Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267042 Прегледи
*

rossin

• *
  • 232
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #980 -: Април 30, 2012, 12:57:03 pm »
Благодаря за включването, rossin  :blink: .

Може пък да сменя местожителството си, кой знае  ;D - Мерка е У4 и упр. интерсептизаната Дева в 7 дом, но пък прогресията е в 5 дом  :-\ .

Може, може   :72:
Може пък да си готов за предизвикателствата на 4 дом, подходящо екипиран за подводните камъни на 7 и наясно с щенията на 5. Успех! :29:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #981 -: Април 30, 2012, 01:18:04 pm »
Е чак пък толкова  ;D - даже не мога да го асимилирам в момента .

А защо ми хрумна - тр. Юпитер се е засилил първо към Венерата ми, после ще влезне в 4 дом, ще обърне там и пак ще се върне при Венерата ми  :mellow: .

Спомням си когато бях малък - тр. Юпитер през ИЦ е дал промяна вкъщи, само не мога да се сетя дали е имало събитие, когато Мерка ми е обърнал ретро по прогресия  ;D .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

rossin

• *
  • 232
« Отговор #982 -: Април 30, 2012, 03:00:49 pm »
Ами сега не можеш, защото още няма повод ;D или не се е появил шанса.
Ние така си разглеждаме нещата изолирано, като в лабораторни условия,дето имат само частична връзка с цялото...а и най-важни са личните ти нагласи и планове, да са в синхрон с това, което ти се предлага, пък как и дали изобщо ще го изполваш зависи от теб.Готови решения и шаблони няма. :blink:
"Ако живота ти предложи лимон, направи си лимонада"

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #983 -: Май 08, 2012, 04:20:44 pm »
Интересува ме как се тълкува смяната на знак на дадена планета при вторични прогресии, интерпретирането би следвало да бъде като за натална планета в същия знак ли?

Уточнявам какво имам предвид: в радикса Марс е в 10-ти дом в Лъв, след няколко години чрез прогресии ще премине в Дева в 11-ти дом. Притеснява ме факта, че Марс съвсем не се чувства добре в Дева и че може би ще загубя част от активността, енергията, огъня си! :( Марс е много важна планета в картата ми, защото е в съвпад с МЦ, У на ДЦ, 6-ти и 7-ми дом, диспозитор на Луната. Според вас ще си запази ли Лъвските характеристики, или ще му бъде трудно да бъде активен в Дева?

Ингреса предполага усвояване на нова енергия...В зависимост от знака проявата на планетата ще придобива опита на новия знак с изявата на стария. По-важно е когато сменя дом. В конкретния случай , стреса на планетата ще бъде фокусиран в/у управителя на нейния знак...или Меркурий...Виж какви са аспектите на Марс/Меркурий по прогресии , по дирекции...

Аз мисля, че ще бъдеш по-аналитична и педантична ...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #984 -: Май 09, 2012, 03:52:16 pm »
Niakakvi vpe4atlenia ot prejivian savpad na progresiven Saturn s natalen i s natalna Venera /

« Отговор #985 -: Май 09, 2012, 06:50:04 pm »
Тежките планети, а в доста карти и Юпитер, по прогресии почти не мърдат от наталната си позиция. Имаш по натал съвпад Венера/Сатурн и толкоз. Виж дали транзити или прогресивна Луна не го активират.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #986 -: Май 12, 2012, 08:37:47 pm »
Колко градуса се гледат при прогресиите? Прогресивна венера ми е на 19, а натално MС е на 21 или 22 градуса и нямам търпение поне да знам, че вече работи съвпада  ;D

Сега видях, че прогресивен асц. ми е в точен съвпад с наталния Уран във втори дом, който е управител на 6. Това дали не е лична преориентация към нови методи на печелене на пари или аз ще стана по независима? Някакви идеи, ако някой вече го е преживял?
« Последна редакция: Май 12, 2012, 08:42:12 pm от eaglet »
The only distance is that which we create!

