

Не, нямаме подобно намерение. Дори мъжът ми е безработен от два месеца, разчитаме изцяло на моя труд като преводи, които са си нестабилни доходи. Единствено булбанк не спират да ме търсят тези дни, за да ми предложат потребителски кредит само по телефона, понеже съм им била лоялен клиент, което ми е доста странно  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #917 -: Януари 21, 2012, 07:27:21 pm »

Както вече споменах, работата е свързана с националност или с други думи гражданство, става въпрос за дипломатически пост! За протокола отбелязвам, че направих опит да сменя гражданството си, спънките бяха изцяло от българска страна!

С какъвто зор получаваш българско гражданство (за чужденец), със същия зор се лишаваш от него (за българин).  ;D
Имаш проблеми да се откажеш от бг гражданство или да придобиеш гражданството на държавата, в която пребиваваш? Мисля, че право на двойно гражданство в България вече не се дава, такъв статут е запазен само при т.нар. заварени случаи. Но лично съм била свидетел на двойнствено тълкуване на закона от страна на българските власти при тези "заварени" случаи, ако решат да ти отнемат вече придобитите права, позовавайки се на новите промени в закона.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #918 -: Януари 21, 2012, 07:35:52 pm »

Както вече споменах, работата е свързана с националност или с други думи гражданство, става въпрос за дипломатически пост! За протокола отбелязвам, че направих опит да сменя гражданството си, спънките бяха изцяло от българска страна!

А пък за децата ми не се тревожи, важното е твоите да не те ненавиждат! А пък и никъде не съм споменала, за ненавист към семейството си, напротив, много ми е болно че трябва да понасят българската реалност!

Голяма злоба, голямо чудо!
Не се тревожа за теб и децата ти.Защо реши,че си ми толкова важна,че да се тревожа за теб. ;DСамо казах,че ако ненавиждаш държавата си и тя респективно те 'ненавижда' и не можеш да очакваш нищо от нея.А това сигурно е написано и в хороскопа ти->предава се на поколението ти,за което ти си първия 'род и държава'. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #919 -: Януари 21, 2012, 08:03:56 pm »
Исках да се откажа от българско гражданство и изцяло и да приема съответно гражданството на държавата в която пребивавах близо осем години, там работих и завърших една от академичните си степени, уви! Родители ми задвижиха уж нещата, консултирахме се с адвокат и като се започна едно ходене по мъките, здравни осигуровки не съм плащала, едни документи от полицията искаха, после от общината, доказателства къде съм била и за колко време, а колко пари за преводи на документи от чуждите институции отидоха...А за да си легализирам дипломите, искаха превод на български език на цялата ми докторантура, която има обем на една книга ;D Просто нямам думи!

И защо да искат да се прави превод на докторантурата ти на български при условие, че няма да живееш и да работиш в България!? Не, това е страна на абсурдите!
И какви здравни осигуровки, нали напускаш държавата и 8 години си пребивавала в чужбина!?

Платени здравни осигуровки искат и от чужденците, които подават документи за получаване на статут за временно пребиваване в България.

Имам чувството, че някои държавни институции не работят в полза на народа, а срещу народа. Прави се всичко възможно за усложняване на формалните процедури и за максималното им оскъпяване.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.