Здравей Гост

Прогресии и тълкуване

• 1560 Отговора
  • 267851 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Прогресии и тълкуване
« Отговор #1020 -: Септември 03, 2012, 12:36:41 pm »
Прогресивна Венера опозе натален Хирон? И в картата на мъжа, и в моята е точен аспекта в момента... При него по оста 1/7, при мен 3/9, имате ли някакви наблюдения?

Хирон няма да даде сериозно събитие, остта 1-7 по може да даде нещо, но и Луната трябва да е намесена и да минава някой тежък транзит + прогресивен асцендент и прогресивно Слънце, който дават общата картинка.

Хирон, поне според ширещата се представа е планета свързана с дълбоки психологически травми и способност да ги лекуваме, нещо вътре в нас и другите, ама без Плутон и Луна, нищо по темата лечителство няма да се случи.....
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1021 -: Септември 03, 2012, 12:42:36 pm »
Не, мислех за по-обширното му значение и защото аспектът е споделен. Но всъщност Венера би следвало да произведе събитието, тя аспектира Хирона. Не лежа на това рамо, де.

При него и пр Слънце, и пр Асц са във Везни, У Венера. А тя е върху наталния му Асц. Съответно нат Хирон е на Дсц.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1022 -: Септември 03, 2012, 12:47:29 pm »
Венера, осите - те ще дадат някакво събитие. Везни на прогр асц - това съм го наблюдавала и при мъже и жени - дава брак или живеене на семейни начала. 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1023 -: Септември 03, 2012, 12:51:53 pm »
Ами... пожелавам му го. Заслужава го.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1024 -: Септември 03, 2012, 12:54:14 pm »
Рониа, аз нещо не мога да разбера - вие не сте се чували и виждали скоро, но ти се сети за него и се почувства силно влюбена ?

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1025 -: Септември 03, 2012, 01:04:26 pm »
само предупреждавам за нещо - водата е много добра и сама на себе си да внушава някакви неща, дори когато всичко около вас крещи "нещата не са така". Така, че малко повече земна сензитивност(усещането има ли я наистина енергията), и въздушна обективност, за да не потънеш на някъде.  ;)

« Отговор #1026 -: Септември 03, 2012, 01:07:07 pm »
Рония, дали това влюбване е проявление на прогресивното ти новолуние в съвпад с Нептун? В 11-ти дом ли беше?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1027 -: Септември 03, 2012, 01:35:44 pm »
Аз съм го виждала два пъти. Преди три години за последно. сега просто се навързаха много неща, докато най-накрая се стигна до него... някак. Шансът да се видим отново е равен на близо до нулата. На мен не ми липсва земя, за да го осъзнавам. Но не ми липсва и хъс да опитам. Преди живеехме близо, сега аз живея на другия край на света. Да не говорим за разликата в занятията, живота, класите и т.н.

Мирабела, мисля, че да... Всъщност от началото на тази година това е третото напомняне за миналото чрез мъже, не знам защо така назад върви колелото... Не са ми липсвали налични възможности, но никой от тях не представлява интерес за мен, от настоящото около мен... Не знам, много е объркано, но нишката водеше дотук, навързаха се други хора, новини, събития, много неща. Не знам обаче накъде води.

П.С. Не се почувствах внезапно влюбена, просто така.  :blink: Имаше... как да кажа... някаква поредица неща, която накрая, неочаквано и за мен, всъщност ме накара да мисля за този човек, не знам защо. Не знам защо точно той. Така, някак, дори в разговори с приятели тук, изведнъж ни в клин, ни в ръкав, все натам биеше разговора... не разбирам, безумно е, но... Не ми е за пръв път.  :-[

Всъщност съзирам някаква нишка, която трудно някой би отгатнал, но е свързана с напускането ми на онзи град - нещо, което квалифицирам като най-голямата си грешка през последните години. Много голяма. Даже тук я бях дискутирала, беше компромис по Сатурн, тръгнах срещу себе си в името на другите и се сринах. Та, нишката води пак до там. До този град, който аз много обичам и където бях щастлива. Досега ми липсваше хъс да опитам отново, още повече и с детето, но... Може и да се появи стимул. А може вече да се е появил. Достатъчно съм реалистка, за да търся и по-ежедневните измерения на нещо такова.
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 01:45:08 pm от Ronia »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1028 -: Септември 03, 2012, 05:25:51 pm »
Аз съм го виждала два пъти. Преди три години за последно. сега просто се навързаха много неща, докато най-накрая се стигна до него... някак. Шансът да се видим отново е равен на близо до нулата. На мен не ми липсва земя, за да го осъзнавам. Но не ми липсва и хъс да опитам. Преди живеехме близо, сега аз живея на другия край на света. Да не говорим за разликата в занятията, живота, класите и т.н.

