Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267421 Прегледи
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #920 -: Януари 21, 2012, 08:31:00 pm »
Ако си без образование, България по-лесно ще се откаже от теб. Така мисля.

*

Stella

• 7765
« Отговор #921 -: Януари 21, 2012, 08:34:31 pm »
Аз нямам оплаквания от родината си. :-\ Не, че всичко ми харесва. Бих искала някои неща да са по-добре.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #922 -: Януари 21, 2012, 08:40:58 pm »
Но тогава пък трябваше да изплатя изцяло здравните осигуровки за годините когато съм пребивавала извън страната.

А по принцип няма логика да ги дължиш при тези обстоятелства.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #923 -: Януари 21, 2012, 08:42:10 pm »
Ако си без образование, България по-лесно ще се откаже от теб. Така мисля.

Може и така и да е! И може би направих грешка, като уведомих властите, че съм учила и завършила съответните специалности в чужбина. Но тогава пък трябваше да изплатя изцяло здравните осигуровки за годините когато съм пребивавала извън страната. Както и да го мисля, все ще се появи нещо!

Е, не може всичко да е само в твоя полза. Всяка държава си има правила.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #924 -: Януари 21, 2012, 09:00:01 pm »
Чаках прогресивната Луна в съвпад с нат Юпитер в 9-ти да донесе положителен резултат по въпроса или да побутне малко нещата, но явно аспекта реши да се прояви в друга насока.

А каква е другата насока?  :blink:
(да запазим духа на темата, да има нещо и за прогресиите)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #925 -: Януари 21, 2012, 09:14:38 pm »
Извинения към всички които разглеждат и коментират по тази тема, много я разводних :( :-\

Не си ти, не се извинявай, аз зададох тоя тон на дискусията.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #926 -: Януари 21, 2012, 09:20:37 pm »

Малко преди точният съвпад получих покана от приятели да изкарам Новата година с тях, те живеят в страна различна от тази, в която съм в момента, с една дума пътуване в чужбина!

При теб аспектът се е проявил в сферата на дома, в който се намира Юпитер, нали е в 9ти?  :blink:

Моят Юпитер е в 7 дом и аспектите на прогресивната Луна носят тенденция към по-активни социални контакти, най-вече професионални. Юпитер управлява 2 дом и когато е активиран по прогресия, се случва да носи придобивки, свързани с посредническа дейност, работа с клиенти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #927 -: Януари 21, 2012, 09:39:20 pm »
По-късно същата година прогресивна Луна ще е около АС, а транзитен Юпитер - в 7-ми дом. Мисля да се влюбя в някой красив мъж. Като Джеймс Дийн. ;D

Хаха, тригона на прогресивната Луна с Юпитер съм изтървала, не се случи нищо, но има надежда (и последен влак ;D) и за мен - предстои юпитерово завръщане, непосредствено преди което Юпитер ще пресече Десцендента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #928 -: Януари 21, 2012, 09:45:09 pm »
В духа на темата преди някой и друг месец имах аспект на про Луна към планета, която де факто май няма с какво да свържа.

За другото ще ме извините, но каквото и да говорим винаги става въпрос за връзки.

*

abroad

• 2187
« Отговор #929 -: Януари 21, 2012, 09:53:52 pm »
Прогр. АС е в съвпад с Нептун и същевременно прогр. Луна ще съвпадне с МС и ще направи секстил с Нептун и АС.

пр. Луна съвпад Плутон и МС, едновременно с пр. АС сходящ съвпад (-1*) със Слънце/Меркурий в 1ви дом - най-тежката сред последните 10г. във всяко отношение
но няма общо правило :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #930 -: Януари 21, 2012, 09:59:52 pm »
Да, разбрах ти логиката - едновременно съвпад с МС и секстил с АС, като и в двата случая има аспект към планета.
Еми да видим, за мен последните три години бяха най-тежки, след краткотрайно стабилизиране... аз "лесно" не знам що е то, калпав хороскоп.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #931 -: Януари 21, 2012, 10:19:58 pm »
пр. Луна съвпад Плутон и МС, едновременно с пр. АС сходящ съвпад (-1*) със Слънце/Меркурий в 1ви дом - най-тежката сред последните 10г. във всяко отношение
но няма общо правило :blink:

но следващата (година и половина по-късно) беше своеобразно "отпушване" като награда след преживяното

*

Stella

• 7765
« Отговор #932 -: Януари 21, 2012, 10:32:41 pm »
В духа на темата преди някой и друг месец имах аспект на про Луна към планета, която де факто май няма с какво да свържа.

За другото ще ме извините, но каквото и да говорим винаги става въпрос за връзки.

Ами какво искаш да усетиш - имаше ли стрес, имаше ли неприятности - не, нали? Ние хората сме свикнали да забелязваме само стресовете или изненадващите събития. Все пак говорим за тригон, който би трябвало да ти внесе лекота и плавност в ежедневието.

*

Divna

• 2478
« Отговор #933 -: Януари 21, 2012, 11:14:54 pm »
ПП: Поинтересувай се за най-новите тенденции за оформяне на CV (изисквания), тъй като се променят много често.