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #987 -: Май 13, 2012, 07:50:57 am »
А съвпад на Прогресивна луна със СЛВ (близнаци ,11 натален и 10 прогресивен дом) със секстил Меркурий (10 натален,8 прогресивен) как може да се тълкува.Меркурий по натал е У3 и У12 , а по прогресивна карта У асц и У МЦ ? Ще се случи през август.Мисля,4е е значим аспект , но ми е трудно тълкуването .Ще споделите ли опит?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #988 -: Май 14, 2012, 09:01:30 am »
Какво мислите, че може да донесе прогресивна Луна съвпад с МЦ(прогресивен)?

има разлика дали при жена или мъж.

Да споделя, че в момента имам съвпад на прогресивен десц и прогресивен марс с натално слънце....идеи?

*

Grace

• 2257
« Отговор #989 -: Май 14, 2012, 09:26:42 am »

Да споделя, че в момента имам съвпад на прогресивен десц и прогресивен марс с натално слънце....идеи?

мъж  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #990 -: Май 14, 2012, 12:05:33 pm »
и аз така го тълкувам, още повече че по профекции имам съвпад на слънце с марс....

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #991 -: Май 14, 2012, 06:12:04 pm »
И тук по повод на прогресиите ми е странно Прогресивна Луна на единия партньор в съвпад с натална Юнона на другия
мисля,че не е за пренебрегване
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #992 -: Юли 02, 2012, 11:54:08 am »
Не ми се искаше да пиша в трета тема за това, но тъй като обстоятелствата и липсата на точни данни (час на раждане), го налагат, поствам прогресията на същата тая мома, за която писах вчера в темата за соларите. Въпросите ми са същите - преживяла ли е някакво насилие (по-специялно от сексуален характер) и предсои ли ѝ да става майка? Ще съм ужасно благодарен за всеки отговор.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #993 -: Юли 02, 2012, 11:59:27 am »
Не ми се искаше да пиша в трета тема за това, но тъй като обстоятелствата и липсата на точни данни (час на раждане), го налагат, поствам прогресията на същата тая мома, за която писах вчера в темата за соларите. Въпросите ми са същите - преживяла ли е някакво насилие (по-специялно от сексуален характер) и предсои ли ѝ да става майка? Ще съм ужасно благодарен за всеки отговор.

Tornquist, по-скоро, преживяването на насилие, ако има наистина такова, би могло да ни помогне да уточнима часа ѝ на раждане. А пък дали ще става майка не би могло да се каже без точни гр. на АЦ, та нали тялото участвува в раждането и за това в такъв случай се търси гредуса на АЦ или неговия управител в аспект с още нещо ....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #994 -: Юли 02, 2012, 12:07:26 pm »

Tornquist, по-скоро, преживяването на насилие, ако има наистина такова, би могло да ни помогне да уточнима часа ѝ на раждане.

За съжаление познанията ми са минимални и на подобни сложни манипулации за ректификация, съм неспособен.

« Отговор #995 -: Юли 02, 2012, 03:47:30 pm »
Значи излиза, че каквато и карта да направя/постна, е невъзможно да се намери отговор на въпросите ми?

« Отговор #996 -: Юли 02, 2012, 07:44:59 pm »

При жена
промяна на статуса - брак, майчинство или позиция в  йерархия,промяна на кариерата,престижен пост или промяна,касаеща  родител
как е тя в натала и какво управлява
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #997 -: Юли 03, 2012, 08:16:18 am »
Значи излиза, че каквато и карта да направя/постна, е невъзможно да се намери отговор на въпросите ми?
Ми не може без точен час   :(
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #998 -: Юли 03, 2012, 08:00:05 pm »
Ок, ама ми хрумна чисто хипотетичния въпрос - как тогава се видя в този хорар:
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5205.msg278883.html#msg278883

че тя ще става майка?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #999 -: Юли 25, 2012, 01:45:34 pm »
Изявяват ли се при вас прогресиите в мунданни домове? Днес за първи път пуснах така, досега винаги съм ги гледала в натални. Разликите са съществени и се чудя има ли проява при вас по мунданен дом? При мен пр новолуние е в 11ти натален, но е в 9ти мунданен и е в тригон с У9 (мунданен) Юпитер... Това би дало различна трактовка от тази, която дъвча до момента.  :-\