Мирабела, мисля, че да... Всъщност от началото на тази година това е третото напомняне за миналото чрез мъже, не знам защо така назад върви колелото... Не са ми липсвали налични възможности, но никой от тях не представлява интерес за мен, от настоящото около мен... Не знам, много е объркано, но нишката водеше дотук, навързаха се други хора, новини, събития, много неща. Не знам обаче накъде води.

П.С. Не се почувствах внезапно влюбена, просто така.  :blink: Имаше... как да кажа... някаква поредица неща, която накрая, неочаквано и за мен, всъщност ме накара да мисля за този човек, не знам защо. Не знам защо точно той. Така, някак, дори в разговори с приятели тук, изведнъж ни в клин, ни в ръкав, все натам биеше разговора... не разбирам, безумно е, но... Не ми е за пръв път.  :-[

Всъщност съзирам някаква нишка, която трудно някой би отгатнал, но е свързана с напускането ми на онзи град - нещо, което квалифицирам като най-голямата си грешка през последните години. Много голяма. Даже тук я бях дискутирала, беше компромис по Сатурн, тръгнах срещу себе си в името на другите и се сринах. Та, нишката води пак до там. До този град, който аз много обичам и където бях щастлива. Досега ми липсваше хъс да опитам отново, още повече и с детето, но... Може и да се появи стимул. А може вече да се е появил. Достатъчно съм реалистка, за да търся и по-ежедневните измерения на нещо такова.

Ronia - сега прибирайки се към вкъщи си мислех за вашата синастрия (Луни в общ знак, но пък негова Сатурн аспектиращ твоя Луна и Слънце - стабилност, сигурност) и пред мен изникна баба с червени пантофи (буквално) на сърчица и с надпис LOVE.  ;)

Е аз верно се разделих и с приятеля си, така, че съм във влюбено настроение, но точно тогава мислех за теб и гледах към земята.  :P Късмет и само хубави емоционални преживявания ти пожелавам по Новолуние и сбъднати мечти по Нептун.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1029 -: Септември 03, 2012, 05:37:40 pm »
ха ха.ного яка асоциация.  ;D Благодаря. Ами... Аз съм мечтател. Но пък вярвам, че се искат и действия. Аз ще направя каквото трябва, пък да става каквото ще. Общото усещане от тази година започва наистина да се избистря - нещо, което до скоро не можех да уловя. Изглежда, че всичко просто е сочело към някакво съвсем ново пътуване, което може да е много дълго и с много неизцестни, но може би това е било което пр новолуние е искало да каже.  :blink: Приемам предизвикателството.  ;)

Годината изглежда доста значима за всички, ето ти си се разделила, около мен много хора са в някакъв род катаклизъм, кой по-сериозен, кой по-лек... И аз пожелавам на всички сбъднати мечти, и на теб каквото си пожелаваш, вярвам че мечтите се сбъдват.  :blink:

П.П. Приемам видението за положителен знак. И пантофи ще си купя такива. Че и на него, за всеки случай!  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1030 -: Септември 03, 2012, 05:48:52 pm »
Аз ще направя каквото трябва, пък да става каквото ще.

за мен това също е най-правилното решение. Няма какво да губиш.

около мен много хора са в някакъв род катаклизъм, кой по-сериозен, кой по-лек... И аз пожелавам на всички сбъднати мечти, и на теб каквото си пожелаваш, вярвам че мечтите се сбъдват.  :blink:

П.П. Приемам видението за положителен знак. И пантофи ще си купя такива. Че и на него, за всеки случай!  ;D

да, тази година е много тежка и някак решаваща - това доста хора около мен го споделят, а и тези градусови екстремуми това лято ....