Дивна, аз не търся работа в елитна компания, а при коректен работодател. Изглежда, че твърде много искам.  :blink:
Относно тенденциите в оформянето на СV съм наясно, но може би един от основните проблеми в него е липсата на трудова заетост като наемен служител през последните три години (изрично съм посочила, че работя на свободна практика), сигурно работодателите си имат едно наум за такива кадри. Веднъж дори ми беше зададен въпрос "Защо не сте работили през последните две години?", сякаш като преводач седя в къщи и плюя в тавана. Не знам, може би си мислят, че като съм свикнала да си разполагам с времето (което е доста относително), ще ми е трудно да се адаптирам към фиксираното им работно време и да изградя трудови навици. На едно друго интервю ми беше зададен друг интересен въпрос - "Защо кандидатствате за тази позиция при нас, не докарвате ли като преводач по-висок доход от заплатата, която сме обявили?". Въпрос на още едно интервю преди десетина години (в корабна агенция) - "Какво работи баща ви, какво работи майка ви?".

Naii-golqmata i nedopustima gre6ka, kogato sme na intervu za rabota e da govorim za li4niq ni jivot. Dori i da bydem popitani, iziskva se umelo da otklonim otgovora (ima si mnogo trikove za tova). Na intervu za rabota se govori samo za profesionalniq jivot. Na rabotnoto mqsto ne se gowori za li4en jivot s kolegi, a kamo li s rabotodatel. Ako rabotodatelq e seriozen nqma da dopusne pod4inenite mu da obsyjdat li4niq si jivot po vreme na rabota.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #934 -: Януари 21, 2012, 11:27:38 pm »
Дивна, алооо  :P, моите уважения към теб, но живеем в България!
В доста фирми това, което казваш, не се спазва нито по време на интервюта (задават въпроси с личен оттенък), нито в отношенията с колегите. Имам приятелки, работили в хотелиерския сектор, в големи хотели. Има хотели, които са като едно голямо село - всичко се коментира, кой с кого, как и защо. Вървят интрижки на работното място, стават свалки и всичко е един голям е...к. В една туристическа агенция имам приятелка и там са със същия манталитет. Докато шефката е в офиса, й се мазнят, а в момента, в който напусне помещението, започват екипно да я обсъждат.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #935 -: Януари 21, 2012, 11:36:31 pm »
Lillie, ne sporq. V BG sym rabotila mnogo malko s rabotodatel.
Jalko e, ako vsi4ko tova, koeto kazva6 e imenno taka.
Stana mi mnogo my4no kato razbrah s kakvo trqbva da se bori6.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #936 -: Януари 21, 2012, 11:40:38 pm »
Не казвам, че навсякъде е така, има и сериозни работодатели. Но трябва да имаш и късмет, за да случиш на по-свястна компания, най-вече откъм ръководство и колектив. Но манталитетът на хората трудно се променя, всички славяни имаме една обща черта - гледането в чуждата паничка. Да не говорим за това колко немотивирани служители се държат на работа, а на кандидатите с по-висока мотивация не им се да шанс още на старта.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #937 -: Януари 21, 2012, 11:46:06 pm »
Не казвам, че навсякъде е така, има и сериозни работодатели. Но трябва да имаш и късмет, за да случиш на по-свястна компания, най-вече откъм ръководство и колектив. Но манталитетът на хората трудно се променя, всички славяни имаме една обща черта - гледането в чуждата паничка. Да не говорим за това колко немотивирани служители се държат на работа, а на кандидатите с по-висока мотивация не им се да шанс още на старта.

Ot syrce ti go jelaq!  :blink:
Ne se otkazvaii da tyrsi6. Imaii si samo4uvstvieto na istinski profesionalist i vsi4ko 6te e nared.

« Отговор #938 -: Януари 22, 2012, 12:13:26 am »
В момента положениетоо в България е трагично! Това да имаш работа си е направо лукс в днешно време и то пак поради факта, че България се крепи на "шуробаджанащината" , относно немотивираните служители, а на другите - просто не им се дава възможност! А това с груповото мазнене и обсъждане ми е толкова противно, особено в женски колектив - нещо страшно!!! Видала съм го и направо ах-нах как е възможно!!!! Акъла не ми го побираше, в началото мислех, че се шегуват нарочно пред мен...но не -- беше истина, добре че успях да се отърва от подобни интриги!

*

Grace

• 2257
« Отговор #939 -: Януари 22, 2012, 10:48:05 am »
Цитат
Naii-golqmata i nedopustima gre6ka, kogato sme na intervu za rabota e da govorim za li4niq ni jivot. Dori i da bydem popitani, iziskva se umelo da otklonim otgovora (ima si mnogo trikove za tova). Na intervu za rabota se govori samo za profesionalniq jivot. Na rabotnoto mqsto ne se gowori za li4en jivot s kolegi, a kamo li s rabotodatel. Ako rabotodatelq e seriozen nqma da dopusne pod4inenite mu da obsyjdat li4niq si jivot po vreme na rabota.

Divna, ти в България ли живееш и имаш ли изобщо лични впечатления от "работното място", ходила ли си на интервюта за работа в България и била ли си част от трудов колектив тук?