мерси  :58:

задължително ще питам за пантофите.  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1031 -: Септември 03, 2012, 05:53:42 pm »
За мен в любовта няма нищо за губене, аз съм рисков играч там. Не ме е страх да падам, не ме е страх да се удрям, знам че може и да боли, всичко си заслужава. С малко помощ отгоре, всичко е възможно.  :blink:

Пантофите определено ще ги купя. Ще проведа разследване кой номер носи.  ;D

Да, годината определено е странна... Хората около мен наистина или са подложени на сериозни изпитания или минават през някакви вътрешни катаклизми... Предстои и нов квадрат на Плутон и Уран, да видим как ще ни разтресе... Аз неслучайно питах и за аспекта пр Венера към натален Хирон, защото и двамата с този човек сме го отнасяли много яко в сферата на отношенията. Та, мисля си, време е и за малко балсам по раните... Може и да не съм аз неговия човек, но му го пожелавам.  :blink:

Поздравявам ви, едно много специално парче за мен: http://www.youtube.com/watch?v=0qtSVqQAULI
« Последна редакция: Септември 03, 2012, 06:00:04 pm от Ronia »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1032 -: Септември 03, 2012, 06:01:38 pm »
Мерси!

Няма победа без участие и поне малко риск.  ;)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1033 -: Септември 03, 2012, 06:05:30 pm »
Така е.  :blink:

« Отговор #1034 -: Септември 05, 2012, 12:19:04 am »
 :blink:Привет,
някой от вас да има инфо за - Прогресивна Венера съвпад с АЛГОЛ,понеже моят случай е точно такъв.Като се има предвид ,че АЛГОЛ се "слави",като Дяволската звезда и най-зловредната от всички неподвижни звезди-според вас има ли място за притеснения???????????

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1035 -: Септември 05, 2012, 10:08:57 am »
Бих обърнала евентуално внимание на тази позиция, ако същевременно прогресивната Венера аспектира някоя натална (или друга прогресивна) планета/планети. Само си представи колко мунданни транзити минават през нашата карта в съвпад с някоя неподвижна звезда в небето, а такива има огромно количество. Но ако транзитът или прогресията не аспектира радикална точка, не бих очаквала да се изяви, просто няма логика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1036 -: Септември 05, 2012, 01:09:31 pm »
Дори и не си помислям да намесвам и звездите. Само за да си засека прогресии, дирекции, солар и транзити за една година и да отделя значимото, ми отнема ужасно много време. Пък и ми се струва, че носят предостатъчно информация.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1037 -: Септември 05, 2012, 03:42:41 pm »
Имам въпрос:

огледален квадрат Луна/Венера по прогресии, точен? Имате ли наблюдения?

Пр Луна в 11ти Стрелец/нат Венера в 8 Дева
Пр Венера в 9ти Везни/нат Луна в 7ми Рак (ей тук ми се струва, че битката между дамите ще е епична - тронови  ;D )

Прочетох няколко интерпретации днес и в общи линии нещата се движат около емоции и пари, с уговорката, че пр Луна насочва прожекторите към това, което докосва.

Интересното е, че и в солара те са в аспект - опозиция 2/8, Риби/Дева. Сол Венера квадрат нат Луна! Тоест, засичат се аспектите и нещо взе да не ми харесва.  :-\ Сол Луна се тригонираа сама себе си... Едната ми интерпретация е, че на пътя на това, което искам ще стои липсата на средства за осъществяването му. Другата е, че майчинството и женското невинаги са в хармония и това особено важи за периоди на "срещи". Оттам нататък все по-кофти идеи ми идват.  :-\

Имали ли сте подобен аспект и как се разигра?

П.С. Пр Луна по същото време прави точен тригон с диспозитора си натален Юпитер У11 и секстил с нат Меркурий У5,8. Има някаква подкрепа, тъй да се каже. Пр Венера е само опозе нат Хирон.
« Последна редакция: Септември 05, 2012, 06:05:54 pm от Ronia »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1038 -: Септември 05, 2012, 09:14:54 pm »
Роня, по-скоро събития по 11 дом бих очаквала-голям акцент там
Иначе е интересно като конфигурация, но не съм сигурна, че ще има събития само по 2-та квадрата

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1039 -: Септември 05, 2012, 09:18:01 pm »
Събития по 11ти, ама... Нептун продължава да бъде силно аспектиран по най-различни начини, но засега събитийност няма (извън потресаващото ми халосване по Нептунов типаж, което е в зоната на здрача засега). Луна/Венера обаче забележи, че се повтаря и в солара. По транзити е ясно, че ще се повтори, че и неведнъж. Това е единственият аспект, който се повтаря и по трите начина.  :-[